A ​tudósító (Millennium Expressz 3.) 8 csillagozás

Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító

„Mikor Szike kilépett a sokadik vlagyivosztoki újság szerkesztőségéből, hirtelen dührohamot kapott, és apró fecnikre tépte élete első tudósítását.”
A Millennium expressz világkörüli útja nem várt fordulatot vesz. Teri és Szike Ázsia keleti partjaitól a Bajkál-tó felé indul az épülő transzszibériai vasútvonal mentén, és a fiú Gárdonyi Géza lapjába kezd tudósításokat küldeni a titokzatos halálvonat pusztításairól. Zsigáék próbálnak a nyomukra lelni, de számos akadályba ütköznek. A szálak az Orosz Birodalomtól Kínán át Indiáig vezetnek, majd Moszkvában érnek össze, ahonnan a kalandorok őrült hajszával jutnak vissza Budapestre. Az Oktogonnál újra összecsapnak a fémkarok. De vajon sikerül-e megállítani Kirpics nyomozó ámokfutását? Dávid Ádám trilógiájának befejező részében a kör bezárul. Szilveszter éjszakáján a párizsi Eiffel-torony tetejéről vehetünk búcsút 1896-tól – és a Millennium expressztől.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634102908

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Annamarie P
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító

Dávid Ádám fiataloknak íródott kalandregénye számos erénnyel büszkélkedhet. Az 1896-os éveben játszódó sorozat főszereplője egy olyan csodavonat, mely bajba jutott gyerekeknek nyújt menedéket. A segítségre pedig szüksége van Terinek is, akit az Oktogonon szedett fel az Expressz, hiszen Zsolnay Vilmos, pécsi porcelángyáros unokáját elrabolták, s csak a csodával határos módon szabadulhatott meg rabságából. S amint az kiderül, ez a szabadság is csak ideig óráig tartott. Gazdag ismeretanyaggal akarja olvasóit gazdagítani Dávid Ádám. Őszintén sajnáltam, hogy annyi kavics szorult a gépezet kerekei közé.
Bővebben ez alkalommal itt olvashattok:
http://annamarie-irkal.blogspot.hu/2018/01/david-adam-m…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Jesper_Olsen 

Gárdonyi napok óta várta a híreket, de most, huszonharmadika hajnalán elbóbiskolt karácsonyi fényekkel díszített szobájában. Visszatérő álmát látta: egy egri parasztházat, ahol végre békén hagyják, és nyugton írhatja a regényeit, akár egy remete.

193. oldal

2 hozzászólás
>!
Tilos_az_Á_Könyvek KU

Mikor Szike kilépett a sokadik vlagyivosztoki újság szerkesztőségéből, hirtelen dührohamot kapott, és apró fecnikre tépte élete első tudósítását.

(első mondat)

>!
DreamViolet

…Zsiga a torony tetejéről távcsövével egy távoli vonatsínre pillantott, ahol a Millennium expressz már várta őket, hogy továbbinduljanak új kalandok felé.

utolsó oldal :(


Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit: Rumini
Scott Westerfeld: Behemót
Christopher Paolini: Örökség
Böszörményi Gyula: Árnyvadászok
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Lezsák Levente: Emerson & Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset
Nyulász Péter: Kamor
Lakatos István: Dobozváros
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rick Riordan: Csata a labirintusban