Első ​sírhant (Charley Davidson 1.) 304 csillagozás

Darynda Jones: Első sírhant

Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét..
Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető sorozat írónőjének ajánlásával, Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
440 oldal · ISBN: 9789632933016 · Fordította: Varga Krisztina
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932835 · Fordította: Varga Krisztina

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Charley Davidson · Alexander Reyes Farrow · Garrett Swopest · Angyal (Angel Garza) · Robert Davidson ' Bob bácsi'


Kedvencelte 43

Most olvassa 13

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

n_anett>!
Darynda Jones: Első sírhant

Nagyon vegyes érzéseim vannak a könyvvel. Az elejétől kezdve imádtam, nagyon könnyű volt olvasni.
Nekem a krimi a fő műfajom, élek halok érte. Az, hogy ez misztikummal párosult, az még jobb.
Ez a misztikus szál is teljesen emészthető volt, sőt, szívet melengető. Azonban a könyv felétől kb. a krimi eltűnt és maradt a másik rejtély, ami nem kevésbé volt izgalmas, de én szívesen elmerültem volna a gyilkossági nyomozásban is, azonban ez valahogy ellaposodott.

Továbbiakat itt olvashattok: https://konyvelvono.blogspot.com/2020/12/darynda-jones-…

Szöszmösz_Gorkie P>!
Darynda Jones: Első sírhant

Nagyon-nagyon tetszett! ^^
Érdekes, pörgős, jó fordulatokkal.
Charleyt már az elején megszerettem. Tetszett a humora, a vakmerőssége. Jól esett az ő szemszögéből olvasni. Főleg a sok mártírkodó/szenvedő karakter után, akikről mostanában olvastam.
Reyest az elején nem kedveltem, sőt! Aztán, ahogy egyre több dolog kiderült róla és a személyisége is napvilágra került, megszerettem őt is.
Mindenkinek egy olyan barátnőt, mint Cookie! ^^
A szellemeket imádtam, Mr. Wrong! :D
Tetszett a világ, a cselekmény, különösen, hogy több nyomozás is futott egyszerre. Ráadásul spoiler, aminek örültem kicsit.
Kicsit tartok a következő két résztől, mert úgy hallottam, nem olyan jók, mint az első. :(
Ettől függetlenül biztosan tovább olvasom.

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932835 · Fordította: Varga Krisztina
21 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Darynda Jones: Első sírhant

Őszintén megmondom lassan egy éve megvan a könyv, de valahogy soha nem volt kedvem elolvasni.
Ami bizony így utólag bevallva nagy hiba volt.
Nagyon tetszett, talán Anita Blake óta nem olvastam ennyire vicces. pörgős regényt.
Alig tudtam letenni, pedig minden napom nagyon sűrű és alig van időm sajnos olvasni.
Ehhez képest a második kötet már a kezemben van és valószínűleg alvás helyet ismételten egy könyv társaságát fogom élvezni. :)
Ajánlom mindenkinek. :)

Szami81>!
Darynda Jones: Első sírhant

Hu, hat ez jo volt!
Bar a borito es a cim szerintem kicsit feltevezeto, ez egy amolyan szellemekkel suttogos/nyomozos/vicces/paranormalis regeny tokos, szatirikus humoru, kello onironiaval megaldott hosnovel, pikans szerelmi szallal erotikus vonallal.
Az elejen kicsit stand up comedy-s, eroltetett a humora, de gyorsan belerazodik az irono, nekem nagyon bejon ez a fajta stilus. Kb ez, ami az egesz konyvet elviszi a hatan, nomeg persze Reyes, oh, anyam, Reyes!! , mert a nyomozos szal azert nem az igazi. Ugyhogy ha az elso 20-30 oldal utan latod, hogy ez a humor neked nem okoz olvasgmust, akkor sajnos felejtos.

