A Leonardo lakomái remek széljegyzetekkel, illusztrációkkal, a reneszánsz itáliai konyhaművészet mestereinek eredeti receptjeivel és azok némelyikének modern adaptációjával, köztük Leonardo saját salátaöntetével csábítgatja az olvasót. A könyv a reneszánsztól napjainkig végigköveti az olasz konyha történetét és jelentőségét, közben pedig megvilágítja Leonardo gasztronómiai diadalainak eredetét és a mester mélységes szenvedélyét az ételek és a konyhaművészet iránt.
A könyvben nem csupán a főzés és az ételek lelkes hívei, de a művészetek és a történelem szerelmesei is a kedvüket fogják lelni. Gyűljünk tehát egybe Leonardo lakomáin! Ott mindenki talál magának kuktálkodnivalót.
Leonardo lakomái 3 csillagozás
Eredeti cím: Da Vinci's Kitchen – A Secret History of Italian Cuisine
Eredeti megjelenés éve: 2006
Várólistára tette 3
Kívánságlistára tette 3
Hasonló könyvek címkék alapján
- Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba 94% ·
Összehasonlítás - Szántó András: Eleink örömei ·
Összehasonlítás - Trogmayer Ottó: Eszi, nem eszi ·
Összehasonlítás - Halász Zoltán: Gasztronómiai kalandozások Európában ·
Összehasonlítás - Saly Noémi: Szerzetesek asztalánál ·
Összehasonlítás - Fehér Béla – Gálffy Zsuzsanna: Kakastaréj ·
Összehasonlítás - Csapó Katalin – Füreder Balázs – Sári Zsolt: Reneszánsz ételek – ételek renszánsza / The Food of the Renaissance – the Renaissance of Food ·
Összehasonlítás - Széman Richárd – Varga Ferenc: Vendég-látó ·
Összehasonlítás - Bartholomaeus Platina: Bartholomaeus Platina reneszánsz receptjei ·
Összehasonlítás - Robert Maklowicz: Café Museum 78% ·
Összehasonlítás