Fenevad (Démonvilág 5.) 153 csillagozás

Darren Shan: Fenevad

Grubbs Gradyn mostanáig nem fogott a családi átok, ám egyszerre furcsa és riasztó tüneteket észlel magán teliholdkor. Úgy érzi, közel a rettegett vég, és csak hajszálnyi választja el attól, hogy testét-lelkét elnyelje a feneketlen sötétség. Kicselezte a halált, dacolt a démonokkal, és harcolt a túlélésért, most viszont a varázserő birokra kel a benne rejlő szörnyeteggel. Vajon sikerül-e megfékeznie a fenevadat, vagy őt is maga alá gyűri az átok és vérfarkassá változik?

Eredeti mű: Darren Shan: Blood Beast

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Móra, Budapest, 2007
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631183900 · Fordította: Polyák Béla

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Vész herceg


Kedvencelte 31

Most olvassa 16

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Fenevad

Az eleje nekem picit túlságosan is magyarázós, szájbarágós volt. Nem azért, mert már ismert információkat kellett újra olvasnom, sokkal inkább a stílus miatt.
Ettől az apróságtól eltekintve jó volt olvasni, fordulatosabb, izgalmasabb volt az eddigi részek bármelyikénél, és még a szerelmi szál is megfelelően volt ábrázolva.
A vége pedig… Hát hűha! Izgalmas helyszínen, izgalmas események közepette ért véget, és már értem, miért függ össze olyan nagyon szorosan a 6. résszel.
Aki ezt a részt olvassa, készüljön fel arra, hogy azonnal olvasni akarja majd a folytatást!

>!
KillerCat
Darren Shan: Fenevad

Kiszámíthatatlan volt,amikor már végre megnyugodnék,akkor bumm!

>!
Szotyiiiiiii P
Darren Shan: Fenevad

Basszus ismét bedőltem Darren Shannak… Na nem mintha túl jó végre számítottam volna, baljóslatú volt Dervisht kikerülni na meg volt némi furcsa Juni viselkedésében, úgyhogy várható lett volna, de mégis talán az hogy együtt sikerült megszökniük Vérfüredről, vagy a látszólagos tudatlansága Juninak… Lehetett volna élesebb a szemem, hiszen ez egy Darren Shan mű, amely alappillére, hogy sose bízz meg senkiben… :)
( DE HOGY TEHETTED EZT JUNI??? )
Egyébként szerintem nagyon jó volt, kicsit beleláttunk az iskolai életbe is, ami olyan, mint bárhol máshol, és basszus szegény Grubbs… Csak úgy hullanak körülötte az emberek… Ki hal meg következőleg?

>!
Viki24
Darren Shan: Fenevad

Azta…. Ez azèrt egy kicsit durva volt. Habàr annyira mègsem. Frissen olvasva sokkoló viszont nem meglepő. Lehetett szàmítani egy totàlis kàoszra ès persze Vész hercegre is. Spoiler mentesen próbàlok èrtelmesen írni úgy hogy most fejeztem be ès hàt mit mondjak? Nem nagyon sikerül. A lènyeg hogy szerintem nagyon jó volt ez a rèsz is. Letehetetlen. Kicsit kezdem megsajnàlni Grubbsot. Ès Bill-E…. Meg Juni??? Mi a? Nekem Dervishből van kevès. Kicsit több kène az ő humoràból. Van ami nem tetszik a könyvbe de amíg olvastatja magàt addig bàrmi jöhet! :D

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Fenevad

Megint Grubbsék.:3 Komolyan, valahányszor belekezdek a könyvekbe, és Grubbs meg Dervish körül forog a történet, ki tudnék ugrani a bőrömből – valamiért nagyon kedvelem őket, az ő történeteik tetszenek a legjobban, hiába van az, hogy végül mindegyik szál találkozik. És hiába olvastam már a sorozatot, képes vagyok úgy ülni felette, mintha most olvasnám először, és csak megbabonázva olvasok, falom a betűket, lejátszom a fejemben az eseményeket, nevetek Darren humorán, és ez csodálatos. Egyszerűen borzasztó, brutális, kegyetlen, de tényleg csodálatos, és imádom ezt a Darren által létrehozott világot, minden egyes vérfarkasával, Tanítványával, és démonával együtt. Na jó, talán a démonokat nem kedvelem…

>!
Zizifalva
Darren Shan: Fenevad

Olyan régen olvastam Darren Shan-t, hogy már elfelejtettem, milyen érzés az, amikor elhiteti velem, hogy végre minden jól alakul, aztán bumm! És jöhetnek a démonok…
Hihetetlenül rövidkének tűnt a könyv, és – bár már megszokhattam volna – a vége még hihetetlenül nyitottabb. Kicsit kuszák voltak a szálak, mert kiesett pár dolog a történettel kapcsolatban, de ettől izgalmasabb lett, és így képtelenség volt előre látni bármit is. Azt pedig egyenesen nem hiszem el, hogy Juni képes volt ilyesmire! Ha nem kapom meg hamarosan a folytatást, nagyon mérges leszek… :D

