A ​Virág utcai focibajnokság 20 csillagozás

Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

A Kovács családban senki sem egyszerű eset. Nagyi a női futball koronázatlan gólkirálynője és nyugalmazott edző; Apu rőtszakállú, hallgatag zeneszerző; Anyu az elsózott levesek és a pólókészítés szakértője; Gerda a gitártépés mestere és Small Paul-őrült; Milán bőgőmasina és csodakapus; Koppány pedig a világ legnagyobb koppolóművésze. Hétpettyes pillangót meg tejfogú tigrist koppol, és Milán füzetét is összekoppolja. Aztán a Virág utcai focibajnokság döntőjén koppolási mániája miatt baleset történik, és az otthoni harmónia egy csapásra szertefoszlik. Képes lesz-e Koppány újra összekovácsolni a Kovács családot? Ki tudja-e húzni Aput Apátiából? És ki lesz a győztes?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2011
104 oldal · ISBN: 9786155023460 · Illusztrálta: Rubik Anna

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

cseri P>!
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Tavaly hoztuk ki ezt a könyvet az egyik gyerekkönyvtárból, és aztán nálunk is maradt, mert csak hónapokkal később találtuk meg az ágyneműtartóban, hogy hogy került oda, azt most ne firtassuk. Tippjeim vannak. Mint kiderült, előfordul ilyen a gyerekeknél, és akkor adnak türelmi időt keresni, ha valaki a megfelelő kollégával beszél, hát én nem voltam ilyen szerencsés, és nekem ezt nem ajánlották fel, viszont még rajtam lett csodálkozva, hogy bevittem a vadonatújan megvásárolt pótkönyvet.
Tehát most a miénk lett az eredeti könyvtári könyv az ágyneműtartóból, és idén el is olvastuk. Vagyis én, esti mesének. Hát nekem az eleje borzasztóan fura ezzel a koppolással, meg minden. De aztán hozzászoktam. Végül is egész aranyos volt.

2 hozzászólás
meseanyu P>!
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Kevesen olvasták (nem is értem, miért?), de eddig mindenki ötöst adott, szóval ez egy jó könyv a molyok szerint, és szerintem is. A klasszikus gyerekregények nyomdokain halad, de mégis modern, jópofa is meg megható is, a foci témát meg úgy írja meg mint Hornby, vagyis abszolút élvezhető annak is, aki nem érdeklődik annyira e nagyszerű sport iránt. A könyvben a lányok is fociznak, és van szerelem is, úgyhogy szerintem mindkét nemnek jó szórakozás lehet. Főleg kisiskolásoknak ajánlható, de felnőttként is nagyon élveztem. Rubik Anna rajzai pedig zseniálisak.

mamszi>!
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Bálint teljesen odavolt érte! Pillanatok alatt szavajárása lett a punktum :d, illetve a koppolás. Ő maga is készített koppolmányt, ráadásul 3D-set, amit spéci szemüveggel kell nézni…
Jó kis kalandos sztori, márnemgyerek-mégnemkamaszoknak a legjobb szerintem, bár Bálint a maga majdnem7 évével abszolút otthon érezte magát benne… (Focizik, és egy ilyen klassz kis összeverődött csapatban szerintem imádna részt venni ő maga is. :))

Uzsonna >!
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Ajánlani tudom én is a VB döntő eseményeit kicsiknek, nagyoknak. Szép, emberi történet megtűzdelve sok-sok focival.

Zsuzsanna_Buday>!
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Nagyon tetszett, bár csak magamnak olvastam, szerintem a gyerekeknek csak később adom a kezébe. Tetszett a humora, a nyelvezete, és az érzékenysége is. Ezek szerintem nem mind jönnek át egy hétévesnek, bár úgy is élvezhető lehet, de szeretném, ha majd mindezzel együtt kapná meg az én érzékeny nagylányom is. (Talán dedikálva ;))

Medin>!
Dávid Ádám: A Virág utcai focibajnokság

Akarom mondani csillagos hatos!

Az egyik legjobb gyerekkönyv! Pedig foci-drukker sem vagyok. De ez a Virág-bajnokság szuper, és én nevettem a vébén, ill. meg is hatódtam. Koppány nap pedig pont a szülinapomon van, ( okt. 8.).
Szívemből szerettem ezt a kis történetet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Paulon Viktória: Kisrigók
Szabó Magda: Tündér Lala
Berg Judit: A Nádtenger télen
Csukás István: Süsü, a sárkány
Janikovszky Éva: Égigérő fű
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Holden Rose: Leonardo lovag