Démontolvaj (Démonvilág 2.) 202 csillagozás

Darren Shan: Démontolvaj

Amikor Kernel Fleck öccsét elrabolják a démonok, kénytelen utánamenni, hogy megkeresse. A Démonvilág minden képzeletet felülmúló veszélyekkel teli univerzumában, ahol a káosz uralkodik, varázserő nélkül esély sincs a túlélésre. Kernel Flecknek három célja van:

– megtanulni, hogyan használja a varázserejét,
– megtalálni az öccsét,
– életben maradni.

Csakhogy egy szívtelen démon vár rá, és a jóslatok halált jeleznek…

Eredeti mű: Darren Shan: Demon Thief

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Móra, Budapest, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197433 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2008
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184242 · Fordította: F. Nagy Piroska · Illusztrálta: Mel Grant
>!
Móra, Budapest, 2006
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631181685 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Cornelius "Kernel" Fleck · Beranabus · Cápa


Kedvencelte 44

Most olvassa 26

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
victoria_m997
Darren Shan: Démontolvaj

Azta. Darren megint nem hazudtolta meg önmagát.
Kissé furcsa volt egy új világba csöppenni, és nagyon hiányoltam Grubbsot, de szerencsére szinte azonnal beleszerettem ebbe is.
Kernel szimpatikus karakter volt. És valójában mindenki más is szimpatikus.
Ez a rengeteg világ, a milliónyi különböző démon… Iszonyú jól ki volt dolgozva. Le a kalappal Darren fantáziája előtt. Nem tudom honnan jutnak eszébe ilyenek, de még soooooooook hasonló dolgot várok a sorozatban. ( A beles-zsigeres világ és az űr sikerült a legjobbra szerintem. Szájtátós részek voltak *-* )

2 hozzászólás
>!
Gwen_Black
Darren Shan: Démontolvaj

Annyira hihetetlen, hogy az Arttal kapcsolatos dolgokra simán rá lehetne jönni a könyv elején is, de nem jön rá az ember. Legalábbis, mikor először olvastam, nem jöttem rá, és teljesen váratlanul ért a végén a magyarázat. Most, hogy megint elolvastam, látom azokat a részeket, amikből szinte ordít, hogy itt bizony valami nincs rendben, ennek ellenére mégis jól el van rejtve az igazság, és ezt imádom – közben meg átkoztam magam, hogy a fenébe nem tudtam rájönni elsőre.
Magát a könyvet egyébként imádtam, és azt hiszem, évente újra kéne olvasnom, mert megunhatatlan. Kernel valamiért sokkal szimpatikusabb számomra, mint Grubbs az előző részben, és spoiler felbukkanása mindig örömmel tölt el, mert ő a kedvenc szereplőm az egész sorozatból.
Az események egyébként Darren könyveihez méltóan izgalmasak, és még engem is váratlanul ért némelyik, mert elfelejtettem, mi hogyan történt. Egyszóval: imádom.

>!
Jenessa
Darren Shan: Démontolvaj

Sokat szoktam gondolkozni, hogy ezeknek az íróknak honnan jön ez a képzelőereje? A helyzetek, a helyek, a lények, amiket leír olyan részletesek, hogy még az is el bírja képzelni, aki nem vizuális alkat. Sajnos én az vagyok, szóval néha egyik pillanatról a másikra toltam el magam mellől a névnapi csokim.
Nekem az elején hiányzott az előző részből megismert főszereplő, Grubbs, de helyette kaptunk újabb szerethető szereplőket.
Darren Shan megint nem sajnálja a karaktereket, pár sor alatt kivonja őket a forgalomból, még azokat is, akiket pár oldal alatt megszerettem.
Bár Grubbs nem volt benne, de kaptunk helyette több Dervish-t és fejtörőt. Én például kíváncsi vagyok mi is Kernel. Hogy tényleg az-e, aminek mondja magát…
De ahhoz valahogy meg kéne keresni a többi részt. Jövőre mindenképp továbbolvasom a sorozatot!

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Démontolvaj

Hát… Ejha!
Furcsa volt az első rész után egy új világba csöppennem, kellett egy kis idő, mire kellően fel tudtam venni a történet fonalát, a hangulatot. Meg persze folyamatosan próbáltam belőni a cselekmény idejét az elsőhöz képest. Ez utóbbi csak a regény második felében sikerült, amikor feltűnik az előző részből ismert Dervish Grady, hogy segítsen ifjú főhősünknek.
Kernel egyébként szimpatikus figura volt, a helyzetét át tudtam érezni. Csak az elején ráncoltam a homlokom picit, de furcsállásnál többre sokáig nem futotta.
Érdekes volt megismerni a különböző démonvilágokat, a sok különböző démont, illetve az emberek, főképp Dervish hátterét és Vész herceggel való kapcsolatát. Kiváltképp, hogy az első részben tett utalások itt nyertek értelmet. És van egy olyan érzésem, hogy némely karakter a későbbi részekben visszatérve fontos szereplő lesz…

>!
A_albiel
Darren Shan: Démontolvaj

Valamiért eléggé nehezen haladtam a könyvvel. Pedig érdekes volt és a vége tényleg izgalmas! Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez fog történni. De azt hiszem a többi részt egyelőre félre teszem és majd később folytatom.

>!
KillerCat
Darren Shan: Démontolvaj

Nagyon tetszettek a karakterek,elindult egy másik szál is.

>!
Sachiko006
Darren Shan: Démontolvaj

Feltűnt, hogy valami nem stimmel… A könyv végére be is igazolódott ez.
Alapvetően hiányoztak az első könyvből megismert szereplők, de cserébe kaptunk Vész herceges kirakót.
A borítója elég beteg, de ennél találóbbat nem is adhattak volna neki.
Szereplőket tekintve nem érzem, hogy mind kidolgozott lenne, de a történetet tekintve, nem is hiszem, hogy mindnek tökéletesen annak kellene lennie.
Nem volt rossz, tetszett, úgyhogy igyekszem olvasni a folytatást, és remélem az is tetszeni fog.
Shan bácsi most nagyon elkapott az írásaival. :)

>!
Nana_Chan P
Darren Shan: Démontolvaj

Ez a kötet is nagyon jó volt. Azonban az első még mindig jobban megfogott. Ebben a könyvben a folytatást vártam, s nem az időugrást hátrafelé. Ugyanakkor örültem is neki, mert jobban megismerhettem öreg szereplőnket, és további izgalommal várhatom az első rész folytatását.

>!
le_miserable
Darren Shan: Démontolvaj

Amikor másodjára olvastam, akkor sem jöttem rá, mi lesz a végén a csattanó. Pedig ehhez már tehetség kell. Egyik kedvenc íróm, egyik kedvenc könyvem, emlékeztem a sztorira is, meg mindenre, de a csattanóra nem, szóval pontosan ugyanúgy izgultam végig, mint amikor először olvastam. Szerintem zseniális. :)

5 hozzászólás
>!
kucrek
Darren Shan: Démontolvaj

Ez a történet is tetszett, bár azt hittem, hogy az előző kötet folytatódik, nem így történt.
Persze ettől függetlenül találkozunk az előző kötetben szereplő alakokkal, de mellékszereplőként. Nagyon hatásos itt is az E/1, talán még hatásosabb, mert a Démonvilág undorító és ahogy bemutatja az író a helyeket, ahol hőseink járnak, hát nem éppen paradicsom.
Még, még, még :)


Népszerű idézetek

>!
rlb_32557241

– Az otthon nem mindig ott van, ahol az ember gondolja. Megváltozhat, ahogy az ember élete is megváltozik.

Búcsúzás

>!
Milli

Ebben az univerzumban alaptétel, hogy amikor épp azt gondolod, ennél már nem jöhet rosszabb, rögtön kiderül, hogy tévedtél!

162. oldal, 18. fejezet - Légy a falon

>!
Amy_Lee

– Szervusz, Beranabus – lép előre kezét nyújtva Cápa. Beranabus a homlokát ráncolja, kurtán kezet ráz vele.
Aztán rábök, és azt kérdezi:
– Polip?
– Cápa – nevet Cápa.

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus · Cápa
>!
Amy_Lee

Szerintem egyes szülőknek nem lenne szabad megengedni, hogy nevet adjanak a gyereküknek. Kéne egy bizottság, amelyik betiltaná az olyan neveket, amelyek később gondot okozhatnak. Még a fényeket leszámítva is ugyan mennyi esélyem lett volna rá, hogy olyan névvel, mint Kernel – vagy Cornelius – Fleck, beilleszkedhessek bármilyen normális társaságba?!

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius "Kernel" Fleck
>!
Amy_Lee

Dervish ismét megnézi magának az ablakot. Idegesen megnyalja a szája szélét. Aztán gyorsan bólint.
– Igen. Miért is ne? Szombaton úgysem lehet itt semmit csinálni.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
>!
FanniFibi

Üvölteni szeretnék, hogy nem, nem akarom, de mielőtt sikolyra nyíló számból előtörhetne a hang, egy erő lépni kényszerít – előre, a szörny után, be a fénybe.

>!
Christine_

A fej leesik a földre, de a fogsor továbbra is összecsattan. Tépőfogai segítségével vonszolja magát előre, többtucatnyi szeme dühösen villog.

>!
Christine_

Rosszul alszanak. Hallom, ahogy nyöszörögnek álmukban. Előfordul, hogy valamelyikük sikoltozva ébred, és órákig zokog, a másik pedig átölelve vigasztalja. Engem soha nem ölelnek át, és soha nem vigasztalnak.

>!
rlb_32557241

– Hagyd ezeket a „de”-ket – int Dervish. – Ha egyszer elkezded, reggelig sorolhatod a „de”-ket.

Légy a falon

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
>!
Jean 

Egész nap a kétségbeesés és rémület ezernyi férge rág belülről.

33. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Császára
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Joe Hill: Szarvak
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Clive Barker: Korbács
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Isaac Marion: Eleven testek
Charlaine Harris: Holtak klubja
Malorie Blackman: Rémálom a vonaton