A ​Teve Klub (A Teve Klub 1.) 34 csillagozás

David Baldacci: A Teve Klub

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

David ​Baldacci legújabb műveiben az amerikai hírszerzés, az elnök védelmét ellátó titkosszolgálat és számos más elitalakulat rejtélyekkel teli, kevéssé ismert világába enged bepillantást. Tizedik magyarul megjelenő regényében fura csapattal ismerkedhetünk meg, amelynek tagjai további könyveiben is főszerepet játszanak majd.

A titkos Teve Klubot négy különc, idõsödõ férfi alkotja, akiknek se múltjuk, se jövõjük. Azt szeretnék kideríteni, mit miért tesznek országuk vezetői, ezért időt s fáradságot nem kímélve tanulmányozzák a legmagasabb kormányzati köröket illető, vadabbnál vadabb összeesküvés-elméleteket, elemzik az aktuálpolitikai eseményeket és a kormány gyanúsnak vélt ügyleteit. Egy sorsfordító éjszakán aztán megrázó gyilkosság szemtanúivá válnak, és hamarosan ráeszmélnek, hogy a legvadabb teória sem olyan borzalmas, mint az igazság. Ha kedves az életük, minden különleges tudásukat latba kell vetniük, hogy legalább egy lépéssel a gyilkosok elõtt járjanak. Ahogy egyre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Európa, Budapest, 2009
556 oldal · ISBN: 9789630787963 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
vargarockzsolt P
David Baldacci: A Teve Klub

Izgalmas krimi iszlám terroristákról és amerikai terror elhárítókról. Kicsit hosszú, a karakterek elég egyszerűek, az írói nyelv sem különösebben igényes, de kárpótol a fordulatos cselekmény. A mű mondanivalója (mert az is van ám!) a politikai korrektség igényeit is kielégíti, mert nem minden arab ördög és nem minden amerikai angyal, de ennél többet nem árulhatok el, mert nem akarok spoilerezni.
Beteg voltam a hétvégén, kellett valami laza olvasmány, a Merítés szerkesztőinek polcáról (http://moly.hu/polcok/merites-konyvajanlo-2014-08) választottam.

3 hozzászólás
>!
bokrichard
David Baldacci: A Teve Klub

Nincs is jobb könyv, amivel visszatérhetek a hosszú olvasási elszigeteltségből, mint a Teve klub. Alapjában véve nem vagyok annyira oda a kémtörténetekért, de itt az igazi Baldacci-féle pörgős, izgalmas cselekmény mellett el tudom felejteni ezt. Nagy erénye továbbá a könyvnek, hogy sok mindenre rávilágít, mi miért és hogy zajlik USA politikai gerinctelen gerincében, hihetetlen nagy erő a hatalom, és Star Warsos kifejezéssel megrontja az embert, ha nem vigyáz. Szeptember 11. körüllengi a könyvet, megismerhetjük a merényletek, a terror miértjét igazi tanulságok szűrhetők le, ami mellett nem lehet elmenni. Egy szóval: hosszú várakozás után újabb nagyszerű sorozatot kezdtem el, és várom a folytatást!

>!
robinson P
David Baldacci: A Teve Klub

Hihetetlenül jó! Sok sok amerikai krimi író neve után odaírták: a legjobb. Baldacci akkor császár a királyok közt. Karakterei és a történet hihető és letehetetlenül pörög. A hatalom és a bosszú veszélyes kombináció. Nagyon remek a négy fő karaktere, mindemellett a mellék alakok is kidolgozottak, emberiek és szerethetően hitelesek. (rohantam vissza a könyvtárba a folytatásokért).
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/02/a-teve-klub-es-gyu…

>!
Diosz P
David Baldacci: A Teve Klub

A Merítés szerkesztői ajánlásokból választott olvasmány, ami eleinte lassan indult be, elég sok amerikai információ van belesűrítve, de Stones figurája már akkor érdekesnek tűnt. Aztán szép lassan beindult és egy jó kis sodró krimi kerekedett belőle. Mi sem tanúsítja ezt jobban, hogy bár egy esti laza meccs után még álmatlan perceiben a félig kiolvasott könyvet kézbevettem, mondván na még egy fejezet belefér, már csak azt konstatálom álmosan, bizony mindjárt csörög az óra…

>!
mate55
David Baldacci: A Teve Klub

Nagyvonalúan megírt krimi pereg előttünk. Persze, bizonyos mértékig számíthatunk az olvasó politikai tisztánlátására, mellyel különbséget tud tenni forradalmár és terrorista között. S számíthatunk arra is, hogy a krimi-izgalmak, az újszerűen kiagyalt emberrablási lelemények s az amerikai rendőrök civódásai feledtetik a könyv politikai szándékát, s csupán marad a szórakozás.

>!
semmilyen P
David Baldacci: A Teve Klub

Jó kis Baldacci könyv. Nem tetszett annyira, mint a King és Maxwell sorozat történetei, de ez is egy remekül megírt könyv. Több szálon fut, mint ahogyan általában a szerző művei és ezek a szálak a végén futnak össze. A romantikus vonal is jót tett a sztorinak, aranyosak voltak együtt.
A Teve Klub tagja pedig… szóval azok rejtélyesek, okosak és természetesen esendők is. Az egész történet bár eléggé lehetetlen elvre épül, de nagyon jól megkomponált, kifejezetten érdekes. Biztosan hozzáfogok a második részhez is.

>!
mcsi
David Baldacci: A Teve Klub

Nem volt rossz, de nekem az Amos Decker sorozat jobban tetszik.

>!
Kritty
David Baldacci: A Teve Klub

Újabb izgalmak és fordulatok, politika, üldözések és leleplezett titkok. Baldacci jobb, mint egy thriller a tévében. :) Sok olvasással telt szabadságom sokadik elolvasott könyve. :)


Népszerű idézetek

>!
robinson P

– Azok ott az FBI-osok? – biccentett Alex a halott mellett álló két öltönyös irányába.
– Hogy találta ki? – kérdezte a zsaru derűs hangon.
– Kilóg a zakójuk alól a supermanes palást – felelte Alex.

118. oldal

>!
robinson P

– Hogyhogy kocsiban internetezel? – hökkent meg Caleb.
– Úgy, hogy teljesen mobilizáltam magam – felelte Milton. – Még vezeték nélküli hozzáférési pont sem kell. Jaj, Caleb, igazán megengedhetnéd, hogy bevezesselek a huszonegyedik századba.

177. oldal

>!
robinson P

A hírszerzés mocskos szakma, amelyben folyton hazudnak, és folyton meghalnak. Az a tény, hogy az Egyesült Államok elnöke egy másik ország választott tisztségviselőinek meggyilkolását fontolgatta, önmagában bizonyítja a világpolitika bonyolultságát.

240. oldal

>!
robinson P

A lány nyilvánvalóan nem tartozott a kultúrsznob olvasók közé. Bár a polcokon jó néhány kötetre való igényes szépirodalom akadt, Alex egészséges mennyiségű kommersz regényt is felfedezett.

328-329. oldal

>!
robinson P

– Az igazmondás ellenkezik az ösztönökkel, ráadásul nincs történelmi előzménye. A kémek mindig hazudnak.

260. oldal

>!
semmilyen P

Fehér mellényes, fekete cica bámult vissza rá tágra nyílt, csillogó zöld szemmel. (…) Bemásztak, és a macska készségesen fogadta őket, a lábukhoz dörgölődzött, majd türelmesen várta, hogy megsimogassák.

Kapcsolódó szócikkek: macska
>!
robinson P

A kommunikációval manapság az a gond, hogy gyakorlatilag lehetetlen titokban művelni, ha az ember modern technikát alkalmaz. Kémműholdak leskelődnek mindenütt, és a telefaxokat, számítógépeket, mobil- vagy vonalas telefonokat meg az e-maileket egyaránt megfigyelheti valaki.

325. oldal

>!
daney

Amerika csak ámult és bámult, hogy Nagy-Britannia fogott egy Mezopotámia nevű földet, amelyen mesterségesen létrehozott egy országot Irak néven. Meg hogy a lakosság síitákból, szunnitákból, kurdokból és több tucat más csoportból tevődik össze, olyan csoportokból, amelyek köztudomásúlag soha nem értettek szót egymással. Komolyan azt hittétek, hogy belibegtek, megmentitek az irakiakat, és kitör a béke? – Fölemelte a kezét. – És nem lehet egy népet „belebombázni" a demokráciába. Az alulról szerveződik, nem az égből hullik.

>!
robinson P

– Maga az első pisztolyos, akit idehozott – tette hozzá az asszony bátorító hangon. – Ugye, maga revkóval jár? – kérdezte reménykedve.
– Az jó?
– Kedvesem, minden civilizált nő ledobja a bugyiját a veszélyes pasasoknak. Egyszerűen nem bírunk magunkkal.

302. oldal


A sorozat következő kötete

A Teve Klub sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Sebek
Karin Slaughter: Kegyetlen kötelékek
Kathy Reichs: Csont és bőr
John Scalzi: Bezárt elmék
Lawrence Block: Bérgyilkos mindörökké
Kendra Elliot: Kegyes igazság
John Sandford: Csábító préda
Alex Kava: Szövetség a gonosszal
Robert Ludlum: A Chancellor kézirat
Robert Ludlum: Vaskoporsó