Suttogás (Démonvilág 9.) 160 csillagozás

Darren Shan: Suttogás

„Tudom, ez röhejes. A fény nem tud suttogni. Mégis, akár meg is esküszöm rá, hogy hallottam, amint egy hang engem szólít. Először csak valami fura sistergés hallatszott, de aztán kitisztult, és egy szót ismételgetett újra meg újra. És a fények azt az egy szót suttogják azóta is halkan, titokzatosan, csábítóan. Gyere…”

A Tanítványokat időtlen idők óta létező lények ügyesen az uralmuk alá vonják. Egyedül Kernel Fleck tudja, hogy valami nincs rendben. Csakhogy őt egy olyan teremtmény tartja a markában, amelyet cseppet sem érdekel az emberiség sorsa. Hangok hívogatják a sötétségből, és ő képtelen ellenállni. Kernel egyszer már megjárta a poklot, és sikerült megmenekülnie. Ám ami most vár rá…

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2009
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187007 · Fordította: Mikó Bálint

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Cornelius "Kernel" Fleck


Kedvencelte 21

Most olvassa 10

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

Hencsulátor>!
Darren Shan: Suttogás

Elég érdekes elképzelés, hogy rengeteg dolgot egy más szemszögből újra megírnak…emiatt eléggé nehezen rázódtam bele. Viszont nagyon tetszett, hogy végre rengeteg dolgot megtudhatunk az Öreg lényekről meg a világok történelméről.
Nagyon nagyon nagyon nagy befejezést várok, remélem, hogy az utolsó rész hozza az elvárást.

amanda888 P>!
Darren Shan: Suttogás

Azt hiszem, hogy az összes könyv közül ez tetszett a legkevésbé. Az első 40 oldal ismétlés volt, ami bosszantott, mert így is elég rövid a könyv. Aztán beindult egy kicsit a történet, de legtöbbször csak azt olvashattuk, hogy „Várj, ezt majd később, erről még nem beszélhetek!”. Utána jöttek a szokásos elemek: démonok, öldöklés, sok-sok vér és halál. Nem tudom, hogy végül jutottunk-e valahová és hogy az utolsó rész választ ad-e a kérdésekre.

Dgi_Rebeka>!
Darren Shan: Suttogás

Szívem szerint az összes Démonvilág rész után elmondanám, hogy ez a kedvencem a sorozatból, de ezt ugye nem lehet.:D
Na szóval, nagyon szeretem Kernel karakterét, úgyhogy mindig öröm, ha az ő szemszögéből olvashatok, pláne, hogy a fények is nagy hatással szoktak lenni rám. Az spoiler felbukkanása tök váratlan volt, mert sikeresen elfelejtettem, mi is volt ebben a részben. A sakktáblás dologhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy Darren Shan egy őrült zseni! Egyszerűen nem tudom, hogyan juthatott ilyen az eszébe. Épp sakkozott, és elgondolkozott azon, hogy „hm, talán az univerzum is a sakktábla mezőiből állhatna”, vagy mi? Hihetetlen.
spoiler halála lesújtott, de legalább nem hiába történt, és magával vitte spoiler.
Imádom ezt a sorozatot, de most félek belekezdeni a következő részbe, mert tudom, mi vár spoiler, és nagyon nem szeretném, hogy megtörténjen.:(

rafaelo0824>!
Darren Shan: Suttogás

Fura lett ez a kötet, nekem az Öreg lények részei egyáltalán nem tetszettek, alig vártam, hogy túl legyünk rajta. Mikor Kernel újra összefut Bec-ékkel onnan lesz jó. Sok veszteség volt ebben a kötetben, akik miatt szomorú vagyok, és talán nem volt annyira véres, mint a többi rész, ellenben sok minden ígér az utolsó részhez. Csak az eleje ne lenne ennyire gyenge…

Felhő_olvasónaplója>!
Darren Shan: Suttogás

Végre kiderül, ki azok az Öreg Lények – és mégsem derül ki! Úristen, mekkora katyvasz!
Jó, annak ellenére, hogy egy egész könyv szól valamiről, amiről aztán nagyjából ugyanolyan keveset tudhatunk biztosra, mint a könyv elején, az valljuk be, vicces, ez a könyv jó. De megintcsak szembe jött velem, ebben a sorozatban már sokadszorra valami olyan, amire így, ilyen keretek között, egy ilyen műfajban nem számítottam. Egyáltalán nem. Volt már szó arról, milyen egy másik ember szerepét játszani, milyen nehéz a gyász és a gyászban megfelelni másoknak, milyen bonyolult, mégis egyszerű összeegyeztetni a jó és a rossz énünket, és megtalálni önmagunkat, és önmagunkban a hasznos embert. És akkor bumm, jön a kérdés, a Grindelwald-effektus: mit tehetünk meg a nagyobb jó érdekében?
Hú, nagyon jó volt ez a rész, nem feltétlenül cselekmény szempontjából, de tetszett, akármilyen creepy is volt mindaz, ami kiderült belőle… Az eddigi szituációkból nem vártam volna ezt, de Darren Shantól igen. :)

lengyeldavid I>!
Darren Shan: Suttogás

Ahhoz képest, hogy harmadjára olvastuk ugyanazt a cselekményt, csak más szemszögből, meglehetősen hosszan foglalták össze. Még az az előző részben sem részletezték ennyire a kettővel ezelőtti regény cselekményét, mint ebben.
Sokáig üresjáratnak tűnik, de szerintem kell ez, nem lehet végig akció, meg izgalom. Így legalább meg tudjuk érteni a háttérsztorit, képet kapunk, hogyan is kezdődött ez az egész. A Nagy Bumm-os poén pedig nem volt rossz. :)

lizzizi>!
Darren Shan: Suttogás

Ez a borító rém rusnya. Jobb az eredeti. Az sejtelmesebb, nem gusztustalan, és sejteti, hogy ez a rész Kernelről szól, az ő szemszögéből meséli a történetet.
Nekem ez egy picit unalmas volt, mármint a közepén a fényutazásos rész. Kevesebb akció, több filozofálgatás a világ kezdetéről, univerzumokról. Feltűnnek az Öreg lények is, de eddigi részek alapján többet vártam tőlük, erősebbnek hittem őket. (És nekem zavaró volt, hogy Artnak, meg Raznak hívta őket Kernel. Lehet, hogy könnyebb egy ismerős emberi alakhoz beszélni, de olyanvalakihez, akiről tudom, hogy egy démon? Ne már! Szerintem csak rövidebb volt mindig egy 3 betűs nevet írni, mint azt, hogy „fénylabda”. :) )
Az Árnyas rész jó volt, megint egy picit visszakaphattuk spoiler Sajnálom, hogy spoiler A végén Grubbs teljesen kiakasztott, lehet, hogy igaza van, de komolyan spoiler
És biztos vagyok benne, hogy Bec spoiler

kucrek>!
Darren Shan: Suttogás

Hmm…
Vegyes érzelmeket táplálok már a sorozat iránt. Nem kellett volna ennyi kötetet írni, elég lett volna a fele. Mondjuk az előző résznél ez tényleg jobb volt, de nagyon széthúzta az író…
Azért kíváncsian várom az utolsó részt, hogy sikerül-e megmenteni a világot nekik.

Justabookworm7>!
Darren Shan: Suttogás

Ez a világ kialakulási történet egy kissé… egy kissé nagyon meredek. Mesének is sok picit, nemhogy egy ilyen műbe, de! De el kell ismerni, hogy ezt leszámítva zseniális. Az is, hogy ennyi mindent megtudunk az Öreg lényekről és a Démonokról is derülhet még ki új dolog, és ezek egy része igencsak érdekesnek is volt mondható.
El kell ismerni azt is, hogy elég sok volt a történet ismétlés az elején, azonban az, hogy Kernel szemszögéből volt… így azért szerintem el lehetett viselni, nagyon is.
ÉS! Az, hogy végül a fények suttogása hová vezetett, és hogy Kernel tudta, hogy az Öreg lények manipulálják őket, egyáltalán maga a tény, hogy az Öreg lények tudnak démonokat és mindenki mást is manipulálni, ez fantasztikus húzás volt. Nagyon tetszett eredeti volt.
Beckkel kapcsolatban ezek a feltevések… eszembe se jutott ilyesmi eddig!
Na meg ahogy a leírja a harcot! Ahogy a varázslattal megöli a démonokat, ez nem semmi, továbbra is különleges.És végre Juni is meghal, végre végre véglegesen, ideje volt, kicsit sokszor támadt fel. Pedig mint Nadiát bírtam, egész jófej karakter volt. Nagyon jó volt az is, hogy ez a rész is úgy ért véget, hogy: KÉREM A KÖVETKEZŐŐT! Na jó ez talán nem lenne olyan jó, ha nem lenne meg a sorozat összes része :D


Népszerű idézetek

rebarbarafagyi>!

Csak azt tedd, amit helyesnek vélsz! Vedd számításba a lehetőségeket! Hallgass az ösztöneidre, és dönts! Ha tévedsz, legalább hű voltál önmagadhoz. Az élet mindannyiunknak kérdéseket tesz fel, amelyekre nem mindig tudjuk a választ. Legtöbbször találgatnunk kell.

Milli>!

Semmi sem biztos, csak a halál. És még az sem…

Halálparipák

Justabookworm7>!

… De ha sikeresen egyesítjük a Kah-Gash részeit, szeretnék még többet megtudni a Halálról, mielőtt megtámadjuk. Rá akarok jönni, vannak-e gyenge pontjai, legyőzhető-e egyáltalán?
– És ezt hogy intézzük el? – kérdezi Grubbs gúnyosan. – Küldünk neki kérdőívet?

155-156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
Vse>!

– Öljük meg ezeket a nyavalyás démonokat, és kész – szólal meg Grubbs, és ezzel szétzúzza az univerzális uralomról szőtt terveimet.

163. oldal

Milli>!

– Ne légy nevetséges – mordul fel Beranabus. – A Halál nem halhat meg.

Árnyékvilág

Dgi_Rebeka>!

– Mit kell tennem? – kérdezem gúnyosan. – Feltartok előttük egy STOP feliratú táblát?
– Kinyitsz egy ablakot, és az univerzum egy másik pontjára menekülsz. Persze a bolygót is magaddal viszed…
Olyan határozottan jelenti ki ezt, mintha a világ legkönnyebb dolgáról lenne szó, ezért rögtön rábólintok. Aztán hirtelen belém hasít a felismerés, és hitetlenkedve bámulok vissza rá az emelvény széléről.
– Magammal viszem a bolygót? – ismétlem meg ostobán.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius "Kernel" Fleck
Zizifalva>!

– Előbb-utóbb minden világ elbukik – mondja komoran Art. – Minden élőlény meghal. Ez az univerzum rendje. Semmi sem tart örökké. Végül mindenre halál vár.

82. oldal, Univerzális problémák

Dgi_Rebeka>!

De a holtaknak nem szabadna visszatérniük. Amikor a test felmondja a szolgálatot, a lélek továbbáll belőle. Mindig is így volt. Ezt azonban valaki elfelejtette közölni ezekkel a sétáló, vicsorgó, nyálukat csorgató hullákkal.

44. oldal

kovacsdia>!

Szemtelenség
Egy kicsi, sovány, izmos, emberi arcvonásokkal is rendelkező skorpió forma démon a jobb szemembe mélyeszti a fullánkját.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Neil Gaiman: Coraline
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna