Ikrek ​Mágiája (Hópelyhek májusban 1.) 9 csillagozás

Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Gary szerint a lány, aki az előbb pattant ki a szomszédos ágyból, legalább annyira nem illik ebbe a középkori környezetbe, mint ő.
Aggasztó a helyszín: szokatlan időjárás, furcsa növények, titkolózó, szorongó emberek. Ráadásul ott van velük egy néma, csuklyás fickó, na meg az a barátságtalan fiú is. Aztán újabb lány érkezik a világukból, akinek már sokkal jobban tetszik Navatlon városa és a királyi kastély.
Végül nincs más választásuk, elindulnak az erdei úton egy elátkozott várban nyugvó mágikus kőért, a gloxánért. Annak varázsereje az egyetlen, mely megvédheti a népet a gyilkos tűzmágustól, őket pedig hazajuttathatja.
Vagy nem.

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309112

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Borrao · Emma Kőszegi · Gary Glow · Lora Navarro

Helyszínek népszerűség szerint

Navatlon


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 52


Kiemelt értékelések

Buótyik_Dorina I>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Megtisztelő, hogy én írhatom az első értékelést! :)
Már az első fejezetnél tudtam, hogy ez egy nagyon jó könyv lesz. Nem csalódtam.

Első könyves íróként hihetetlent alkotott; szuper fantáziavilágot teremtett meg, szép neveket talált ki hozzá, egyedi rendszert.

Nagyon tetszett a történet leírása, tetszettek a megfogalmazásai, a szóhasználat, és még a vicceken is jót mosolyogam. Semmi se volt túl magyarázva, éppen annyi volt leírva, amennyi kell. Hitelesen írt le mindent, a mágikus részek is teljesen átjöttek. Mindent eltudtam képzelni.

A szereplők barátságosak, szerethetőek voltak, még a mellékszereplőket is bírtam pl. az őröket.

Kíváncsian várom a többi részt!
Köszönöm az írőnőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam! :)
Mindenképpen azoknak ajánlom, akik szeretnétek egy kis kalandos, fantáziavilágot olvasni, ami nem szűkölködik mágiában!

2 hozzászólás
aurora_lewis_turner IP>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

„…az Ikrek mágiája egy nagyon erős kezdő kötet, mely fenntartja az olvasók érdeklődését. Tetszett a szóban forgó kövek funkciója, a karaktereket kellőképpen kidolgozottnak éreztem. Örültem, hogy a regény végére a fontosabb kérdésekre megkaptuk a válaszokat, de azért még akadt bőven olyan kérdés, ami felcsigázza az olvasót, ami kíváncsivá teszi őt a folytatásra. Így jártam ezzel én is, várom a folytatást!”
Bővebb véleményem itt olvasható: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/03/darv…

6 hozzászólás
inci81 P>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Mindig szerettem azokat a történeteket, amelyekben jelen van az időutazás. Érdekes és izgalmas, ugyanakkor persze veszélyes is lehet elutazni az időben egy másik korba, legyen az a múlt, vagy a jövő.

Több kötet is van már a polcomon, ahol a szereplők utazást tesznek téren és időn át, a gyűjtemény pedig folyamatosan bővül, mert mindig keresem az ilyen jellegű köteteket.

Amikor Darvas Petra felajánlotta, hogy elolvashatom az Ikrek Mágiája című könyvét — amit ezúton is nagyon köszönök —, örömmel éltem a lehetőséggel, mert érdekelt a történet, hiszen a szereplők utaznak az időben.

A középkorba kerülnek vissza a történet fiatal főszereplői. Igen, főszereplői, ugyanis ennek a regénynek nem egy, vagy kettő, hanem több központi figurája van. Több fiatal kerül vissza a jelenből a múltba, különböző országokból, de egyazon időből. Felvetődhet a kérdés, hogy hogyan értik meg egymást, és az embereket ott, ahová kerülnek, az írónő viszont ügyesen megoldotta ezt a problémát.

Különböző természetükből fakadóan kezdetben nehezen jöttek ki egymással a szereplők, de idővel szépen összecsiszolódtak.

Titkokkal és rejtélyekkel teli volt ez a misztikus történet, amely az első pillanatban magával ragadott és nem is szabadultam, míg a végére nem értem. Elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy a vége felé járok.

Úgy ért véget a regény, hogy most türtelmetlenül várom a folytatást, egyszerűen tudnom kell mi lesz. Bár nemrég jelent meg az első rész, így valószínűleg sok időbe telik, míg a következő részt olvashatom, de azért reménykedem, hogy nem kell olyan sokat várni.

Minden fantasy kedvelőnek bátran ajánom ezt az igazán izgalmas, kalandokkal, rejtélyekkel, titkokkal és mágiával teli misztikus könyvet, érdemes elolvasni.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/04/06/darvas_petra…

2 hozzászólás
Zsanett>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Egy jól felépített fantáziában gazdag történetet kaptam amit nagyon jó volt olvasni vitt magával a történet! Elején még egy picit zavaros volt számomra de ahogy haladtam a olvasással úgy kaptam minden kérdésemre választ! Szépen fel lett építve a törtènet. Kíváncsi vagyok a folytatásra

Gaby70 P>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Először a borítóról:Nagyon tetszik ez a kék és a felirat és a hozzá illő könyvjelző,engem megfogott!
A történet pedig vitt magával!Úgy van megírva,hogy a külvilágot teljesen kitudtam kapcsolni és én is ott voltam a főszereplőkkel Navatlonban.Megmondom őszintén amikor elolvastam az utolsó mondatot,kellett kis idő,hogy visszatérjek a valóságba.A szereplőket nagyon megszerettem és azt sajnálom csak,hogy a folytatásra várnom kell nem is keveset!
Köszönöm az élményt és nagyon várom a következő részt!

Hegedüs_Ványa>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

A vége felülmúlta az elvárásaimat, amiket a történettel és a könyvvel kapcsolatban támasztottam; csavaros fordulatok, életre kelt karakterek és nem kis fantázia.
Számomra egy igazán kellemes olvasási élméynt nyújtott. Alapvetően nem olvasok fantasyt, mégis, már most szeretném tudni, hogy mikor jelenik meg a második rész, mert az elvarratlan szálak után olvasnék :)

A szereplők kidolgozottsága kifinomult és olyannyira részletes, hogy voltak jelenetek amiknek a lapjait rekord idő alatt átpörgettem csak mert tudni akartam mi lesz a sorsa a karaktereknek.

Emma méltó képviselője a magyaroknak, Lora pedig még ha szeretné sem tagadhatná meg a spanyol vért. Gary nagyon gyorsan kell, hogy férfivá cseperedjen Borrao pedig…na hát igen…annak a fiúnak a kedvéért még én is szívesen befonnám a hajamat ;)

Gratulálok az Írónőnek és várom a folytatást!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarvasPetra IP>!

– Apám nyilván nem örül neki, hogy ugyan hazaértem a suliból és az előszobából beköszöntem neki, de azóta nincs semmi mozgás. Talán ájultan fekszem a földön. Vagy egyszerűen eltűntem. Gondolom, a ti szüleitek sem bontanak pezsgőt, ha kiderül, hogy eltűntetek.

Kapcsolódó szócikkek: Lora Navarro
DarvasPetra IP>!

– Remélem, megbocsát, hölgyem, ha meghalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao
DarvasPetra IP>!

Messzire ragadta a fantáziája; felidézte magában a balatoni lángos és a baracklekváros palacsinta ízét, és ettől honvágya támadt.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Kőszegi
DarvasPetra IP>!

Ez a csodálatos látvány csak felerősítette benne honvágyát és szorongását. Eddig minden kézzelfogható tárgy olyan volt, akár egy filmforgatás kelléke, de a felette magasodó ismeretlen égbolt végleg tudatosította benne, hogy idegen helyen van, és ezen nem tud változtatni.

Kapcsolódó szócikkek: Gary Glow · Navatlon
Gaby70 P>!

-Gary vagyok,Gary Glow.
-Gary Glow?Geriglo.Hát,ez marha jó!

Kapcsolódó szócikkek: Gary Glow

Hasonló könyvek címkék alapján

Krencz Nóra: A követ
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye
Christelle Dabos: A tél jegyesei
John Flanagan: A lángoló híd
Patrick Ness: Mi, hétköznapi halandók
A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu