Egy ​ifjú természettudós történetei 2. (Zoo Quest 2.) 4 csillagozás

A sárkány nyomában
David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei 2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sir David Attenborough távoli tájakról, állatokról és kultúrákról szóló lebilincselő történetein már több generációnyi lelkes természetkedvelő és természetvédő nőtt fel. Hangoskönyvünk egy indonéziai expedíció kalandjait mutatja be. Most sem alakul minden a terv szerint, adódhattak olyan helyzetek, hogy a csapatnak a sziget egyetlen kamionosát kellett megtalálniuk, a környék egyetlen dzsipjét kölcsönkérniük, vagy éppen heteket várni egy-egy hajós vagy repülős szállításra. Ezeket a helyzeteket és a belőlük adódó bosszantóan komikus szituációkat a szerző jó érzékkel, humorosan mutatja be, érzékeltetve velünk, hogy azért a trópusokon se kolbászból van a kerítés.

>!
Kossuth / Mojzer, Budapest, 2021
ISBN: 9789635443901 · Felolvasta: Csőre Gábor

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

bozs>!
David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei 2.

Annyira kényelmes, hogy más olvassa helyettem. :) Ez a rész izgalmasabb volt, de ha nekem kéne olvasni több ideig tartott volna.

2 hozzászólás
cirbu>!
David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei 2.

Az első rész jobban tetszett, talán az ottani emberek miatt. Nincs nagy véleményem Ázsiáról, soha nem vágyódtam oda és ez a könyv csak erősíti ezt az érzésemet. Komorabbnak éreztem, mint az első expedíciót. Ahogy ebben az állatokkal bánnak, az néhol nagyon fájdalmas és szívszaggató volt. Nem voltak szimpatikusak az emberek, a mentalitásuk, az állatokhoz való viszonyuk. Biztos szép országok, a természeti kincseik páratlanok, de az emberek… :(
Nagyon csodáltam ebben is Attenborought és társait, hogy mit ki nem bírtak ezen az úton. Ezek után kissé más szemmel nézem majd a filmjeit is. Igazán bevállalós, szívós csapatot alkottak a kollégáival. :)
Azért, mikor a hajón kirabolták, az nagyon tipikus, de a felháborodásom mellett el is mosolyodtam magam. A tengeren hánykolódást meg nem értem hogyan élték túl
Ja igen, az orangután volt a kedvencem. :)


A sorozat következő kötete

Zoo Quest sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Fogjál nekem kolóbuszt!
Lawrence Anthony – Graham Spence: Babilon bárkája
Gerald Durrell: Vadállatok bolondja
Gerald Durrell: Állatkert a poggyászomban
Gerald Durrell: A lehorgonyzott bárka
Bajor Zoltán: Baglyok
Steve Irwin – Terri Irwin: A krokodilvadász
Mike Barfield: Ilyen az élet!
Peter Wohlleben: A fák titkos élete
Helen Fewster: Az ökológia nagykönyve