!

Fenevad (Démonvilág 5.) 134 csillagozás

Darren Shan: Fenevad
Régikönyvek.hu · 1.400 Ft –10% 1.260 Ft
Bookline · 2.190 Ft –15% 1.861 Ft
Könyvtár

Grubbs Gradyn mostanáig nem fogott a családi átok, ám egyszerre furcsa és riasztó tüneteket észlel magán teliholdkor. Úgy érzi, közel a rettegett vég, és csak hajszálnyi választja el attól, hogy testét-lelkét elnyelje a feneketlen sötétség. Kicselezte a halált, dacolt a démonokkal, és harcolt a túlélésért, most viszont a varázserő birokra kel a benne rejlő szörnyeteggel. Vajon sikerül-e megfékeznie a fenevadat, vagy őt is maga alá gyűri az átok és vérfarkassá változik?

Eredeti mű: Darren Shan: Blood Beast

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Móra, Budapest, 2007
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631183900 · Fordította: Polyák Béla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Vész herceg


Hirdetés

Kedvencelte 29

Most olvassa 14

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Janina13 könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.190 Ft ★★★★★ Eladó
ozzu2 könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
CsiposKisZé könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
sinnovea könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Ria23 könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Kaosmagier könyve Darren Shan: Fenevad

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Fenevad

Az eleje nekem picit túlságosan is magyarázós, szájbarágós volt. Nem azért, mert már ismert információkat kellett újra olvasnom, sokkal inkább a stílus miatt.
Ettől az apróságtól eltekintve jó volt olvasni, fordulatosabb, izgalmasabb volt az eddigi részek bármelyikénél, és még a szerelmi szál is megfelelően volt ábrázolva.
A vége pedig… Hát hűha! Izgalmas helyszínen, izgalmas események közepette ért véget, és már értem, miért függ össze olyan nagyon szorosan a 6. résszel.
Aki ezt a részt olvassa, készüljön fel arra, hogy azonnal olvasni akarja majd a folytatást!

+
>!
KillerCat
Darren Shan: Fenevad

Kiszámíthatatlan volt,amikor már végre megnyugodnék,akkor bumm!

+
>!
Viki24
Darren Shan: Fenevad

Azta…. Ez azèrt egy kicsit durva volt. Habàr annyira mègsem. Frissen olvasva sokkoló viszont nem meglepő. Lehetett szàmítani egy totàlis kàoszra ès persze Vész hercegre is. Spoiler mentesen próbàlok èrtelmesen írni úgy hogy most fejeztem be ès hàt mit mondjak? Nem nagyon sikerül. A lènyeg hogy szerintem nagyon jó volt ez a rèsz is. Letehetetlen. Kicsit kezdem megsajnàlni Grubbsot. Ès Bill-E…. Meg Juni??? Mi a? Nekem Dervishből van kevès. Kicsit több kène az ő humoràból. Van ami nem tetszik a könyvbe de amíg olvastatja magàt addig bàrmi jöhet! :D

+
>!
Zizifalva
Darren Shan: Fenevad

Olyan régen olvastam Darren Shan-t, hogy már elfelejtettem, milyen érzés az, amikor elhiteti velem, hogy végre minden jól alakul, aztán bumm! És jöhetnek a démonok…
Hihetetlenül rövidkének tűnt a könyv, és – bár már megszokhattam volna – a vége még hihetetlenül nyitottabb. Kicsit kuszák voltak a szálak, mert kiesett pár dolog a történettel kapcsolatban, de ettől izgalmasabb lett, és így képtelenség volt előre látni bármit is. Azt pedig egyenesen nem hiszem el, hogy Juni képes volt ilyesmire! Ha nem kapom meg hamarosan a folytatást, nagyon mérges leszek… :D

+
>!
julcseee P
Darren Shan: Fenevad

Nagyon jó volt!!! Alig várom a következő részt! Oké, oké, voltak benne kiszámítható részek, na de akkor is izgalmas volt, főleg a vége?! Szemétség így befejezni :) Még jó hogy nálam van az összes rész, és már kezdhetem is a következőt :))

+
>!
Lufu
Darren Shan: Fenevad

TOTÁL BRUTÁL. Szerintem a sorozat legmeghatóbb része. Itt szerettem bele igazán Grubbsba. Fu… Nem tudom mit írjak. Rengetegszer olvastam már ezt a részt. Mégis rettentően megráz mindig. Dühös vagyok Grubbsra, hogy ilyen hülye, mégis együtt érzek vele. Gyűlölöm Junit, mert tudom, hogy egy mocskos áruló.
Minden olvasás után csak ülök és nézek ki a fejemből. Azon gondolkodom, hogy fú basszus Darren még jobban összekuszálta a szálakat.
Imádom. Vérzik a szívem Dervishért és Grubbsért…

+
>!
Nikki92
Darren Shan: Fenevad

Ohh, apám! Ebbe a könyvbe annyi minden van sűrítve, hogy az ember azt se tudja, mindent feldogozott-e olvasás közben! Hihetetlen, még mindig döbbenten állok a dolgok elé! Először az a barlang, a haláleset, Juni felbukkanása és aztán az átok, ami utolérte Grubbs-t! Nem akarok hinni a könyvnek! Lehetetlen, hogy valaki ennyire jól felépítsen egy történetszálat, amit fejezetről fejezetre tud fokozni!
Azt hittem Vérfüred után az író nem tud újat, gonoszabbat mutatni. Nagyon, nagyon nagyot tévedtem!
Imádtam!!!!!!

