Koppány ​betűket firkál (Koppány 0.) 32 csillagozás

Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Koppánynak ma van az első napja az iskolában! A nagy nap alkalmából egy szuper piros füzetet kap ajándékba a bátyjától. Még egyetlen írásóra sem volt, de Koppány már ismeri a neve betűit, és le is tudja rajzolni őket! Ki gondolta, hogy a betűfirkálással még barátot is
lehet szerezni?

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építünk.

A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

NAGYBETŰS SZINT
– csupa nyomtatott nagybetű
– oldalanként 2-5 sor
– rövid, könnyen kiolvasható mondatok
– egyszerű, könnyen követhető történet

5-8 éveseknek

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 5 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Most én olvasok! Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2019
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104933 · Illusztrálta: Kasza Julianna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Tény és való, hogy rengeteget számít a felkészülés abban, hogy a gyerek szeretni fogja-e az iskolát. A tanszerek közös beszerzése jó felkészítő program lehet, mi idén (is) este kilencig válogattuk a hipermarketben, hogy sünis vagy feketeszedres füzetet vegyünk-e. :D
Koppány is várta már az iskolát, mert kapott egy szép, piros füzetet, és a bátyja is jó példát mutatott, nem fanyalgott, hanem széles mosollyal elkísérte őt az iskolába, ahol aztán csupa életszerű dolog történt vele, például az évnyitó nem volt túl izgalmas, a tanteremben viszont odament hozzá egy idegen gyerek, és szóba elegyedtek.

Barátságos, nem túltolt, tökéletesen eltalált könyvecske, mely kiváló segítség lehet az iskolába készülő gyerekeknek. A rajzok is egyszerűek, valósághűek. Minden a helyén van. Nem bombázza az olvasót fölösleges információkkal, épp annyit ad, amennyit kell. Csillámpóni-mentesen, életszerűen készít fel az iskolára. Az egyik legjobb gyerekkönyv, amihez az utóbbi időben szerencsém volt. A kezdő olvasóknak szólók közül pedig a legjobb. :)

2 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Ennek a történetnek főhőse Koppány, aki hétéves és iskolába készül, ez lesz az első napja. Bátyja Milán, reggel egy füzetet nyom a kezébe azzal, hogy a füzetbe nyugodtan firkálhat.

Szerintem a célközönség az egyszerűsége és kedvessége, témája és pozitív beállítottsága miatt kedvelni fogja.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2019/10/gyerekeknek-tiki…

Nikolett0907 P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Kedves történet arról a bizonyos első napról, melytől a legtöbben rettegünk.
Koppány hét éves és iskolába készül.
Idősebb testvére kedveskedése és a gyermek tisztelete a nagyobbak kérése felé, adott egy jó érzést olvasás közben.
A gyermek kreativítása és az első lépések megtétele a barátkozás felé nosztalgikus érzéseket hozott elő belőlem.
Igen rövid kis könyvecske, de esti mesének, akár első olvasás gyakorlásának tökéletesen megfelel.
Egy élmény volt.

csgabi P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Ez nagyon szeretnivaló volt. :-) Az egész roppant szórakoztató volt, és a kisgyerekek is tuti élvezik a könyvet, és nemcsak a történetek miatt, hiszen az illusztrációk is aranyosak.
Ami nagyon tetszett, az Koppány és testvérének vörös haja, ilyet rikán látni mesében, ötletes, hiszen erre biztosan emlékszik az olvasó.

