Rémségek ​Cirkusza (Darren Shan regényes története 1.) 884 csillagozás

Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Darren Shan átlagos iskolásfiú mindaddig, amíg meghívást nem kap a Rémségek Cirkuszában, míg nem találkozik Madame Octával, az idomított pókkal… míg szemtől szembe nem kerül az éjszaka teremtményével… Darren és barátja, Steve, halálos csapdába esnek. Darrennek alkut kell kötnie az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét. Csakhogy ez a személy nem ember. Őt csak a vér érdekli.

„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.”
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője

Eredeti mű: Darren Shan: Cirque du Freak

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2014
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197389 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2009
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186970 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2008
ISBN: 9789631184464 · Felolvasta: Bódy Gergő

4 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Steve Leonard


Kedvencelte 167

Most olvassa 39

Várólistára tette 199

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Ez volt életem első hangoskönyve és habár közel sem volt olyan jó élmény, mint az olvasás, azért mindenképpen megérte kipróbálni, szóval köszönet az Indás feltöltésért
@TribeBubu -nak. :)
A filmet láttam előbb és nekem már az is nagyon tetszett, ( kövezzetek meg érte!) így nem voltak nagyobb elvárásaim a könyvvel, mert gondoltam, hogy az még a filmnél is jobb lesz és tulajdonképpen így is volt.
Pörgős, eseménydús, habár a film nekem egy icike-picikével mégis jobb volt, talán azért, mert ott két kötet lett feldolgozva.
Darren néha kicsit önző volt és haragudtam rá, de Steve sem volt sokkal jobb fej nála. A prímet Mr. Crepsley vitte és persze Bódy Gergő felolvasása, aki olyan átéléssel tette mindezt, hogy nem lehetett nem szeretni.
Mindenképpen be kell szereznem papír formában is és persze a többi részt is!!!

2 hozzászólás
>!
Black_Angel
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

nagyon nem azt kaptam, amit vártam. Sokkal jobbat!
Azthittem hogy ez is az a tipikus vámpír sztori de nem.. sokkal jobb. Láttam, hogy van belőle film.. de valahogy azt az élményt amit az elolvasással kaptam, nem akarom elrontani egy filmes verzióval:D
Nagyon tetszett.. bár néha kirázott a hideg a pókoktól utálomapókokat de nagyon jó volt, nekem kicsit felidézte az American Horror Story Freak Show évadját :D
Mentem is a következő 2 részért a könyvtárba:D

9 hozzászólás
>!
Julos
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kedves Darren bácsi, ezt hogy csináltad? Ragasztót kentél talán a borítóra, hogy még véletlenül se tudjam letenni? Vagy valami őrült hipnotizálással arra késztettél, hogy folyamatosan a történeteden járjon a fejem, és a másnap esedékes két tz-t úgy felejtsem el, hogy csak este jusson eszembe, hogy basszus, ezt a napot a tanulásra akartam szánni? Mert akkor elérted a célodat.
Alapvetően az ilyen típusú könyvektől ódzkodni szoktam, mert nem az én stílusom, de ez zseniális volt. Egyszerűen láttam magam előtt, hogy mi történik, szinte éreztem, hogy én is ott vagyok a cirkuszban. A Darren Shan-humor fergeteges, bár rá kell hangolódni, de én jókat elnevetgéltem rajta.
És VÉGRE nem volt idegesítő lányszereplő. (Jókora pirospont érte.)
Ilyen az igazán jó vámpírtörténet.
Kezembe a folytatással!

8 hozzászólás
>!
Chöpp 
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Második olvasás.
10 éves kislányommal. Megnéztük a filmet és vámpír (Crepsley) mániákus lett. (Amit mondjuk nagyon csodáltam, hiszen a filmbeli karaktere a lehető legjobban elüt a könyvbelitől.) Úgyhogy rögvest elő kellett venni – bátyja könyvtárából ideiglenesen kikölcsönözve – az első kötetet. Hamar be is faltuk. Felváltva olvastam napközben a Harry Potter IV-el. Kincsem nagyon odáig volt a történetért. Csodálkozott, hogy mennyivel másabb, mint a film. Látványosan izgult és boldog felszabadultsággal kacarászott rajta.
Hogy nekem hogy tetszett?
Még mindig sokszor jobban, mint a film. Az én kedvenc karakterem is Crepsley volt, úgyhogy – többek közt emiatt is – én nagyot csalódtam a filmben. Olvasás közben végre olyannak láttathattam a jó öreg vámpírt, amilyennek én látom és elképzelem. Élmény volt!

>!
Kelemen_Hanna P
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kábé nyolcéves voltam, mikor először olvastam a sorozat első három részét, és kábé tíz, mikor utána először el mertem aludni egy sötét szobában egyedül.

1 hozzászólás
>!
vikcs P
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Hjaj..ez a könyv..egy kifejezés van rá: magával ragadó . Hihetetlen, hogy nem vagy túlzottan izgatott a történet miatt, mégis falod a sorokat, az oldalakat, egyre jobban és jobban, megszűnik az időérzéked, az sem érdekel, ha a macskád (az én esetemben a párocskám:D) éhes, vagy akár hogy te éhes vagy. Darren annyira egyszerűen, érhetően, mégis csodálatosan ír, szinte kirázza a kisujjából nagyon irigylem.
A történetet már nem egyszer olvastam, és a filmet is láttam, mindkettőben kellemesen csalódtam, nem egy tipikus vámpíros sztori a megszokottól eltérően. Ajánlom mindenkinek, aki egy laza kikapcsolódásra és néhány izgalomra vágyik!:)

>!
Navi
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Még a film megjelenésekor került a kezembe a könyv, de azóta nem foglalkoztam vele. Most újra elolvastam. Tetszett, érdekes volt. Miről lehet felismerni a vámpírt? Gonosz emberből nem lesz vámpír? Mit teszünk meg a barátunkért? Pláne, ha a saját hibánkból kerül veszélybe? Biztos,hogy folytatni fogom :) Ez egy könnyed bevezető volt :)

2 hozzászólás
>!
revelácifa
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Nem erre számítottam. De tényleg nem.
Volt a fejemben egy előzetes kép arról, hogy ez a könyv milyen lesz és igazából csak saját magamat hibáztathatom, hogy bedőltem neki. Ez a kép természetesen a filmes adaptációnak köszönhető, ami ennek a könyvnek a megcsúfolása. Szerencsére a moly néha olyan könyvek felé tereli az embert, amit egyébként lehet soha nem ismerne meg az. Még nagyobb szerencse, hogy húgom polcáról könnyen le is tudtam emelni a könyvet.:)
Na de a lényeg: ez a történet tele van lélekkel, humorral és persze egy kis horrorral, de csak annyival hogy még jól essen félni. Történet és karakter egyszerre fejlődik A-ból B-be, úgy, hogy amikor eljutunk a sztori zenitjére, nem legyintünk, hogy na oké ezen is túl vagyunk, hanem teljes valójában azonosulunk a helyzettel. Így kell mesélni, karaktert építeni!
Legszívesebben már most olvasnám a folytatást, de azt már nekem kell beszerezni.:)

10 hozzászólás
>!
Risabelle
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Köszönöm @TheWhiskasGirl, hogy egyszer megemlítetted ezt a könyvet, és hogy te mennyire szereted. Ha nem mondod, akkor valószínűleg vagy nem olvasom el, vagy csak sokkal sokkal ez után. Szóval köszönöm, valami fantasztikus olvasmány volt. Most már kezdem bánni, hogy eddig tartott, és nem húztam le egyben az egészet, még akkor amikor elkezdtem! :D

