Máglyatűz 2 csillagozás

A háború peremén
David Autere: Máglyatűz

„Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is!”
Mihai Tudose, Románia miniszterelnöke (2017–2018)

Úgy tűnik, egy székelyföldi tisztáson rakott hatalmas máglya mellett kezdődik az egész – de már évek óta zajlanak az előkészületek a világ különböző pontjain, a legnagyobb titokban. Furcsa dolgok történnek a Kárpát-medencében és környékén, a virtuális és a való világban egyaránt. Felizzik a történelem, fegyverek dörögnek a Budai-hegységben, Marosvásárhely főterén tízezrek éneklik a rohamrendőrök gyűrűjében: „Egy vérből valók vagyunk!”

A Máglyatűz nem csak egy regény, hanem titkosszolgálati, katonai technikák, történelmi és geopolitikai tények gyűjteménye. Megmutatja, hogy nem csak erkölcstelen döntés volt más államok fennhatósága alá kényszeríteni több millió magyart, hanem veszélyes is.

>!
Reakció, Budapest, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150012735

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

>!
bedezso
David Autere: Máglyatűz

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

A harmadánál tartok s alig lehet letenni! Lebilincselő; a helyszín-leírások megelevenítően üdék s precízek, a pontos, valószerű események megjelenítése a geopolitikai aktualitások ismeretében életszerűvé válnak, a feszültség egyre nő. Izgiii!

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
David_Autere

„Nem lesz béke Közép-Európában, ha utólag kiderül, Magyarország igényei jogosak, és egész magyar közösségeket úgy adtak át Csehszlovákiának és Romániának, mint egy marhacsordát.”
LLOYD GEORGE, NAGY-BRITANNIA MINISZTERELNÖKE (1916–1922)

„A NATO és az EU ugyan baráti megegyezésre kényszerítette Magyarországot, Romániát és Szlovákiát, de ez nem igazi barátság, ellenkezőleg. (…) A konfliktus oka a trianoni szerződés (…) a magyar háromszög (Magyarország, Szlovákia és Románia) Európa következő gyújtópontjává alakulhat. Jelen pillanatban a szikra még nem került a máglya közelébe, de a rakás ott áll.”
RICHARD HOLBROOKE, AMERIKAI DIPLOMATA, A BOSZNIAI BÉKE ATYJA

„Ha valaki újra felül akarja vizsgálni a II. világháború utáni rendezés eredményeit, nos, vitassuk meg a kérdést! De ne csak Kalinyingrádot vitassuk meg! (…) Ott van Magyarország és Románia is. Ha valaki ki akarja nyitni Pandora szelencéjét, kezdjen dolgozni rajta, gyerünk!”
VLAGYIMIR VLAGYIMIROVICS PUTYIN, OROSZORSZÁG ELNÖKE

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

1 hozzászólás
>!
Reakció KU

Madernek két vágya volt az életben. Az álom, ami megvalósíthatatlannak tűnt, nem önmagáról szólt. Túlmutatott rajta, nem vagyont, sikert, hírnevet akart, hanem, mint annyi közép-európai vagy éppen ír emigráns, megváltást annak a földnek, ahonnan jött.

41. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén


Hasonló könyvek címkék alapján

Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Berkesi András: A gyűrű
Nemere István: Az utolsó esély
Tamási Áron: Ábel a rengetegben
A. Mitta – J. Dunszkij – V. Frid: Ragyogj, ragyogj csillagom
Ivan Vazov: Iga alatt
Ivan Vazov: Rabigában
Mihail Kamjanyicin: Darabont
Daniel Silva: Az időzített kém