Molymacska P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

A könyvtárban találtam rá erre a kötetre, mivel Dávid Ádám neve számomra már ismerősen csengett, kíváncsi voltam, milyen mesekönyvet tud írni az épp iskolába menő gyerekeknek. Nem csalódtam benne.
A történet nem túl bonyolult (főleg, hogy csak 18 oldal a történet). Koppány iskolába megy, erre az alkalomra kap egy kis piros füzetet, és az iskolában hamar megindul a képzelete, és elkezd játszani a betűkkel. Hanna pedig, egy kíváncsi kislány a sorozat másik főszereplője lehet majd később, amikor valószínűleg ő is megtanul írni.
Nagyon tetszett a történet, mert bár foglalkozik az írni tanulással, mégis egészen máshogy, egyáltalán nem didaktikusan, hanem sokkal inkább ötletesen teszi azt meg. Egy olyan életkorba kalauzol minket a könyv, ahol minden kaland, minden egészen új, és tele van lehetőségekkel, fantáziával, minden mesés, és csodálatos. Az írás pedig ebbe a képbe illeszkedik bele, egy kalandozás csak, egyszerű firkálgatás, de közben mégis más. Ha egy gyerek a kezébe veszi ezt a könyvet, biztosan ő is leszeretné majd firkálgatni a nevét, pont úgy, mint Koppány.
A másik pozitívuma a könyvnek, bár ezen kevesebb hangsúly van szerintem (még), hogy igen harmonikus kapcsolatot láthatunk Koppány és a tesója között. Én, mint a legkisebb lány a három nővér mellett talán még jobban tudom értékelni az ilyen könyveket, melyek megpróbálják a testvérek kapcsolatát pozitívnak mutatni, ezzel példát is mutatva egy olvasó testvérpár előtt.
Érdekes sorozat lesz, az mindképpen igaz. Remélem a kezdeti fantáziát megfogja tartani, és hasonlóan kreatív és elmés olvasmány maradhat az éppen írni tanuló gyerkőcök számára.

krlany IP>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

A tejfogú tigris mindent vitt. Nagyon ötletes, és remek játék a gyerkőcöknek a nevük leírására, ezáltal a betűk tanulására. Amiben más még ez a kötet, hogy sokkal több illusztráció van benne, illetve nagyobb és teljesebb, mint a többi ilyen kötet, így egy kicsit a képregényre emlékeztet. Első ránézésre kevésnek tűnik a képekhez képest a szöveg aránya, így bátrabban neki fog az ember annak a „kicsinek”.

Caledonia_Valley P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Aranyos, bájos mese az első osztályba készülő Koppányról, akit a bátyja mondhatni mindenben támogat és segít. Mivel a kötet 5-8 éveseknek ajánlott, akik most ismerkednek a betűkkel, maga a szöveg nem túl sok, azonban az efféle könyvekhez viszonyítva jóval több mondatot tartalmaz. Egy pici, mondhatni kerek mesét kapunk, aranyos szereplőkkel és cuki illusztrációkkal. A könyv célközönségének ez a kötet véleményem szerint el fogja nyerni a tetszését, mert egyszerű, és mindennapi élethelyzetekre világít rá.
A mese végén található, a főhős nevének betűiből összerakott rajz szerintem irtó ötletes és aranyos. :)

3 hozzászólás
csakegyluca P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Istenem, ez nagyon aranyos. Amikor először megláttam, elszomorodtam: biztos nem lesz bent a könyvtárban. Láss csodát, ott díszeleg a polcon. Azonnal kivettem. Nagyon vártam, hogy belekezdjek. Iszonyat aranyos volt. Valamiért engem Csilicsala bácsira emlékeztetett, de lehet, hogy ez a suli miatt volt. Nagyon szép, úgy megfájdult a szívem tőle, hogy vissza kell vinnem. De hát minden könyv egyszer véget ér.

PTJulia P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Aranyos kis könyvecske az iskolakezdés megkönnyítéséhez. A tigris a végén nagyon ötletes.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Koppány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Móra Ferenc: Zengő ABC
Varga Katalin: Gőgös Gúnár Gedeon
Fanny Joly: Segítség! Dolit írunk!
Boldizsár Ildikó – Haui József: Vízipók-Csodapók ABC könyvek
Tamás Zsuzsa: Lencsi és az Égigérő
Szabó T. Anna: Tükörcicák
Kertész Erzsi: Patkány a táskában
Bosnyák Viktória – Csájiné Knézics Anikó: Sáfrány és a szörnyanyák
Kormos István: Vackor az első bében
Bodó Béla: Brumi az iskolában