Rémségek ​Cirkusza (Darren Shan regényes története 1.) 1319 csillagozás

Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Darren Shan átlagos iskolásfiú mindaddig, amíg meghívást nem kap a Rémségek Cirkuszában, míg nem találkozik Madame Octával, az idomított pókkal… míg szemtől szembe nem kerül az éjszaka teremtményével… Darren és barátja, Steve, halálos csapdába esnek. Darrennek alkut kell kötnie az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét. Csakhogy ez a személy nem ember. Őt csak a vér érdekli.

„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.”
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: POKET zsebkönyvek POKET Publishing, Sztalker Csoport

>!
Sztalker Csoport, Budapest, 2019
194 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155822155 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2015
238 oldal · ISBN: 9789634151432 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2014
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197389 · Fordította: F. Nagy Piroska

6 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Steve Leonard


Kedvencelte 200

Most olvassa 49

Várólistára tette 311

Kívánságlistára tette 264

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Ez volt életem első hangoskönyve és habár közel sem volt olyan jó élmény, mint az olvasás, azért mindenképpen megérte kipróbálni, szóval köszönet az Indás feltöltésért
@TribeBubu -nak. :)
A filmet láttam előbb és nekem már az is nagyon tetszett, ( kövezzetek meg érte!) így nem voltak nagyobb elvárásaim a könyvvel, mert gondoltam, hogy az még a filmnél is jobb lesz és tulajdonképpen így is volt.
Pörgős, eseménydús, habár a film nekem egy icike-picikével mégis jobb volt, talán azért, mert ott két kötet lett feldolgozva.
Darren néha kicsit önző volt és haragudtam rá, de Steve sem volt sokkal jobb fej nála. A prímet Mr. Crepsley vitte és persze Bódy Gergő felolvasása, aki olyan átéléssel tette mindezt, hogy nem lehetett nem szeretni.
Mindenképpen be kell szereznem papír formában is és persze a többi részt is!!!

5 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Egy sorozat első részének kiváló volt. Izgalmas, végig fent tartja a figyelmet és gyorsan lehet vele haladni. 21 évesen ugyanúgy megfogott, mintha fiatalabb koromban került volna a kezembe.

7 hozzászólás
R4ms3s>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Gyerekkorom egyik kedvenc sorozatába kezdtem ismét bele, amiért képes voltam órákig egy könyvtárban keresgélni. Hát mit ne mondjak, az első oldalak után csak néztem, hogy „Hú, de beteg. Tényleg ezt a sorozatot olvastam?” XD Inkább csak azért kiakasztó ez számomra mert nem hiszem, hogy egy általános iskolás számára ajánlott olvasmány, aki még csak most tanul olvasni és a horrorfilmeket is elkerüli. Talán ezért lettem fura? :D
Az igazság az, hogy anno össze-vissza olvastam a részeket, és szerintem az első ki is maradt, sőt a könyv előrehaladtával ebben már biztos voltam, ugyanis ez a rész teli van rémisztő pókokkal! Rólam meg köztudott, hogy már a gondolatától kikészülök, nemhogy attól, ahogy oldalakon át részletezik, miként mászott bele egy másik ember szájába!

Na de a történet… Olyan hátborzongató, izgalmas és néhol megrázó, hogy hihetetlen! Ez nem csak egy vámpíros történet a modern világunkban, hanem teli van rejtett tanulságokkal is, amik észszerűek és még a szereplők hibái is elnézhetőek, hiszen a főszereplők gyerekek. Azonban felnőttfejjel egyáltalán nem találtam gyerekesnek. Van egyfajta hangulata, amely elvarázsolt engem és olyan élményt nyújtott, melyet rég nem éreztem. Csak úgy faltam a sorokat, mert a könyv egyből beszippantja az olvasót és nem akarja elengedni.

Alig várom a folytatását és bár csak emlékfoszlányaim vannak, tudom, hogy sokkal több izgalom vár még rám. A borítójára is kitérve: számomra nagyon csúnya (de a sorozat többi részéé sem tetszik), szebb kiadásban is kiadhatnák külföldi mintákra alapozva, mert talán többen a kezükbe vennék. Hiszen érdemes! Ajánlom mindenkinek!

