Rémségek ​Cirkusza (Darren Shan regényes története 1.) 951 csillagozás

Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Darren Shan átlagos iskolásfiú mindaddig, amíg meghívást nem kap a Rémségek Cirkuszában, míg nem találkozik Madame Octával, az idomított pókkal… míg szemtől szembe nem kerül az éjszaka teremtményével… Darren és barátja, Steve, halálos csapdába esnek. Darrennek alkut kell kötnie az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét. Csakhogy ez a személy nem ember. Őt csak a vér érdekli.

„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.”
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője

Eredeti mű: Darren Shan: Cirque du Freak

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: POKET zsebkönyvek

>!
Sztalker Csoport, Budapest, 2019
194 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155822155 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2014
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197389 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2009
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186970 · Fordította: F. Nagy Piroska

5 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Steve Leonard


Kedvencelte 171

Most olvassa 53

Várólistára tette 220

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Ez volt életem első hangoskönyve és habár közel sem volt olyan jó élmény, mint az olvasás, azért mindenképpen megérte kipróbálni, szóval köszönet az Indás feltöltésért
@TribeBubu -nak. :)
A filmet láttam előbb és nekem már az is nagyon tetszett, ( kövezzetek meg érte!) így nem voltak nagyobb elvárásaim a könyvvel, mert gondoltam, hogy az még a filmnél is jobb lesz és tulajdonképpen így is volt.
Pörgős, eseménydús, habár a film nekem egy icike-picikével mégis jobb volt, talán azért, mert ott két kötet lett feldolgozva.
Darren néha kicsit önző volt és haragudtam rá, de Steve sem volt sokkal jobb fej nála. A prímet Mr. Crepsley vitte és persze Bódy Gergő felolvasása, aki olyan átéléssel tette mindezt, hogy nem lehetett nem szeretni.
Mindenképpen be kell szereznem papír formában is és persze a többi részt is!!!

2 hozzászólás
>!
Finn_Hudson
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Egy sorozat első részének kiváló volt. Izgalmas, végig fent tartja a figyelmet és gyorsan lehet vele haladni. 21 évesen ugyanúgy megfogott, mintha fiatalabb koromban került volna a kezembe.

7 hozzászólás
>!
Black_Angel
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

nagyon nem azt kaptam, amit vártam. Sokkal jobbat!
Azthittem hogy ez is az a tipikus vámpír sztori de nem.. sokkal jobb. Láttam, hogy van belőle film.. de valahogy azt az élményt amit az elolvasással kaptam, nem akarom elrontani egy filmes verzióval:D
Nagyon tetszett.. bár néha kirázott a hideg a pókoktól utálomapókokat de nagyon jó volt, nekem kicsit felidézte az American Horror Story Freak Show évadját :D
Mentem is a következő 2 részért a könyvtárba:D

9 hozzászólás
>!
Dawnofmyth P
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Régóta nézegettem már ezt a sorozatot, valahogy féltem tőle. Mégis azt kell, hogy mondjam kellemesen csalódtam :) Kissé lassan indult be, de nagyon haladós kis történet, mindenképp folytatni fogom. A karakterek szerethetőek, elég humoros, de azért van egy kis sötét hangulata is.

>!
Julos
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kedves Darren bácsi, ezt hogy csináltad? Ragasztót kentél talán a borítóra, hogy még véletlenül se tudjam letenni? Vagy valami őrült hipnotizálással arra késztettél, hogy folyamatosan a történeteden járjon a fejem, és a másnap esedékes két tz-t úgy felejtsem el, hogy csak este jusson eszembe, hogy basszus, ezt a napot a tanulásra akartam szánni? Mert akkor elérted a célodat.
Alapvetően az ilyen típusú könyvektől ódzkodni szoktam, mert nem az én stílusom, de ez zseniális volt. Egyszerűen láttam magam előtt, hogy mi történik, szinte éreztem, hogy én is ott vagyok a cirkuszban. A Darren Shan-humor fergeteges, bár rá kell hangolódni, de én jókat elnevetgéltem rajta.
És VÉGRE nem volt idegesítő lányszereplő. (Jókora pirospont érte.)
Ilyen az igazán jó vámpírtörténet.
Kezembe a folytatással!

8 hozzászólás
>!
Chöpp 
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Második olvasás.
10 éves kislányommal. Megnéztük a filmet és vámpír (Crepsley) mániákus lett. (Amit mondjuk nagyon csodáltam, hiszen a filmbeli karaktere a lehető legjobban elüt a könyvbelitől.) Úgyhogy rögvest elő kellett venni – bátyja könyvtárából ideiglenesen kikölcsönözve – az első kötetet. Hamar be is faltuk. Felváltva olvastam napközben a Harry Potter IV-el. Kincsem nagyon odáig volt a történetért. Csodálkozott, hogy mennyivel másabb, mint a film. Látványosan izgult és boldog felszabadultsággal kacarászott rajta.
Hogy nekem hogy tetszett?
Még mindig sokszor jobban, mint a film. Az én kedvenc karakterem is Crepsley volt, úgyhogy – többek közt emiatt is – én nagyot csalódtam a filmben. Olvasás közben végre olyannak láttathattam a jó öreg vámpírt, amilyennek én látom és elképzelem. Élmény volt!

>!
Kelemen_Hanna P
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kábé nyolcéves voltam, mikor először olvastam a sorozat első három részét, és kábé tíz, mikor utána először el mertem aludni egy sötét szobában egyedül.

1 hozzászólás
>!
Sylveris
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Imádom Darren Shan irásait. Már a Démonvilág sem okozott csalódást, ez pedig zseniális kezdés!
Nem vagyok oda a vámpirokért, hisz semmi újat nem tudnak mutatni, és valljuk be a vérszipolyozás unalmas. A történet maga pörgős és izgalmas. Hiába nem az én koroszályomnak iródott, minden percét élveztem.
Mr. Crepley is egy imádnivaló figura!

6 hozzászólás
>!
vikcs P
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Hjaj..ez a könyv..egy kifejezés van rá: magával ragadó . Hihetetlen, hogy nem vagy túlzottan izgatott a történet miatt, mégis falod a sorokat, az oldalakat, egyre jobban és jobban, megszűnik az időérzéked, az sem érdekel, ha a macskád (az én esetemben a párocskám:D) éhes, vagy akár hogy te éhes vagy. Darren annyira egyszerűen, érhetően, mégis csodálatosan ír, szinte kirázza a kisujjából nagyon irigylem.
A történetet már nem egyszer olvastam, és a filmet is láttam, mindkettőben kellemesen csalódtam, nem egy tipikus vámpíros sztori a megszokottól eltérően. Ajánlom mindenkinek, aki egy laza kikapcsolódásra és néhány izgalomra vágyik!:)

>!
Roszka
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Sosem voltam oda a vámpírtörténetekért. Valahogy nem az én világom. Nagyon rég is olvastam ilyesmit. Gondoltam beleolvasok, mert szeretem a gyerekszereplős könyveket. De Darren kitolt velem! Nem engedte, hogy letegyem!
Annyira jól megírt, pörgős könyv, és ami nem utolsó szempont, még hihető is! Sőt mi több, kíváncsi lettem a folytatásokra is.
Külön érdekessége, hogy önmagát tette a könyve főszereplőjévé.
Lehet még is vámpír? :D


Népszerű idézetek

>!
Marsie

Ha ez kitalált történet lenne, úgy kezdődne, hogy éjszaka van, odakint vihar tombol, a bagoly huhog, s az ágy alól neszezés hallatszik. Csakhogy ez igaz történet, úgyhogy ott kell kezdenem, ahol valójában elkezdődött.
A vécén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: WC
>!
Valcsa 

Nem olyan szörnyű rettegni, ha az ember nincs egyedül.

52. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

>!
Brigi007

Olyasfajta ház volt, amilyent a horrorfilmekben lehet látni: sokan mennek be, de senki sem jön ki.

>!
StAngela

A felnőttek túl gyakran hazudnak a gyerekeknek, ha komoly dologról van szó.

168. oldal

>!
Merielle

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul. A rosszaknak ellátják a baját, a gubancokat kibogozzák, és végül minden rendbe jön. Az igazi életben a porszívók megölik a pókokat. Ha úgy mész át egy forgalmas úton, hogy nem nézel körül, elüt egy autó. Ha leesel a fáról, biztos, hogy eltöröd valamelyik csontodat. Az igazi élet azonban veszedelmes. És kegyetlen. Nem kellenek neki hősök, fütyül a szerencsés befejezésre, és arra, hogy a dolgoknak milyennek kellene lenniük.

>!
Lunemorte MP

Rém dühítő, hogy a szülők nem figyelnek arra, amit az ember mond.

>!
StAngela

Képzeljétek csak el: egy eleven vámpír!
Régebben is hittem benne, hogy valóságosan léteznek,
de a szüleim és a tanárok meggyőztek arról, hogy nem.
Ennyit a felnőttek bölcsességéről!

107. oldal

>!
Majna

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul.

9. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

>!
Lunemorte MP

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd.

Kapcsolódó szócikkek: valóság
>!
StAngela

Amit a felnőttek nem bírnak, az általában fantasztikusan jó szokott lenni.

25. oldal


A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Rachel Caine: Az üvegház
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Anne Rice: Memnoch, a Sátán
Chuck Wendig: Vészmadarak