Rémségek ​Cirkusza (Darren Shan regényes története 1.) 1243 csillagozás

Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Darren Shan átlagos iskolásfiú mindaddig, amíg meghívást nem kap a Rémségek Cirkuszában, míg nem találkozik Madame Octával, az idomított pókkal… míg szemtől szembe nem kerül az éjszaka teremtményével… Darren és barátja, Steve, halálos csapdába esnek. Darrennek alkut kell kötnie az egyetlen személlyel, aki megmentheti Steve életét. Csakhogy ez a személy nem ember. Őt csak a vér érdekli.

„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.”
J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: POKET zsebkönyvek POKET Publishing, Sztalker Csoport

>!
Sztalker Csoport, Budapest, 2019
194 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155822155 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2015
238 oldal · ISBN: 9789634151432 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2014
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197389 · Fordította: F. Nagy Piroska

6 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Steve Leonard


Kedvencelte 199

Most olvassa 49

Várólistára tette 312

Kívánságlistára tette 255

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Egy sorozat első részének kiváló volt. Izgalmas, végig fent tartja a figyelmet és gyorsan lehet vele haladni. 21 évesen ugyanúgy megfogott, mintha fiatalabb koromban került volna a kezembe.

7 hozzászólás
Klodette>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Ez volt életem első hangoskönyve és habár közel sem volt olyan jó élmény, mint az olvasás, azért mindenképpen megérte kipróbálni, szóval köszönet az Indás feltöltésért
@TribeBubu -nak. :)
A filmet láttam előbb és nekem már az is nagyon tetszett, ( kövezzetek meg érte!) így nem voltak nagyobb elvárásaim a könyvvel, mert gondoltam, hogy az még a filmnél is jobb lesz és tulajdonképpen így is volt.
Pörgős, eseménydús, habár a film nekem egy icike-picikével mégis jobb volt, talán azért, mert ott két kötet lett feldolgozva.
Darren néha kicsit önző volt és haragudtam rá, de Steve sem volt sokkal jobb fej nála. A prímet Mr. Crepsley vitte és persze Bódy Gergő felolvasása, aki olyan átéléssel tette mindezt, hogy nem lehetett nem szeretni.
Mindenképpen be kell szereznem papír formában is és persze a többi részt is!!!

2 hozzászólás
Black_Angel>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

nagyon nem azt kaptam, amit vártam. Sokkal jobbat!
Azthittem hogy ez is az a tipikus vámpír sztori de nem.. sokkal jobb. Láttam, hogy van belőle film.. de valahogy azt az élményt amit az elolvasással kaptam, nem akarom elrontani egy filmes verzióval:D
Nagyon tetszett.. bár néha kirázott a hideg a pókoktól utálomapókokat de nagyon jó volt, nekem kicsit felidézte az American Horror Story Freak Show évadját :D
Mentem is a következő 2 részért a könyvtárba:D

9 hozzászólás
Dawnofmyth>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Régóta nézegettem már ezt a sorozatot, valahogy féltem tőle. Mégis azt kell, hogy mondjam kellemesen csalódtam :) Kissé lassan indult be, de nagyon haladós kis történet, mindenképp folytatni fogom. A karakterek szerethetőek, elég humoros, de azért van egy kis sötét hangulata is.

lind>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Még szerencse, hogy van folytatása a kötetnek, mert ebből a kalandból nekem ennyi NEM volt elég!
Darren karaktere igazán szélsőséges volt: el tudtam hinni, hogy ő csak egy általános iskolás kisfiú, mikor a fociról beszélt, a gyermeki álmairól, DE voltak olyan komoly és mély pillanatai, gondolatai, amiket néha még egy felnőtteknek szóló könyv felnőtt szereplője sem mer megfogalmazni! ZSENIÁLIS VOLT! Ezen kívül barátja, Steve is a maga erőszakosságával igazán érdekes jellem volt. A barátságuk nagyon könnyen, egy pillanat leforgása alatt megváltozott, így bennem megfogalmazódott az a kérdés, hogy vajon tényleg igazi barátság volt ez? Darren részéről biztosan, ő képes lett volna mindent odaadni barátjáért, de ezt Steveről és az önző hozzáállásáról nem lehet elmondani. KÍVÁNCSI VAGYOK a kapcsolatuk további alakulására! Mr. Crepsley is nagyon mély húrokat pengetett néhány elejtett félmondatával, amivel az egész fantasy műfajú olvasmány élményeimet MEGKÉRDŐJELEZTE: Tényleg gonoszak a vámpírok? Tényleg csak annyiból áll az életük amiből? Hogyan lehet minden szerelmi, romantikus átváltozós jelenttől eltekintve az emberből vámpír? BORZONGATÓAN JÓ KÉRDÉSEK!… és persze egy se lett igazán megválaszolva. A könyv végéhez közeledvel a történet is csak sötétebb és sötétebb lett. Tetszett ez a sötétség, hihetetlenül fokozta a hangulatot (pedig nem vagyok a horrorra hajazó történetek kedvelője).
Úgy érzem MUSZÁJ folytatnom. ELVARÁZSOLT!!!

Julos>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kedves Darren bácsi, ezt hogy csináltad? Ragasztót kentél talán a borítóra, hogy még véletlenül se tudjam letenni? Vagy valami őrült hipnotizálással arra késztettél, hogy folyamatosan a történeteden járjon a fejem, és a másnap esedékes két tz-t úgy felejtsem el, hogy csak este jusson eszembe, hogy basszus, ezt a napot a tanulásra akartam szánni? Mert akkor elérted a célodat.
Alapvetően az ilyen típusú könyvektől ódzkodni szoktam, mert nem az én stílusom, de ez zseniális volt. Egyszerűen láttam magam előtt, hogy mi történik, szinte éreztem, hogy én is ott vagyok a cirkuszban. A Darren Shan-humor fergeteges, bár rá kell hangolódni, de én jókat elnevetgéltem rajta.
És VÉGRE nem volt idegesítő lányszereplő. (Jókora pirospont érte.)
Ilyen az igazán jó vámpírtörténet.
Kezembe a folytatással!

8 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Annak ellenére, hogy rég nem én vagyok a célközönség, mégis csak úgy faltam a könyvet!
Először láttam a filmet, ami igazán tetszett, de most végre odáig is eljutottam, hogy végre olvassam.
Első körben a sok különbség tűnt fel a könyv és a film között, de most ezt nem fogom részlezni.
A regény cselekménye nagyon pörgős, és bizony vannak benne olyan jelenetek, ami valóban horrorisztikusra sikerültek, mégis megfelelően van találva az ifjú olvasók számára.
A karakterek korukhoz képest pont olyan döntéseket hoznak, amit elvár tőlük az ember.
Egy szónak is száz a vége: nagyon kellemesen csalódtam a sorozat nyitókötetében, úgyhogy biztos, hogy folytatom majd Darrent a kalandjaiban.

>!
Móra, Budapest, 2014
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197389 · Fordította: F. Nagy Piroska
Deziréé>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Annyira, de annyira nagyon jó volt. Először kicsit tartottam a könyvtől, de a rengeteg jó értékelés után úgy döntöttem mégis elolvasom, de milyen jól tettem. Fantasztikus a történet és olyan jól meg van írva az egész történet, hogy csak úgy pörögtek az oldalak.
Nagyon várom a folytatását.

Kelemen_Hanna>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Kábé nyolcéves voltam, mikor először olvastam a sorozat első három részét, és kábé tíz, mikor utána először el mertem aludni egy sötét szobában egyedül.

1 hozzászólás
Chöpp P>!
Darren Shan: Rémségek Cirkusza

Második olvasás.
10 éves kislányommal. Megnéztük a filmet és vámpír (Crepsley) mániákus lett. (Amit mondjuk nagyon csodáltam, hiszen a filmbeli karaktere a lehető legjobban elüt a könyvbelitől.) Úgyhogy rögvest elő kellett venni – bátyja könyvtárából ideiglenesen kikölcsönözve – az első kötetet. Hamar be is faltuk. Felváltva olvastam napközben a Harry Potter IV-el. Kincsem nagyon odáig volt a történetért. Csodálkozott, hogy mennyivel másabb, mint a film. Látványosan izgult és boldog felszabadultsággal kacarászott rajta.
Hogy nekem hogy tetszett?
Még mindig sokszor jobban, mint a film. Az én kedvenc karakterem is Crepsley volt, úgyhogy – többek közt emiatt is – én nagyot csalódtam a filmben. Olvasás közben végre olyannak láttathattam a jó öreg vámpírt, amilyennek én látom és elképzelem. Élmény volt!


Népszerű idézetek

Marsie>!

Ha ez kitalált történet lenne, úgy kezdődne, hogy éjszaka van, odakint vihar tombol, a bagoly huhog, s az ágy alól neszezés hallatszik. Csakhogy ez igaz történet, úgyhogy ott kell kezdenem, ahol valójában elkezdődött.
A vécén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: WC
Valcsa P>!

Nem olyan szörnyű rettegni, ha az ember nincs egyedül.

52. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

StAngela>!

A felnőttek túl gyakran hazudnak a gyerekeknek, ha komoly dologról van szó.

168. oldal

Brigi007>!

Olyasfajta ház volt, amilyent a horrorfilmekben lehet látni: sokan mennek be, de senki sem jön ki.

StAngela>!

Amit a felnőttek nem bírnak, az általában fantasztikusan jó szokott lenni.

25. oldal

Ameriel>!

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul. A rosszaknak ellátják a baját, a gubancokat kibogozzák, és végül minden rendbe jön. Az igazi életben a porszívók megölik a pókokat. Ha úgy mész át egy forgalmas úton, hogy nem nézel körül, elüt egy autó. Ha leesel a fáról, biztos, hogy eltöröd valamelyik csontodat. Az igazi élet azonban veszedelmes. És kegyetlen. Nem kellenek neki hősök, fütyül a szerencsés befejezésre, és arra, hogy a dolgoknak milyennek kellene lenniük.

Lunemorte P>!

Rém dühítő, hogy a szülők nem figyelnek arra, amit az ember mond.

StAngela>!

Képzeljétek csak el: egy eleven vámpír!
Régebben is hittem benne, hogy valóságosan léteznek,
de a szüleim és a tanárok meggyőztek arról, hogy nem.
Ennyit a felnőttek bölcsességéről!

107. oldal

Majna>!

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd. A könyvekben a hős annyi hibát követhet el, amennyit csak akar. Nem számít, mit csinál, a végén úgyis minden jóra fordul.

9. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

Lunemorte P>!

A valóságos életről tudni kell, hogy ha valami marhaságot csinálsz, rendszerint megkeserülöd.

Kapcsolódó szócikkek: valóság

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Derek Landy: Az ősök jogara
Neil Gaiman: A temető könyve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Charles Gilman: Démon tanár úr
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Isaac Marion: Eleven testek
Neil Gaiman: Coraline
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály