Vérfüred (Démonvilág 3.) 199 csillagozás

Darren Shan: Vérfüred

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ne higgy a meséknek! Vidám befejezés nem létezik. Sőt. Befejezés sincs. Az élet megy tovább, két kanyarral arrébb már mindig történik valami új. Legyőzhetsz hatalmas akadályokat, dacolhatsz ezer veszéllyel, farkasszemet nézhetsz a gonosszal, a végén dicsekedhetsz is vele, de az még nem a befejezés. Amíg van benned szufla, a történeted pereg tovább.

Dervish Gradyt lidérces álmok kínozzák, amióta visszatért a Démonvilág univerzumából, de Grubbs nagyon vigyáz nagybátyjára. Megpróbálnak normális, démonmentes életet élni. Amikor aztán egy híres producer felkéri Dervisht, hogy vegyen részt következő horrorfilmje elkészítésében szakértőként, úgy gondolják, ez jó buli lehet, és amúgy sem árta-na nekik egy kis levegőváltozás.

Csakhogy a forgatás helyszínén, a Vérfüred névre keresztelt városkában, nem csupán feltörő emlékeikkel kell megküzdeniük.

Eredeti mű: Darren Shan: Slawter

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Móra, Budapest, 2008
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184389 · Fordította: Puller István, Bárány Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2006
252 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631182525 · Fordította: Bárány Ferenc

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady · Vész herceg · Billy "Bill-E" Spleen


Kedvencelte 41

Most olvassa 19

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Sylveris
Darren Shan: Vérfüred

Nem tudom mit írhatnék, csak ismételni tudom önmagam.

Végre! Grubbs és Dervish!
Fantasztikus volt! Kellően hátborzongató és izgalmas. Imádom DS. fantáziáját.

Több ilyet!

>!
Hencsulátor
Darren Shan: Vérfüred

Viszonylag régen olvastam a sorozat első két részét, és sajnos nem is tetszik annyira mint a vámpíros és a zombis sorozatok, de ettől függetlenül kellőképpen véres volt és izgalmas.
Darren Shan gondolom direkt, de nem igazán ír szerethető karaktereket, ez nálam sajnos sokat ront az olvasás minőségén, de iszonyatosan várom, hogy milyen kalandok várnak még Grubbsra.
spoiler
Gyorsan lehet vele haladni és éppen eléggé ki is tud kapcsolni. :)
Nem sokára olvasom a következő részt.

>!
victoria_m997
Darren Shan: Vérfüred

Vidám befejezés nem létezik.

Rendkívül ötletes rész volt, maga a forgatás is zseniálisan eltervezett jelenet, de különösképpen a nagy mészárlást élveztem. Nem a szenvedés miatt. Hanem mert Darren egyszerűen zseniálisan építette fel az egészet. Az írásmódjába is egyre jobban beleszeretek, imádom, ahogy a mondatokkal bán.
Vész herceg személye is valahogy közelebb került hozzám. A démonok pedig kötetről kötetre fantasztikusabban néznek ki. Mikor a Gregor nevű csótánydémon feltűnt azért egy kicsit fel kellett röhögnöm. *kuncog*
Alig várom az Áldozatot, még több démont és horrort… Ide nekem! 3:) ettől a könyvtől olyan gonosz hangulatom lett… :O buhahahahaha

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Vérfüred

Élvezet volt visszatérni Grubbs és Dervish történetéhez. A cselekmény is izgalmas, újszerű volt, démonos könyvtől hasonlót még nem láttam. Ami még külön tetszett, hogy több mellékszereplő volt, illetve hogy még akit a könyvben szinte végig ki nem állhattam, az utolsó oldalakon szimpatikussá tudott válni számomra.
Kíváncsian várom, hogyan folytatódik a sorozat.

>!
Zsuszty
Darren Shan: Vérfüred

A Démonvilág sorozatból ez a kedvenc részem. Így is nagyon izgalmas volt, hogy újraolvastam, annak ellenére, hogy tudtam, mi fog történni. Így másodszorra csodálkoztam, hogy sok dologra hogy nem jöttem rá elsőre is…
Grubbsot ebben a könyvben még nagyon kedvelem (kb a 8. résznél utáltam meg).
örülök, hogy voltam olyan okos, hogy kikölcsönözzem a könyvtárból a következő részt, mert így máris nekiláthatok olvasni :))

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Vérfüred

Dervish és Grubbs.:3 Tudom, az előző könyvnél az értékelésemben azt mondtam, Kernelt jobban bírom, mint Grubbst, de rájöttem, hogy amelyikükről épp olvasok, azt imádom. Grubbs meg Dervish amúgy is egy rettentően jó páros, nagyon kedvelem mindkettőjük karakterét, és együtt még veszélyesebbek, robbanóképesebbek.
Egyébként azt hiszem, a Vérfüred a kedvenc részem az egész Démonvilág sorozatból. Talán az egyik legbrutálisabb része a sorozatnak, és emellett természetesen zseniálisan van megírva, Darren érti a dolgát – bár ezt már többször is bebizonyította. Elfogult vagyok vele kapcsolatban, úgyhogy nem is rabolom tovább a drága időtöket, meg nem koptatom a billentyűzetet, a lényeg, hogy a Vérfüred tényleg véres, és óriási!

4 hozzászólás
>!
le_miserable
Darren Shan: Vérfüred

Tipikusan az a fajta könyv számomra, amit nem elég egyszer elolvasni. Rémisztő, véres, izgalmas, és szerintem azoknak, akik ezt a műfajt kedvelik, nem is kell, hogy több legyen ennél. Szóval ötcsillagos. :)

>!
Nikki92
Darren Shan: Vérfüred

Első reakcióm: ez az, ismét Grubbs és Dervish van főszerepben! Imádom a stílusukat, a poénokat, mindkettejük karakterének felépítését. Jókat röhögtem rajtuk, mit sem foglalkozva, hogy bolondnak néznek a tömegközlekedéseken.

Második gondolatom a könyv befejeztével: te jó szagú…! Shan nem csak egy egyszerű történetből hozta ki a maximálisat, de olyan eszement részekkel spékelte meg a könyvet, hogy egyértelműen ez lesz az első számú kedvencem a sorozatból.

Vérfüred káprázatos mind a könyvbéli értelmében, mind jelentésében. Hihetetlen alakítások voltak benne, és egyenesen imádtam, hogy ismét túljártak Vész herceg eszén. Egyre jobban csípem Grubbs és a vén gonosz összetűzéseit.
Shan úgy vezette át a történetet a valóságból a valótlanba, hogy ámultam. Konkrétan ki esett a szemem a könyv befejeztével! Persze a végcsattanó sem maradhat el. Grubbs sorsa még sok meglepetést tartogathat számomra, és azt hiszem ezt azonnal tudni akarom.

>!
kucrek P
Darren Shan: Vérfüred

Ismét végeztem egy kötettel. Falom magamba az író könyveit és még többet akarok. Sajnos már csak egy rész van a könyvtáramban, a többit még nem szereztem be :(
Kivételesen nem a Démovilágba kell mennie a szereplőknek, hanem a démonok jönnek a mi világunkba, hogy pusztítást mérjen egy fanatikus filmrendező legújabb filmjének stábján. Lepaktál a démonokkal és csak ezután következik a sok furcsa esemény…


Népszerű idézetek

>!
Nikki92

– Mondtam már, hogy szeretlek, Grubbs?
– Még nem.
– Helyes. Utálom az ilyen érzelgős baromságokat.

227. oldal

>!
victoria_m997

– Jól van, mester, megölöm, ha kívánod – mondja Dervish halkan
Lassan leeresztem a villámat.
– Mi van?
Megfordul, az arca kifejezéstelen. Pontosan olyan, mint amikor a lelke Vész herceggel küzdött. A pulzusom felpörög. Aztán Dervish elvigyorodik.
– Baromállat! – förmedek rá. Dervishnek kissé beteges a humorérzéke.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady · humor · Vész herceg
>!
veri7

De a történetek nem érnek véget. Amíg csak élünk, folytatódnak. Az ember egyszerűen kénytelen folytatni a dolgait. Lapoznia kell, új fejezetet nyitni, megtudni, mi minden vár rá legközelebb, és őszintén remélni, hogy bármi is jön, nem lesz túl durva. Még ha odabent, a lelke mélyén tudja is hogy nagy valószínűséggel az lesz.

>!
Amy_Lee

Ránéz Vész hercegre, aki már újfent siklik felénk.
– Na jó – döntöm el hirtelen, büszkén, hogy ilyen bátor vagyok, bár rögtön belém is hasít a rettenet. – Én is maradok. Így még több idejük marad a túlélőknek.
Dervish mosolyog.
– Mondtam már, hogy szeretlek, Grubbs?
– Még nem.
– Helyes. Utálom az ilyen érzelgős baromságokat. Ekkor Vész herceg felrikolt, és tűzzel áraszt el minket.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady
>!
victoria_m997 

Az élet nem mese. A történetek nem érnek véget.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · mese
>!
victoria_m997 

– Kezdem elveszteni, Grubbs.
Gombóc nő a torkomban, de nem hagyom, hogy Dervish lássa rajtam a félelmet.
– Mármint micsodát, az eszedet? Olyasmit nem veszthetsz el, amid sosem volt.

22-23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady
>!
Nikki92

– Grubbs? – lihegi Dervish.
– Igen, főnök!
– Tényleg te vagy az? Nem csak egy látomás? Ugye, nem csak a te képedben öltött testet, hogy utána megkínozhasson?
– Meg vagy te buggyanva! Ilyen tökéletes arcot még maga Michelangelo sem tudna megformázni.

10. oldal, 1. fejezet - Amit életnek nevezünk

3 hozzászólás
>!
victoria_m997

Odarohanok a fülkéhez, ahonnan a hang jött. Bill-E van odabent, reszket, de mosolyog.
– Mi tartott ilyen sokáig? – szemtelenkedik.
– Egyáltalán nem akartunk jönni – felelem, miközben vízzé varázsolom az üveglapot, és hátralépek, amíg az nagy loccsanással a padlóra esik és szétfolyik. – De Dervish azt mondta, minden családnak szüksége van a félkegyelműire.

171. oldal

>!
victoria_m997

Kezdem érteni: a félelem olyan, mint a rák – hiába gyűröd le, ha visszatér, rosszabb mint azelőtt.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Grubitsch "Grubbs" Grady

A sorozat következő kötete

Darren Shan: Áldozat Sikolyok a sötétben

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Malorie Blackman: Rémálom a vonaton
Ann Aguirre: Horda
Ilsa J. Bick: Hamvak
Rachel Caine: Az üvegház
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Clive Barker: Hírvivő
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Peter V. Brett: A Rovásember
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly