!

Suttogás (Démonvilág 9.) 98 csillagozás

Darren Shan: Suttogás
Bookline · 2.390 Ft –15% 2.031 Ft
Könyvtár

„Tudom, ez röhejes. A fény nem tud suttogni. Mégis, akár meg is esküszöm rá, hogy hallottam, amint egy hang engem szólít. Először csak valami fura sistergés hallatszott, de aztán kitisztult, és egy szót ismételgetett újra meg újra. És a fények azt az egy szót suttogják azóta is halkan, titokzatosan, csábítóan. Gyere…”

A Tanítványokat időtlen idők óta létező lények ügyesen az uralmuk alá vonják. Egyedül Kernel Fleck tudja, hogy valami nincs rendben. Csakhogy őt egy olyan teremtmény tartja a markában, amelyet cseppet sem érdekel az emberiség sorsa. Hangok hívogatják a sötétségből, és ő képtelen ellenállni. Kernel egyszer már megjárta a poklot, és sikerült megmenekülnie. Ám ami most vár rá…

Eredeti mű: Darren Shan: Dark Calling

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Móra, Budapest, 2009
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187007 · Fordította: Mikó Bálint

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cornelius "Kernel" Fleck


Hirdetés

Kedvencelte 22

Most olvassa 7

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Suttogás

Ahhoz képest, hogy harmadjára olvastuk ugyanazt a cselekményt, csak más szemszögből, meglehetősen hosszan foglalták össze. Még az az előző részben sem részletezték ennyire a kettővel ezelőtti regény cselekményét, mint ebben.
Sokáig üresjáratnak tűnik, de szerintem kell ez, nem lehet végig akció, meg izgalom. Így legalább meg tudjuk érteni a háttérsztorit, képet kapunk, hogyan is kezdődött ez az egész. A Nagy Bumm-os poén pedig nem volt rossz. :)

+
>!
KatieV
Darren Shan: Suttogás

Ez így mi a fene volt? Atlantisz, repkedő űrhajók, univerzum középpontja… Átmentünk sci-fibe? Komolyan mondom, már csak egy kék telefonfülke hiányzott volna ahhoz, hogy kiakadjak. Látszik, hogy az író próbálta valamivel feldobni a sztorit (gondolom, ő is észrevette, hogy laposodik), de ez már a másik véglet.
Mellesleg ha már ugyanazt a cselekményt olvasom egy másik ember szemszögéből, jó lett volna, ha a fordító a párbeszédeket ugyanúgy fordítja le mindenhol.

+
>!
kucrek
Darren Shan: Suttogás

Hmm…
Vegyes érzelmeket táplálok már a sorozat iránt. Nem kellett volna ennyi kötetet írni, elég lett volna a fele. Mondjuk az előző résznél ez tényleg jobb volt, de nagyon széthúzta az író…
Azért kíváncsian várom az utolsó részt, hogy sikerül-e megmenteni a világot nekik.

+
>!
julcseee P
Darren Shan: Suttogás

Az előzőnél már tényleg jobb volt ez a rész! Viszont… nem tudom, ebben is voltak túlzások! És az elején harmadszor elolvasni ugyanazt… oké, hogy most Kernel szemszögéből láttuk a történéseket, de könyörgöm, harmadszorra?! Na de a lényeg, hogy azért ez is Darren Shan, szóval összességében azért csak szeretjük ezt a részt is :)

+
>!
Nikki92
Darren Shan: Suttogás

Oh, wow! Egyszerűen frenetikusra sikeredett ez a könyv! Mindig is érdekelt az Öreg Lények múltja, történetük kezdete és vége. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy az eddigi kötetet közül ez lesz az, amelyik konkrétan a földik ejti az államat.

Kernel történeteseménye sokkal inkább alapult a tudáson, mint az akciódús jelenetekből. Részemről ez rendben van, hisz Shan nagyszerűen megoldotta, hogy ne tartsuk unalmasnak ezt a részt se. Kaptunk mindenből egy picikét, és a legvégén jóleső kíváncsisággal csukhattuk be a könyvet.

Imádtam a világok közötti utazást. Szomjaztam az Öreg Lényeg történetére. Tudni akartam mindent, de épp olyan hihetetlenül álltam az elém vetett információ elé, ahogyan Kernel. A Kah-Gash múltja, amely összefolyik a jelennel… Végre értelmet nyert a sakk(tábla) szimbóluma. Meg kell mondjam, csak ámulok az írón.

+
>!
ValerinLanz P
Darren Shan: Suttogás

Hát, ez sem lett a kedvencem. Egyre bonyolultabb az egész, és ez elriaszt, de az utolsó részt már mindenképpen elolvasom.

+
>!
Morn
Darren Shan: Suttogás

Ez a kötet most egész jó volt, pedig a korábbiak alapján sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk mindig is Kernel volt a legszimpatikusabb a hármasból. =)
Szegény vérfarkas az ablakkal… =(

+
>!
Mandy
Darren Shan: Suttogás

Na jó, most már tényleg nem tudom ki kivel van..
Fogalmam sem volt a végére, hogy kiben lehetne megbízni, mi miért történik, már lassan a körmöm rágom, hogy ugyan mi is lesz ennek a vége..
Kernel eleve nem a kedvenc karakterem, és igazából most sem kedveltem meg jobban..
Jöhet a folytatás :)

+
>!
Bellatrissa
Darren Shan: Suttogás

Kernel mostanra a három főszereplő közül a legszimpatikusabb, de ez az össze-vissza repkedés, a Nagy Bumm, meg az űrhajó és Atlantisz, ezeket már egy kicsit soknak éreztem, szerintem túlságosan elrugaszkodott az eddigi történésektől. Ennek ellenére jó, csak már folyamatosan kapkodtam a fejem, hogy minden hirtelen kapott infót meg tudjak emészteni. Egyszerűen túl sok dolgot akart Mr. Shan beleerőltetni.

+
>!
drezedline
Darren Shan: Suttogás

Egy fokkal jobban tetszett, mint a előző két rész, de 3 és fél csillagnál erre sem tudok többet adni. Kernel az egyik kedvenc szereplőm, így bizakodóan álltam hozzá a rész olvasásához, de nem volt az igazi. A könyv elejét untam, Atlantisz, az univerzumok meg ez a sok belemagyarázás nekem sok volt.. unom az ismétléseket, hogy minden részben vannak olyan visszatérő jelenetek, amiket az író újra és újra leír. Néha úgy éreztem magam, mintha Darren idiótának gondolná az olvasóját (vagyis jelen esetben engem..), akinek sokadjára is el kell magyaráznia ugyan azt, hogy végre felfogja. Végig az volt az érzésem, mintha a kiadó megszabta volna hány könyvet kell írnia, hogy „teljes” legyen a sorozat, és ennél a néhány utolsó résznél már csak vergődött és belemagyarázott mindent, csak hogy teljenek meg a lapok.. teljesen elrugaszkodott attól a felállástól, amit az első részekben felállított. A könyv második fele már sokkal inkább lekötött, dehát.. remélem a befejező rész nem lesz csalódás.


Népszerű idézetek

+
>!
rebarbarafagyi

Csak azt tedd, amit helyesnek vélsz! Vedd számításba a lehetőségeket! Hallgass az ösztöneidre, és dönts! Ha tévedsz, legalább hű voltál önmagadhoz. Az élet mindannyiunknak kérdéseket tesz fel, amelyekre nem mindig tudjuk a választ. Legtöbbször találgatnunk kell.

+
>!
Milli

Semmi sem biztos, csak a halál. És még az sem…

Halálparipák

+
>!
Milli

– Ne légy nevetséges – mordul fel Beranabus. – A Halál nem halhat meg.

Árnyékvilág

+
>!
Lufu

A medence vizét a halál mélyvörössé színezi.

37. oldal

+
>!
Lufu

Ennek a teremnek a falait lyukak és ablakok borítják. Ezeken keresztül ezernyi emlékművet és sírhelyet pillantok meg, amelyek úgy keringenek körülöttünk, akár csendes, fagyosan merev őrszemek.

112. oldal

+
>!
Lufu

Óvakodj Bectől, a papnőtől!

136. oldal

+
>!
Lufu

Ha alaposan belegondolok, valószínűleg bárkit gyönyörűnek vélnék, aki megmentette az életemet – még Grubbst is!

140. oldal

+
>!
Zizifalva

– Előbb-utóbb minden világ elbukik – mondja komoran Art. – Minden élőlény meghal. Ez az univerzum rendje. Semmi sem tart örökké. Végül mindenre halál vár.

82. oldal, Univerzális problémák


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
David Almond: Szárnyak titka
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Richard Adams: Gesztenye, a honalapító
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Arthur Ransome: Téli szünidő
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Joss Stirling: Storm és Stone