!

Árny (Démonvilág 7.) 122 csillagozás

Darren Shan: Árny
Book24 · 2.390 Ft –16% 2.008 Ft
Bookline · 2.390 Ft –15% 2.031 Ft
1 2
Régikönyvek.hu 1.800 Ft-tól
900 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Eljött a világégés és a végítélet. Ám a világ mégsem ért véget. A pusztításból új élet keletkezett. Bee visszatért az évszázados fogságból, hogy ismét felvegye a harcot a Démonvilággal. Varázs-hatalma erősebb, mint valaha, de a démonok mellett is feltűnik egy újabb sötét pusztító erő. Már nem Vész herceg az emberiség legfenyegetőbb ellensége…

Eredeti mű: Darren Shan: Death's Shadow

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Móra, Budapest, 2008
220 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631185591 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bec McConn


Hirdetés

Kedvencelte 27

Most olvassa 18

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nyírő_Helga
Darren Shan: Árny

Szokásosan nagyon tetszett, vér ,kaland mi kell még:D

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Árny

A történet, és vele együtt a küzdelem a démonokkal folytatódik. Amit nem tudtam eldönteni, hogy ez a rész most Becről, vagy pedig Beranabusról szólt-e inkább, mindenesetre nagyon érdekes volt a részek elején megismerni Beranabus életét, miken ment keresztül, hogyan fejlődött az évek során azzá, aki.
A démonokkal való harcok továbbra is izgalmasak voltak, a könyv közepén lévő jelenet nekem különösen tetszett, bár a legelső harcot még mindig nem tudom hova tenni, de gyanítom, hogy ez a következő részből kiderül.
Amit viszont furcsálltam, de egyúttal tetszett is, hogy rengeteg magyar név bukkant fel a kötet során. Kíváncsi lennék, hogy a szerző miért rakott bele ennyi magyart, de van egy olyan érzésem, hogy erre csak ő maga tudna válaszolni.

2 hozzászólás
>!
Gwen_Black
Darren Shan: Árny

Azt hiszem, ez a kedvenc részem a sorozatból. Izgalmas, szomorú, sok benne a váratlan fordulat, és hihetetlenül fájdalmas. spoiler visszatérte, spoiler, mind-mind olyan tényezők, amik még izgalmasabbá teszik az amúgy is óriási történetet. Árny kiléte pedig… elképesztő! Mindig imádtam, ahogy Darren játszadozik a történeteiben, de ez valósággal letaglóz, valahányszor olvasom. Ahogy Bec beszámol arról, ki is Árny, csak úgy libabőrözöm.
Egyébként a kis poénok, amik gazdagítják a történetet, nagyon aranyosak, némelyiken fel is nevettem.

>!
Zizifalva
Darren Shan: Árny

Mérges vagyok. Sok függővéggel találkoztam már, de ez nagyon idegesít. Ezután hogy aludjak majd el? :)
A probléma ott kezdődött, amikor – naivan – azt hittem, Grubbsé lesz a sztori. Az első oldalon viszont rá kellett jönnöm, hogy hatalmasat tévedtem. Bec a negyedik részben nagyon szimpatikus volt, de amióta azt megtette, nem igazán kedvelem. A másik problémám – és erre Darren Shan könyveinél nagyon érzékeny vagyok – az elhalálozás. Nem, egyszerűen nem lehet, hogy a másik kedvenc szereplőm is kipurcan! Ez már sok nekem…
A harmadik pedig – amit nem tudok hova tenni – az, hogy az előző részben Cápát Sharknak fordították, most pedig ismét Cápának. Idő közben fordítót cseréltek, vagy mi lehetett az oka?
Viszont a történet fantasztikus, és mihamarabb el kell olvasnom a folytatást. :)

>!
Bellatrissa
Darren Shan: Árny

Még mindig imádom, bár Bec továbbra is szimpatikusabb volt a negyedikben. Pozitív, hogy itt nem volt rögtön egyértelmű a fő csavar, ami amúgy nagyon nagyot lendített ezen a részen. A zombik még mindig furcsák, nekem nem illenek bele, de ez volt a legnagyobb gondom vele. A szereplőknél elég ijesztő, hogy úgy hullanak, mint a legyek, egy picit már kezdek a kedvenceim miatt aggódni, de tűkön ülök a folytatás miatt.

>!
eeszter P
Darren Shan: Árny

Nem bilincselt le annyira a történet, mint a sorozat elején.

>!
Lufu
Darren Shan: Árny

Hátborzongató, vérfagyasztó, felkavaró. Pörgő cselekmények, melyek nem hagyják, hogy letedd a könyvet.

>!
Szotyiiiiiii
Darren Shan: Árny

Előszöris, Bran múltja hihetetlenül jól sikerül, a legjobb részek voltak :)
De ez a vég utáni vég, már abszurdum…. De mégis milyen kifinomult és aprólékos volt, lenyűgöző:) De már megint, mennyien haltak meg? És Kernel is?? Meg Bran? :/
Az, hogy Vész herceget „lelecserélte” Darren Shan az Árnyra, na ez nagyszerű ötlet volt. Főleg mert nekem kezdett kicsit sok lenni már Vész hercegből, ráfért a gonoszok táborára egy kis vérfrissítés :)
Már rettenetesen kíváncsi vagyok mi is lesz a folytatás, az, hogy az Árny maga a Halál, nem sok jót sejtet, de zseniális húzás volt :) És a megcsappant sereg ellene… Mi lesz itt meg? :)

>!
Ad3lka
Darren Shan: Árny

McConn kisasszony egy kis kihagyással megkapta jól megérdemelt esélyét, hogy újra rivaldafénybe kerüljön. A gond az, hogy nem igazán tudta kihasználni. Talán nem tett jót a jellemének ez a másfél évezred magány, vagy Bill-E személyisége fertőzte meg, de nem tudta elvinni a hátán ezt a könyvet, pedig a fontos információk csak úgy jönnek, mint derült égből villámcsapás. Végig olyan érzésem volt, hogy akármilyen tapasztaltnak és intelligensnek ismertem meg Becet, most egész egyszerűen nem tud különbséget tenni valódi és személyes problémák között, az utóbbira feleslegesen nagy hangsúlyt fektet, pedig nem kéne. Persze ez az olvasótól is függ, de ami engem illet, egy idő után már nem volt olyan élvezhető az Ő szemszögéből látni az eseményeket. Grubbs viccesebb (még mindig kedvenc), Kernel többet agyal, de Bec… Túl… lány… os… Bár elismerem, hogy érdekes volt belepillantani a fejébe, látni a saját véleményét a dolgokat illetően, de ennyi elég is belőle.
A történet alapvetően tetszett, sok volt benne a változatosság az előző részekhez képest, ahol inkább Grubbs belső világán volt a hangsúly. Az egyetlen dolog, amit kifogásolnék, az Vész herceg és Juni minimális (tényleg minimális, jönnek, aztán gyorsan el is mennek) jelenléte. De hát most Árny a főszereplő, ezt el kell néznem.
Bran élete és története viszont akkorát dobott a sztorin, mint egy ház! Darren Shan remekül megoldotta, semmi felesleges rizsa, Bec csak fogta magát, emlékek – Hopp! – egyik helyről a másikra, és már tudunk is mindent Beranabusról, amit tudnunk kell.
Akik olvasták a többi részt, azok tudják, hogy nem ez az első könyv, ami akkora csattanóval végződik, hogy beleremeg a plafon, mégis ez az, ami legjobban felkeltette az érdeklődésemet, mert ez az, amire nem számítottam. Szóval tapsolnék, ha nem lennék ennyire sokkos állapotban. Még becsukni is elfelejtettem jó pár napig, hátha kitörlődik belőle az az utolsó mondat, de nem tette, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást.
Történet: 5/4,5
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Beranabus (hüpp, hüpp)


Népszerű idézetek

>!
Zsuszty

Nem először látok embereket a halál küszöbén nevetni. Szinte természetes. Nem a bátorság jele. Nevetünk, mert talán többé nem lesz alkalmunk nevetni.

170

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Feltámadni sem fenékig tejfel.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
>!
veri7

Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindannyiunkat ismer, és mindannyiunkat követ, amíg nem üt az utolsó óránk.

>!
Milli

Inkább öljön meg az unalom, mint egy démon.

141. oldal

>!
Milli

Azon csodálkozom a leginkább, hogy az emberek manapság már semmin sem csodálkoznak.

19. oldal

>!
Gwen_Black

– Manapság már minden jöttmentet felvesznek Tanítványnak?! Szigorítani fogok a felvételi követelményeken – rázza a fejét Beranabus.

>!
Gwen_Black

– A Tanítványok rajonganak értem, mint egy popsztárért – vág fel Beranabus, és rám kacsint.

>!
Gwen_Black

– Valahogy másnak képzeltem. Azt hittem, olyan, mint Gandalf vagy Merlin…
– Térj a tárgyra, ha nem akarod, hogy hobbittá változtasson – ajánlja Dervish.

>!
Gwen_Black

Mi szemlátomást egyre gyengébbek leszünk, az élőhalottak meg köszönik, jól vannak.


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Horda
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
Ilsa J. Bick: Hamvak
Katie Alender: Bad Girls Don't Die – A rossz lányok nem halnak meg
Malorie Blackman: Rémálom a vonaton