1 hozzászólás
>!
barbikaunatkozik
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Felnőtt fejjel megláttam benne a hibákat. Hiába voltam oda érte gyerekként, most nem tudom ugyan azzal az elánnal szeretni. Nagyon érződik rajta, hogy ez még csak a bevezető kötet (és sajnos a további részeknél is rengeteg problémám volt ilyen téren, pedig azok már a folytatások).
Darren rendkívül idegesítő ezzel a pók-mániájával, amit nem képes felfogni, hogy csak a bajt hozza rá. Még Steve is tudja, pedig ő vámpír akart lenni minden áron. Furcsa viszont, hogy néhány jelenetnél nem tudtam meghatározni, ezt egy fiatal felnőtt vagy csak egy 12 éves gyerek mondja. Nem állt össze a kiejtett szó a korral. És ez nem csak Darren esetén igaz, de még a kishugánál is.
Steve ugyancsak nem lett kedvenc. Gonosz és romlott volt már ebben a részben is. Mindent magának akart, és amikor rájött, ezek közül nem minden lehet az öné, akkor gyerekesen felhúzta magát és elhatározásra jutott. Nagyon nem volt szimpatikus.
Az egyetlen pozitívum Larten Crepsley karaktere volt, aki máig a kedvencem maradt ebből a történetből. Laza, elegán és enyhén szarkasztikus. Nem is kell ennél több egy jó karakterhez (legalábbis számomra).
Viszont azt továbbra sem értem, hogyan lehet ez gyerekkönyv. Egy kiskölyök nyakát történk ki és gyakorlatilag megölték. Nekem ne akarják bemesélni, hogy ezt gyerekeknek írták, akármilyen fiatalok is a szereplők és akármennyire is próbálta az író elbagatelizálni ezeket a jeleneteket.
Mindenesetre, nem volt rossz. Egy próbát megér a rengeteg hiba ellenére is. De szigorúan 12 év felett! xD


Népszerű idézetek

>!
Marsie

Ha ez kitalált történet lenne, úgy kezdődne, hogy éjszaka van, odakint vihar tombol, a bagoly huhog, s az ágy alól neszezés hallatszik. Csakhogy ez igaz történet, úgyhogy ott kell kezdenem, ahol valójában elkezdődött.
A vécén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: WC, vécé
>!
Valcsa

Nem olyan szörnyű rettegni, ha az ember nincs egyedül.

52. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

>!
Brigi007

Olyasfajta ház volt, amilyent a horrorfilmekben lehet látni: sokan mennek be, de senki sem jön ki.

>!
StAngela

A felnőttek túl gyakran hazudnak a gyerekeknek, ha komoly dologról van szó.

168. oldal

>!
Merielle

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul. A rosszaknak ellátják a baját, a gubancokat kibogozzák, és végül minden rendbe jön. Az igazi életben a porszívók megölik a pókokat. Ha úgy mész át egy forgalmas úton, hogy nem nézel körül, elüt egy autó. Ha leesel a fáról, biztos, hogy eltöröd valamelyik csontodat. Az igazi élet azonban veszedelmes. És kegyetlen. Nem kellenek neki hősök, fütyül a szerencsés befejezésre, és arra, hogy a dolgoknak milyennek kellene lenniük.

>!
Majna

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul.

9. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

>!
Lunemorte MP

Rém dühítő, hogy a szülők nem figyelnek arra, amit az ember mond.

>!
StAngela

Képzeljétek csak el: egy eleven vámpír!
Régebben is hittem benne, hogy valóságosan léteznek,
de a szüleim és a tanárok meggyőztek arról, hogy nem.
Ennyit a felnőttek bölcsességéről!

107. oldal

>!
Merielle

Ha vissza tudnám forgatni az idő kerekét… De nem tudom. A múlt már mögöttem van. Most az volna a legjobb, ha többé nem gondolnék arra, ami volt. Ideje elfeledni a múltat és a jelenbe meg a jövőbe nézni.

>!
StAngela

Amit a felnőttek nem bírnak, az általában fantasztikusan jó szokott lenni.

25. oldal


A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Rachel Caine: Az üvegház
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Anne Rice: Memnoch, a Sátán
Chuck Wendig: Vészmadarak
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja