Kojaszan 369 csillagozás

Darren Shan: Kojaszan

A világsikerű Démonvilág és Vámpír könyvek alkotója most kísértethistóriával riogatja és bűvöli el olvasóit.

„A lány hátán végigfutott a hideg. A temetőben a gyerekek még mindig jókedvűen kiáltoztak és rikoltoztak, de a hangjuk már nem hatolt el Kojaszan füléig, nem is látta őket. A világ tátongó, szürke ürességgé változott számára. Mély, reszelős sóhajokat hallott: azokét a lényekét, amelyek egykor emberek voltak.”

Kojaszan retteg átmenni a hídon, és nem mer a többiekkel együtt játszani a temetőben. De amikor kishúga lelkét elrabolják a kísértetek, le kell győznie félelmét, hogy behatoljon a gonosz birodalmába.

Darren Shan: Koyasan

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2006

Móra, Budapest, 2010
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631188677 · Fordította: Mikó Bálint

Márk_2011>!
Darren Shan: Kojaszan

Nézz szembe a félelmeiddel!
Minden démon, minden szellem a félelmeinkből táplálkozik! Ne hagyjuk nőni! Le tudjuk győzni. ;-)

kratas P>!
Darren Shan: Kojaszan

A fülszöveg alapján azt gondoltam, hogy csak egy szokásos, gyerekeknek rossz álmokat okozó történetet kapok majd (nem is mertem azért este belekezdeni :D), de a végére kiderült, hogy több érték van a könyvben, mint a szellemek riogatása. Barátság, szeretet, az élet végességének elfogadása.

bhannaa>!
Darren Shan: Kojaszan

Nagyon kis aranyos történet volt. Kis könnyed egyszer olvasós könyv volt, a vége felé nekem nagyon hasonlított a Coco nevű rajzfilmre. Kojaszan egy bátor, odaadó lány és a saját félelmeit legyőzte csak azért, hogy megmentse testvére lelkét. Csodálatos az, hogy a testvérek mit meg nem tesznek egymásért és inkább a másikat védik mint magukat. A vége nagyon tetszett, Kojaszan úgymond “otthonra” lelt újra a holtak földjén.

AniTiger P>!
Darren Shan: Kojaszan

Szeretem azokat a történeteket, amiknek van némi tanulsága, és jó érzéssel olvasom el az utolsó oldalait is emiatt a tanulság miatt. Kojaszan története nagyon is aktuális október végén – november elején, ráadásul nem csupán tanulságos, hanem izgalmas, humoros történet.
Tulajdonképpen egy tökéletes Halloween / Mindenszentek körüli olvasmány. Mivel gyerekeknek szól, ezért nem is annyira horrorisztikus és gyorsan kiolvasható. Ha egy kicsit fiatalabb koromban olvastam volna, akkor tuti, hogy megkapja az 5 csillagot, de szerintem idősebb korban is értékes olvasmány.

Bővebben:

Móra, Budapest, 2010
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631188677 · Fordította: Mikó Bálint
Ibanez P>!
Darren Shan: Kojaszan

Nagyon jó volt, sokkal jobban tetszett, mint a Rémségek cirkusza! Lendületes, olvasmányos, egyből izgalmas, misztikus és jópofa! Nincs elhúzva, amiért külön plusz pont is járhatna, ha még lehet rá plusz pontot adni :-D A próbák is tetszettek spoiler, és az is, hogy voltaképpen spoiler. Nagyon jó könyv, olvassátok, felnőttként is érdekes!

RVivi P>!
Darren Shan: Kojaszan

Imádtam. Hangulatos, aranyos, kellően borzongató egy szellemekkel/kísértetekkel teli sztorihoz, de annyira mégse, hogy ne tudja mondjuk egy 12-13 éves is élvezni. Annyira szép az egész, tökre olyan hangulatom volt, mint mikor a Coco című mesét néztem. Tökéletesen működött ezen a 128 oldalon át, nem kellett ide se több, se kevesebb. Bár ennyi fokhagyma után nem értem, hogy nem hal meg senki, aki Kojaszan közelébe megy. :D

Harmathy>!
Darren Shan: Kojaszan

„Legyőzni egy kísértetet olyan, mint megszabadulni egy rossz szokástól: például abbahagyni a köröm rágást vagy a köpködést. Először figyeld meg a problémát, aztán gondolkozz el rajta, végül pedig oldd meg!”

Érdekes kis mese, nincs benne semmi – nagyon – rémisztő vagy undorító. A történet a bátorságról és a testvéri szeretetről szól, mely minden akadályt legyőz. A szereplők nagyon aranyosak és szerethetők. Kár, hogy ilyen rövidke lett a történetük.
Aranyos kis rémtörténet gyerekeknek, akik szeretnek egy kicsit izgulni, „félni”. :)

manami P>!
Darren Shan: Kojaszan

Nem Darren Shan legerősebb írása, de aranyos történet. off A vége pedig, még így is majdnem könnyeket csalt a szemembe – nem tehetek róla, az ilyen témák mindig az elevenembe vágnak.

Sylveris>!
Darren Shan: Kojaszan

Könnyed, gyors olvasmány. Talán túl rövid is. Már másodjára olvastam el, de számomra tudott meglepetéssel szolgálni. Azt hittem, hogy rövidsége miatt talán nem lesz elég idő kifejteni a történetet, de nem így lett.

Niki_Salamon>!
Darren Shan: Kojaszan

Bár az eleje kicsit vontatott volt, mégis meglepett. Aranyos kis rémtörténet volt, Kojaszan nagyon bátor,aki képes legyőzni a félelmeit a testvére miatt. Kicsit együtt éreztem vele, én is picit félős vagyok ilyen dolgokban. Tanulságos mese, hogy mit meg nem teszünk a szeretteinkért.

Brigi007>!

– A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.

Brigi007>!

A szülei, hasonlóan a többi falusi emberhez, gyakorlatiasan gondolkodtak. Ha az egyik gyerek beleesik a kútba, nem hajítjuk utána a másikat is…

62. oldala

Róka>!

Kicsi volt még, és nem tudott eleget a világról ahhoz, hogy rettegjen tőle.

Lanore P>!

Ráébredt, hogy a halál is az élet része. Egy pillanatig sem aggódott amiatt, mi történik majd, ha itt a reggel. Bolond volna rettegni a hajnal fényétől, amikor még annyi örömét lelheti az éjszaka tündöklő árnyaiban.

Aprily >!

A személyiségüket az alakítja, miként élnek, és hogyan bánnak velük mások.

Róka>!

[…] a halál is az élet része.

BubbleTea>!

Brigi007>!

A világ már nem tűnt olyan egyszerűnek, mint tegnap.

manami P>!

Kojaszan szinte semmitől sem félt… kivéve az eltávozott, nyomorult lelkeket… a másvilágról átjáró kísérteteket. Ők más lapra tartoztak.

Népszerű triviák

Popovicsp87 P>!

A 2006-os World Book Dayen jelent meg az Egyesült Királyságban és Írországban.

Kapcsolódó könyvek: Darren Shan: Kojaszan

Kapcsolódó alkotók: Darren Shan