Kojaszan 279 csillagozás

Darren Shan: Kojaszan

A világsikerű Démonvilág és Vámpír könyvek alkotója most kísértethistóriával riogatja és bűvöli el olvasóit.

„A lány hátán végigfutott a hideg. A temetőben a gyerekek még mindig jókedvűen kiáltoztak és rikoltoztak, de a hangjuk már nem hatolt el Kojaszan füléig, nem is látta őket. A világ tátongó, szürke ürességgé változott számára. Mély, reszelős sóhajokat hallott: azokét a lényekét, amelyek egykor emberek voltak.”

Kojaszan retteg átmenni a hídon, és nem mer a többiekkel együtt játszani a temetőben. De amikor kishúga lelkét elrabolják a kísértetek, le kell győznie félelmét, hogy behatoljon a gonosz birodalmába.

Darren Shan: Koyasan

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2010
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631188677 · Fordította: Mikó Bálint

Enciklopédia 1


Kedvencelte 31

Most olvassa 8

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Márk_2011 P
Darren Shan: Kojaszan

Nézz szembe a félelmeiddel!
Minden démon, minden szellem a félelmeinkből táplálkozik! Ne hagyjuk nőni! Le tudjuk győzni. ;-)

6 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Darren Shan: Kojaszan

Szeretem azokat a történeteket, amiknek van némi tanulsága, és jó érzéssel olvasom el az utolsó oldalait is emiatt a tanulság miatt. Kojaszan története nagyon is aktuális október végén – november elején, ráadásul nem csupán tanulságos, hanem izgalmas, humoros történet.
Tulajdonképpen egy tökéletes Halloween / Mindenszentek körüli olvasmány. Mivel gyerekeknek szól, ezért nem is annyira horrorisztikus és gyorsan kiolvasható. Ha egy kicsit fiatalabb koromban olvastam volna, akkor tuti, hogy megkapja az 5 csillagot, de szerintem idősebb korban is értékes olvasmány.

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/11/darren-sh…

>!
Móra, Budapest, 2010
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631188677 · Fordította: Mikó Bálint
>!
RVivi P
Darren Shan: Kojaszan

Imádtam. Hangulatos, aranyos, kellően borzongató egy szellemekkel/kísértetekkel teli sztorihoz, de annyira mégse, hogy ne tudja mondjuk egy 12-13 éves is élvezni. Annyira szép az egész, tökre olyan hangulatom volt, mint mikor a Coco című mesét néztem. Tökéletesen működött ezen a 128 oldalon át, nem kellett ide se több, se kevesebb.
Bár ennyi fokhagyma után nem értem, hogy nem hal meg senki, aki Kojaszan közelébe megy. :D

>!
MonikaR
Darren Shan: Kojaszan

„Legyőzni egy kísértetet olyan, mint megszabadulni egy rossz szokástól: például abbahagyni a köröm rágást vagy a köpködést. Először figyeld meg a problémát, aztán gondolkozz el rajta, végül pedig oldd meg!”

Érdekes kis mese, nincs benne semmi – nagyon – rémisztő vagy undorító. A történet a bátorságról és a testvéri szeretetről szól, mely minden akadályt legyőz. A szereplők nagyon aranyosak és szerethetők. Kár, hogy ilyen rövidke lett a történetük.
Aranyos kis rémtörténet gyerekeknek, akik szeretnek egy kicsit izgulni, „félni”. :)

>!
Sylveris
Darren Shan: Kojaszan

Könnyed, gyors olvasmány. Talán túl rövid is. Már másodjára olvastam el, de számomra tudott meglepetéssel szolgálni. Azt hittem, hogy rövidsége miatt talán nem lesz elég idő kifejteni a történetet, de nem így lett.

>!
Tigrincs P
Darren Shan: Kojaszan

Keménytáblás, szép borítós könyv. Hiányoltam az illusztrációkat, gondoltam, ha már ifjúsági, ez elmaradhatatlan kellék kellene legyen.
Érdekes kérdés egyébként, hogy miért írnak gyerekeknek, fiataloknak kísértetekről, a lélek elvesztéséről, fenyegetettségről. Megfogalmazása, egyszerű mondatai, részletes magyarázatai és fejlődési íve, megoldásra törekvése – tehát a tálalás – teszi ifjúságivá, miközben egyáltalán nem lehet eltekinteni a félelem-faktortól, még akkor sem, ha a dolgok legtöbbször persze nem azok, amiknek látszanak.
Nem is tudom, kiknek ajánlom, kicsit zavarban vagyok ezzel, de igazából tetszett, nem rossz.
Mindig azt halljuk, hogy eltávolodtunk, nincs természetes kapcsolatunk a halállal. Én azt gondolom, hogy néha magával az élettel sincs, annyira a félelmeink hatása alá tudunk kerülni. Volt egy ilyen: Kicsi volt, és nem tudott eleget a világról ahhoz, hogy rettegjen tőle. – szerintem ez nagyon jó mondat, el is gondolkodtam rajta.

1 hozzászólás
>!
Niki_Salamon P
Darren Shan: Kojaszan

Bár az eleje kicsit vontatott volt, mégis meglepett. Aranyos kis rémtörténet volt, Kojaszan nagyon bátor,aki képes legyőzni a félelmeit a testvére miatt. Kicsit együtt éreztem vele, én is picit félős vagyok ilyen dolgokban. Tanulságos mese, hogy mit meg nem teszünk a szeretteinkért.

>!
KingucK 
Darren Shan: Kojaszan

Tanulságos történet bátorságról és testvéri szeretetről.
Az alapgondolat a japán kislányról, aki meg szeretné menteni a kishúgát, ennek érdekében a saját félelmein kell túllépnie, nagyon tetszett – eredeti ötlet. A karakterek szerethetők és a helyszín varázslatos.

>!
petamas P
Darren Shan: Kojaszan

Kedvelem ezt a könyvet.

Darren Shan ifjúsági horror történetei után jelent meg itthon a Kojaszan. Jóval rövidebb, mint a korábbi történetek, és kicsit fiatalabbaknak is való. Nem is annyira regény ez, inkább mese – rövidke kis könyv, amiben Darren a vámpírok és démonok helyett a halottak szellemeit állítja a középpontba. A megoldás ugyan kitalálható, mégis eredeti, és elüt a szerző szokásos stílusától.

Kortól függetlenül bárkinek ajánlom, aki szeretne egy kedves, misztikus mesét olvasni.

>!
kriszet_Paulinusz P
Darren Shan: Kojaszan

Nagyon szép mese a bátorságról, a szeretetről, és a barátságról.
Kojaszan egyáltalán nem gyáva, csak fél a kísértetektől. Ki ne félne? Ami nem evilági megijesztene bárkit.
„– A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.”
Végül kishúga miatt kényszerül rá, hogy a szellemek közé menjen. Bátor kislány. Arra is jó tanmese ez a történet, hogy hogyan győzzük le a félelmeinket. Néha valóban elég, ha csak szembekerülünk vele, ha muszáj megmérkőzni a félelemmel, mert nagy a tét.
Nagyon kiforrott az írásmód, szépek a mondatok, a fogalmazás, és a történethez nagyon illik a borító. Kimondottan tetszett!


Népszerű idézetek

>!
Brigi007

– A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.

22. oldal

>!
Brigi007

A szülei, hasonlóan a többi falusi emberhez, gyakorlatiasan gondolkodtak. Ha az egyik gyerek beleesik a kútba, nem hajítjuk utána a másikat is…

62. oldala

1 hozzászólás
>!
Róka P

Kicsi volt még, és nem tudott eleget a világról ahhoz, hogy rettegjen tőle.

7. oldal

>!
Aprily

A személyiségüket az alakítja, miként élnek, és hogyan bánnak velük mások.

109. oldal

>!
Róka P

(…) a halál is az élet része.

124. oldal

>!
Lanore P

Ráébredt, hogy a halál is az élet része. Egy pillanatig sem aggódott amiatt, mi történik majd, ha itt a reggel. Bolond volna rettegni a hajnal fényétől, amikor még annyi örömét lelheti az éjszaka tündöklő árnyaiban.

125. oldal

>!
BubbleTea

Először figyeld meg a problémát, aztán gondolkozz el rajta, végül pedig oldd meg!

72. oldal

>!
Brigi007

Az igazi Maikónak, aki ezt a könyvet ihlette, mert a világ összes hídján át tud kelni, és a világ minden hegyére föl tud mászni!

Ajánlás

>!
Brigi007

A világ már nem tűnt olyan egyszerűnek, mint tegnap.

109. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Rick Riordan: A vörös piramis
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Victoria Schwab: Az Archívum
Könyves Karolina: A griffek elveszett királysága
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az elveszett kolónia
Derek Landy: Játék a tűzzel
Mary Pope Osborne: Kísértetjárás
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek