Farkassziget (Démonvilág 8.) 121 csillagozás

Darren Shan: Farkassziget

„A fák koronája felett elsuhanva meglátjuk a vérfarkasokat. Mutáns, gonosz, szőrös teremtmények, hatalmas muszklikkal, agyarakkal és karmokkal. A bennem lakozó fenevad megpróbál felszínre törni, némán vonít torz testvéreinek. Nem sikerült megszabadulnom a farkastól…”
Mialatt a titokzatos Árny démonokat toboroz hadseregébe, Grubbs és csapata elkeseredetten igyekszik kideríteni, mivel is áll szemben. Ám amikor egy új nyomot kezdenek követni, legnagyobb meglepetésükre egy régi ellenséghez jutnak el – a Bárányokhoz. A Grady-átok veszélyesebb, mint valaha. A vérfarkasok szabadon portyáznak, és nagyon éhesek…

Eredeti mű: Darren Shan: Wolf Island

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Móra, Budapest, 2009
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186383 · Fordította: Mikó Bálint

Kedvencelte 30

Most olvassa 10

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ad3lka
Darren Shan: Farkassziget

A kivételes eset, amikor Grubbs oldala a filler. Be kell vallanom, hogy az elején megijedtem, mert kicsit olyan érzésem volt, hogy nem olyan jó ez, mint amilyenre emlékeztem. Lassan indult be, de aztán feltornázta magát, és természetesen fantasztikus. Anno is a merész húzásaiért szerettem ezt a könyvet, imádom, ha egy író nem fél ledönteni a korlátait, és – például – a főhősét alapjaiban megváltoztatni. Shan bácsi nem cicózik, nem érdekli, mit gondolnak mások, úgy vezeti a történetét, ahogy Ő akarja. Tiszteletem. Ja, és Timas Brauss. Timas Brauss fontos.

>!
Zizifalva
Darren Shan: Farkassziget

Az elején Darren jól behúzott a csőbe. Azt hittem, csoda történt, aztán rájöttem, hogy ezek még az előzmények. Pedig már kezdtem volna örülni…
Kicsit meglepődtem, hogy többnyire nem voltatok oda a könyvért, mert szerintem ez az egyik legjobb rész a sorozatból. Ez egy egészen más szemlélet a vérfarkasokról, és a végére Grubbs is összeszedte magát – egészen érdekes megoldást választott hozzá. Egy melléktörténetről van szó, ezért Juni feltűnéseinél téptem a hajam az övé sajnos nem volt a közelben, de összességében tetszett, le tudott kötni, a Farkassziget ötlete meg óriási. :)
Remélem, a következő részben maradhatunk ennél a szemszögnél…

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Farkassziget

A történet eleje környékén, amikor Grubbs és Dervish jeleneteit olvastam, az járt a fejemben, hogy kell nekem egy Dervish Grady. Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen kapcsolatot ápol Grubbs-szal, nagyon irigylem őket ezért, piszkosul szerencsések, hogy vannak egymásnak.
Ami a történet egészét illeti, imádom. Cápa nagyon kedvelt karakter lett a számomra, ahogy Timas is azonnal belopta magát a szívembe a furcsaságával. Az egyetlen negatívum, amit el tudnék mondani, Grubbs változása. Értem én, hogy spoiler lett, és eszerint is viselkedik, de néhol a kegyetlensége, az állati ösztönei kifejezetten zavaróak voltak. Nagyon szeretem a karakterét, de egy-két alkalommal megütöttem volna, ha tehetném. A végére azért megbarátkoztam az új Grubbs-szal is, és a végén lévő Dervish-es jeleneteket is imádtam, akárcsak az összes többit. Na, jöjjön a következő rész.

>!
Nyírő_Helga
Darren Shan: Farkassziget

Szerencsére szeretem a vérfarkasokat így számomra nem volt unalmas…:)

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Farkassziget

Élveztem, hogy újra Grubbs szemszögén keresztül látjuk az eseményeket, az előző könyv cselekményének ily' módú bemutatása pedig felettébb jóra sikerült. Remek hangulatban foglalja össze, nem részletez túl semmit, ugyanakkor mindent kellő részletességgel mond el.
Aztán, amikor a szálak végképp szétválnak és beindul az igazi cselekmény… Na az igazán szuper! Olvasás közben mondjuk valamiért Stephani Perry Resident Evil-regényei jártak a fejemben, leginkább az Iszonyat foka. A hangulat, amelyet magából árasztott, erőteljesen emlékeztetett rá és ez számomra pozitívum volt.
A már megismert karakterek hozták a szokásos formájukat, az új karakterek közül nekem külön kedvencem volt a csodabogár Timas. A többi mellékszereplővel ellentétben ő kifejezetten élt, mondjuk meglehet, hogy azért, mert vele sokkal többet foglalkozott az író, többször szerepelt. Na meg a belépőjét is élvezet volt olvasni.

>!
Dorka50 P
Darren Shan: Farkassziget

Szamomra ez volt eddig a leggyengebb resz. A farkassziget otlete nagyon tetszett, de ami ott tortent… Grubbs teljesen kifordult magabol, mar nem az a szeretheto tini akit megismertunk. Es Juni joslata… Kivancsi vagyok mit hoz ki ebbol DS.

>!
KatieV
Darren Shan: Farkassziget

Egyre unalmasabb a történet, a szereplők is egyre kevésbé tetszenek. A történetvezetés egy nagy káosz, nehéz átlátni rajta, szerintem lassan már az író se tudja, ki mikor mit csinált. Ennek ellenére kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.

>!
ValerinLanz P
Darren Shan: Farkassziget

Kicsivel izgalmasabb és érdekesebb volt számomra, mint az előző, de már nem érzem azt, mint az első pár kötetnél. Félek, hogy ki fogok ábrándulni. Ettől függetlenül a farkasos dolog bejött.

>!
Bellatrissa
Darren Shan: Farkassziget

Bármennyire szeretem a sorozatot, ez a rész nem tetszett túlságosan, és ennek a legfőbb oka, hogy fikarcnyit sem érdekeltek a vérfarkasok, amikor ott van Árny, és róla sokkal szívesebben olvastam volna még. Az egész úgy nem illett bele az eddigi folyamatos feszültségbe, ráadásul Grubbst egyre kevésbé kedvelem, mert ettől az új személyiségétől egy csapásra eltűnt belőle minden, ami számomra szerethető volt benne. Nagyon remélem, hogy az utolsó kettő hozza majd a régi szintet.

>!
Olympéa
Darren Shan: Farkassziget

Nagyon nem volt az igazi.. hasonló a véleményem, mint az előző kötetnél.. a történet kezd egyre elcsépeltebb és unalmasabb lenni. Azt hiszem utólag visszagondolva egészen az ötödik részig imádtam, még a hatodik is jó volt. Aztán onnantól kezdve villámsebességgel kezdett csökkenni a színvonal. Legalábbis az én szememben. Egyre kevesebb szó esik a démonokról és Vész hercegről. Az első pár könyvnél azt gondoltam, hogy egy izgalmas ismeretlen világ lesz a középpontban, a benne való barangolás, stb. Az első pár könyvben imádtam Vész herceget és a sakk szenvedélyét, izgalmas fordulatok voltak a történetben, viszonylag váratlan helyzetek. A vérfarkasos részeket is szerettem.. viszont ebben a részben már untam ezeket a génkezelt és manipulált lényeket. Úgy érzem az író teljesen eltért az eredeti felállástól, és unom, hogy katonákról, fegyverekről, bombákról meg effélékről olvasok.. nem vagyok érzékeny lelkű, de ez untat.. ha ilyenről akarnék olvasni, elővennék egy gagyi háborús könyvet. Mivel a következő részben Kernel lesz a főszereplő, bízom benne, hogy vesz valami fordulatot a történet, és az utolsó rész végére érve nem kell teljesen kiábrándulnom a sorozatból, mert az elején annyira jó volt..


