Démontolvaj (Démonvilág 2.) 259 csillagozás

Darren Shan: Démontolvaj

Amikor Kernel Fleck öccsét elrabolják a démonok, kénytelen utánamenni, hogy megkeresse. A Démonvilág minden képzeletet felülmúló veszélyekkel teli univerzumában, ahol a káosz uralkodik, varázserő nélkül esély sincs a túlélésre. Kernel Flecknek három célja van:

– megtanulni, hogyan használja a varázserejét,
– megtalálni az öccsét,
– életben maradni.

Csakhogy egy szívtelen démon vár rá, és a jóslatok halált jeleznek…

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197433 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2008
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184242 · Fordította: F. Nagy Piroska · Illusztrálta: Mel Grant
>!
Móra, Budapest, 2006
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631181685 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Cornelius "Kernel" Fleck · Beranabus · Cápa


Kedvencelte 56

Most olvassa 20

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sylveris 
Darren Shan: Démontolvaj

Undorító és egyben zseniális fantázia.
Iszonyatosan szórakoztató és izgalmas! Annyira nyilvánvaló minden egyes kis részlet, és mégsem jöttem rá. A karakterek szimpatikusak, nem pedig élettelen, madzagon rángatott kis figurák.
Olvassátok! Csak ajánlani tudom!

>!
brigi11 P
Darren Shan: Démontolvaj

Annyira zseniálisan pörgősen beteg és undorító, hogy az valami eszméletlen. Meglepett, hogy nem ott folytatódott ez a rész, ahol az első befejeződött és, hogy Grady csak egy mellékszereplő, de ez semmit nem von le abból, hogy a történet remekül van felépítve, a karakterek nagyon jók és lehet szükségem lenne egy dokira, de én bírom Vész herceget.

>!
victoria_m997
Darren Shan: Démontolvaj

Azta. Darren megint nem hazudtolta meg önmagát.
Kissé furcsa volt egy új világba csöppenni, és nagyon hiányoltam Grubbsot, de szerencsére szinte azonnal beleszerettem ebbe is.
Kernel szimpatikus karakter volt. És valójában mindenki más is szimpatikus.
Ez a rengeteg világ, a milliónyi különböző démon… Iszonyú jól ki volt dolgozva. Le a kalappal Darren fantáziája előtt. Nem tudom honnan jutnak eszébe ilyenek, de még soooooooook hasonló dolgot várok a sorozatban. ( A beles-zsigeres világ és az űr sikerült a legjobbra szerintem. Szájtátós részek voltak *-* )

2 hozzászólás
>!
Ancsúr P
Darren Shan: Démontolvaj

Nekem tetszik ez a sorozat. Simán el tudnám képzelni egy kicsit komolyabb hangvételben, és akkor már nem csak a fiatalságnak, de talán a felnőtt(ebb) korosztálynak is el lehetne adni. Viszont ez a borító abszolút nem tetszik. Gyerekkönyv borítónak szerintem túl ijesztő, ami azt eredményezheti, hogy a gyerek még csak véletlenül sem fogja önként ezt a könyvet a kezébe venni, mert megrémíti a külseje.
A történet meglepő módon tetszett. Szerintem más hangulata volt, mint az első résznek, de így is élveztem. A Rémségek Cirkusza sorozatot viszont nem tudja felülmúlni.

>!
rex501 
Darren Shan: Démontolvaj

Egyszerre beteges és élvezetes. Ezt a történetet sokkal sokkolóbbnak éreztem az elsőhöz képest. Undorító dolgokban itt sem volt hiány, de nem ezek miatt érzem jobbnak a könyvet.
Egy tizenkét éves gyerek történetét követhetjük a saját szemszögéből. Én pedig pont emiatt érzem nyomasztóbbnak az egészet. Gyerekszemmel végig nézni, ahogy spoiler az azért nálam kicsit kiverte a biztosítékot.
A könyv végén a fordulat mindet visz.

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Démontolvaj

Annyira hihetetlen, hogy az Arttal kapcsolatos dolgokra simán rá lehetne jönni a könyv elején is, de nem jön rá az ember. Legalábbis, mikor először olvastam, nem jöttem rá, és teljesen váratlanul ért a végén a magyarázat. Most, hogy megint elolvastam, látom azokat a részeket, amikből szinte ordít, hogy itt bizony valami nincs rendben, ennek ellenére mégis jól el van rejtve az igazság, és ezt imádom – közben meg átkoztam magam, hogy a fenébe nem tudtam rájönni elsőre.
Magát a könyvet egyébként imádtam, és azt hiszem, évente újra kéne olvasnom, mert megunhatatlan. Kernel valamiért sokkal szimpatikusabb számomra, mint Grubbs az előző részben, és spoiler felbukkanása mindig örömmel tölt el, mert ő a kedvenc szereplőm az egész sorozatból.
Az események egyébként Darren könyveihez méltóan izgalmasak, és még engem is váratlanul ért némelyik, mert elfelejtettem, mi hogyan történt. Egyszóval: imádom.

