Cirque ​du Freak (The Saga of Darren Shan 1.) 21 csillagozás

Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak Darren Shan: Cirque du Freak

Darren Shan and his best friend, Steve, get tickets to the Cirque Du Freak, a wonderfully gothic freak show featuring weird, frightening half human/half animals who interact terrifyingly with the audience. In the midst of the excitement, true terror raises its head when Steve recognizes that one of the performers-- Mr. Crepsley-- is a vampire!

Stever remains after the show finishes to confront the vampire-- but his motives are surprising! In the shadows of a crumbling theater, a horrified Darren eavesdrops on his friend and the vampire, and is witness to a monstrous, disturbing plea. As if by destiny, Darren is pulled to Mr. Crepsley and what follows is his forrifying descent into the dark and bloody world of vampires.

This is Darren's story.

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Blackstone, Ashland, Oregon, 2013
ISBN: 9781482943863 · Felolvasta: Ralph Lister
>!
HarperCollins, London (United Kingdom), 2009
184 oldal · ISBN: 9780006754169
>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2002
272 oldal · ISBN: 9780316905718

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Mr. Tall


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Mariann_Czenema P>!
Darren Shan: Cirque du Freak

Évek óta nem olvastam, angolul poénosabb, mint magyarul szerintem. Nagyon jôl esett, kikapcsolt, könnyesre tudom röhögni magam Darren bénázásain :)

littlelinda P>!
Darren Shan: Cirque du Freak

Már magyarul is nagyon tetszett ez a könyv, de így angolul talán még jobban. Az egész sorozatból ez a kedvenc részem, és szerintem a legerősebbre sikerült kötet is, hiszen itt kezdődik el minden: Darren vámpírléte és kalandjai a vámpír világban és a Rémségek Cirkuszával, és Steve bosszúszomja és fogadalma, hogy megtorolja Darren árulását és Mr. Crepsley elutasítását. Nagyon örültem, hogy angolul sokkal jobban érezhető volt, hogy Darren egy serdülő korú fiú, mert sokszor felnőttként viselkedett, sokszor viszont gyerekes döntései voltak. Annie nagyon szerethető karakter volt, nem is emlékeztem, hogy ő ennyire aranyos; Steve hisztijei a saját gonoszságával kapcsolatban viszont mindig kiakasztottak – főleg, ha belegondolok, hogy spoiler
Angolul is nagyon olvasmányos a könyv, gyorsan lehet vele haladni, mert izgalmas és érdekes – fiatal felnőtteknek talán még ijesztő is –, könnyű a nyelvezete, úgyhogy kezdő angolosoknak is csak ajánlani tudom :)

Ad3lka>!
Darren Shan: Cirque du Freak

Szokásos színvonal, ismert történet, csak most eredeti nyelven. A stílus ugyanaz – utánozhatatlan és megunhatatlan. Darren okos kis kölök, kíváncsi vagyok, hogy viseli majd magát a továbbiakban. Steve még mindig a szívem csücske, zseniális ötlet volt spoiler – úgymond – spoiler.
Ja, és.
Amikor magyarul olvastam, nem tűnt fel, úgyhogy most leírom ide.
Gyerekek, én imádom Larten Crepsley-t.

4 hozzászólás
jkinga01>!
Darren Shan: Cirque du Freak

Csodálatos könyv!! Habár a pókoktól nagymértékben irtózóm – egyenesen fóbiás vagyok –, ezért néha félre kellett tennem a könyvet, hogy vegyek pár mély lélegzetet (semmi baj, csak a könyvben vannak, semmi baj…), de azért remek történet. Na és a vége… nagyon sírtam közben, és csak imádkoztam, hogy senki meg ne lásson a strandon, ahol épp fejeztem be az olvasást, még a végén őrültnek néznek, hogy min sírhatok. Alig várom, hogy kézhez kapjam a következő részt!

Riam>!
Darren Shan: Cirque du Freak

Újraolvastam… Immár sokadik alkalommal… Tizenévesen azért egy csöppet szórakoztatóbbnak találtam, mint most, de még így is izgalmas a történet. Néhol azért erőltetettnek tűnt, sokszor közhelyesen egyszerűnek.
Ugyanakkor az egyszerűségében rejtezik a vonzereje is. Rövid, nem szájbarágós, sodró, dinamikus cselekmény jellemzi. A jellemek nem túl bonyolultak, néha sarkítottak, és kissé primitívnek hatnak, bár egy gyerekvámpír szemszögéből megismerve az eseményeket (naplójellegű leírás – egyes szám első személy) nem várhatunk mély elemzéseket.
Nekem tetszik, és alig várom a végkifejletet. Igazából az utolsó három rész volt az, ami igazán hatott rám. Már várom, hogy eljussak odáig! Angolul olvasva különben sokkal jobb. Sajnos itt is gyenge munkát végzett a fordító… A magyar nyelvű kiadásból hiányzik a nyelvi virtuozitás.


Népszerű idézetek

Életveszélyes_és_Tilos>!

The lights went down low and a creepy-looking man walked onto the stage. He was tall and thin, with very white skin and only a small crop of orange hair on the top of his head. He had a large scar running down his left cheek. It reached to his lips and made it look like his mouth was stretching up the side of his face.

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
Fiizso P>!

It's not so bad being scared if you're not alone.

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · félelem
manami>!

Imagine: a real-life vampire! I used to believe they were real but then my parents and teachers convinced me they weren't. So much for the wisdom of grownups!

86. oldal

Mariann_Czenema P>!

Early morning would be the best time to steal the spider.

117. oldal

Hiory>!

“What are you doing?"
„Looking for my fangs.”
"We don't grow fangs you idiot!

manami>!

In books, the heroes can make as many mistakes as they like. It doesn't matter what they do, because everything works out in the end. They'll beat the bad guys and put things right and everything ends up cool. Real life's nasty. It's cruel. It doesn't care about heroes and happy endings and the way things should be. In real life, bad things happen. People die. Fights are lost. Evil often wins.

11. oldal

manami>!

Anything that adults hate is normally awesome.

24. oldal

manami>!

There are certain things you don't discuss with your friends if you're boys. Girls can talk about stuff like that, but if you're a boy you have to talk about computers, soccer, war, and so on. Parents aren't cool.

41. oldal

manami>!

Steve knows everything there is to know about horror facts. He's read every sort of horror book there is. He says every story has at least some truth in it, even if most are made up.

42. oldal


A sorozat következő kötete

The Saga of Darren Shan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Derek Landy: Skulduggery Pleasant
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Charles Gilman: Professor Gargoyle
Brenna Yovanoff: The Replacement
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Isaac Marion: Warm Bodies