Fenevad (Démonvilág 5.) 182 csillagozás

Darren Shan: Fenevad

Grubbs Gradyn mostanáig nem fogott a családi átok, ám egyszerre furcsa és riasztó tüneteket észlel magán teliholdkor. Úgy érzi, közel a rettegett vég, és csak hajszálnyi választja el attól, hogy testét-lelkét elnyelje a feneketlen sötétség. Kicselezte a halált, dacolt a démonokkal, és harcolt a túlélésért, most viszont a varázserő birokra kel a benne rejlő szörnyeteggel. Vajon sikerül-e megfékeznie a fenevadat, vagy őt is maga alá gyűri az átok és vérfarkassá változik?

Eredeti mű: Darren Shan: Blood Beast

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2007
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631183900 · Fordította: Polyák Béla

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady · Vész herceg · Mary Hayes


Kedvencelte 33

Most olvassa 15

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Sylveris
Darren Shan: Fenevad

Hű. Spoilereim tényleg spoilerek.

Milyen jó hogy nem olvastam előre az értékeléseket. Utálnom kellene magamat és mindenki mást is, mindenki lelövi a poént.

Végre beindul az egész! Sikerül állandóan bedőlnöm DS-nek, hiába könnyen kitalálhatóak az egyes szálak, engem mégis sikerül megtévesztenie.
spoiler
spoiler

Na és a vége, hű!

Letehetetlen, olvastatja magát, és még mindig remek!

Következő részt!

>!
brigi11 P
Darren Shan: Fenevad

Bakker! Ilyen függővéget írni! Még jó, hogy nem voltam net közelben amikor befejeztem ezt a részt, mert tuti belőlem is előbújt volna a Fenevad. Hiába volt nagyon kevés a cselekmény, vagy talán pont ezért, nekem most rengeteg kérdésem van. Hol a fenében van Dervish? Tényleg bedölt ennek a nőszemélynek nevezett valaminek? Próbált tenni valamit? Ki volt az arc? Ezért kellett az előző rész? Így kapcsolódik össze a két könyv? Ki tette azt a szörnyűséget Billy-E nagyszüleivel? Hogy fog ebből Grubbs kimászni?
Hol a következő rész????

>!
schesztiஐ P
Darren Shan: Fenevad

Ó, szegény, szegény, Grubbs! Micsoda sztori!
Na, itt aztán beindulnak az események!
spoiler
spoiler
A vége valami elképesztő – persze, igen, nem szabadott volna bedőlni annak a spoiler, ez nyilvánvaló volt, de valahogy mégis megdöbbentett. No igen, Shan bácsi tényleg mindig tud meglepetést okozni.
Viszont remélem, most már összekuszálónak majd a szálak és nem megint egy teljesen másról szóló könyvet kapunk, ugye? Ugye?! :))

>!
Hencsulátor
Darren Shan: Fenevad

Ahogy haladok a történettel, egyre jobban azt érzem, hogy ez kevésbé tetszik, mint az író vámpíros vagy zombis sorozata.
Grubbs a korától függetlenül sokszor nagyon idegesít. Viszont mindig kapok egy izgalmas szálat, amibe kapaszkodhatok.
Picit szeretnék több déééémont :D
A vége nagyon jó volt, abszolút nem számítottam rá.

2 hozzászólás
>!
rafaelo0824
Darren Shan: Fenevad

Ezt a mocsok függővéget! Még szerencse, hogy kéznél van a folytatás, így azonnal bele is tudok kezdeni. Grubbs idegesítően buta ebben a részben, Bill-E-t sajnáltam, és Dervish meg mindig kedvenc. Itt a végét leszámítva nincs annyi gyilkolászás, inkább amolyan átvezető rész.

>!
kovklau
Darren Shan: Fenevad

TUDTAM! Végig éreztem, hogy valami nincs rendben azzal a.. Túl kedves volt.. Túl jószívű.. Túl @*!
"Folytatása következik…
S hogy milyen pokoli fordulat jöhet még ezután?
Csak várjatok, és meglátjátok…"
A sorozat feléhez értem. Már most félig utálom félig szeretem Darren Shant a brutalitása és kegyetlensége miatt. Mi lesz vajon amikor a sorozat végére érek? Vajon annyira kegyetlen lesz, hogy csak utálni fogom? Az előző részekhez képest enyhébb sztori volt spoiler. Talán valaki szólt neki, hogy nem jó buli tömegesen meggyilkolni embereket főleg gyerekeket!?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ebből vajon Grubbs hogyan mászik ki. spoiler
Nagyon nagyon remélem, hogy a következő könyv, a többitől eltérve, most ennek a cselekménynek a folytatásával kezdődjön. Nem bírnám ki, ha most megint egy másik szereplőről kéne elolvasnom egy könyvet és csak utána derülni ki mi történik Grubbs-al.

>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Fenevad

Az eleje nekem picit túlságosan is magyarázós, szájbarágós volt. Nem azért, mert már ismert információkat kellett újra olvasnom, sokkal inkább a stílus miatt.
Ettől az apróságtól eltekintve jó volt olvasni, fordulatosabb, izgalmasabb volt az eddigi részek bármelyikénél, és még a szerelmi szál is megfelelően volt ábrázolva.
A vége pedig… Hát hűha! Izgalmas helyszínen, izgalmas események közepette ért véget, és már értem, miért függ össze olyan nagyon szorosan a 6. résszel.
Aki ezt a részt olvassa, készüljön fel arra, hogy azonnal olvasni akarja majd a folytatást!

>!
rex501
Darren Shan: Fenevad

Azt a #@?!*! Hát itt most megkaptam, amit akartam. Rendesen beindultak az események. Az előző kötetet legszívesebben kihagytam volna, amikor azt olvastam, annyira kíváncsi voltam, hogy vajon hogyan folytatódik Grubbs története. Őszintén mondom nem kellett csalódnom. Az eleje eléggé unalmas, mivel már sokadszorra meséli el az író ugyanazt a történetet.
Most hogy már túl vagyok a sorozat felén, kezd szépen lassan összeállni a kép. A korábbi részek eseményei és szereplői kezdenek értelmet nyerni.
Nagyon tudom szeretni az olyan írókat, akik pont a legizgalmasabb résznél hagyják abba a könyvet (szerencsére már meg van a következő kötet). Ilyen csavarra a végén egyáltalán nem számítottam. Lesznek itt még izgalmas dolgok.

>!
Felhő_olvasónaplója
Darren Shan: Fenevad

Tapasztalatból mondom, hogy Darren Shan sorozatait nem érdemes külön-külön, kötetenként nézni. Mert egyesével azt mondom, okék, de nem kiemelkedőek. Viszont ha majd látjuk a nagy egységet, akkor majd…
Ebben a könyvben visszatérnek az első és a harmadik kötet főszereplői, aminek nagyon örülök, hisz az általuk vitt cselekményszál eddig a legkomplikáltabb és legösszetettebb. Bár eddig igazán meglepni nem tudtak a velük történtek, valahogy mindig sejtettem, hova lyukadunk ki. Nem volt ez másképp ezzel sem, de ez a rész mégis különbözik a többitől. Ugyanis függővége van. Olyan brutális helyen vágják ketté a történetet, hogy az valami kiborító. Oké, lehetett sejteni, hogy ez lesz. Oké, majd kiderül a következő könyvből. Csakhogy nem biztos, hogy kiderül, mert lehet, hogy megint teljesen új szereplőket vezet be a sztoriba.
Eddig valahogy mindig vége lett a részeknek, jól, viszonylag jól, nagyon rosszul, de lett egy végük. Na de ennek? Ennek nincs. És komolyan le kéne szoknom már arról, hogy este olvasok Darren Shant, mert azóta valahogy nem alszok. Ötletem sincs, miért…
Mindenesetre, egy életigazság: ha bárki is tervezi, hogy belekezd a sorozatba, érdemes egy huzamban végigmenni rajta, úgy, hogy mindig ott a következő rész!

>!
KillerCat P
Darren Shan: Fenevad

Kiszámíthatatlan volt,amikor már végre megnyugodnék,akkor bumm!


Népszerű idézetek

>!
veri7

Gyerekként úgy képzeljük, hogy a barátaink sosem halhatnak meg, hogy akiket ismerünk és szeretünk, örökre velünk maradnak. Aztán az élet fityiszt mutat, mégpedig olyan hirtelen és olyan egyszerűen, hogy onnantól kezdve meg azon gondolkozunk, vajon a családtagjaink és barátaink közül megéri-e bárki is épségben a holnapot.

>!
Nikki92

Ezzel a múlttal olyan gigantikus dinócsont lehetek, amin szàz kilométeres körzetben bármelyik pszichiáter szívesen elrágódna!

14. oldal

>!
victoria_m997

Aki megosztja baját, feledi búját.

14. oldal, Mócsing (2007, Móra Kiadó)

Kapcsolódó szócikkek: baj
>!
Blair_Irwin

Ha mindenki úgy hajtana, mint a sebességőrült nagybátyám, az utakon bokáig állna a vér.

43. oldal Készülődés

>!
Styges

-Ha túl sokat kérdezősködik, csak szólj, majd váltok vele pár szót.
-Vissza is mennék napközisnek, ha nem tudnék simán lerendezni egy ilyen fazont, mint Mócsing Mauch. – vágom rá hőzöngve.
-Ó, Grubbs, imádom, mikor ilyen férfias vagy -áradozik Dervish cérnahangon és verdes hozzá a szempilláival.

19

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady
>!
Blair_Irwin

Dervish egy punkbanda frontemberével lógott? És a színpad mögül hallgatta a koncertet? Hát az tuti, hogy hirtelen átkerültem valami másik dimenzióba!

169. oldal

>!
Blair_Irwin

Hát persze hogy vannak rémálmaim…

35. oldal Rémálmok még és még

>!
Justabookworm7

Errefelé mindenki ismeri a sztorit: Grubbs Grady szüleit és nővérét a szeme láttára mészárolták le… több hónapot töltött diliházban ( vagy ahogy Mócsing mondja: "időlegesen zavart ítélőképességűek zárt intézetében")… Carcery Vale-ba költözött, Dervish nagybátyja kísérteties régi házába… a nagybácsi nemsokára begolyózott… Grubbs egy évig ápolta, és Dervish rendbe jött… pár hónap múlva Grubbs barátjával, Bill-E Splennel hármasban elmentek egy filmforgatás helyszínére, és tanúi lettek több száz ember tragikus halálának, akik a díszleteket porig romboló iszonyatos tűzben vesztek oda.

13. oldal

>!
Blair_Irwin

Csak amikor átölelem a vállát és magamhoz húzom, a fejét a mellemhez szorítom, csak akkor veszem észre: a feje, a kabát és a válla alatt a talaj… teljesen száraz.
[…]
– Hova a jó francba lett az a rengeteg vér?!

118. oldal

>!
Justabookworm7

– Teszek a tapintatra! Most nem érünk rá lelkizni.

139. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz dala
Rachel Vincent: Add a lelkedet
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Neil Gaiman: A temető könyve
Neil Gaiman: Coraline
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Amy Plum: Álomcsapda
Charles Gilman: A viperanővérek