Suttogás (Démonvilág 9.) 119 csillagozás

Darren Shan: Suttogás

„Tudom, ez röhejes. A fény nem tud suttogni. Mégis, akár meg is esküszöm rá, hogy hallottam, amint egy hang engem szólít. Először csak valami fura sistergés hallatszott, de aztán kitisztult, és egy szót ismételgetett újra meg újra. És a fények azt az egy szót suttogják azóta is halkan, titokzatosan, csábítóan. Gyere…”

A Tanítványokat időtlen idők óta létező lények ügyesen az uralmuk alá vonják. Egyedül Kernel Fleck tudja, hogy valami nincs rendben. Csakhogy őt egy olyan teremtmény tartja a markában, amelyet cseppet sem érdekel az emberiség sorsa. Hangok hívogatják a sötétségből, és ő képtelen ellenállni. Kernel egyszer már megjárta a poklot, és sikerült megmenekülnie. Ám ami most vár rá…

Eredeti mű: Darren Shan: Dark Calling

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Móra, Budapest, 2009
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187007 · Fordította: Mikó Bálint

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Cornelius "Kernel" Fleck


Kedvencelte 23

Most olvassa 8

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Suttogás

Szívem szerint az összes Démonvilág rész után elmondanám, hogy ez a kedvencem a sorozatból, de ezt ugye nem lehet.:D
Na szóval, nagyon szeretem Kernel karakterét, úgyhogy mindig öröm, ha az ő szemszögéből olvashatok, pláne, hogy a fények is nagy hatással szoktak lenni rám. Az spoiler felbukkanása tök váratlan volt, mert sikeresen elfelejtettem, mi is volt ebben a részben. A sakktáblás dologhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy Darren Shan egy őrült zseni! Egyszerűen nem tudom, hogyan juthatott ilyen az eszébe. Épp sakkozott, és elgondolkozott azon, hogy „hm, talán az univerzum is a sakktábla mezőiből állhatna”, vagy mi? Hihetetlen.
spoiler halála lesújtott, de legalább nem hiába történt, és magával vitte spoiler.
Imádom ezt a sorozatot, de most félek belekezdeni a következő részbe, mert tudom, mi vár spoiler, és nagyon nem szeretném, hogy megtörténjen.:(

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Suttogás

Ahhoz képest, hogy harmadjára olvastuk ugyanazt a cselekményt, csak más szemszögből, meglehetősen hosszan foglalták össze. Még az az előző részben sem részletezték ennyire a kettővel ezelőtti regény cselekményét, mint ebben.
Sokáig üresjáratnak tűnik, de szerintem kell ez, nem lehet végig akció, meg izgalom. Így legalább meg tudjuk érteni a háttérsztorit, képet kapunk, hogyan is kezdődött ez az egész. A Nagy Bumm-os poén pedig nem volt rossz. :)

>!
KatieV
Darren Shan: Suttogás

Ez így mi a fene volt? Atlantisz, repkedő űrhajók, univerzum középpontja… Átmentünk sci-fibe? Komolyan mondom, már csak egy kék telefonfülke hiányzott volna ahhoz, hogy kiakadjak. Látszik, hogy az író próbálta valamivel feldobni a sztorit (gondolom, ő is észrevette, hogy laposodik), de ez már a másik véglet.
Mellesleg ha már ugyanazt a cselekményt olvasom egy másik ember szemszögéből, jó lett volna, ha a fordító a párbeszédeket ugyanúgy fordítja le mindenhol.

>!
Dorka50 P
Darren Shan: Suttogás

Az eleje kicsit döcögős volt. Újra elolvasni egy sztorit csak most Kernel szemszögéből… Énnek ellenére szerint jó kis könyv volt ez is, bár Grubbs egyre inkább dühítő. Na de jöjjön a befejező rész!! :)

>!
kucrek P
Darren Shan: Suttogás

Hmm…
Vegyes érzelmeket táplálok már a sorozat iránt. Nem kellett volna ennyi kötetet írni, elég lett volna a fele. Mondjuk az előző résznél ez tényleg jobb volt, de nagyon széthúzta az író…
Azért kíváncsian várom az utolsó részt, hogy sikerül-e megmenteni a világot nekik.

>!
Szotyiiiiiii P
Darren Shan: Suttogás

Ez a világ kialakulási történet egy kissé… egy kissé nagyon meredek. Mesének is sok picit, nemhogy egy ilyen műbe, de! De el kell ismerni, hogy ezt leszámítva zseniális. Az is, hogy ennyi mindent megtudunk az Öreg lényekről és a Démonokról is derülhet még ki új dolog, és ezek egy része igencsak érdekesnek is volt mondható.
El kell ismerni azt is, hogy elég sok volt a történet ismétlés az elején, azonban az, hogy Kernel szemszögéből volt… így azért szerintem el lehetett viselni, nagyon is.
ÉS! Az, hogy végül a fények suttogása hová vezetett, és hogy Kernel tudta, hogy az Öreg lények manipulálják őket, egyáltalán maga a tény, hogy az Öreg lények tudnak démonokat és mindenki mást is manipulálni, ez fantasztikus húzás volt. Nagyon tetszett eredeti volt.
Beckkel kapcsolatban ezek a feltevések… eszembe se jutott ilyesmi eddig!
Na meg ahogy a leírja a harcot! Ahogy a varázslattal megöli a démonokat, ez nem semmi, továbbra is különleges.És végre Juni is meghal, végre végre véglegesen, ideje volt, kicsit sokszor támadt fel. Pedig mint Nadiát bírtam, egész jófej karakter volt. Nagyon jó volt az is, hogy ez a rész is úgy ért véget, hogy: KÉREM A KÖVETKEZŐŐT! Na jó ez talán nem lenne olyan jó, ha nem lenne meg a sorozat összes része :D

>!
julcseee P
Darren Shan: Suttogás

Az előzőnél már tényleg jobb volt ez a rész! Viszont… nem tudom, ebben is voltak túlzások! És az elején harmadszor elolvasni ugyanazt… oké, hogy most Kernel szemszögéből láttuk a történéseket, de könyörgöm, harmadszorra?! Na de a lényeg, hogy azért ez is Darren Shan, szóval összességében azért csak szeretjük ezt a részt is :)

>!
Nikki92
Darren Shan: Suttogás

Oh, wow! Egyszerűen frenetikusra sikeredett ez a könyv! Mindig is érdekelt az Öreg Lények múltja, történetük kezdete és vége. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy az eddigi kötetet közül ez lesz az, amelyik konkrétan a földik ejti az államat.

Kernel történeteseménye sokkal inkább alapult a tudáson, mint az akciódús jelenetekből. Részemről ez rendben van, hisz Shan nagyszerűen megoldotta, hogy ne tartsuk unalmasnak ezt a részt se. Kaptunk mindenből egy picikét, és a legvégén jóleső kíváncsisággal csukhattuk be a könyvet.

Imádtam a világok közötti utazást. Szomjaztam az Öreg Lényeg történetére. Tudni akartam mindent, de épp olyan hihetetlenül álltam az elém vetett információ elé, ahogyan Kernel. A Kah-Gash múltja, amely összefolyik a jelennel… Végre értelmet nyert a sakk(tábla) szimbóluma. Meg kell mondjam, csak ámulok az írón.

>!
Mandy
Darren Shan: Suttogás

Na jó, most már tényleg nem tudom ki kivel van..
Fogalmam sem volt a végére, hogy kiben lehetne megbízni, mi miért történik, már lassan a körmöm rágom, hogy ugyan mi is lesz ennek a vége..
Kernel eleve nem a kedvenc karakterem, és igazából most sem kedveltem meg jobban..
Jöhet a folytatás :)


Népszerű idézetek

>!
Sylveris 

– Szerintünk nem lehet megölni a Halált.

>!
rebarbarafagyi

Csak azt tedd, amit helyesnek vélsz! Vedd számításba a lehetőségeket! Hallgass az ösztöneidre, és dönts! Ha tévedsz, legalább hű voltál önmagadhoz. Az élet mindannyiunknak kérdéseket tesz fel, amelyekre nem mindig tudjuk a választ. Legtöbbször találgatnunk kell.

>!
Milli

Semmi sem biztos, csak a halál. És még az sem…

Halálparipák

>!
csengeabalint

– Öljük meg ezeket a nyavalyás démonokat, és kész – szólal meg Grubbs, és ezzel szétzúzza az univerzális uralomról szőtt terveimet.

163. oldal

>!
Milli

– Ne légy nevetséges – mordul fel Beranabus. – A Halál nem halhat meg.

Árnyékvilág

>!
Szotyiiiiiii P

… De ha sikeresen egyesítjük a Kah-Gash részeit, szeretnék még többet megtudni a Halálról, mielőtt megtámadjuk. Rá akarok jönni, vannak-e gyenge pontjai, legyőzhető-e egyáltalán?
– És ezt hogy intézzük el? – kérdezi Grubbs gúnyosan. – Küldünk neki kérdőívet?

155-156. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

Meg kell bíznotok egymásban, ha le akarjátok győzni a Halált, és meg akarjátok menteni az univerzumot. Nem hallottatok még csapatmunkáról?

183. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

– … Más alkalommal talán én is csatlakoztam volna hozzád, és órákon át vidáman ellettünk volna.
– Vidáman? – hördül fel Meera.
– Naná! – mosolyog Cápa. – Élvezned kell a harcot. Pokoli lenne úgy élni, hogy az ember a küzdelemnek szenteli magát, de egyáltalán nem lel örömöt benne.
– Mondták már neked, hogy beteg vagy? – kérdezi bosszúsan Meera.
– Mind egyformák vagyunk – tiltakozik Cápa. – Én csupán nyíltabban vállalom. Démonokat ölni nemes és szükséges dolog s a többi, s a többi s a többi… Viszont remek érzés is!

23. oldal

>!
Blair_Irwin

Ennek a teremnek a falait lyukak és ablakok borítják. Ezeken keresztül ezernyi emlékművet és sírhelyet pillantok meg, amelyek úgy keringenek körülöttünk, akár csendes, fagyosan merev őrszemek.

112. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Hamuváros
J. K. Rowling: Harry Potter
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Terry Pratchett: Fantasztikus Maurícius és az ő tanult rágcsálói
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Philip Pullman: Északi fény
Samantha Shannon: Csontszüret
Jus Accardo: Touch – Érintés
Neil Gaiman: A temető könyve