>!
Swane
Darren Shan: Démontolvaj

Ez is hozta az első rész után elvárt minimumot. A karakterek nagy részét szerettem, az írás tökéletes, a sztori nagyon jó volt. Nagyon tetszettek benne a kisebb-nagyobb csavarok, és a fiatalkori Dervish, meg persze Cápa is. :) Számomra ők elvitték az egész könyvet, de Kernel karakterfejlődése is el lett találva. Az elején kicsit megijedtem, hogy nem onnan kezdődik a második rész, mint ahol befejeződik az első, de így még érdekesebbé tette eddig számomra a sorozatot, és kíváncsi leszek, hogy hogy függnek, és kapcsolódnak majd egybe. :)

>!
Jenessa
Darren Shan: Démontolvaj

Sokat szoktam gondolkozni, hogy ezeknek az íróknak honnan jön ez a képzelőereje? A helyzetek, a helyek, a lények, amiket leír olyan részletesek, hogy még az is el bírja képzelni, aki nem vizuális alkat. Sajnos én az vagyok, szóval néha egyik pillanatról a másikra toltam el magam mellől a névnapi csokim.
Nekem az elején hiányzott az előző részből megismert főszereplő, Grubbs, de helyette kaptunk újabb szerethető szereplőket.
Darren Shan megint nem sajnálja a karaktereket, pár sor alatt kivonja őket a forgalomból, még azokat is, akiket pár oldal alatt megszerettem.
Bár Grubbs nem volt benne, de kaptunk helyette több Dervish-t és fejtörőt. Én például kíváncsi vagyok mi is Kernel. Hogy tényleg az-e, aminek mondja magát…
De ahhoz valahogy meg kéne keresni a többi részt. Jövőre mindenképp továbbolvasom a sorozatot!

>!
amanda888 P
Darren Shan: Démontolvaj

Olyan érzésem van, mintha a sorozat most másodjára is elkezdődött volna. Abszolút nem folytatása az első résznek, viszont biztos, hogy a kirakós egy fontos darabja, csak éppen semmihez nem tudom illeszteni. Természetesen, ha az író részéről az volt a cél, hogy megőrjítsen és azonnal el kezdjem olvasni a harmadik részt, akkor ez a felépítés telitalálat! Kezdem azt gondolni, hogy Darren Shan szereti összekutyulni a dolgokat. A történetről meg csak annyit, hogy gyorsan lehet haladni vele, szerintem nem annyira eseménydús, mint az első, viszont vannak benne csattanók.

>!
Risus P
Darren Shan: Démontolvaj

Na jó, ez sokkal jobb volt, mint az első! Tele volt fordulattal, jobban azonosulni tudtam a világgal és a cselekménnyel, valamint nekem izgalmasabb is volt.


Népszerű idézetek

>!
Szelén P

– Szervusz, Beranabus – lép előre kezét nyújtva Cápa. Beranabus a homlokát ráncolja, kurtán kezet ráz vele.
Aztán rábök, és azt kérdezi:
– Polip?
– Cápa – nevet Cápa.

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus · Cápa
>!
rlb_32557241

– Az otthon nem mindig ott van, ahol az ember gondolja. Megváltozhat, ahogy az ember élete is megváltozik.

Búcsúzás

>!
Milli

Ebben az univerzumban alaptétel, hogy amikor épp azt gondolod, ennél már nem jöhet rosszabb, rögtön kiderül, hogy tévedtél!

162. oldal, 18. fejezet - Légy a falon

>!
Amy_Lee

Szerintem egyes szülőknek nem lenne szabad megengedni, hogy nevet adjanak a gyereküknek. Kéne egy bizottság, amelyik betiltaná az olyan neveket, amelyek később gondot okozhatnak. Még a fényeket leszámítva is ugyan mennyi esélyem lett volna rá, hogy olyan névvel, mint Kernel – vagy Cornelius – Fleck, beilleszkedhessek bármilyen normális társaságba?!

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius "Kernel" Fleck
>!
Szelén P

Dervish ismét megnézi magának az ablakot. Idegesen megnyalja a szája szélét. Aztán gyorsan bólint.
– Igen. Miért is ne? Szombaton úgysem lehet itt semmit csinálni.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
>!
victoria_m997

– Nekem ez nem tetszik, mester – aggályoskodik Raz. – Rábízzuk az életünket egy gyerekre…?
– Sokszor a gyerekek az igazi megmentőink – feleli Beranabus. – Mivel nem ismerik a világegyetemekben uralkodó szabályokat, olykor a fejük tetejére állítják őket.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus · gyermek
>!
Nikki92

Csakhogy a tudást meg kell szerezni. Apránként tudok meg sok mindent önmagamról és erről a különös univerzumról.

156. oldal

>!
Cheril

– Tényleg mi vagyunk azok, Cápa – szólok én is. – Nem trükk. Érted jöttünk.
– Lehetetlen – krákogja. – Hogy jöhettetek volna ide? Csak káprázat vagytok. Vész herceg küldött, hogy hiú reményt ébresszen bennem.
– Ne idétlenkedj! – förmed rá Dervish. – Hol az a káprázat, amelyik ilyen jól néz ki?

218. oldal, 23. fejezet - Kernel az égben démonokkal

>!
Blair_Irwin

A csodák világába nyíló ablak ez – suttogja. -De vigyázz – teszi hozzá, ahogy közelebb húzódom a fényhez. – Minden ablaknak két oldala van.

13. oldal

>!
Blair_Irwin

– Ne idétlenkedj! – főrmed rá Dervish. – Hol az a káprázat, amelyik ilyen jól néz ki?

218. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Óceán az út végén
Neil Gaiman: Coraline
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Charles Gilman: Démon tanár úr
Jon Sprunk: Az Árny fia
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
James Dashner: Halálkúra
Eoin Colfer: Artemis Fowl és az elveszett kolónia
Katherine Arden: A medve és a csalogány