4 hozzászólás
Black_Angel>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

nagyon nem azt kaptam, amit vártam. Sokkal jobbat!
Azthittem hogy ez is az a tipikus vámpír sztori de nem.. sokkal jobb. Láttam, hogy van belőle film.. de valahogy azt az élményt amit az elolvasással kaptam, nem akarom elrontani egy filmes verzióval:D
Nagyon tetszett.. bár néha kirázott a hideg a pókoktól utálomapókokat de nagyon jó volt, nekem kicsit felidézte az American Horror Story Freak Show évadját :D
Mentem is a következő 2 részért a könyvtárba:D

9 hozzászólás
Dawnofmyth>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Régóta nézegettem már ezt a sorozatot, valahogy féltem tőle. Mégis azt kell, hogy mondjam kellemesen csalódtam :) Kissé lassan indult be, de nagyon haladós kis történet, mindenképp folytatni fogom. A karakterek szerethetőek, elég humoros, de azért van egy kis sötét hangulata is.

lind>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Még szerencse, hogy van folytatása a kötetnek, mert ebből a kalandból nekem ennyi NEM volt elég!
Darren karaktere igazán szélsőséges volt: el tudtam hinni, hogy ő csak egy általános iskolás kisfiú, mikor a fociról beszélt, a gyermeki álmairól, DE voltak olyan komoly és mély pillanatai, gondolatai, amiket néha még egy felnőtteknek szóló könyv felnőtt szereplője sem mer megfogalmazni! ZSENIÁLIS VOLT! Ezen kívül barátja, Steve is a maga erőszakosságával igazán érdekes jellem volt. A barátságuk nagyon könnyen, egy pillanat leforgása alatt megváltozott, így bennem megfogalmazódott az a kérdés, hogy vajon tényleg igazi barátság volt ez? Darren részéről biztosan, ő képes lett volna mindent odaadni barátjáért, de ezt Steveről és az önző hozzáállásáról nem lehet elmondani. KÍVÁNCSI VAGYOK a kapcsolatuk további alakulására! Mr. Crepsley is nagyon mély húrokat pengetett néhány elejtett félmondatával, amivel az egész fantasy műfajú olvasmány élményeimet MEGKÉRDŐJELEZTE: Tényleg gonoszak a vámpírok? Tényleg csak annyiból áll az életük amiből? Hogyan lehet minden szerelmi, romantikus átváltozós jelenttől eltekintve az emberből vámpír? BORZONGATÓAN JÓ KÉRDÉSEK!… és persze egy se lett igazán megválaszolva. A könyv végéhez közeledvel a történet is csak sötétebb és sötétebb lett. Tetszett ez a sötétség, hihetetlenül fokozta a hangulatot (pedig nem vagyok a horrorra hajazó történetek kedvelője).
Úgy érzem MUSZÁJ folytatnom. ELVARÁZSOLT!!!

Julos>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kedves Darren bácsi, ezt hogy csináltad? Ragasztót kentél talán a borítóra, hogy még véletlenül se tudjam letenni? Vagy valami őrült hipnotizálással arra késztettél, hogy folyamatosan a történeteden járjon a fejem, és a másnap esedékes két tz-t úgy felejtsem el, hogy csak este jusson eszembe, hogy basszus, ezt a napot a tanulásra akartam szánni? Mert akkor elérted a célodat.
Alapvetően az ilyen típusú könyvektől ódzkodni szoktam, mert nem az én stílusom, de ez zseniális volt. Egyszerűen láttam magam előtt, hogy mi történik, szinte éreztem, hogy én is ott vagyok a cirkuszban. A Darren Shan-humor fergeteges, bár rá kell hangolódni, de én jókat elnevetgéltem rajta.
És VÉGRE nem volt idegesítő lányszereplő. (Jókora pirospont érte.)
Ilyen az igazán jó vámpírtörténet. Kezembe a folytatással!