3 hozzászólás
ncsn87>!
Darynda Jones: Első sírhant

Amikor elkezdtem a könyvet olvasni, rögtön az ugrott be, hogy na, ez egészen hasonlít az Anita Blake sorozathoz. A csaj ugyanúgy természetfeletti képességekkel bír (látja a halottak szellemét), jó a humora, laza, és magándetektív. És akkor jött az, hogy egy férfi állandóan felkeresi álmában és gyönyörteljes orgazmusokban részesíti, de a pasi kiléte ismeretlen természetesen. :D Na, mondom, ebből mi lesz, mert remélem nem lesz telezsúfolva erotikus jelenetekkel. Itt megjegyezném, hogy az AB-et is szerettem az elején, meg most már így a vége fele is kezdi visszahozni a régi mivoltát, ami nem töménytelen szexjelenettel van tele, és ami nem megy a történet rovására. Szóval, ahogy haladtam, kezdtem megnyugodni, hogy itt erről nincs szó, viszont azt meg nem éreztem, hogy wow, ez nagyon izgalmas, nem tudom letenni. Jó volt, jó volt, de ennyi.
Aztán eljutottam a történet közepéhez, amikor is végre megjött, amire vártam és beindultak a dolgok. :) Volt izgalom, nyomozás, érzelmek, szeretet, szenvedély, félelem, fájdalom, titokzatosság. Szóval minden, ami egy jó paranormális könyvhöz kell. :)
A végén meg teljesen mértékben világos lett minden, mi miért történt a könyv első felében, és aztán rájöttem, hogy ez így volt jó, így lett jól felépítve az egész.
Számomra nagyon megható volt, ahogy Charley segít a halottak szellemének, hogy át tudjanak kelni a túloldalra, segítettek a bűntett felderítésében, hogy elkapják a gyilkosokat. Aztán, hogy a családjuk tovább tudjon lépni és elfogadják ők is a történteket. Kicsit, de csak egy kicsit a Szellemekkel suttogót juttatta az eszembe. :) Mivel születése óta megvolt neki ez az adomány, kicsi korában is meg kellett küzdeni ezzel, hiszen még a szerettei sem akartak hinni neki, pedig már akkor is segíteni akart mindeninek… Mekkora fájdalom volt neki, szegény kislány… :( Persze aztán idővel meg tudta győzni az apukáját (anyukája meghalt a születésekor), és a nagybátyját, és egy barátját, de ez mennyire kevés ember azért. Tényleg nehéz lehet neki… Bár van pár szellem barátja is, aki segít neki. Szóval elég megrázó és nehéz feladat ez, és úgy kell ezt megoldania, hogy közben mindenki őrültnek nézi, pedig csak segíteni szeretne… De aranyos volt, mert egy idő után rájött, hogy nem érdekli ki mit mond és mindenki elmehet a fenébe. :D
Nem ecsetelem, hogy mi történt benne, mert annyi szálon futottak a cselekmények, hogy felesleges lenne itt elmondanom. Úgyis megtudjátok, ha elolvastátok. :)
Azért még elmondanám az értékelésem elején említett titokzatos lepedőakrobatát, aki álmában meglátogatja Charley-t. :D Reyes… hmmm… titokzatos, szexi, és pokolian ördögi pasi… <3 De többet nem mondok! Tényleg olvassátok el, megéri! ;)
Különösen sokat nevettem Charley-in, mivel nagyon jó humora van a csajnak. És azok is nagyon vicces jelenetek voltak, ahogy a szellemekkel beszélgetett, de közben mindenki más nem látta őket. Néha a mobilt használta álcának, mintha azon beszélne, de közben a szellemekkel társalgott. :D Vagy akár lehetetlen helyzetekben, a fürdőben is megjelentek. :D
Ami zavart, hogy tele volt olyan idegen kifejezésekkel, szavakkal a könyv, amiket mi, magyarok nem ismerhettünk, és ezeket a fordító természetesen leírta az oldalak aljára, de annyira kiestem emiatt sokszor az olvasási lendületből, hogy inkább valamikor hagytam a fenébe és nem érdekelt, mit takar az a bizonyos szó. :D
Ja, és manapság ki használ olyan szavakat, hogy „hapsikám" és „kispofám"? :D
Egyébként ezeket leszámítva nagyon tetszett. Nem lett kedvenc, de egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem és rászántam az időmet, hogy elolvassam. :) Főleg a vége… Tiszta ideg voltam… :D Már látom, hogy nagyon sok titok lappang még a háttérben, hiszen maga Charley sem tudja teljesen mire képes még, és Reyes is sok mindent tartogat még nekünk. :D
A könyvben már a következő két rész borítója, címe is látható, ami jó jel. Szóval izgatottan várom a folytatását! :)

@Hisztis_Manó, @kis_macko, @Wee és @Elhaym, gondoltam titeket mindenképpen érdekel az értékelésem. ;) Szerintem ne hagyjátok ki a könyvet! :)

40 hozzászólás
deen>!
Darynda Jones: Első sírhant

Meglepően tetszett a sorozat első része. Charley egy belevaló, nagyszájú minden lében kanál nyomozó, aki mindig valami furcsaságba keveredik. Nem nehéz, ha beszélni tud a halottakkal és tudását rendőr nagybátyja szolgálatába adja, így derít fel gyilkosságokat. A könyvnek nagyon tetszett a humora, a fura szellemek, mint a sarokban kuksoló Mr. Wong, és a három ügyvéd, akik szintén nagyon szórakoztatóak. Az élő mellékszereplők is nagyon jó karakterek, a szkeptikus Garrett és a maximálisan elfogadó Cookie. És persze Reyes, aki felvillanyozza Charley éjszakáit. Miközben Charley nyomoz, kénytelen a saját lényét érintő kérdésekre is megtalálni a választ. Ki Reyes, és miért áll mellette, ki a titokzatos csuklyás megmentő, aki melleslg kaszát is hord magával? Mi az ő szerepük és mit akarnak Charley-tól? Szórakoztató és pörgős könyv volt, vicces és csavaros cselekménnyel. Jöhet a folytatás.

christine>!
Darynda Jones: Első sírhant

Kellemes, pozitív csalódás volt. Sokat nevettem rajta, és annyit aggódtam, mint valami sültbolond, holott tudhattam volna, hogy főszereplőnk akkor sem purcan ki, ha épp úgy van kedve, tekintve, hogy még kilenc rész hátra van.
Bővebben: http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.ro/2016/12/da…

Ittimi78>!
Darynda Jones: Első sírhant

Ez egy kifejezetten JÓ KÖNYV volt. Imádtam :DDD

Annyira másra számítottam a borító és a cím alapján. De a vámpírokat ugye hiába vártam :D
(abszolút nem hiányoztak).

Aki szereti az jó karaktereket, a morbid humort, és a kellően bizsergető kémiát a paranormális világgal kombinálva, az ki ne hagyja!!! :D

21 hozzászólás
Dyus33 P>!
Darynda Jones: Első sírhant

Húúú, a mindenit… Ez tetszett! 420 oldal után több kérdésem van, mint annak előtte :) Nagyon jó kis para-szexi-krimit olvashattam, és egy-két logikai bakit nem számítva, nagyon meg vagyok vele elégedve. Még a szereplőkkel is! Tartani szoktam a megosztó könyvektől, ezúttal pozitívan csalódtam. Kivételesen nagyon kedvelem Charleyt, nagyokat nevettem a humorán, és az elnevezett testrészein :) Hát, Reyesről szerintem nem kell sokat beszélnem, nagy ♥ :) Nekem Garrett is bejött :) Aki ajánlást várna tőlem… Nem nagyon tudom mihez hasonlítani a könyv stílusát, talán, mintha a szellemekkel suttogó csajszi belebújna egy domina bőrébe, és mondjuk elmenne rendőrségi szakértőnek a gyilkosságiakhoz, mind e mellé meghintenénk egy kis perzselő szexualitással, ezt összeturmixolnánk, na, akkor jönne ki ez a mese :)
Majdnem elfelejtettem! Az első terv óta imádom ennek a könyvnek a borítóját, nagyon szép ez a nőci, és imádom a színét is, szemgyönyörködtető kép. Kijelenthetem, hogy sokkal jobb a magyar borító, mint az eredetiek, nézzétek meg…