>!
julcseee P
Darren Shan: Fenevad

Nagyon jó volt!!! Alig várom a következő részt! Oké, oké, voltak benne kiszámítható részek, na de akkor is izgalmas volt, főleg a vége?! Szemétség így befejezni :) Még jó hogy nálam van az összes rész, és már kezdhetem is a következőt :))

>!
Lufu_Irwin
Darren Shan: Fenevad

TOTÁL BRUTÁL. Szerintem a sorozat legmeghatóbb része. Itt szerettem bele igazán Grubbsba. Fu… Nem tudom mit írjak. Rengetegszer olvastam már ezt a részt. Mégis rettentően megráz mindig. Dühös vagyok Grubbsra, hogy ilyen hülye, mégis együtt érzek vele. Gyűlölöm Junit, mert tudom, hogy egy mocskos áruló.
Minden olvasás után csak ülök és nézek ki a fejemből. Azon gondolkodom, hogy fú basszus Darren még jobban összekuszálta a szálakat.
Imádom. Vérzik a szívem Dervishért és Grubbsért…

>!
Nyírő_Helga
Darren Shan: Fenevad

Egyik kedvenc részem:) Izgalmas pörgős, és végre beindulnak a dolgok:D
Régen olvastam már ezt a részt , így felüdülés volt újra elolvasni..Junit továbbra se szerettem , bár annak idején is számítottam valami ilyesmire , úgyhogy nem igazán lepett meg.

>!
uncleben0209
Darren Shan: Fenevad

Hmmm, rögtön kiemelném a könyv szerintem legpozitívabb tulajdonságát: a megszokotthoz képest ALIG volt benne vérengzés. Engem egyáltalán nem zavart, hogy ennek a résznek a történetvezetése sokkal lassabban haladt, és csak az utolsó pár oldalra lendült be igazán. Tulajdonképpen a könyv egy felvezetésként szolgált, a jövendölésem szerint vérben igencsak gazdag folytatásra :D Eredetileg azt terveztem, hogy rápihenek a folytatásra, de ilyen befejezés után…


Népszerű idézetek

>!
victoria_m997

Aki megosztja baját, feledi búját.

14. oldal, Mócsing (2007, Móra Kiadó)

Kapcsolódó szócikkek: baj
>!
Nikki92

Ezzel a múlttal olyan gigantikus dinócsont lehetek, amin szàz kilométeres körzetben bármelyik pszichiáter szívesen elrágódna!

14. oldal

>!
veri7

Gyerekként úgy képzeljük, hogy a barátaink sosem halhatnak meg, hogy akiket ismerünk és szeretünk, örökre velünk maradnak. Aztán az élet fityiszt mutat, mégpedig olyan hirtelen és olyan egyszerűen, hogy onnantól kezdve meg azon gondolkozunk, vajon a családtagjaink és barátaink közül megéri-e bárki is épségben a holnapot.

>!
Lufu_Irwin

Ha mindenki úgy hajtana, mint a sebességőrült nagybátyám, az utakon bokáig állna a vér.

43. oldal Készülődés

>!
Lufu_Irwin

Dervish egy punkbanda frontemberével lógott? És a színpad mögül hallgatta a koncertet? Hát az tuti, hogy hirtelen átkerültem valami másik dimenzióba!

169. oldal

>!
veri7

Azért a helyedben nem várnék túl sokáig. Te tudod a legjobban, hogy az idő értékes ajándék. A várakozás pedig veszélyes is lehet. Néha elmegy a hajó,és akkor már késő bánat.

>!
Lufu_Irwin

Ha rám is hat majd a hold, és változni kezd a testem, akkor számomra a nyakon át adagolt bárd jelenti az egyetlen gyógymódot.

33. oldal Rémálmok még és

>!
Lufu_Irwin

Hát persze hogy vannak rémálmaim…

35. oldal Rémálmok még és még

>!
Szotyiiiiiii 

Errefelé mindenki ismeri a sztorit: Grubbs Grady szüleit és nővérét a szeme láttára mészárolták le… több hónapot töltött diliházban ( vagy ahogy Mócsing mondja: "időlegesen zavart ítélőképességűek zárt intézetében")… Carcery Vale-ba költözött, Dervish nagybátyja kísérteties régi házába… a nagybácsi nemsokára begolyózott… Grubbs egy évig ápolta, és Dervish rendbe jött… pár hónap múlva Grubbs barátjával, Bill-E Splennel hármasban elmentek egy filmforgatás helyszínére, és tanúi lettek több száz ember tragikus halálának, akik a díszleteket porig romboló iszonyatos tűzben vesztek oda.

13. oldal

>!
Lufu_Irwin

Csak amikor átölelem a vállát és magamhoz húzom, a fejét a mellemhez szorítom, csak akkor veszem észre: a feje, a kabát és a válla alatt a talaj… teljesen száraz.
[…]
– Hova a jó francba lett az a rengeteg vér?!

118. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Malorie Blackman: Rémálom a vonaton
Clive Barker: Hírvivő
Peter V. Brett: A Rovásember
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Christie Golden: A Holtak Tánca
Joe Hill: Szarvak
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője
Clive Barker: Korbács