Ikrek ​Mágiája (Hópelyhek májusban 1.) 22 csillagozás

Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Gary szerint a lány, aki az előbb pattant ki a szomszédos ágyból, legalább annyira nem illik ebbe a középkori környezetbe, mint ő.
Aggasztó a helyszín: szokatlan időjárás, furcsa növények, titkolózó, szorongó emberek. Ráadásul ott van velük egy néma, csuklyás fickó, na meg az a barátságtalan fiú is. Aztán újabb lány érkezik a világukból, akinek már sokkal jobban tetszik Navatlon városa és a királyi kastély.
Végül nincs más választásuk, elindulnak az erdei úton egy elátkozott várban nyugvó mágikus kőért, a gloxánért. Annak varázsereje az egyetlen, mely megvédheti a népet a gyilkos tűzmágustól, őket pedig hazajuttathatja.
Vagy nem.

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal
>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309112

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Borrao Mondrau · Ármin · Gary Glow · Lora Navarro · Emma Kőszegi

Helyszínek népszerűség szerint

Navatlon


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 66


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Alapvetően különleges az alapszituáció, hogy 3 fiatal egy számukra teljesen idegen középkori világba kerülnek úgy, hogy még a nemeztiségük is más. Egy kő segítségével tudnak csak visszajutni az otthonukba, de ez nyilván nem ilyen egyszerű. Rengeteg izgalom, titok és varázslat! *-* fantasy zsánert kedvelőknek ajánlom.
Köszönöm szépen az írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam! :)
https://youtu.be/1xbbArIyMgA

Buótyik_Dorina I>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Megtisztelő, hogy én írhatom az első értékelést! :)
Már az első fejezetnél tudtam, hogy ez egy nagyon jó könyv lesz. Nem csalódtam.

Első könyves íróként hihetetlent alkotott; szuper fantáziavilágot teremtett meg, szép neveket talált ki hozzá, egyedi rendszert.

Nagyon tetszett a történet leírása, tetszettek a megfogalmazásai, a szóhasználat, és még a vicceken is jót mosolyogam. Semmi se volt túl magyarázva, éppen annyi volt leírva, amennyi kell. Hitelesen írt le mindent, a mágikus részek is teljesen átjöttek. Mindent eltudtam képzelni.

A szereplők barátságosak, szerethetőek voltak, még a mellékszereplőket is bírtam pl. az őröket.

Kíváncsian várom a többi részt!
Köszönöm az írőnőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam! :)
Mindenképpen azoknak ajánlom, akik szeretnétek egy kis kalandos, fantáziavilágot olvasni, ami nem szűkölködik mágiában!

2 hozzászólás
Lilla>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Jó rég olvastam már portál fantasy-t, olyannal pedig még egyáltalán nem is találkoztam, amiben három különböző országból kerül át három gyerek egy másik világba. Ez az ötlet nekem nagyon tetszett.

Bevallom, az elején kicsit megijedtem, hogy semmi olyan nem lesz benne, ami Magyarországra utal/ megjelenítené azt, szóval nagyon megörültem Emma érkezésének is.
Igazából már az első oldaltól kezdve érezni lehet, hogy ez egy pörgős, humoros és érdekes történet lesz.
A cselekmény nagyon gyorsan haladt, fenntartotta az érdeklődésemet, a világfelépítés része ugyan kicsit későbbre maradt (hiszen az olvasó is a szereplőkkel együtt csöppent bele az új világba), az is érdekes volt, főleg, hogy történelmi háttér is volt néhol benne, meg ugye a fantasy-s rész.
A szereplők közül az elején Lorát és Gary-t elég felszínesnek találtam (Lora a tipikus menő kislánynak tűnt, Gary pedig az elnyomott, kicsit bátortalan fiúnak volt beállítva), de a könyv végére szerencsére fejlődtek és jobban megismertük minden oldalukat. A többi szereplővel együtt. Az is tetszett, hogy a szereplők lassan jöttek rá képességeikre és nem rögtön úgy voltak feltüntetve, mint a „kiválasztottak”, a képességek, amiket kaptak, pedig valamennyire tükrözték a személyiségüket is vagy a személyiségüknek egy-egy darabkáját – amit esetleg előtte nem láthattunk -.
Érdekesnek tartottam, hogy az írónő mennyi mindent próbált belesűríteni vagy megjeleníteni ebben az egy történetben, amik általában a fantasy-kban megjelennek. Tündérek, sárkányok, varázslók… Azt gondolná az ember, hogy ez azt jelenti, hogy ez össze-visszaságot kap, de szerintem meg volt az egyensúly a fantasys részek és lények meg a középkori, királyos részek között, ügyesen volt tálalva minden, amit szeretett volna átadni nekünk. Kifejezetten tetszett az, hogy a királyi drámákba is betekintést nyerhettünk (persze fantasy elemekkel társítva, sok titokra is fény derült a mesélések közben), nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből.
A két családon belüli vonások (itt a Verlox és a Mondrau családra gondolok) engem nagyon szórakoztattak, vicces volt, hogy úgy volt beállítva a Verlox család, hogy ha valaki az, akkor az biztos elmebajos. :'D
Amit negatívumként éltem meg, az az, hogy sokszor -főleg az elején – én sem értettem, hogy éppen ki szólalt meg; és Lora volt ugye az a szereplő, aki az elején nagyon, de nagyon idegesített, néhol kicsit erőltetettnek éreztem azt, hogy neki mindenképp a vagány, 'kérdez valamit majd beszól' típusú lánynak kell lennie.