8 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Annak ellenére, hogy rég nem én vagyok a célközönség, mégis csak úgy faltam a könyvet!
Először láttam a filmet, ami igazán tetszett, de most végre odáig is eljutottam, hogy végre olvassam.
Első körben a sok különbség tűnt fel a könyv és a film között, de most ezt nem fogom részlezni.
A regény cselekménye nagyon pörgős, és bizony vannak benne olyan jelenetek, ami valóban horrorisztikusra sikerültek, mégis megfelelően van találva az ifjú olvasók számára.
A karakterek korukhoz képest pont olyan döntéseket hoznak, amit elvár tőlük az ember.
Egy szónak is száz a vége: nagyon kellemesen csalódtam a sorozat nyitókötetében, úgyhogy biztos, hogy folytatom majd Darrent a kalandjaiban.

>!
Móra, Budapest, 2014
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197389 · Fordította: F. Nagy Piroska
Deziréé>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Annyira, de annyira nagyon jó volt. Először kicsit tartottam a könyvtől, de a rengeteg jó értékelés után úgy döntöttem mégis elolvasom, de milyen jól tettem. Fantasztikus a történet és olyan jól meg van írva az egész történet, hogy csak úgy pörögtek az oldalak.
Nagyon várom a folytatását.

Kelemen_Hanna>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kábé nyolcéves voltam, mikor először olvastam a sorozat első három részét, és kábé tíz, mikor utána először el mertem aludni egy sötét szobában egyedül.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Marsie>!

Ha ez kitalált történet lenne, úgy kezdődne, hogy éjszaka van, odakint vihar tombol, a bagoly huhog, s az ágy alól neszezés hallatszik. Csakhogy ez igaz történet, úgyhogy ott kell kezdenem, ahol valójában elkezdődött.
A vécén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: WC
Valcsa>!

Nem olyan szörnyű rettegni, ha az ember nincs egyedül.

52. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

StAngela>!

A felnőttek túl gyakran hazudnak a gyerekeknek, ha komoly dologról van szó.

168. oldal

Brigi007>!

Olyasfajta ház volt, amilyent a horrorfilmekben lehet látni: sokan mennek be, de senki sem jön ki.

StAngela>!

Amit a felnőttek nem bírnak, az általában fantasztikusan jó szokott lenni.

25. oldal

Ameriel>!

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul. A rosszaknak ellátják a baját, a gubancokat kibogozzák, és végül minden rendbe jön. Az igazi életben a porszívók megölik a pókokat. Ha úgy mész át egy forgalmas úton, hogy nem nézel körül, elüt egy autó. Ha leesel a fáról, biztos, hogy eltöröd valamelyik csontodat. Az igazi élet azonban veszedelmes. És kegyetlen. Nem kellenek neki hősök, fütyül a szerencsés befejezésre, és arra, hogy a dolgoknak milyennek kellene lenniük.

Lunemorte P>!

Rém dühítő, hogy a szülők nem figyelnek arra, amit az ember mond.

StAngela>!

Képzeljétek csak el: egy eleven vámpír!
Régebben is hittem benne, hogy valóságosan léteznek,
de a szüleim és a tanárok meggyőztek arról, hogy nem.
Ennyit a felnőttek bölcsességéről!

107. oldal

R4ms3s>!

– Mit gondolsz, árulnak pattogatott kukoricát? – kérdeztem.
– A Rémségek Cirkuszában? – horkant fel Steve. – Légy észnél! Még ha kígyótojást és gyíkszemet mondtál volna, de akármibe lefogadom, hogy pattogatott kukoricát nem árulnak!

Kapcsolódó szócikkek: pattogatott kukorica
SusieandMisu>!

A való életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul. A rosszaknak ellátják a baját, a gubancokat kibogozzák, és végül minden rendbe jön.
A való életben a porszívók megölik a pókokat. Ha úgy mész át egy forgalmas úton, hogy nem nézel körül, elüt egy autó. Ha leesel a fáról, biztos, hogy eltöröd valamelyik csontodat.
A való élet veszedelmes. És kegyetlen. Nem törődik a hősökkel, fütyül a szerencsés befejezésre és arra, hogy a dolgoknak milyennek kellene lenniük. Az emberek meghalnak. A csatákat elveszítik. Gyakran a gonosz győz.
Ezt le akartam szögezni, mielőtt nekikezdek.

9. oldal


A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Derek Landy: Az ősök jogara
Charles Gilman: Démon tanár úr
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Isaac Marion: Eleven testek
Rachel Caine: Az üvegház