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932835 · Fordította: Varga Krisztina
14 hozzászólás
Lanore P>!
Darynda Jones: Első sírhant

Jó kis történet volt, olvastatta magát, és imádtam a humorát, no meg a főszereplő csajszit (és Reyest!):) Kicsit olyan érzésem volt, mintha a Sírkertek királynője sorozatot, és a Démon jelét összegyúrta volna az írónő, és hozzátett a saját stílusából, a végeredmény pedig egy szórakoztató, pörgős sztori lett. Kíváncsian várom a folytatást!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

kiruu>!

Miféle szadista képes egy embertársát hajnali 4 óra 34 perckor felhívni?

Kapcsolódó szócikkek: Charley Davidson
nykyriana>!

Ha Drakula teniszezni hívna, nehogy te menj ütőér'!
/LÖKHÁRÍTÓMATRICA-FELIRAT/

Vivii2>!

Nos tehát, az ember onnan tudja, hogy figyelemzavaros, hogy…hűha, oda nézz! Ott egy csirke!
PÓLÓFELIRAT

ncsn87>!

– Valahogy megoldható lenne, hogy belebújjak az ön bőrébe, és kényeztessem egy kicsit a feleségemet?
Igyekeztem visszafolyatni egy mosolyt.
– Hát, tudja, nem egészen így működik a dolog…
– Persze akár ön is kényeztethetné, én pedig majd csak úgy teszek, mintha belebújtam volna a bőrébe…
– Nem.
– Megfizetem! Van elég pénzem.
– Pontosan mennyire gondol?

317. oldal

2 hozzászólás
nykyriana>!

Az élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad. Az élet értelme maga a … csokoládé!!!
/PÓLÓFELIRAT/

292. oldal

ncsn87>!

Persze a határtalan optimizmusom – le merem fogadni, hogy előző életemben hippi voltam – győzedelmeskedett, és nem engedte, hogy eluralkodjanak rajtam a negatív gondolatok. Egyszerűen muszáj volt úgy látnom, hogy az a bizonyos pohár félig tele van. Ha minden jól megy, akkor Jack Daniel's whiskeyvel…

186. oldal

4 hozzászólás
tmezo P>!

A hírhedt halálos pillantásommal mértem végig – ennél csak a lesújtó pillantásom volt veszedelmesebb –, és már érkezett is a reakció:
– Bocsánat, nagyon sajnálom – mondta akadozva –, nem akartam megijeszteni.
Miért, úgy nézek én ki, mint aki megijedt? Nyilván csiszolgatnom kell még azon a bizonyos halálos pillantáson.

Kapcsolódó szócikkek: Charley Davidson
nykyriana>!

– (…) Nagyon fáj?
– Nagyon.
– És visszaütöttél?
– Nem. Elvesztettem az eszméletem.
– Ne már!
– De már.
Cookie félretolta a lányát, és szemügyre vette az állkapcsomat.
– Megnézetted?
– Igen, egy jóképű szőke pasi, aki a bár sarkában iszogatott, látta, és majd kiesett a szeme, úgy bámult.
Amber kacarászott.
Cookie viszont rosszallóan összepréselte az ajkát.
– Úgy értem, orvossal megnézetted-e.
– Nem, de egy kopaszodó, és mégis szívdöglesztő természetgyógyász látta, és azt mondta, megmaradok.
– És érti a dolgát?
– Ha a flörtölésre gondolsz, igen – (…)

Kapcsolódó szócikkek: Charley Davidson
xoxo_ivett>!

Szeretem a gyerekeket, de azt azért nem hiszem, hogy meg tudnék enni egy egészet.

LÖKHÁRÍTÓMATRICA-FELIRAT

57. oldal, 4. fejezet


A sorozat következő kötete

Charley Davidson sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Csóti Lili: Hetedvérig
J. D. Robb: Halálos szertartás
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Amanda Stevens: Örök kísértés
Nalini Singh: Angyalárny
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Charlaine Harris: Holtak klubja
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa