Démonmester (Démonvilág 1.) 462 csillagozás

Darren Shan: Démonmester

Darren Shan, a rendkívül népszerű Vámpír könyvek szerzője új sorozatában a Démonvilág borzalmait ecseteli nagy átéléssel. Az első kötet tizenhárom éves főhősének arra a kérdésre kell megtalálnia a választ: mi a jobb – farkasemberré válni, vagy szembeszállni a nagy hatalmú démonmesterrel.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2015
256 oldal · ISBN: 9789634151470 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2014
250 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197419 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2014
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631197426 · Fordította: F. Nagy Piroska

3 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady · Dervish Grady · Vész herceg · Billy "Bill-E" Spleen


Kedvencelte 82

Most olvassa 30

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 94


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Darren Shan: Démonmester

Az elején egy kicsit tartottam tőle, hogy nem fog annyira tetszeni, mint az író Rémségek cirkusza c. sorozata, de szerencsére nagyon hamar eloszlatta a kétségeimet.
Ismét egy rejtélyekkel és lehetőségekkel teli világot teremtett, amely nem szűkölködik izgalmas és néhol ijesztőbb jelenetekben. A Rémségek cirkuszához hasonlítva mindenképp horrorisztikusabb, több a brutalitás benne, de gyerekként olvasva azért nem ijedtem volna meg túlzottan spoiler. A szereplők is érdekesek voltak, bár Grubbsot az elején kimondottan nem kedveltem, de a könyv vége felé kezdett jó irányba változni. Dervish és Bill-E ezzel szemben sokkal szerethetőbb figuráknak sikeredtek, kíváncsi vagyok, hogyan folytatódnak a kalandjaik. :)

h_orsi>!
Darren Shan: Démonmester

Félelmetes ugyan, de mégsem annyira, hogy ne tudnál tőle este békésen szunyókálni. Legalábbis szerintem. A szereplőkkel és a karakterábrázolással maximálisan meg voltam elégedve. Nem tökéletesek, követnek el hibákat, de a legtöbbet jó szándék vezérli.
Én személy szerint nem nagyon szeretek sakkozni. Hosszúnak és nehéznek tartom az egész procedúrát. Kiskoromban sokat játszottam apával, de mindig nem jutottunk sehova sem, mert vagy a) hagyott nyerni vagy b) mivel hagyott volna nyerni, de teljesen béna vagyok ezért már csak a két királyunk volt fent a táblán. A könyv elolvasása után viszont elővettem, mert a Démonmester meghozta hozzá a kedvemet és bár egy játszmát sem sikerült megnyernem, azért jól szórakoztam. :D

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/04/darren-shan-demo…

AniTiger P>!
Darren Shan: Démonmester

Ez egy nagyon súlyos történet ismét, Shan bácsi… Gyilkosság, démonok, varázslat, diliház, delírium, vérfarkasok, sakk és mindenféle nyalánkság egy könyvben.
Hátborzongató.

Kaptam egy elsőre – nagyon – unszimpatikus kölyköt, akit lassacskán inkább sajnálni kezdtem. Aztán kaptam egy dögös, kemény pacákot, akinek van egy isteni kiskastélya Carcery Vale-ben és a humora~~~ húú, de beteg! Rajongok Dervishért!

Kedvenc rész(ek): A srác már-már őrületbe hajló viselkedése fantasztikus volt, de a kedvencem mégis a könyv legvége. Hah!

Off-durca
Egyébként egyetlen dolgot tudok felróni a sztorinak, illetve inkább a fordítónak. A „pirája” szót rémesen rossz volt így leírva látni. Úgy tudom, hogy nem helytelen ugyan, de a piranja vagy a piranha valahogy jobb…

A sztori még így is abszolút jó, mert horrorisztikus, ijesztő és hű-de-jól felépített. Ma valószínűleg meg fogom őrjíteni a családomat azzal, hogy sakkozásra kényszerítem őket.

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/demonvilag1.html

3 hozzászólás
Navi P>!
Darren Shan: Démonmester

Nyomokban hasonlít a vámpíros sorozatra, de ez talán még jobb is nála. Véresebb, komolyabb, néha nevetős. A végén Dervish húzása … nagyon szenya volt :D
Érdekes volt ez a démonos világ, Vész herceg nem semmi figura a sakkmeccseivel. Folyamatosan az a régi film lebeg a szemem előtt, amikor a lovag leül sakkozni a halállal. Csak a film fekete-fehér, ez a könyv pedig piros a vértől.
Farkasemberek, démonok, családi örökség és a sakk. Jó volt. Várom a folytatást :)

Sylveris>!
Darren Shan: Démonmester

„ Vége. ”

Na nemáárrr.

Egyszerűen imádtam! ( Jó, a hosszú olvasási idő nem ezt mutatja.)
Zseniális. A karakterek valami eszméletlenül jóra sikeredtek. A történet magával ragadó, lebilincselő és szórakoztató. Nem épp megszokott kezdés egy ifjúságitól.

Csak ajánlani tudom!

brigi11 P>!
Darren Shan: Démonmester

Kerestem valami kis könnyű, kalandos, felejthető olvasmányt, és kaptam egy hihetetlen könyvet. Az elején nem gondoltam, hogy annyira meg fogom szeretni, hogy nem is akarom majd befejezni. Ez a könyv egyszerre rövid, pörgős, zseniális, beteg. Gyenge gyomrúaknak nem is ajánlám, és őszintén az ifjúsági címkén is elgondolkodtam egyszer kétszer, mert tizenévesek kezébe tuti nem adnám. Fél csillag levonás a legeslegutolsó csavarért/poénért, anélkül sokkal ütősebb lett volna. Kiváncsian várom a folytatásokat és ha Darren Shan tudja hozni ezt a színvonalat, nagyon jóban leszünk.
Ja, és a Tottenham? Miért??

gabriel93>!
Darren Shan: Démonmester

Nagyon tetszett. Dervish a kedvencem, de Grubbs is egy nagyon jó karakter. Sok benne az izgalmas epizód. Ès végül is mondhatjuk, hogy happyEnd a vége )

rlb_32557241>!
Darren Shan: Démonmester

Oké, azt hiszem, szerelmes lettem Dervishbe.
Lekötött, szórakoztatott, borzongatott. Újabb 5*-ös munka, Shan papa!

10 hozzászólás
Julos>!
Darren Shan: Démonmester

A történetem ezzel a könyvvel egész messzire nyúlik vissza, úgy hat-hét évvel ezelőttre. Mit sem sejtő, ártatlan, cuki kislány voltam, akinek a legijesztőbb könyv, amit olvasott, a Harry Potter. Teljesen gyanútlanul kivettem ezt a könyvtárból, és lelkesen olvasni kezdtem. Mit ne mondjak, alig kezdődött el a történet, már tövig rágtam minden körmömet, és a feléig sem jutottam el, mire abbahagytam. Mondanom sem kell, napokig démonokat láttam minden sötét sarokban, és a félbevágott ember véres képe a mai napig az emlékezetembe égett.

Viszont most, hogy újraolvastam, nagyon tetszett. Kellőképpen ijesztő volt, a karaktereket többé-kevésbé megszerettem, egészen zseniális alkotás, pont ahogy Darren Shantól várja az ember.
De egy jó tanács: a tízéves kislányotok kezébe azért ne adjátok oda.

Nuwiel P>!
Darren Shan: Démonmester

A rajongás még mindig megvan, de most épp kisebb lánggal ég. Darren Shan ismét felskiccel egy érdekes világot, ahol sakkjátszmákkal lehet sakkban tartani a démonokat, léteznek farkasemberek és mágia, megszórja jó adag rejtéllyel, és sebességbe kapcsol. Hamarosan folytatom, könnyed kikapcsolódásnak tökéletesek a könyvei, és jövőre amúgy is szeretném megszerezni az írói plecsnit.


Népszerű idézetek

Életveszélyes_és_Tilos>!

Vész herceg a világba búmagot vet
Vész herceg gyász ütött fákat ültet

Bent a háló közepén Vész
herceg ül, mint egy vén

Keze csonka, szeme fakó
Lelkében ezernyi kígyó
Bűnök rusnya férgei
Alvadt véred éhezi

Bent a háló közepén Vész
herceg karma kemény

Vörös pókszálakon mászik
Kínt osztogat, elvesz
bármit
Mehet barát, jöhet galád
Remény tűnik, zúdít csapást
Holdat iszik, napot zabál
Malmoz, míg eljön a halál

Bent a háló közepén Vész
herceg, se te, se én.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
rebarbarafagyi>!

Nincs a világon haszontalanabb dolog egy ki nem mondott kérdésnél.

Black_Angel>!

A kétely olyasmi, ami belülről emészti az embert.

Christine_>!

A démonok borzalmasak voltak, de a lányok – mit mondjak, a lányok tényleg félelmetesek.

1 hozzászólás
Black_Angel>!

A múltat nem változtathatjuk meg, és bolondok lennénk, ha megpróbálkoznánk vele.

Amy_Lee>!

Kezdem kiismerni Dervisht, pedig elég nehéz eligazodni rajta. Kedves, figyelmes, gondoskodó – ugyanakkor zárkózott, és elég fura a humora. Egyik nap is bejött, amikor a híradót néztem. Épp egy riport ment egy sorozatgyilkosról, aki levágta és összegyűjtötte az áldozatai fejét. „Végre tudom, mitől van ilyen fejetlenség a világban" – jegyezte meg szárazon Dervish, aztán öt percig a hasát fogta a nevetéstől, miközben én csak bámultam rá elképedve, a tévé meg sorra mutatta a vérfürdők képeit és a síró rokonokat.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
2 hozzászólás
gabriel93>!

Egy család vagyunk. Együtt kell szembenéznünk minden rosszal.

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
h_orsi>!

Ma este mi vagyunk a saját szerencsénk kovácsai.

211. oldal - A csata (Móra Könyvkiadó, 2007)

Niah>!

– Kapaszkodj erősen – mondja. – A sebességkorlátozás arra való, hogy túllépjük.

59. oldal

gabriel93>!

A lelket sokkal jobban meg lehet kínozni, mint a testet.


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Charles Gilman: Démon tanár úr
Derek Landy: Az ősök jogara
Isaac Marion: Eleven testek
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Naomi Novik: A végzet iskolája
Rob Thurman: Holdvilág