Népszerű idézetek

>!
BlueMary

– A belsőszerveid egy része kitüremkedik – közli a maga szenvtelen modorában Timas, és már nyomná is vissza az említett belsőségeket a helyére.
– Hagyd békén a belsőszerveimet – morogja Cápa és rácsap Timas kezére.

>!
Szotyiiiiiii P

– Az őrültek nem úgy gondolkodnak, mint mi- magyarázza Meera. – Egy csomó beteges ötletük és tervük van, és ha elég hatalomra tesznek szert, másokra is rákényszerítik az akaratukat.

83. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

Vész herceg – régi ellenségem – azt mondta, Árny el fogja pusztítani a világot. Ha egy démonmester ilyesmit jövendöl, csak a bolondok nem veszik komolyan.

9. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

A csodák idővel elvesztik vonzerejüket, és megszokod őket.

12. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

Démonokkal hadakozni és megmenteni a világot – remekül hangzik, de valójában borzalmasan unalmas.

12. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

Az első lecke, amit megtanultam ebben a játékban: semmit sem szabad biztosra venni!

39. oldal

>!
DPeti94

Nem jelent gondot számomra kordában tartani farkas-énemet, de meglepve tapasztalom, hogy egy részem nem szándékozik nyugton maradni. Felvillanyoz az alattunk szabadon futkározó lények közelségének tudata. Az élet sokkal egyszerűbb volna, ha magam mögött hagynám emberi mivoltom, velük élnék a vadonban, átadnám magam az állatias örömöknek, ledobnám a vállamról a felelősség és a kötelesség terhét.

98. oldal

>!
Gwen_Black

– Grubbs! – kiáltja, és átölel.
– Csak nehogy telesírd a vállamat – motyogom, és elcsuklik a hangom.
Dervish elereszt, csodálkozva megérinti az arcomat, és abban a fanyar stílusban szól hozzám, amelyet annyira kedvelek:
– Azért legalább egy lapot küldhettél volna, amíg távol voltál.
– Nem találtam postát – válaszolom hasonló modorban, miközben örömittasan nézzük egymást.

>!
Gwen_Black

Dervish átölel, és kiszorítja belőlem a lelket is.
– Nem akarlak itt hagyni! – mondja elcsukló hangon.
– Menned kell, itt meghalnál. – Nekem is gombóc van a torkomban.
– Talán az volna a legjobb – sóhajtja.
– Megtiltom, hogy feladd! – reccsenek rá, és most én szorítom meg őt olyan erővel, hogy a lélegzete elakad. – Apa és anya… Gret és Bill-E… ők mindent megadnának azért, hogy a helyedben lehessenek, hogy éljenek… Nem fontos, mekkora fájdalmaid vannak és mennyire sajnálod magadat. Élni mindig jobb, mint halottnak lenni.
– Mióta vagy te az okosabb? – ráncolja a homlokát Dervish.
– Amióta egy rakás szerencsétlenségként viselkedsz – vágok vissza.
– Ó, köszönöm, hogy ezt a tudomásomra hoztad. – A nyakamnál fogva közel húz magához, és mélyen a szemembe néz. – Vigyázz magadra, Grubbs! Ha előttem halsz meg, iszonyúan feldühítesz.
– Ne izgulj – nevetek –, több száz évvel foglak túlélni! Meglátod, ötven év múlva vidáman táncolok majd a sírodon.
Dervish halványan elmosolyodik.

>!
Gwen_Black

A vezérünknek annyi, ebbe bele kell nyugodnunk. De Cápa másként gondolja, esze ágában sincs még elpatkolni.


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?
J. K. Rowling: Harry Potter
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Ursula K. Le Guin: Ursula K. Le Guin összes Szigetvilág története I.
Nyulász Péter: Helka
Diana Wynne Jones: Varázslatos élet
Licia Troisi: A két harcosnő
Angie Sage: Repülés
Szofja Prokofjeva: A varázsló tanítványa