Szupererő ​kattintásra 5 csillagozás

David Baddiel: Szupererő kattintásra

FRED ÉS ELLIE IKREK.
Persze nem egypetéjűek (mert az lehetetlen egy lány és egy fiú esetében). Viszont ugyanazokat a dolgokat szeretik. Főleg a videojátékokat. Amiben elég jók is. Más dolgokban viszont már nem ennyire – mint például a fociban, vagy az iskolai szenyók leszerelésében.
Aztán találkoznak a Fura Fazonnal, akitől egy olyan kontrollert kapnak, amelyhez még csak hasonlót sem láttak soha. A megszokott játékaikat sem tudják vele irányítani.
Amikor azonban az ikrek rájönnek, hogy valójában mire is való, úgy érzik, a varázslatos eszköz megoldhatja minden gondjukat. Sőt, akár a legvadabb álmaikat is valóra válthatja.
Legalábbis úgy tűnik…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034513 · Fordította: Halmai Gergely

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
David Baddiel: Szupererő kattintásra

Baddiel második, magyarul megjelenő regényében rátalált saját stílusára. Bár A tökéletes szülő kerestetik is kellemes olvasmány volt, ez a kötet sokkal közvetlenebb, magabiztosabb, kiforrottabb hangon szólal meg.

Ezúttal a gyors, erőfeszítést nem igénylő megoldások átmenetiségét, visszásságát mutatja be. Persze kecsegtető lehetőség, hogy egy gombnyomással átváltozhatunk önmagunk tökéletesebb kiadásává. Felnőttként -többnyire- beláttuk, hogy az ilyen álmodozás édes, de teljesen haszontalan. Itt kint nincs rövidítés, rejtekút, titkos egérút

Jó ötlet, hogy videojátékos, kattintós környezetbe ültette mondandóját. Ez a miliő sokak számára vonzó/ismerős, így ez már garantáltan felkelti az érdeklődést. Ráadásul arra is alkalmat ad, hogy a képernyő, a játékok addiktív világát kívülről tudja megmutatni.

A tanulság csak az utolsó fejezeteknél jön szembe az olvasóval, ami megvéd az okító színezettől. És minden várakozásom dacára szerencsére nem azért történik, hogy a szülők és a gyerekek soha többé nem néznek még a mikró kijelzőjére sem. Az amúgy is olyan álszent befejezés lenne. Helyette egy józanabb, hihetőbb megoldással állt elő a szerző. Baddiel továbbra is szívesen poénkodik, vicces lábjegyzetei, humoros, csipkelődő megjegyzései szereplői viselt dolgairól gördülékennyé és szórakoztató varázsolják az egyébként is érdekes alaphelyzettel induló történetet.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/05/15/david_baddiel_szupere…


Hasonló könyvek címkék alapján

Nemere István: A fantasztikus nagynéni
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma
Erich Kästner: Emil és a detektívek / A két Lotti
Kristina Ohlsson: A kastély titka
Erich Kästner: A két Lotti
Geoff Rodkey: Claudia és James kiássák a csatabárdot
Sharon Creech: Rubin-völgy
P. B. Kerr: Az Ekhnaton-kaland
Jacqueline Wilson: Kettős játszma