Összességében viszont nagyon élveztem, az utolsó 150 oldalt egy huzamban olvastam el, de biztos vagyok benne, hogy ha lett volna időm, egy ültő helyemben is képes lettem volna lepörgetni, annyira érdekes, fordulatos és pörgős, s a stílus is hozzájárult ahhoz, hogy visszavágyjak a történetbe. Nagyon kíváncsi vagyok mit tartogat még számunkra Darvas Petra, de van egy olyan érzésem, hogy hasonlóan jó folytatásra számíthatunk. ;)

Azoknak, akik szeretik a fantasyt és egy különleges utazásra vágynak, egy teljesen új világban és , akik egy magyar írónő tollából származó fantasyt szeretnének olvasni, csak ajánlani tudom! :) gyorsan el fog repülni az a 300 oldal ;)

dolgok, amik még tetszettek és megemlíteném őket:
off off spoiler off

Kicsit meglepődtem azon, hogy mennyire igényes kiadás, tördelés, kötés és a helyesírási hibák (hiánya) szempontjából is, attól függetlenül, hogy nem nagyon hallottam még erről a kiadóról és sok bűn rosszul ellenőrzött debütáló regényt olvastam már, szóval le a kalappal a kiadónak is és a szöveget gondozóknak is!

>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309112
aurora_lewis_turner IP>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

„…az Ikrek mágiája egy nagyon erős kezdő kötet, mely fenntartja az olvasók érdeklődését. Tetszett a szóban forgó kövek funkciója, a karaktereket kellőképpen kidolgozottnak éreztem. Örültem, hogy a regény végére a fontosabb kérdésekre megkaptuk a válaszokat, de azért még akadt bőven olyan kérdés, ami felcsigázza az olvasót, ami kíváncsivá teszi őt a folytatásra. Így jártam ezzel én is, várom a folytatást!”
Bővebb véleményem itt olvasható: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/03/darv…

6 hozzászólás
inci81>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Mindig szerettem azokat a történeteket, amelyekben jelen van az időutazás. Érdekes és izgalmas, ugyanakkor persze veszélyes is lehet elutazni az időben egy másik korba, legyen az a múlt, vagy a jövő.

Több kötet is van már a polcomon, ahol a szereplők utazást tesznek téren és időn át, a gyűjtemény pedig folyamatosan bővül, mert mindig keresem az ilyen jellegű köteteket.

Amikor Darvas Petra felajánlotta, hogy elolvashatom az Ikrek Mágiája című könyvét — amit ezúton is nagyon köszönök —, örömmel éltem a lehetőséggel, mert érdekelt a történet, hiszen a szereplők utaznak az időben.

A középkorba kerülnek vissza a történet fiatal főszereplői. Igen, főszereplői, ugyanis ennek a regénynek nem egy, vagy kettő, hanem több központi figurája van. Több fiatal kerül vissza a jelenből a múltba, különböző országokból, de egyazon időből. Felvetődhet a kérdés, hogy hogyan értik meg egymást, és az embereket ott, ahová kerülnek, az írónő viszont ügyesen megoldotta ezt a problémát.

Különböző természetükből fakadóan kezdetben nehezen jöttek ki egymással a szereplők, de idővel szépen összecsiszolódtak.

Titkokkal és rejtélyekkel teli volt ez a misztikus történet, amely az első pillanatban magával ragadott és nem is szabadultam, míg a végére nem értem. Elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy a vége felé járok.

Úgy ért véget a regény, hogy most türtelmetlenül várom a folytatást, egyszerűen tudnom kell mi lesz. Bár nemrég jelent meg az első rész, így valószínűleg sok időbe telik, míg a következő részt olvashatom, de azért reménykedem, hogy nem kell olyan sokat várni.

Minden fantasy kedvelőnek bátran ajánom ezt az igazán izgalmas, kalandokkal, rejtélyekkel, titkokkal és mágiával teli misztikus könyvet, érdemes elolvasni.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/04/06/darvas_petra…

2 hozzászólás
Dorci02>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Hogy őszinte legyek, nem vártam sokat ettől a regénytől. De olyan pozitívan meglepett, hogy arról ne beszéljünk
Rettenetesen élveztem ezt a fantasy világot, élveztem az egész regényt.
A szereplőktől el voltam ájulva, maga a megvalósítás is nagyon jó. Fordulatos és kiszámíthatatlan.
Az egyetlen dolog ami rossz volt, a hossza
Túl rövid volt:(

2 hozzászólás
SzemreValó_könyvek>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Először is köszönöm @DarvasPetra, hogy megkerestél és megbíztál bennem, illetve felajánlottad, hogy elolvashatom a könyved.

Amikor elkezdtem olvasni, eleinte nem értettem, hogy miért is ez lett a címe, aztán leesett.

Három fiatal a modern világból átkerül egy mágikus világba, de hogy hogyan és miért azt nem tudják. Ha tovább olvassuk, akkor a miért kiderül.

Vajon ki az a titokzatos Tom nevű néma férfi?! Borrao kicsoda és mit titkol? Miért nem sérül meg? Mindezt megtudjuk, ha elolvassuk a könyvet.

Jó, hogy mindhárom modern világból érkezett fiatalról bővebben is megtudunk dolgokat, külön fejezetekben. Mágikus képességekkel bírnak, mindegyikük más-más erővel. Gary a logikusan gondolkodó geek, aki kissé antiszociális és író szeretne lenni. Lora, a fiús lány, aki jó tanuló, okos, de mégse olyan logikusan gondolkodik, mint Gary. Emma, a csajos csaj, aki koreográfusnak tanul és nagyon jól ért az emberekhez. Megérti őket és saját magát is megérteti másokkal. Nem az elkényeztetettségre gondoltam, hanem az öltözködésére. Egyáltalán nem elkényeztetett karakter.

Tom, a titokzatos idegen, aki nem is az, akinek látszik, nem az, akinek hisszük.
Borrao nem tudja az egész igazságot, csak töredékét annak.

Babér a sárkány az egyik kedvenc karakterem, bár nagy szerepet nem kap, mégis ahogy megismertem megszerettem.

Édesség játszótér… Hát, most na! IMÁDOM! Én biztos megkóstoltam volna az édességeket ezen a helyen. Tündér világ is egy csodálatos hely lehet. A tó, a vízeséssel gyönyörű lehet. A valóságban szívesen megnézném a helyet.

Ebben a történetben nem minden az, aminek látszik.

Megnézném élőben is a rajzokat is, amik a történet vége felé készültek.

Olyan részletesen és hosszan ír Darvas Petra, hogy teljesen magam elé tudtam képzelni a helyszíneket és a történéseket. A történetben vannak emberi mozzanatok is, kitalált elemekkel keveredve. Ez az elegy így összességében egyensúlyban van egymással, így ad egy egészet a történetnek. Nagyon tetszett, roppantul élveztem. Teljesen beszippantott ez a mágikus világ. Na, de hogy lehet így vége egy történetnek?! Mindenkinek jó szívvel ajánlom! ♥

sZsófi>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Azt rögtön leszögezném, hogy nem a könyv hibája, hogy kicsit sokáig olvastam. Az elmúlt két hétben minden, ami csak közbejöhet, az közbe is jött off.
A történet pörgős és nem cicózik sokáig a bevezetéssel, mégis szépen megismerjük a karaktereket és a világot. Navatlon nekem nagyon tetszett, mindig is szerettem az ilyen kicsit középkorias dolgokat, így nálam abszolút nyerő volt. Csavarok, váratlan fordulatok akadtak bőven, a történet logikusan volt felépítve. A karakterek színesek és sokrétűek, mindenki talál köztük olyat, akivel azonosulni tud.
Annyi volt talán a bajom, hogy az elején picit sok név volt nekem ( de mindegyik név nagyon kreatív, azt kiemelném), és nem mindig tudtam pontosan hogy kiről is van szó. Persze idővel megjegyeztem szépen mindent.
A másik pedig, hogy néha kissé hosszúak voltak számomra a leírások és ott néha elkalandozott a figyelmem, újra el kellett olvasnom ahhoz, hogy meg is értsem.
Összességében egy nagyon jó, fantáziadús és igen ígéretes sorozat kezdő kötete az Ikrek mágiája, alig várom, hogy olvashassam a következő részeket!
És sok sikert kívánok Petra a továbbiakban! Én biztos, hogy el fogom olvasni a könyveidet. :)

2 hozzászólás
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Ez igen! Szenzációs!
Befejezés meg… Áhh, nem mondom, most rághatom nagyon a körmömet… Mikor is lesz a következő kötet? Egy percet sem unatkoztam! Sőt! Azt se tudtam, mire számítsak a következő oldalakon. Mesterien szövi a szálakat az írónő! Elképesztően izgalmas volt.
Csak így tovább, légy rejtélyes, izgalmas.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2021/06/darvas-petra-ikrek-…

Vyktoria P>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

https://hazairok.blogspot.com/2021/05/recenzio-darvas-p…

Különleges világ részese lehettem Darvas Petra által. Ezúton köszönöm a páratlan lehetőség. Értékelésem a fenti linken olvashatjátok.


Népszerű idézetek

DarvasPetra IP>!

– Remélem, megbocsát, hölgyem, ha meghalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau
Vyktoria P>!

– A múltamat falják fel éppen – jegyezte meg Borrao. – Akinek pedig nincsen múltja, annak jövője sincs.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau
Vyktoria P>!

– Ja, kár, hogy ilyen mogorva. Bár olyanok a szemei, mint két hatalmas étcsokoládé bonbon, ez pedig még a legfelsőbb bíróságon is enyhítő körülmény. De hát, sajnos a jó pasik mind arrogánsak és megbízhatatlanok.

Kapcsolódó szócikkek: Lora Navarro
SzemreValó_könyvek>!

– Nos, van, aki meggondolatlanul cselekszik, és van, aki csak alapos megfontolás után. Időközben ez megváltozhatott, hiszen újra találkoztatok. Talán a forrófejű cselekvőből megfontolt lett, a gondolkodó pedig végre lazán és ösztönösen döntött.

255. oldal

DarvasPetra IP>!

Messzire ragadta a fantáziája; felidézte magában a balatoni lángos és a baracklekváros palacsinta ízét, és ettől honvágya támadt.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Kőszegi
Vyktoria P>!

Aki nem fél, az féktelen, nem gondolkodik, tehát óvatlan, és előbb – utóbb hibázik. Aki fél, az bátor, mert megfontoltan cselekszik, és közben nem hagyja, hogy a félelem győzelmet arasson felette.

krisz_toll>!

Hajtotta a tettvágy, és büszke volt arra, hogy olyan akcióban vehet részt, melynek sikere nemcsak az ő hazajutásukat teszi lehetővé, hanem ennek a másik világnak a jobb jövőjét is elősegíti; pusztán csak azzal, hogy előbb szereznek meg egy darab kavicsot, mint az a kattant fickó.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lora Navarro
DarvasPetra IP>!

– Apám nyilván nem örül neki, hogy ugyan hazaértem a suliból és az előszobából beköszöntem neki, de azóta nincs semmi mozgás. Talán ájultan fekszem a földön. Vagy egyszerűen eltűntem. Gondolom, a ti szüleitek sem bontanak pezsgőt, ha kiderül, hogy eltűntetek.

Kapcsolódó szócikkek: Lora Navarro
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

-Ez túlságosan borúlátó gondolat. Mindenkinek van múltja és jövője is. Legfeljebb jövőképed nincs jelenleg, de azt majd találsz magadnak, csak ahhoz meg kell élned a jelent.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Kőszegi
DarvasPetra IP>!

– Ez igen kedves történet. – Emma arca felderült. – Akkor apád igaz szerelemből született.
– Igazból, de nem szabadon választottból.
Emma tudta, mire gondol, de nem értett vele egyet. Hát nem mindegy, ha egyszer szerették egymást?

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau · Emma Kőszegi
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Krencz Nóra: A követ
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye
Christelle Dabos: A tél jegyesei
John Flanagan: A lángoló híd
Patrick Ness: Mi, hétköznapi halandók
A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu