Végítélet (Démonvilág 6.) 204 csillagozás

Darren Shan: Végítélet

_Tűz! Körbevesz és éget, vad vörös lángok csapkodnak felém mindenfelöl. Máris megperzselődött a karomon a szőr, és tudom, hogy pár pillanat múlva meggyullad mindenem. Elönt a pánik… Semmi mást nem látok, csak a lángokat… Rettenetes üvöltés hallatszik, átható, fülhasogató hang. A dobhártyám berepedne, a szemem pedig kipukkadna, ha nem védeném magamat ösztönösen a varázserőmmel.
– Ez kész pokol! – nyögöm._

Grubbs Gradyre élete legborzalmasabb kalandja vár. Alig szabadult meg a vérszomjas Vész herceg karmai közül, máris kiderül, hogy a kicselezett démonmester ismét bosszúra készül. Ám ezúttal nem egyedül Grubbs életére tör, és nem is csak a családját veszi célba – a tét az egész emberiség életben maradása. Ha Vész hercegnek förtelmes démonjai élén sikerül betörni világunkba, akkor elszabadul a pokol, és óhatatlanul bekövetkezik a végítélet. Vagy mégsem?

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2008
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184662 · Fordította: Polyák Béla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Beranabus


Kedvencelte 27

Most olvassa 14

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 71


Kiemelt értékelések

betweenhorrortales>!
Darren Shan: Végítélet

Szavakat nem találtam erre a részre, miután elolvastam, de napok múltán sem. Csak azt tudom mondani rá, hogy fájdalmasan – lenyűgöző volt.

Darren ebben a részben, megcsavarta a szívemet, aztán pedig reményt ültett a helyére, majd azt is kitépte onnan. A történetet imádtam, mint az előző részeket is. A szereplőket is. Örültem neki, hogy felbukkant Cápa aztán meg… Aztán Dervish… A végén Bill-E… Nem is hittem már el, amit a végén olvastam. Túl fájdalmasak voltak az azelőtti, cselekmények sora. De, még ezekkel együttvéve is tetszett az sztori. :')

Beranabus karaktere fejezetről – fejezetre az egyik kedvencemmé válik. Hatalmas az öreg. :,D Kifejezetten tetszett az előző kötetek szereplői találkozása ebben a könyvben. Kernel – Grubbs – Bec. Izgalmakban dús volt ez a rész.

schesztiஐ>!
Darren Shan: Végítélet

Az első olyan része a sorozatnak, ami ott folytatódott, ahol az előző kötet félbe szakadt – és ez nagy megkönnyebbülés, mert nem semmi rész volt!

Nagyon jó, hogy kezd összeállni a történet, darabkák kerülnek helyükre, szereplőkről derülnek ki titkok, szóval egy percig sem unalmas és elképesztően fantáziadús.
És még mindig van hová kavarni a szálakat… :))

Sajnos több rész egyelőre nincs meg a sorozatból, így kis időre abba kell hagynom a kalandokat, de szerintem túl sokáig nem fogom megállni, hogy ne derítsem ki, hogyan sikerül megmenteni a vilagot a démonoktól – mert sikerülnie kell, igaz? :)

2 hozzászólás
kovacsdia>!
Darren Shan: Végítélet

Először is. Hú de ronda vész herceg. Az én fantáziám azért kicsit kevésbé ocsmánynak jelenítette meg. borító Egyre izgalmasabb lesz ez a sorozat. Eddig ebben a részben volt a legtöbb izgalom. Az előző könyv értékelésében azt írtam, hogy talán Darren Shan rájött, hogy nem jó tömegesen meggyilkolni embereket. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. spoiler
A közepén tényleg elhittem egy pillanatra, hogy na itt a vég, az emberiség vége,de nem! Annyira örülök, hogy megmenekültek, még akkor is ha csak pillanatnyilag. spoiler
Ebben a könyvben már összehozta Darren Shan majdnem az összes szereplőt. Nagyon imádtam. :D
spoiler

Juca P>!
Darren Shan: Végítélet

Izgalmas rész volt. Rengeteg démonnal és egy háborúval. Vész Herceg kegyetlensége nem ismer határokat. Sajnáltam Bill-E-t. Kíváncsi vagyok, hová futnak ki a szálak a folytatásban.

rafaelo0824>!
Darren Shan: Végítélet

Tetszett, hogy végre összeértek a szálak, az egész nagyon izgalmas volt, gyorsan lehetett vele haladni, mégis valami mintha hiányzott volna. Beranabus szövege, hogy fiatalkorában kerge volt, nagyon viccesen hatott az ismeretek fényében. Jó volt, hogy Kernel és Bec is újra szerepet kapott, mégis valahogy nem szippantott be annyira, mint a többi rész.

Sophiechan>!
Darren Shan: Végítélet

Na kéremszépen, itt minden volt. A szálak összeértek, elkezdtük megismerni a múltakat, kaphattunk egy alternatív jelent, múltat és jövőt. Elég drasztikus megoldásokat választott Shan bácsi, de szerintem így szeretjük.
Úgyhogy mindjárt olvasom is tovább a folytatást. :3

rex501>!
Darren Shan: Végítélet

Végre összeért minden szál és jó néhány titokra is fény derült. Eddig talán ez a rész bővelkedik a legtöbb meglepő fordulatban. Valamint a sorozatnak ez az első kötete, ami ott folytatódik, ahol az előző véget ért.
Véres jelentekben most sincsen hiány. Drámai pillanatokban sem fukarkodott Shan bácsi. Most hogy így mindenki a „helyére” került és nagy összecsapás is megvolt, kíváncsi vagyok vajon hogyan fog folytatódni a történet.

Felhő_olvasónaplója>!
Darren Shan: Végítélet

Jaj,denagyonnemszeretemaDarrenShankönyveketértékelni,nakezdjükel:
Az ötödik rész függővége után nem volt kicsi az okozott fejfájás. Az eddigi kötetek egy-egy különálló történetet beszéltek el, aztán az ötödik rész úgy döntött, elvágja a fonalat a legreménytelenebb résznél.
A Végítéletnek két szerepe volt: (1) tisztázni az ötödik kötet által hátrahagyott káoszt és (2) összefoglalni az első 6 könyv cselekményét.
Nagyon jól összeértek a három eseményszál, volt, amit sejtettem, volt, ami meg sem fordult volna a fejemben, és van, amiről még ötletem sincs, mihez kezdenek vele.
spoiler
Mit mondhatnék? Semmit. Megyek olvasni. :)

tintapaca>!
Darren Shan: Végítélet

Ez is jó rész volt, ahol még jobban összeértek a szálak mint előtte. Volt szereplő, akinek a halálát nagyon sajnáltam. Kíváncsi vagyok hova fog még fejlődni ez a történet. Jöhet a következő rész. :)

lizzizi>!
Darren Shan: Végítélet

Ez a pasi tényleg zseni. Végre találkozott az i. e. 5. századi történet (Áldozat) a Grubbs vonallal, és feltűnik Kernel is.
Ugyanúgy brutális, mint eddig spoiler, vannak újabb csavarok: spoiler És a vége, szívszorító. spoiler Mondjuk az fura, hogy Bec spoiler


Népszerű idézetek

veri7>!

Gyalogok vagyunk a világok közötti hatalmi játszmában. Oda megyünk, ahol szükség van ránk, és tesszük, amit tennünk kell. Minden egyéb csak másodlagos lehet.

Milli>!

Más helyzetben egészen röhejes lenne, ahogy a nyúldémon felém ugrabugrál. Mintha egy Tapsi Hapsi-rajzfilm őrült paródiáját látnám, amiben a nyúl bedilizett, és akit csak meglát, rá akar ugrani, hogy jól lesmárolja. Csak éppen ennek a szörnyetegnek a savas csókja lemarja a húst az ember arcáról, aminek a helyén egy sisteregve füstölgő ocsmányság marad – a Tapsi Hapsi-epizódokban nem pont ilyen poénokat látni.
[…]
– Gyere csak, te répamajszoló!

Egyszer fenn...

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
Dgi_Rebeka I>!

– Félek – suttogom. – Még soha életemben nem féltem így, ami nem kis dolog.
– Tudom – feleli Beranabus csöndesen. – Valószínűleg mindig is félni fogsz. Ha ez vigasztal, én is félek, még ennyi évszázad után is.
– És hogy küzdi le a félelmét? – kérdezem.
Megvonja a vállát.
– Harcolok.
– Ez elég is?
– Elég kell legyen.

Milli>!

De hát mikor igazságos az élet? A dolgok nem ilyen egyszerűek, a fájdalom, a baj és a megpróbáltatások nem egyenlő arányban oszlanak meg azok között, akik képesek megbirkózni velük. Egyesek rákényszerülnek, hogy Atlasszá legyenek, és egymaguk tartsák meg a világ súlyát. Nem volna szabad így lennie, mégis így van.

Új küldetés

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
Niah>!

– Lehet, hogy nem várhatsz tőlem annyit – morogja Kernel –, de arra még képes vagyok, hogy néhány jókorát behúzzak, ha ilyeneket mondasz, te vénember! – Aztán acsarogva teszi hozzá: – Vagy inkább vén démont kellene mondanom?

227. oldal

BlueMary>!

Visszafordulok Vész Herceg fele, és beintek neki.

13. oldal

Milli>!

Utólag könnyű okosnak lenni.

A hírnök

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus
BlairRavenscar>!

– Éppen kiszúrtál egy csodásan ragyogó varázsléNyt, aki nem volt más, mint Grubbs Grady – mondja gúnyosan Kernel. Egyszerre ráébredek, hogy valamiért féltékeny rám.

Niah>!

– Ugyan, ne nevettesd ki magad! – horkan fel. – Apám egy kisebb hatalmú démon volt. Sok száz évvel ezelőtt felkutattam és végeztem vele, levágtam a fejét. A koponyáját egy ideig ágytálnak használtam.

225. oldal

ilu_milu>!

Egy óriási skorpió alakját magára öltő démon az egyik női utas szemébe döfi a fullánkját. Amint a két szemgolyó kifolyik, a démon a véres szemgödrökbe köpködi petéit, majd félig-meddig emberi arcával figyeli, hogyan kelnek ki a petékből a tekergőző lárvák és kezdenek lakmározni az élő húsból.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Derek Landy: Az ősök jogara
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Isaac Marion: Eleven testek
Charles Gilman: Démon tanár úr
Naomi Novik: A végzet iskolája
Aimee Agresti: Megbűvölve
Rob Thurman: Holdvilág
Rachel Caine: Élőhalottak bálja