Ikrek ​Mágiája (Hópelyhek májusban 1.) 35 csillagozás

Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Gary szerint a lány, aki az előbb pattant ki a szomszédos ágyból, legalább annyira nem illik ebbe a középkori környezetbe, mint ő.
Aggasztó a helyszín: szokatlan időjárás, furcsa növények, titkolózó, szorongó emberek. Ráadásul ott van velük egy néma, csuklyás fickó, na meg az a barátságtalan fiú is. Aztán újabb lány érkezik a világukból, akinek már sokkal jobban tetszik Navatlon városa és a királyi kastély.
Végül nincs más választásuk, elindulnak az erdei úton egy elátkozott várban nyugvó mágikus kőért, a gloxánért. Annak varázsereje az egyetlen, mely megvédheti a népet a gyilkos tűzmágustól, őket pedig hazajuttathatja.
Vagy nem.

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal
>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309112

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Borrao Mondrau · Ármin · Gary Glow · Lora Navarro · Emma Kőszegi

Helyszínek népszerűség szerint

Navatlon


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Alapvetően különleges az alapszituáció, hogy 3 fiatal egy számukra teljesen idegen középkori világba kerülnek úgy, hogy még a nemeztiségük is más. Egy kő segítségével tudnak csak visszajutni az otthonukba, de ez nyilván nem ilyen egyszerű. Rengeteg izgalom, titok és varázslat! *-* fantasy zsánert kedvelőknek ajánlom.
Köszönöm szépen az írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam! :)
https://youtu.be/1xbbArIyMgA

Buótyik_Dorina I>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Megtisztelő, hogy én írhatom az első értékelést! :)
Már az első fejezetnél tudtam, hogy ez egy nagyon jó könyv lesz. Nem csalódtam.

Első könyves íróként hihetetlent alkotott; szuper fantáziavilágot teremtett meg, szép neveket talált ki hozzá, egyedi rendszert.

Nagyon tetszett a történet leírása, tetszettek a megfogalmazásai, a szóhasználat, és még a vicceken is jót mosolyogam. Semmi se volt túl magyarázva, éppen annyi volt leírva, amennyi kell. Hitelesen írt le mindent, a mágikus részek is teljesen átjöttek. Mindent eltudtam képzelni.

A szereplők barátságosak, szerethetőek voltak, még a mellékszereplőket is bírtam pl. az őröket.

Kíváncsian várom a többi részt!
Köszönöm az írőnőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam! :)
Mindenképpen azoknak ajánlom, akik szeretnétek egy kis kalandos, fantáziavilágot olvasni, ami nem szűkölködik mágiában!

2 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Kellemes, izgalmas, érdekes ifjúsági fantasyt olvastam. Aki szereti ezt a témát szerintem annak tetszeni fog. Várom a folytatást.

krlany IP>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Első könyvként zseniális.
Be kell vallanom őszintén, hogy én már egy kicsit unom, hogy az utóbbi pár évben minden 3. ifjúsági könyv (de ifjúsági fantasy-ből meg szinte majdnem mind) úgy indul, hogy tinink a jelenből bekerül egy másik világba… hát ez is. Nem voltam túl boldog tőle… De aztán kiderült, hogy a világ elég jól felépített, a karakterek elég jól kitaláltak, és a sztori is bővelkedik érdekes, izgalmas fordulatokban. Némely dolog azért még magyarázatra szorul spoiler, de ki tudja, lehet a második kötet hozza el a válaszokat. Várom.

3 hozzászólás
Lilla>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Jó rég olvastam már portál fantasy-t, olyannal pedig még egyáltalán nem is találkoztam, amiben három különböző országból kerül át három gyerek egy másik világba. Ez az ötlet nekem nagyon tetszett.

Bevallom, az elején kicsit megijedtem, hogy semmi olyan nem lesz benne, ami Magyarországra utal/ megjelenítené azt, szóval nagyon megörültem Emma érkezésének is.
Igazából már az első oldaltól kezdve érezni lehet, hogy ez egy pörgős, humoros és érdekes történet lesz.
A cselekmény nagyon gyorsan haladt, fenntartotta az érdeklődésemet, a világfelépítés része ugyan kicsit későbbre maradt (hiszen az olvasó is a szereplőkkel együtt csöppent bele az új világba), az is érdekes volt, főleg, hogy történelmi háttér is volt néhol benne, meg ugye a fantasy-s rész.
A szereplők közül az elején Lorát és Gary-t elég felszínesnek találtam (Lora a tipikus menő kislánynak tűnt, Gary pedig az elnyomott, kicsit bátortalan fiúnak volt beállítva), de a könyv végére szerencsére fejlődtek és jobban megismertük minden oldalukat. A többi szereplővel együtt. Az is tetszett, hogy a szereplők lassan jöttek rá képességeikre és nem rögtön úgy voltak feltüntetve, mint a „kiválasztottak”, a képességek, amiket kaptak, pedig valamennyire tükrözték a személyiségüket is vagy a személyiségüknek egy-egy darabkáját – amit esetleg előtte nem láthattunk -.
Érdekesnek tartottam, hogy az írónő mennyi mindent próbált belesűríteni vagy megjeleníteni ebben az egy történetben, amik általában a fantasy-kban megjelennek. Tündérek, sárkányok, varázslók… Azt gondolná az ember, hogy ez azt jelenti, hogy ez össze-visszaságot kap, de szerintem meg volt az egyensúly a fantasys részek és lények meg a középkori, királyos részek között, ügyesen volt tálalva minden, amit szeretett volna átadni nekünk. Kifejezetten tetszett az, hogy a királyi drámákba is betekintést nyerhettünk (persze fantasy elemekkel társítva, sok titokra is fény derült a mesélések közben), nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből.
A két családon belüli vonások (itt a Verlox és a Mondrau családra gondolok) engem nagyon szórakoztattak, vicces volt, hogy úgy volt beállítva a Verlox család, hogy ha valaki az, akkor az biztos elmebajos. :'D
Amit negatívumként éltem meg, az az, hogy sokszor -főleg az elején – én sem értettem, hogy éppen ki szólalt meg; és Lora volt ugye az a szereplő, aki az elején nagyon, de nagyon idegesített, néhol kicsit erőltetettnek éreztem azt, hogy neki mindenképp a vagány, 'kérdez valamit majd beszól' típusú lánynak kell lennie.

Összességében viszont nagyon élveztem, az utolsó 150 oldalt egy huzamban olvastam el, de biztos vagyok benne, hogy ha lett volna időm, egy ültő helyemben is képes lettem volna lepörgetni, annyira érdekes, fordulatos és pörgős, s a stílus is hozzájárult ahhoz, hogy visszavágyjak a történetbe. Nagyon kíváncsi vagyok mit tartogat még számunkra Darvas Petra, de van egy olyan érzésem, hogy hasonlóan jó folytatásra számíthatunk. ;)

Azoknak, akik szeretik a fantasyt és egy különleges utazásra vágynak, egy teljesen új világban és , akik egy magyar írónő tollából származó fantasyt szeretnének olvasni, csak ajánlani tudom! :) gyorsan el fog repülni az a 300 oldal ;)

dolgok, amik még tetszettek és megemlíteném őket:
off off spoiler off

Kicsit meglepődtem azon, hogy mennyire igényes kiadás, tördelés, kötés és a helyesírási hibák (hiánya) szempontjából is, attól függetlenül, hogy nem nagyon hallottam még erről a kiadóról és sok bűn rosszul ellenőrzött debütáló regényt olvastam már, szóval le a kalappal a kiadónak is és a szöveget gondozóknak is!

>!
NewLine, Bakháza, 2021
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309112
Mert_olvasni_mindig_jó>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Vajon mennyire lett mágikus ez a regény?

Innen is nagyon köszönöm az írónőnek a recenziót és a bizalmat kíváncsian várom a könyv folytatását. Na de kezdjünk is bele a “szétcincálásba”. Nyugi nem leszek gonosz, bár sokak szerint az vagyok, amikor le akarom nektek írni, hogyan is hatott rám egy könyv igazából és próbálom a saját érzéseimet átadni nektek. Ugye már volt velem olyan, hogy egy kiadó felajánlott recenziós lehetőséget, én mégsem fogadtam el, mert azt írták, hogy csak akkor tehet fel a véleményem bárhova, Facebook, blog, Insta, Moly, ha az pozitív, ha negatív hangvételű küldjem vissza a könyvet és ők adnak egy másikat helyette. Na ez nálam kivert a biztosítékot és azóta mindenkinek leírom, hogy csak úgy fogadok el recenziót, ha a saját véleményem írhatom le. És hogy most miért fontos ez? Azt hihetnétek, hogy az írónő erre felkapta a vizet, vagy esetleg nem engedélyezte ezt. Hát nem kis meglepetésemre nekem is, gyakorlatilag megírta, hogy ő szeretné tudni esetleg mi nem tetszik a könyvben, hogy a továbbiakban erre oda tudjon figyelni és esetleg javítani. Hát ettől kissé leesett az állam, mert sajnos nem mindig ez a megszokott és ha még írok is valami olyat, ami az írónak nem tetszik, akkor ugye én vagyok a sza… .

A könyv egy eléggé erős kezdés, ami eléggé meglepett. Igényes, színvonalas és látszik, hogy odafigyeltek rá, tördelés, kötés és a helyesírási hibák (hiánya) szempontjából is. Ez azért eléggé meglepő, mert első íróknál ez gyakran iszonyatosan szemet szúr, ráadásul az szokott látszódni, hogy az író a történet vége felé már csak túl akar esni az egészen és lecsapja ketchupnak, azt ennyi. Viszont nekem eléggé lassú volt a lefolyása az egésznek. Én megértem, hogy egy teljes világot felépíteni és megismertetni az olvasóval, nem valami könnyű, de valamikor a töri órának is vége kéne szakadnia és ideje lenne belevinni valami olyan akciót, amikor nem csak úgy sétálnak a világban. Persze ezt is próbálta az írónő érdekesre venni, ami sikerül is, de én mégis úgy érzem, nekem ez túl lassú.

“– A tenger Földanya ölében nyugszik. A folyók testében áramlanak, a tavak tenyerében fekszenek.

Emmát mosolyra késztette ez a különös elképzelés. Többnek tűnt, mint vallás; ez az ő valóságuk volt.”A világ felépítés színpompás volt, látszott, hogy az írónő nagyon sokat foglalkozott vele, hogy kitalálja a sajátját és ezt jól bemutassa nekünk.

És mi volt a karakterekkel?

A véleményemet tovább olvashatod a blogomon:
https://mertolvasnimindigjo.com/ikrek-%e2%80%8bmagiaja-…

Laura_Bakos P>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Mivel tervezek a regényről egy bővebb összefoglalót írni, így gondoltam részletesen, de röviden kifejtem, hogy miért is lett az egyik kedvenc könyvem Darvas Petra első megjelent műve.
Nekem nagyon tetszik a borítója, leginkább maga a színvilága fogott meg, mint a fülszöveg, amely teljesen felkeltette a figyelmemet. Bár az elején még annyira nem, de pár oldallal később már teljesen úgy éreztem, hogy nem tudom letenni, amíg ki nem olvasom az egészet, mert túlságosan kíváncsi voltam a végére. Kicsit fáj a szívem, mert ez egy sorozat része, és már nagyon, de nagyon olvasni akarom a folytatást.
Engem teljesen beszippantott a világ, amelyet Petra megalkotott. Ifjúsági fantasy, de könnyed, humoros, tele érzelmekkel, izgalmas, és egyre inkább felkelti az olvasó figyelmét. Ha választanom kellene, hogy igazán mi tetszett benne, akkor azt kell írnom, hogy az írónő stílusa, ahogy fogalmaz, a leírások, mind hozzátettek valami pluszt. A cselekmény szépen épül, eléggé kidolgozott, amiben az volt a meglepő, hogy első könyves, és mégsem éreztem azt, ami az én esetemben teljesen nyilvánvaló volt.
A karakterek szimpatikusak, Lora lett a legkedveltebb, mert valahogy őt kicsit közelebbinek éreztem magamhoz, míg Emmáról még kicsit vegyesebb véleménnyel vagyok, és remélem a folytatásban kicsit jobban megtudom kedvelni. Gary szintén ilyen vegyes érzéseket váltott ki belőlem, mert az elején valamiért nem tudtam hová is kellene tennem őt, aztán az idő múlásával egyre kedveltebbé vált.
Az egyik problémám az a könyvvel, hogy a terjedelme túl rövid ahhoz, hogy a belesűrített események mindegyike hangsúlyos legyen. Ha még pár oldallal megtoldotta volna a szerző, akkor talán nem éreztem volna így, de ezért még inkább várom a folytatást. Kíváncsi vagyok, hogy a lezárást követően mivel drukkol elő, illetve milyen kalandok várnak még rájuk. Nagyon, de nagyon remélem, hogy arra a kötetre is akkora energiát és időt fordít, mint erre, mert akkor tuti biztos nem okoz csalódást.

aurora_lewis_turner IP>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

„…az Ikrek mágiája egy nagyon erős kezdő kötet, mely fenntartja az olvasók érdeklődését. Tetszett a szóban forgó kövek funkciója, a karaktereket kellőképpen kidolgozottnak éreztem. Örültem, hogy a regény végére a fontosabb kérdésekre megkaptuk a válaszokat, de azért még akadt bőven olyan kérdés, ami felcsigázza az olvasót, ami kíváncsivá teszi őt a folytatásra. Így jártam ezzel én is, várom a folytatást!”
Bővebb véleményem itt olvasható: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/03/darv…

6 hozzászólás
inci81>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Mindig szerettem azokat a történeteket, amelyekben jelen van az időutazás. Érdekes és izgalmas, ugyanakkor persze veszélyes is lehet elutazni az időben egy másik korba, legyen az a múlt, vagy a jövő.

Több kötet is van már a polcomon, ahol a szereplők utazást tesznek téren és időn át, a gyűjtemény pedig folyamatosan bővül, mert mindig keresem az ilyen jellegű köteteket.

Amikor Darvas Petra felajánlotta, hogy elolvashatom az Ikrek Mágiája című könyvét — amit ezúton is nagyon köszönök —, örömmel éltem a lehetőséggel, mert érdekelt a történet, hiszen a szereplők utaznak az időben.

A középkorba kerülnek vissza a történet fiatal főszereplői. Igen, főszereplői, ugyanis ennek a regénynek nem egy, vagy kettő, hanem több központi figurája van. Több fiatal kerül vissza a jelenből a múltba, különböző országokból, de egyazon időből. Felvetődhet a kérdés, hogy hogyan értik meg egymást, és az embereket ott, ahová kerülnek, az írónő viszont ügyesen megoldotta ezt a problémát.

Különböző természetükből fakadóan kezdetben nehezen jöttek ki egymással a szereplők, de idővel szépen összecsiszolódtak.

Titkokkal és rejtélyekkel teli volt ez a misztikus történet, amely az első pillanatban magával ragadott és nem is szabadultam, míg a végére nem értem. Elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy a vége felé járok.

Úgy ért véget a regény, hogy most türtelmetlenül várom a folytatást, egyszerűen tudnom kell mi lesz. Bár nemrég jelent meg az első rész, így valószínűleg sok időbe telik, míg a következő részt olvashatom, de azért reménykedem, hogy nem kell olyan sokat várni.

Minden fantasy kedvelőnek bátran ajánom ezt az igazán izgalmas, kalandokkal, rejtélyekkel, titkokkal és mágiával teli misztikus könyvet, érdemes elolvasni.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/04/06/darvas_petra…

2 hozzászólás
Dorci02>!
Darvas Petra: Ikrek Mágiája

Hogy őszinte legyek, nem vártam sokat ettől a regénytől. De olyan pozitívan meglepett, hogy arról ne beszéljünk
Rettenetesen élveztem ezt a fantasy világot, élveztem az egész regényt.
A szereplőktől el voltam ájulva, maga a megvalósítás is nagyon jó. Fordulatos és kiszámíthatatlan.
Az egyetlen dolog ami rossz volt, a hossza
Túl rövid volt:(

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarvasPetra IP>!

– Remélem, megbocsát, hölgyem, ha meghalunk.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau
Vyktoria>!

– A múltamat falják fel éppen – jegyezte meg Borrao. – Akinek pedig nincsen múltja, annak jövője sincs.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau
Vyktoria>!

Aki nem fél, az féktelen, nem gondolkodik, tehát óvatlan, és előbb – utóbb hibázik. Aki fél, az bátor, mert megfontoltan cselekszik, és közben nem hagyja, hogy a félelem győzelmet arasson felette.

Vyktoria>!

– Ja, kár, hogy ilyen mogorva. Bár olyanok a szemei, mint két hatalmas étcsokoládé bonbon, ez pedig még a legfelsőbb bíróságon is enyhítő körülmény. De hát, sajnos a jó pasik mind arrogánsak és megbízhatatlanok.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau · Lora Navarro
SzemreValó_könyvek>!

– Nos, van, aki meggondolatlanul cselekszik, és van, aki csak alapos megfontolás után. Időközben ez megváltozhatott, hiszen újra találkoztatok. Talán a forrófejű cselekvőből megfontolt lett, a gondolkodó pedig végre lazán és ösztönösen döntött.

255. oldal

DarvasPetra IP>!

Messzire ragadta a fantáziája; felidézte magában a balatoni lángos és a baracklekváros palacsinta ízét, és ettől honvágya támadt.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Kőszegi
Buótyik_Dorina I>!

A színes csillagokkal pettyezett égbolt felé fordult, belenézett a teliholdba, és hálás volt a fényért, mellyel beborítja a tájat, mert ezen az ismeretlen helyen még inkább szorongott a sötétségtől, mint általában.

Kapcsolódó szócikkek: Gary Glow · Navatlon
Némethy_Alexandra I>!

– A tenger Földanya ölében nyugszik. A folyók testében áramlanak, a tavak tenyerében fekszenek.
Emmát mosolyra késztette ez a különös elképzelés. Többnek tűnt, mint vallás; ez az ő valóságuk volt.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Kőszegi
Némethy_Alexandra I>!

– Hagyd, ő egyszerűen ilyen.
– De helyén a szíve.
– Egyszer biztosan megtanulja használni is.

Kapcsolódó szócikkek: Borrao Mondrau · Emma Kőszegi · Gary Glow

Hasonló könyvek címkék alapján

Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Krencz Nóra: A követ
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
John Flanagan: A lángoló híd
Patrick Ness: Mi, hétköznapi halandók
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Joss Stirling: Misty
Katherine Arden: Apró terek