+
>!
ValerinLanz P
Darren Shan: Fenevad

Jaj, Grubbs! Kicsit sajnáltam, hogy fiatal kora ellenére ilyen dolgokkal kell megküzdenie. Szerencsére a író nem túlozta el a karaktert, nem egy olyan srác, aki semmitől sem fél, és mindent meg tud csinálni elsőre. Becsülöm benne, hogy fél, és képes kimutatni a félelmét.

+
>!
Mandy
Darren Shan: Fenevad

Csak tátottam a számat, hogy ugyan mi jöhet még..
Grubbs karaktere nagyon kedves számomra, ezért eléggé elszomorítónak tartottam néhány részletet, de a végére úgyis minden összeáll. :)

+
>!
uncleben0209
Darren Shan: Fenevad

Hmmm, rögtön kiemelném a könyv szerintem legpozitívabb tulajdonságát: a megszokotthoz képest ALIG volt benne vérengzés. Engem egyáltalán nem zavart, hogy ennek a résznek a történetvezetése sokkal lassabban haladt, és csak az utolsó pár oldalra lendült be igazán. Tulajdonképpen a könyv egy felvezetésként szolgált, a jövendölésem szerint vérben igencsak gazdag folytatásra :D Eredetileg azt terveztem, hogy rápihenek a folytatásra, de ilyen befejezés után…


Népszerű idézetek

+
>!
Nikki92

Ezzel a múlttal olyan gigantikus dinócsont lehetek, amin szàz kilométeres körzetben bármelyik pszichiáter szívesen elrágódna!

14. oldal

+
>!
veri7

A rémálom pedig természetes, egészséges módja annak, hogy az ember levezesse a feszültséget és szembenézzen a félelmével.

+
>!
veri7

Gyerekként úgy képzeljük, hogy a barátaink sosem halhatnak meg, hogy akiket ismerünk és szeretünk, örökre velünk maradnak. Aztán az élet fityiszt mutat, mégpedig olyan hirtelen és olyan egyszerűen, hogy onnantól kezdve meg azon gaodolkozunk, vajon a családtagjaink és barátaink közül megéri-e bárki is épségben a holnapot.

+
>!
Viki24

Vész herceg borzalmas teremtmény, sápadtvörös testét dudorok csúfitják, a szíve helyén pedig egy lyuk van, amiben kÍgyók tekergőznek. (…) A fájdalom élteti. (…) Semmi nem okoz neki nagyobb örömet, mint egy kÍnban vergődő ember – kivéve talán egy izgalmas sakkjátszmát.

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
Lufu

Egy kicsit oldalra fordítom a fejem, és szomorúan Dervishre mosolygok.
– Ne haragudj – nyögöm.
– Nem! – csattan fel. – Nem adhatod fel! Le kell győznöd!
– Ne haragudj – motyogom újra. Lehajtott fejjel, levegő után kapkodva sírok, a könnyek forrón égetik az arcomat, mintha nem is az én könnyeim lennének.

2015. oldal

+
>!
Lufu

Ha rám is hat majd a hold, és változni kezd a testem, akkor számomra a nyakon át adagolt bárd jelenti az egyetlen gyógymódot.

33. oldal Rémálmok még és

+
>!
Lufu

Hát persze hogy vannak rémálmaim…

35. oldal Rémálmok még és még

+
>!
Lufu

Ha mindenki úgy hajtana, mint a sebességőrült nagybátyám, az utakon bokáig állna a vér.

43. oldal Készülődés

+
>!
Lufu

Elengedem Reni kezét, lassan megfordulok, felnézek a felhőtlen égboltra, és a holdra meredek – kerek és sápadt, vészesen közel a holdtöltéhez.

50. oldal

+
>!
Lufu

– Csináld Grubbs! – A hangja olyan élettelen, olyan gonosz, annyira nem rá jellemző, hogy meglepetésemben elengedem az ásót, és hátrafordulok.
– Mit mondtál?!

91. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Malorie Blackman: Rémálom a vonaton
Clive Barker: Hírvivő
Peter V. Brett: A Rovásember
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Christie Golden: A Holtak Tánca
Joe Hill: Szarvak
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője
Clive Barker: Korbács