Államérdek 37 csillagozás

David Baldacci: Államérdek David Baldacci: Államérdek David Baldacci: Államérdek

Luther ​Whitney, az öreg mesterbetörő nyugalomba vonulása előtt még egy utolsó, nagy dobásra szánja el magát. Ragyogó tervét a tőle megszokott műgonddal végrehajtva behatol a csúcstechnológiával védett, de üresen álló villába, megtalálja a mesés zsákmányt rejtő titkos páncélszekrényt, ám ekkor megzavarják. Autók állnak meg a ház előtt, váratlan vendégek érkeznek, mint kiderül, szerelmi légyottra: a ház asszonya, és egy férfi, akit – legalábbis látásból – nemcsak Luther, hanem az egész ország, sőt az egész világ ismer. A tükörfal mögött rejtőző betörő ezután egy hátborzongatóan brutális jelenet, majd könyörtelen gyilkosság szemtanújává válik, s birtokába kerül az egyetlen bűnjel, amellyel bizonyítható, mi is történt valójában. Csakhogy a valóság ebben az esetben annyira hihetetlen, hogy Luthernek semmi esélye feltárni – nem is lenne kinek. Vagy mégis? Van-e reménye a hivatását az igazságszolgáltatásban megtalált Kate Whitneynek, Jack Graham ügyvédnek, Frank Seth nyomozónak az ügy… (tovább)

Eredeti mű: David Baldacci: Absolute Power

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Európa, Budapest, 2006
586 oldal · Fordította: Kovács Attila
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
586 oldal · ISBN: 9635486545 · Fordította: Kovács Attila
>!
Európa, Budapest, 1997
592 oldal · ISBN: 9630762250 · Fordította: Kovács Attila

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
David Baldacci: Államérdek

Az első találkozás ennél jobbra nem is sikerülhet egy íróval sem! Az elejétől a végéig olvasmányos, izgalmas, sodró lendület jellemzi, mesterien megformált karakterekkel és cselekménnyel! Hiába ennyi jó értékelés nem véletlen, így utólag rájön az ember a fentebb felsorolt jellemzők szinte minden könyvét végigkísérik, de nem lehet eleget ismételni!

>!
Light_House
David Baldacci: Államérdek

Baldacci első könyve, amivel ismert lett. Nem csodálom, elképesztően jó ez a történet!!
Még az utolsó 50 oldalon is izgultam, hogy most akkor mi lesz…
Előveszem most már tényleg a többi könyvét is. Nem is értem, miért nem olvassák többen itthon a könyveit…

>!
mate55 
David Baldacci: Államérdek

Baldacci olyan regényt kerekített, ami megerősíti azon véleményemet, a maga műfajában ő az egyik legjobb, / a másik Grisham/ ha nem a legjobb kortárs író. Ebben a regényben minden szóhoz jut, ügyészek, ügyvédek, szövetségi ügynökök, nyomozó és maga az elnök is – ráadásul úgy, hogy minden fontosabb szereplő olyan mélységig kerül bemutatásra, aminek köszönhetően életszerű és különleges lesz a történet.

>!
robinson P
David Baldacci: Államérdek

Remek volt!
Végig olvasmányos, izgalmas és érdekes! Hihetetlen, hogy ez volt az első kötete…és így megírta! Bár a sztori kitalált, mégis nagyon hihető, valóságszerű. A filmet anno láttam, de ez esetben cseppet sem volt zavaró. Az izgalom, feszültség keltés működött! Hús-vér karakterek, konfliktus apa-lánya közt és a gazadagok hatalma. Ha van pénz és hatalom, mindent lehet…hiszik. Nem is szólva az árnyalt szerelmi szálról…
Jó volt, nagyon is!

>!
tgorsy
David Baldacci: Államérdek

A maga nemében színvonalas, izgalmas, logikusan felépített, sodró lendületű lektűr-krimi.
Pihentet, kikapcsol, szórakoztat.

>!
hattori
David Baldacci: Államérdek

Kikapcsolódásnak jó, kicsit hajaz Grishamre, őt pedig szeretem.

>!
nyolcadikutas
David Baldacci: Államérdek

Első, meghatározó találkozásom volt az íróval. Persze, nem volt nehéz, mert első itthon megjelent könyvéről van szó. Egyszóval: Letehetetlen.

>!
Sándor_Tősér
David Baldacci: Államérdek

Úristen, micsoda izgalmas könyv! Nem vagyok egy gyors olvasó, de három nap alatt befaltam, pedig majdnem 600 oldal.

>!
AgiJovi
David Baldacci: Államérdek

Első könyvem az írótól, de biztos, hogy nem az utolsó.
Nagyon tetszett, izgalmas, pörgős történet, jól felépített cselekménnyel, és emberi szereplőkkel. Pont az ilyen krimiket szeretem. :)

>!
BeeHinde
David Baldacci: Államérdek

Egy ígéretes nekiveselkedés után hamar szétesik a könyv. Nem számítva a tartalmi hibáit is, formailag is bosszantó elsőkönyves fércmű. A felétől olvasva állandóan azon bosszankodtam, hogy mennyire hiányzik a szerkesztői team támogatása a könyv mögül. Pontatlan és akadozó a cselekményvezetés, próbálja társadalomkritikának beállítani az elittel szembeni frusztrációját. Banális közhelyekel dobálózik olyan társadalmi rétegekről (politikusok, milliárdosok) akiknek a közelében sem járt, nem hogy ismerte volna őket. Egy kezdő író minden gyerekmekbetegségét felvonultatja.


Népszerű idézetek

>!
Light_House

Lehet, hogy a mai napod rosszul sikerül, de aztán jön a holnap, és vele egy újabb esély, hogy összeszedd magad.

Epilógus

>!
Light_House

– Mit gondol, Samuel? Tisztességes elbírálásra számíthat a védencem itt?
– Ha két vagy három évvel ezelőtt kérdezi ezt tőlem, azt mondom magának, hogy igen, uram. – Elhallgatott, és kinézett a lökdösődő tömegre. – De ha most kérdezi, azt mondom rá, hogy nem tudom. Tökmindegy, melyik bíróságon van. A legfelsőn vagy a közlekedésin. Változnak a dolgok, ember. Nem csak a bíróságok. Minden változik. És midenki. Az egész rohadt világ változik, és én már nem értek belőle semmit.

22. fejezet

>!
Light_House

– Hé, azért, mert a pasas elnök, nem várhatod el, hogy másként kezeljék, mint a többieket. Nem is értem, miért vagyunk meglepve a történteken. El tudod te képzelni, milyen személyiség kell ahhoz, hogy valaki harcba szálljon az elnöki címért? Abnormális. Lehet, hogy normális emberként kezdi a pályafutását, de mire elér a csúcsra, annyiszor eladja a lelkét, és annyi embernek kitapossa a belét, hogy a végére már egyáltalán nem olyan földi halandó, mint te vagy én, s még csak nem is hasonlít hozzánk.

Epilógus

>!
mate55 

Felégethetsz magad után minden hidat, Jack, csak vigyázz, nehogy valaki életben maradjon azon a hídon.

469. oldal

>!
ReniK

Változnak a dolgok, ember. … Minden változik. És mindenki. Az egész rohadt világ változik, és én már nem értek belőle semmit.

409. oldal, Huszonkettedik fejezet (Európa Könyvkiadó, 1997)

>!
robinson P

Lazábban fogta a kormányt, ahogy a kocsi leoltott lámpákkal megállt.

(első mondat)

>!
robinson P

A férfit egészen máshonnan ismerte: egyértelmű volt, hogy nem ő a ház ura. Luther döbbenten csóválta a fejét, aztán nagyot fújt. Keze remegni kezdett, és elfogta a hányinger. Megpróbálta leküzdeni az émelygést, miközben a hálószobát bámulta.
A tükörajtó belülről ablakként funkcionált.

21. oldal

>!
robinson P

Walter Sullivan megerősítette, hogy egy antik papírvágó kés valóban hiányzik a hálószobájából.
Frank mindent megtett volna érte, hogy megkaparinthassa ezt a nagy valószínűséggel döntő bizonyítékot.

251. oldal

>!
robinson P

A hatalom elitjét tudhatta maga mögött, és korlátlan lehetőségek álltak előtte. De Jack magányosabbnak érezte magát ezen az éjszakán, mint bármikor az életben.

282. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Harlan Coben: Senkinek egy szót se
Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Thomas Harris: A vörös sárkány
Stephen King: A ragyogás
Dan Brown: Angyalok és démonok
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Gillian Flynn: Holtodiglan
Stephen King: A holtsáv
Kathy Reichs: Csont és vér