Mindennap ​szülinap 6 csillagozás

David Baddiel: Mindennap szülinap

Sam tizenegyedik születésnapján semmi különös nem történt. Egészen addig, amíg a szobája ablakából egyszer csak meglátott egy hullócsillagot. Sam emlékezett rá, hogy az anyukája azt mondta, ha hullócsillagot lát, gyorsan kívánjon valamit. Így hát hangosan kimondta, amire a legjobban vágyott: – Bárcsak mindennap szülinapom lenne!

Sam akkor még nem tudta, hogy a kívánságokkal olykor nem árt óvatosnak lenni…

Fantasztikus szülinapi ajándékkönyv a Tökéletes szülő kerestetik című könyv szerzőjétől, David Baddieltől! Ülj fel az élmények hullámvasútjára, és add át magad az önfeledt szórakozásnak!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634036067

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Oláh_Zita P
David Baddiel: Mindennap szülinap

Ugye már a cím sejteti a történet menetét? De ez semmit nem von le az értékéből, mert a sejthető dolgok mellett van jó pár fordulat, és még két pár szeretni való nagyszülő, akik közül az egyik különösen az, de a többiek is. Tulajdonképpen az egész mesét áthatja a szeretet, anélkül, hogy rózsaszín lenne, sőt jó pár vicces momentum is fellelhető a könyvben. Az egyik a Hinni akarok poszter Sam szobájában, rajta egy Ufóval. X-akták kedvelőknek nem kell mondanom, honnan van a poszter. Ezért is szeretek kortárs írókat olvasni, pláne ha kb. egykorúak vagyunk, mert ugyanazon nőttünk fel, és olyan jó az ilyen utalásokat megtalálni a könyvekben.

>!
Bencuska
David Baddiel: Mindennap szülinap

Az alaptörténet jó,de iszonyú vontatott több fejezetben, pedig nem történik az ég világon semmi.

>!
Vörös_Brigitta
David Baddiel: Mindennap szülinap

Mindenképpen elgondolkodtató könyv.
Sok fontos, aktuális témát vet fel a gyermeknevelés területén (igyekszünk következetesek lenni, de nálunk is időnként elbillen a mérleg, hisz alapvetően a gyerekeinkért élünk, hogy nekik meglegyen mindenük, de azért határokat is kell állítanunk) :
-Megveszünk mindent, amit csak akarnak, kérnek, aztán meg nem is érdekli a gyereket, csak eggyel több játék lesz. Jó ez így? (Nálunk épp most sokalltam be, hogy kérik a drága Legokat, aztán megépítik és ott áll a szobában, mert hozzá sem nyúlnak. Most húsvétra csak a mamáéktól kaptak csokit és pénzt, tőlünk meg 1-1 könyvet és foglalkoztatót. Volt is csalódás, hogy nincs Lego vagy más játék.)
– Nem merünk nemet mondani a gyereknek, ha akar valamit. (Nálunk van nem, sokszor meg is kapom, hogy nem szeret, meg bezzeg a másik gyereknek lehet…)
Így utólag még az jutott eszembe, hogy a kütyü-kérdés nem volt benne, mert nálunk pl. az is egy kicsit nehezebb terep. Nincs okostelefonunk, viszont van számítógép és tablet. Alapvetően a tablet a fiúké, de csak hétvégén kaphatják meg, bár van, hogy nem adjuk oda akkor sem. De emellett még ott a mesecsatorna. Szerencsére X-box meg nem tudom, milyen gépes játékaink nincsenek.
Szóval ajánlom a gyerekeknek, hogy hátha elgondolkodnak, de ajánlom a szülőknek is ugyanúgy elgondolkodás céljából, mert a mi dolgunk megjelölni a határvonalat, irányt mutatni. Sam akár az én nagyobbik fiam is lehetne, mert ugyan követelőző de a szíve a helyén van, érzékeny lelkű. (A kicsi meg egy nagy vigyorbohóc, állandóan viccelődik.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Geronimo Stilton: Ki rabolta el Hammbekaplakot?
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Timo Parvela: Ella a tengeren
Ian Whybrow: Boldog karácsonyt!
Geronimo Stilton: A kincses sziget
Philip Pullman: Karlstein gróf
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme