Démonmester (Démonvilág 1.) 313 csillagozás

Darren Shan: Démonmester

Darren Shan, a rendkívül népszerű Vámpír könyvek szerzője új sorozatában a Démonvilág borzalmait ecseteli nagy átéléssel. Az első kötet tizenhárom éves főhősének arra a kérdésre kell megtalálnia a választ: mi a jobb – farkasemberré válni, vagy szembeszállni a nagy hatalmú démonmesterrel.

Eredeti mű: Darren Shan: Lord Loss

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2014
250 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197419 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2014
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197426 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2010
250 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187205 · Fordította: F. Nagy Piroska

2 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady · Vész herceg · Billy "Bill-E" Spleen


Kedvencelte 77

Most olvassa 32

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

>!
h_orsi P
Darren Shan: Démonmester

Félelmetes ugyan, de mégsem annyira, hogy ne tudnál tőle este békésen szunyókálni. Legalábbis szerintem. A szereplőkkel és a karakterábrázolással maximálisan meg voltam elégedve. Nem tökéletesek, követnek el hibákat, de a legtöbbet jó szándék vezérli.
Én személy szerint nem nagyon szeretek sakkozni. Hosszúnak és nehéznek tartom az egész procedúrát. Kiskoromban sokat játszottam apával, de mindig nem jutottunk sehova sem, mert vagy a) hagyott nyerni vagy b) mivel hagyott volna nyerni, de teljesen béna vagyok ezért már csak a két királyunk volt fent a táblán. A könyv elolvasása után viszont elővettem, mert a Démonmester meghozta hozzá a kedvemet és bár egy játszmát sem sikerült megnyernem, azért jól szórakoztam. :D

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/04/darren-shan-demo…

>!
AniTiger MP
Darren Shan: Démonmester

Ez egy nagyon súlyos történet ismét, Shan bácsi… Gyilkosság, démonok, varázslat, diliház, delírium, vérfarkasok, sakk és mindenféle nyalánkság egy könyvben.
Hátborzongató.

Kaptam egy elsőre – nagyon – unszimpatikus kölyköt, akit lassacskán inkább sajnálni kezdtem. Aztán kaptam egy dögös, kemény pacákot, akinek van egy isteni kiskastélya Carcery Vale-ben és a humora~~~ húú, de beteg! Rajongok Dervishért!

Kedvenc rész(ek): A srác már-már őrületbe hajló viselkedése fantasztikus volt, de a kedvencem mégis a könyv legvége. Hah!

Off-durca
Egyébként egyetlen dolgot tudok felróni a sztorinak, illetve inkább a fordítónak. A „pirája” szót rémesen rossz volt így leírva látni. Úgy tudom, hogy nem helytelen ugyan, de a piranja vagy a piranha valahogy jobb…

A sztori még így is abszolút jó, mert horrorisztikus, ijesztő és hű-de-jól felépített. Ma valószínűleg meg fogom őrjíteni a családomat azzal, hogy sakkozásra kényszerítem őket.

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/demonvilag1.html

3 hozzászólás
>!
Sylveris
Darren Shan: Démonmester

„ Vége. ”

Na nemáárrr.

Egyszerűen imádtam! ( Jó, a hosszú olvasási idő nem ezt mutatja.)
Zseniális. A karakterek valami eszméletlenül jóra sikeredtek. A történet magával ragadó, lebilincselő és szórakoztató. Nem épp megszokott kezdés egy ifjúságitól.

Csak ajánlani tudom!

>!
Rhyen
Darren Shan: Démonmester

Most értettem meg, miért szeretik az emberek Darren Shant.
Ő egy zseni.
A durva kezdés, az őrült részek és a vége – hát én ezt nem hiszem el! Imádom. Olyan csavaros és ötletes. A karakterek szerethetők, élettel teliek. De a legeslegjobban a vége tetszett, az utolsó oldal. Beszarás ez az író. :D Imádom a humorát.
Talán jobb is így, hogy először a bénábbik sorozatával (Város-trilógia) ismerkedtem meg, hiszen újra és újra bizonyítja, hogy nagyszerűen ír.

4 hozzászólás
>!
rlb_32557241
Darren Shan: Démonmester

Oké, azt hiszem, szerelmes lettem Dervishbe.
Lekötött, szórakoztatott, borzongatott. Újabb 5*-ös munka, Shan papa!

10 hozzászólás
>!
Julos
Darren Shan: Démonmester

A történetem ezzel a könyvvel egész messzire nyúlik vissza, úgy hat-hét évvel ezelőttre. Mit sem sejtő, ártatlan, cuki kislány voltam, akinek a legijesztőbb könyv, amit olvasott, a Harry Potter. Teljesen gyanútlanul kivettem ezt a könyvtárból, és lelkesen olvasni kezdtem. Mit ne mondjak, alig kezdődött el a történet, már tövig rágtam minden körmömet, és a feléig sem jutottam el, mire abbahagytam. Mondanom sem kell, napokig démonokat láttam minden sötét sarokban, és a félbevágott ember véres képe a mai napig az emlékezetembe égett.

Viszont most, hogy újraolvastam, nagyon tetszett. Kellőképpen ijesztő volt, a karaktereket többé-kevésbé megszerettem, egészen zseniális alkotás, pont ahogy Darren Shantól várja az ember.
De egy jó tanács: a tízéves kislányotok kezébe azért ne adjátok oda.

>!
Black_Angel P
Darren Shan: Démonmester

A farkasemberek soha nem magányosak

Könyvtárban találkoztam ezzel a könyvvel, először a második részével..:D
Tetszett. Elég hamar végiglehet rajta menni.. Egyedül az nem tetszett, hogy csak a vége fele indul be a cselekmény.. Ettől függetlenül egész jó,amugyis szeretem az ilyen beteg könyveket :D

>!
victoria_m997
Darren Shan: Démonmester

Úgy érzem imádni fogom a sorozatot *-*
Grubitsch az elején unszimpatikus volt, aztán inkább sajnáltam, majd teljesen megbékültem vele, valamilyen szinten meg is kedveltem.
Dervisht viszont nagyon szerettem, a „pocsék” humorát (amit egyébként nagyra értékelek, jókat nevettem rajta), meg úgy általában is kiváló karakter.
Vész herceg, Véna és Artéria (az elején a 2 démoncsatlós nevén felröhögtem, de aztán a vége felé… Wow, nagyon tetszenek a nevek! Nem adom fel, a következő kötetekben várom Hajszáleret és Szívkoszorúeret!)… Fangörcs volt első látásra, a démonimádatom felszínre is tört. A leírásuk pazarul sikerült, nagyon menő kinézetet alkotott meg nekik Shan bácsi.
Bill-E egy aranyos karakter, spoiler teljessé tett egy jó kis storyt.
Igazából Gretet spoiler találtam szimpatikusnak, a szülők pedig számomra nem voltak túlságosan jelentőségteljesek, a nevükre sem igazán emlékszem.
Vannak benne horrorisztikus jelenetek, amiken egyszerűen ámultam, fantasztikusak. ❤ Viszont az elején a patkánybeles eset… Fúj Grubbs!
Az íróról ne is beszéljünk, Darren könyvei iránt a Darren Shan regényes története sorozat óta oda meg vissza vagyok.
Az utolsó, amit meg kell említeni az a borító. Nem a védő! mi az a farkasszem, heeee? Az egyszerű fekete. Annyira de annyira tetszik! Olyan érzést kelt bennem, mint a Harry Potter sorozatban Tom Denem naplója. Egyszerű, de nagyszerű.
Sosem szerettem a sakkot, de most kedvem támadt hozzá :O

UI.. Majnem kihagytam, mint utolsó-utolsót! Mi ez a befejezés? Alig bírtam abbahagyni a röhögést :'D köszönjük Dervish :'D

>!
Ancsúr
Darren Shan: Démonmester

Nem hittem volna, hogy ez a könyv ennyire megnyer magának. Darren Shan az én szememben mindig is az ifjúsági horror könyvek koronázatlan királya volt a Rémségek Cirkusza c. könyvsorozata után, de nem hittem volna, hogy ez a sorozata is elnyeri a tetszésem.
Leginkább a történet fogott meg. ebben a könyvben. Hihetetlenül fantáziadús és izgalmas volt ez a könyv! Kicsit lassan indult be a cselekmény, de így is imádtam az egészet.

>!
Jenna04 P
Darren Shan: Démonmester

Azta. Végre rávettem magam, hogy befejezzem. Nem lett kedvencem a könyv, de azért nyolc hónap alatt megbirkóztam vele. Ez a nyolc hónap úgy nézett ki, hogy minden hónapban rávettem magam valahogy, hogy még egy kicsit olvassak belőle. De valahogy mégsem akartam abba hagyni végleg, nem tudom, hogy miért. Az 5/2.5 csillagot azért megérdemli, mert annak ellenére, hogy egyáltalán nem az én világom a könyv, mégis voltak benne olyan jelenetek, amik nagyon tetszettek és felkeltették az érdeklődésemet. A vége is izgalmas volt, azon belül a sakk-parti tetszett a legjobban. Nagyon jó kis befejezés volt: meghökkentett, elhitette velem, hogy most bizony függővég lesz, aztán jött a csattanó. :D Nos, a végére azért kezdtem megszokni ezt a különös, számomra nagyon idegen világot. Eddig úgy voltam vele, hogy többet nem olvasok az írótól, mert egyáltalán nem az én stílusom, de most megváltozott a véleményem, és lehet, hogy megpróbálkozom további könyvekkel, még ha nem is a Démonvilágból. :D


Népszerű idézetek

>!
Black_Angel P

A kétely olyasmi, ami belülről emészti az embert.

>!
Életveszélyes_és_Tilos

Vész herceg a világba búmagot vet
Vész herceg gyász ütött fákat ültet

Bent a háló közepén Vész
herceg ül, mint egy vén

Keze csonka, szeme fakó
Lelkében ezernyi kígyó
Bűnök rusnya férgei
Alvadt véred éhezi

Bent a háló közepén Vész
herceg karma kemény

Vörös pókszálakon mászik
Kínt osztogat, elvesz
bármit
Mehet barát, jöhet galád
Remény tűnik, zúdít csapást
Holdat iszik, napot zabál
Malmoz, míg eljön a halál

Bent a háló közepén Vész
herceg, se te, se én.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
>!
Christine_

A démonok borzalmasak voltak, de a lányok – mit mondjak, a lányok tényleg félelmetesek.

>!
Black_Angel P

A múltat nem változtathatjuk meg, és bolondok lennénk, ha megpróbálkoznánk vele.

>!
h_orsi P

Ma este mi vagyunk a saját szerencsénk kovácsai.

211. oldal - A csata (Móra Könyvkiadó, 2007)

>!
Amy_Lee

Kezdem kiismerni Dervisht, pedig elég nehéz eligazodni rajta. Kedves, figyelmes, gondoskodó – ugyanakkor zárkózott, és elég fura a humora. Egyik nap is bejött, amikor a híradót néztem. Épp egy riport ment egy sorozatgyilkosról, aki levágta és összegyűjtötte az áldozatai fejét. „Végre tudom, mitől van ilyen fejetlenség a világban" – jegyezte meg szárazon Dervish, aztán öt percig a hasát fogta a nevetéstől, miközben én csak bámultam rá elképedve, a tévé meg sorra mutatta a vérfürdők képeit és a síró rokonokat.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
2 hozzászólás
>!
rebarbarafagyi

Nincs a világon haszontalanabb dolog egy ki nem mondott kérdésnél.

>!
victoria_m997

Tudod, a villanyszámla nem fizeti ki magát.

227. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
>!
Black_Angel P

– Az emberek fájdalma és szenvedése az eledele. Számára egy temetés felér egy háromfogásos étkezéssel. Ízes falat neki minden magányos, öngyilkosságra készülő ember. Élvezi a félelmüket, a bánatukat, még növeli is, ha lehet, hogy aztán erőt merítsen az emberi gyengeségből.

>!
victoria_m997

(…) a logika és a mágia nem fér mindig össze egymással.

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady

A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Malorie Blackman: Rémálom a vonaton
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Ann Aguirre: Horda
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Ilsa J. Bick: Hamvak
Rachel Caine: Az üvegház
Clive Barker: Hírvivő
Charlaine Harris: Holtak klubja
Elaine Bergstrom: Sötét lelkek leple
Dan Wells: Nem akarlak megölni