Démontolvaj (Démonvilág 2.) 226 csillagozás

Darren Shan: Démontolvaj

Amikor Kernel Fleck öccsét elrabolják a démonok, kénytelen utánamenni, hogy megkeresse. A Démonvilág minden képzeletet felülmúló veszélyekkel teli univerzumában, ahol a káosz uralkodik, varázserő nélkül esély sincs a túlélésre. Kernel Flecknek három célja van:

– megtanulni, hogyan használja a varázserejét,
– megtalálni az öccsét,
– életben maradni.

Csakhogy egy szívtelen démon vár rá, és a jóslatok halált jeleznek…

Eredeti mű: Darren Shan: Demon Thief

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197433 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2008
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184242 · Fordította: F. Nagy Piroska · Illusztrálta: Mel Grant
>!
Móra, Budapest, 2006
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631181685 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Cornelius "Kernel" Fleck · Beranabus · Cápa


Kedvencelte 50

Most olvassa 27

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sylveris
Darren Shan: Démontolvaj

Undorító és egyben zseniális fantázia.
Iszonyatosan szórakoztató és izgalmas! Annyira nyilvánvaló minden egyes kis részlet, és mégsem jöttem rá. A karakterek szimpatikusak, nem pedig élettelen, madzagon rángatott kis figurák.
Olvassátok! Csak ajánlani tudom!

>!
victoria_m997
Darren Shan: Démontolvaj

Azta. Darren megint nem hazudtolta meg önmagát.
Kissé furcsa volt egy új világba csöppenni, és nagyon hiányoltam Grubbsot, de szerencsére szinte azonnal beleszerettem ebbe is.
Kernel szimpatikus karakter volt. És valójában mindenki más is szimpatikus.
Ez a rengeteg világ, a milliónyi különböző démon… Iszonyú jól ki volt dolgozva. Le a kalappal Darren fantáziája előtt. Nem tudom honnan jutnak eszébe ilyenek, de még soooooooook hasonló dolgot várok a sorozatban. ( A beles-zsigeres világ és az űr sikerült a legjobbra szerintem. Szájtátós részek voltak *-* )

2 hozzászólás
>!
Gwen_Black
Darren Shan: Démontolvaj

Annyira hihetetlen, hogy az Arttal kapcsolatos dolgokra simán rá lehetne jönni a könyv elején is, de nem jön rá az ember. Legalábbis, mikor először olvastam, nem jöttem rá, és teljesen váratlanul ért a végén a magyarázat. Most, hogy megint elolvastam, látom azokat a részeket, amikből szinte ordít, hogy itt bizony valami nincs rendben, ennek ellenére mégis jól el van rejtve az igazság, és ezt imádom – közben meg átkoztam magam, hogy a fenébe nem tudtam rájönni elsőre.
Magát a könyvet egyébként imádtam, és azt hiszem, évente újra kéne olvasnom, mert megunhatatlan. Kernel valamiért sokkal szimpatikusabb számomra, mint Grubbs az előző részben, és spoiler felbukkanása mindig örömmel tölt el, mert ő a kedvenc szereplőm az egész sorozatból.
Az események egyébként Darren könyveihez méltóan izgalmasak, és még engem is váratlanul ért némelyik, mert elfelejtettem, mi hogyan történt. Egyszóval: imádom.

>!
Jenessa
Darren Shan: Démontolvaj

Sokat szoktam gondolkozni, hogy ezeknek az íróknak honnan jön ez a képzelőereje? A helyzetek, a helyek, a lények, amiket leír olyan részletesek, hogy még az is el bírja képzelni, aki nem vizuális alkat. Sajnos én az vagyok, szóval néha egyik pillanatról a másikra toltam el magam mellől a névnapi csokim.
Nekem az elején hiányzott az előző részből megismert főszereplő, Grubbs, de helyette kaptunk újabb szerethető szereplőket.
Darren Shan megint nem sajnálja a karaktereket, pár sor alatt kivonja őket a forgalomból, még azokat is, akiket pár oldal alatt megszerettem.
Bár Grubbs nem volt benne, de kaptunk helyette több Dervish-t és fejtörőt. Én például kíváncsi vagyok mi is Kernel. Hogy tényleg az-e, aminek mondja magát…
De ahhoz valahogy meg kéne keresni a többi részt. Jövőre mindenképp továbbolvasom a sorozatot!

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Démontolvaj

Hát… Ejha!
Furcsa volt az első rész után egy új világba csöppennem, kellett egy kis idő, mire kellően fel tudtam venni a történet fonalát, a hangulatot. Meg persze folyamatosan próbáltam belőni a cselekmény idejét az elsőhöz képest. Ez utóbbi csak a regény második felében sikerült, amikor feltűnik az előző részből ismert Dervish Grady, hogy segítsen ifjú főhősünknek.
Kernel egyébként szimpatikus figura volt, a helyzetét át tudtam érezni. Csak az elején ráncoltam a homlokom picit, de furcsállásnál többre sokáig nem futotta.
Érdekes volt megismerni a különböző démonvilágokat, a sok különböző démont, illetve az emberek, főképp Dervish hátterét és Vész herceggel való kapcsolatát. Kiváltképp, hogy az első részben tett utalások itt nyertek értelmet. És van egy olyan érzésem, hogy némely karakter a későbbi részekben visszatérve fontos szereplő lesz…

>!
Szimbook
Darren Shan: Démontolvaj

Nekem ez az a bizonyos könyv, aminek köszönhetem, hogy könyvmoly lettem! Emlékszem, amikor mentünk a moziba, előtte egy 30-50 perccel hamarabb ott voltunk a plázában (Szeged) és pont ott volt egy Alexandra (mára Libri) és szétnéztük mindig, de engem nem igazán fogott meg semmi, főleg anyu miatt mentünk be.
De egyik ilyen alkalommal egy méregzöld színű boritó felhívta a figyelmemet, és meg is néztem magamnak. Nagyon tetszett borító, menőnek találtam Artériát (ez a démon neve, aki rajta van a borítón) és anyunak egyből megmutattam és meg is kérdeztem, hogy meg kaphatom-e. Természetesen anyu örült, hogy végre a nagyobbik lánya érdeklődést mutat a könyvek iránt, így egyből (habozás nélkül) igent mondott.
Imádtam, és emlékszem még abban az évben megkaptam annak a 8 részét, ami akkor még megjelent, és a Rémségek cirkuszának az összes részét! Gondolom sejteni lehet mekkora öröm volt akkor!

Könyvről annyit hogy nem vesztett semmit azóta, így idősebb fejjel is annyira tetszett! Komolyan ez az egyik kedvenc részem ebből a sorozatból. Illetve Darren Shan a kedvenc íróm! Ebben a részben hozta Darren apu azt a csavart, amit tőle várni lehet. Nem gondolná az ember (legalábbis én nem sejtettem) hogy mi is lesz ennek a résznek, ennek a sorozatnak a vége. Tele van csavarral, izgalommal és kellő mennyiségű undorító dolog! Ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak!

2 hozzászólás
>!
amanda888 P
Darren Shan: Démontolvaj

Olyan érzésem van, mintha a sorozat most másodjára is elkezdődött volna. Abszolút nem folytatása az első résznek, viszont biztos, hogy a kirakós egy fontos darabja, csak éppen semmihez nem tudom illeszteni. Természetesen, ha az író részéről az volt a cél, hogy megőrjítsen és azonnal el kezdjem olvasni a harmadik részt, akkor ez a felépítés telitalálat! Kezdem azt gondolni, hogy Darren Shan szereti összekutyulni a dolgokat. A történetről meg csak annyit, hogy gyorsan lehet haladni vele, szerintem nem annyira eseménydús, mint az első, viszont vannak benne csattanók.

>!
KillerCat P
Darren Shan: Démontolvaj

Nagyon tetszettek a karakterek,elindult egy másik szál is.

>!
Sophiechan
Darren Shan: Démontolvaj

Feltűnt, hogy valami nem stimmel… A könyv végére be is igazolódott ez.
Alapvetően hiányoztak az első könyvből megismert szereplők, de cserébe kaptunk Vész herceges kirakót.
A borítója elég beteg, de ennél találóbbat nem is adhattak volna neki.
Szereplőket tekintve nem érzem, hogy mind kidolgozott lenne, de a történetet tekintve, nem is hiszem, hogy mindnek tökéletesen annak kellene lennie.
Nem volt rossz, tetszett, úgyhogy igyekszem olvasni a folytatást, és remélem az is tetszeni fog.
Shan bácsi most nagyon elkapott az írásaival. :)


Népszerű idézetek

>!
rlb_32557241

– Az otthon nem mindig ott van, ahol az ember gondolja. Megváltozhat, ahogy az ember élete is megváltozik.

Búcsúzás

>!
Milli

Ebben az univerzumban alaptétel, hogy amikor épp azt gondolod, ennél már nem jöhet rosszabb, rögtön kiderül, hogy tévedtél!

162. oldal, 18. fejezet - Légy a falon

>!
Amy_Lee

Szerintem egyes szülőknek nem lenne szabad megengedni, hogy nevet adjanak a gyereküknek. Kéne egy bizottság, amelyik betiltaná az olyan neveket, amelyek később gondot okozhatnak. Még a fényeket leszámítva is ugyan mennyi esélyem lett volna rá, hogy olyan névvel, mint Kernel – vagy Cornelius – Fleck, beilleszkedhessek bármilyen normális társaságba?!

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius "Kernel" Fleck
>!
Amy_Lee

– Szervusz, Beranabus – lép előre kezét nyújtva Cápa. Beranabus a homlokát ráncolja, kurtán kezet ráz vele.
Aztán rábök, és azt kérdezi:
– Polip?
– Cápa – nevet Cápa.

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus · Cápa
>!
Amy_Lee

Dervish ismét megnézi magának az ablakot. Idegesen megnyalja a szája szélét. Aztán gyorsan bólint.
– Igen. Miért is ne? Szombaton úgysem lehet itt semmit csinálni.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
>!
Nikki92

Csakhogy a tudást meg kell szerezni. Apránként tudok meg sok mindent önmagamról és erről a különös univerzumról.

156. oldal

>!
Cheril

– Tényleg mi vagyunk azok, Cápa – szólok én is. – Nem trükk. Érted jöttünk.
– Lehetetlen – krákogja. – Hogy jöhettetek volna ide? Csak káprázat vagytok. Vész herceg küldött, hogy hiú reményt ébresszen bennem.
– Ne idétlenkedj! – förmed rá Dervish. – Hol az a káprázat, amelyik ilyen jól néz ki?

218. oldal, 23. fejezet - Kernel az égben démonokkal

>!
victoria_m997

– Nekem ez nem tetszik, mester – aggályoskodik Raz. – Rábízzuk az életünket egy gyerekre…?
– Sokszor a gyerekek az igazi megmentőink – feleli Beranabus. – Mivel nem ismerik a világegyetemekben uralkodó szabályokat, olykor a fejük tetejére állítják őket.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus · gyerek
>!
Blair_Irwin

A csodák világába nyíló ablak ez – suttogja. -De vigyázz – teszi hozzá, ahogy közelebb húzódom a fényhez. – Minden ablaknak két oldala van.

13. oldal

>!
Blair_Irwin

– Ne idétlenkedj! – főrmed rá Dervish. – Hol az a káprázat, amelyik ilyen jól néz ki?

218. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Császára
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Joe Hill: Szarvak
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Clive Barker: Korbács
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Isaac Marion: Eleven testek
Charlaine Harris: Holtak klubja
Malorie Blackman: Rémálom a vonaton