Suttogás (Démonvilág 9.) 137 csillagozás

Darren Shan: Suttogás

„Tudom, ez röhejes. A fény nem tud suttogni. Mégis, akár meg is esküszöm rá, hogy hallottam, amint egy hang engem szólít. Először csak valami fura sistergés hallatszott, de aztán kitisztult, és egy szót ismételgetett újra meg újra. És a fények azt az egy szót suttogják azóta is halkan, titokzatosan, csábítóan. Gyere…”

A Tanítványokat időtlen idők óta létező lények ügyesen az uralmuk alá vonják. Egyedül Kernel Fleck tudja, hogy valami nincs rendben. Csakhogy őt egy olyan teremtmény tartja a markában, amelyet cseppet sem érdekel az emberiség sorsa. Hangok hívogatják a sötétségből, és ő képtelen ellenállni. Kernel egyszer már megjárta a poklot, és sikerült megmenekülnie. Ám ami most vár rá…

Eredeti mű: Darren Shan: Dark Calling

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2009
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187007 · Fordította: Mikó Bálint

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Cornelius "Kernel" Fleck


Kedvencelte 24

Most olvassa 7

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 38


Kiemelt értékelések

>!
Hencsulátor
Darren Shan: Suttogás

Elég érdekes elképzelés, hogy rengeteg dolgot egy más szemszögből újra megírnak…emiatt eléggé nehezen rázódtam bele. Viszont nagyon tetszett, hogy végre rengeteg dolgot megtudhatunk az Öreg lényekről meg a világok történelméről.
Nagyon nagyon nagyon nagy befejezést várok, remélem, hogy az utolsó rész hozza az elvárást.

>!
amanda888 P
Darren Shan: Suttogás

Azt hiszem, hogy az összes könyv közül ez tetszett a legkevésbé. Az első 40 oldal ismétlés volt, ami bosszantott, mert így is elég rövid a könyv. Aztán beindult egy kicsit a történet, de legtöbbször csak azt olvashattuk, hogy „Várj, ezt majd később, erről még nem beszélhetek!”. Utána jöttek a szokásos elemek: démonok, öldöklés, sok-sok vér és halál. Nem tudom, hogy végül jutottunk-e valahová és hogy az utolsó rész választ ad-e a kérdésekre.

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Suttogás

Szívem szerint az összes Démonvilág rész után elmondanám, hogy ez a kedvencem a sorozatból, de ezt ugye nem lehet.:D
Na szóval, nagyon szeretem Kernel karakterét, úgyhogy mindig öröm, ha az ő szemszögéből olvashatok, pláne, hogy a fények is nagy hatással szoktak lenni rám. Az spoiler felbukkanása tök váratlan volt, mert sikeresen elfelejtettem, mi is volt ebben a részben. A sakktáblás dologhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy Darren Shan egy őrült zseni! Egyszerűen nem tudom, hogyan juthatott ilyen az eszébe. Épp sakkozott, és elgondolkozott azon, hogy „hm, talán az univerzum is a sakktábla mezőiből állhatna”, vagy mi? Hihetetlen.
spoiler halála lesújtott, de legalább nem hiába történt, és magával vitte spoiler.
Imádom ezt a sorozatot, de most félek belekezdeni a következő részbe, mert tudom, mi vár spoiler, és nagyon nem szeretném, hogy megtörténjen.:(

>!
rafaelo0824
Darren Shan: Suttogás

Fura lett ez a kötet, nekem az Öreg lények részei egyáltalán nem tetszettek, alig vártam, hogy túl legyünk rajta. Mikor Kernel újra összefut Bec-ékkel onnan lesz jó. Sok veszteség volt ebben a kötetben, akik miatt szomorú vagyok, és talán nem volt annyira véres, mint a többi rész, ellenben sok minden ígér az utolsó részhez. Csak az eleje ne lenne ennyire gyenge…

>!
Felhő_olvasónaplója
Darren Shan: Suttogás

Végre kiderül, ki azok az Öreg Lények – és mégsem derül ki! Úristen, mekkora katyvasz!
Jó, annak ellenére, hogy egy egész könyv szól valamiről, amiről aztán nagyjából ugyanolyan keveset tudhatunk biztosra, mint a könyv elején, az valljuk be, vicces, ez a könyv jó. De megintcsak szembe jött velem, ebben a sorozatban már sokadszorra valami olyan, amire így, ilyen keretek között, egy ilyen műfajban nem számítottam. Egyáltalán nem. Volt már szó arról, milyen egy másik ember szerepét játszani, milyen nehéz a gyász és a gyászban megfelelni másoknak, milyen bonyolult, mégis egyszerű összeegyeztetni a jó és a rossz énünket, és megtalálni önmagunkat, és önmagunkban a hasznos embert. És akkor bumm, jön a kérdés, a Grindelwald-effektus: mit tehetünk meg a nagyobb jó érdekében?
Hú, nagyon jó volt ez a rész, nem feltétlenül cselekmény szempontjából, de tetszett, akármilyen creepy is volt mindaz, ami kiderült belőle… Az eddigi szituációkból nem vártam volna ezt, de Darren Shantól igen. :)

>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Suttogás

Ahhoz képest, hogy harmadjára olvastuk ugyanazt a cselekményt, csak más szemszögből, meglehetősen hosszan foglalták össze. Még az az előző részben sem részletezték ennyire a kettővel ezelőtti regény cselekményét, mint ebben.
Sokáig üresjáratnak tűnik, de szerintem kell ez, nem lehet végig akció, meg izgalom. Így legalább meg tudjuk érteni a háttérsztorit, képet kapunk, hogyan is kezdődött ez az egész. A Nagy Bumm-os poén pedig nem volt rossz. :)

>!
KatieV I
Darren Shan: Suttogás

Ez így mi a fene volt? Atlantisz, repkedő űrhajók, univerzum középpontja… Átmentünk sci-fibe? Komolyan mondom, már csak egy kék telefonfülke hiányzott volna ahhoz, hogy kiakadjak. Látszik, hogy az író próbálta valamivel feldobni a sztorit (gondolom, ő is észrevette, hogy laposodik), de ez már a másik véglet.
Mellesleg ha már ugyanazt a cselekményt olvasom egy másik ember szemszögéből, jó lett volna, ha a fordító a párbeszédeket ugyanúgy fordítja le mindenhol.

>!
Dorka50 P
Darren Shan: Suttogás

Az eleje kicsit döcögős volt. Újra elolvasni egy sztorit csak most Kernel szemszögéből… Énnek ellenére szerint jó kis könyv volt ez is, bár Grubbs egyre inkább dühítő. Na de jöjjön a befejező rész!! :)

>!
kucrek P
Darren Shan: Suttogás

Hmm…
Vegyes érzelmeket táplálok már a sorozat iránt. Nem kellett volna ennyi kötetet írni, elég lett volna a fele. Mondjuk az előző résznél ez tényleg jobb volt, de nagyon széthúzta az író…
Azért kíváncsian várom az utolsó részt, hogy sikerül-e megmenteni a világot nekik.


Népszerű idézetek

>!
rebarbarafagyi

Csak azt tedd, amit helyesnek vélsz! Vedd számításba a lehetőségeket! Hallgass az ösztöneidre, és dönts! Ha tévedsz, legalább hű voltál önmagadhoz. Az élet mindannyiunknak kérdéseket tesz fel, amelyekre nem mindig tudjuk a választ. Legtöbbször találgatnunk kell.

>!
Milli

Semmi sem biztos, csak a halál. És még az sem…

Halálparipák

>!
Justabookworm7

… De ha sikeresen egyesítjük a Kah-Gash részeit, szeretnék még többet megtudni a Halálról, mielőtt megtámadjuk. Rá akarok jönni, vannak-e gyenge pontjai, legyőzhető-e egyáltalán?
– És ezt hogy intézzük el? – kérdezi Grubbs gúnyosan. – Küldünk neki kérdőívet?

155-156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
>!
csengeabalint

– Öljük meg ezeket a nyavalyás démonokat, és kész – szólal meg Grubbs, és ezzel szétzúzza az univerzális uralomról szőtt terveimet.

163. oldal

>!
Milli

– Ne légy nevetséges – mordul fel Beranabus. – A Halál nem halhat meg.

Árnyékvilág

>!
Gwen_Black

– Mit kell tennem? – kérdezem gúnyosan. – Feltartok előttük egy STOP feliratú táblát?
– Kinyitsz egy ablakot, és az univerzum egy másik pontjára menekülsz. Persze a bolygót is magaddal viszed…
Olyan határozottan jelenti ki ezt, mintha a világ legkönnyebb dolgáról lenne szó, ezért rögtön rábólintok. Aztán hirtelen belém hasít a felismerés, és hitetlenkedve bámulok vissza rá az emelvény széléről.
– Magammal viszem a bolygót? – ismétlem meg ostobán.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius "Kernel" Fleck
>!
Justabookworm7

Meg kell bíznotok egymásban, ha le akarjátok győzni a Halált, és meg akarjátok menteni az univerzumot. Nem hallottatok még csapatmunkáról?

183. oldal

>!
Zizifalva

– Előbb-utóbb minden világ elbukik – mondja komoran Art. – Minden élőlény meghal. Ez az univerzum rendje. Semmi sem tart örökké. Végül mindenre halál vár.

82. oldal, Univerzális problémák

>!
Gwen_Black

De a holtaknak nem szabadna visszatérniük. Amikor a test felmondja a szolgálatot, a lélek továbbáll belőle. Mindig is így volt. Ezt azonban valaki elfelejtette közölni ezekkel a sétáló, vicsorgó, nyálukat csorgató hullákkal.

44. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
Maryrose Wood: Méregnaplók
Rachel Caine: Az üvegház
Jon Sprunk: Az Árny fia
Derek Landy: Az ősök jogara
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az elveszett kolónia
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai