Árny (Démonvilág 7.) 169 csillagozás

Darren Shan: Árny

Eljött a világégés és a végítélet. Ám a világ mégsem ért véget. A pusztításból új élet keletkezett. Bee visszatért az évszázados fogságból, hogy ismét felvegye a harcot a Démonvilággal. Varázs-hatalma erősebb, mint valaha, de a démonok mellett is feltűnik egy újabb sötét pusztító erő. Már nem Vész herceg az emberiség legfenyegetőbb ellensége…

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2008
220 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631185591 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Bec McConn · Beranabus · Kirilli


Kedvencelte 28

Most olvassa 18

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Sylveris>!
Darren Shan: Árny

Még mindig hihetetlen amit Darren megalkot! Viszont.. viszont mintha átment volna az egész egy abszurd humorba. Sokat elvett az egész hangulatából, hogy a harc kellős közepén nekiállnak viccelődni, onnantól kezdve nem tudtam komolyan venni senkit. Sorra jönnek a meggondolatlan lépések. Túl sok a sírás, ami egy idő után már idegesítő.
Véres, durva jelenetek még mindig zseniálisak. Betegek és gyomorforgatóak.
Bran múltja remekül sikerült!
Bee teljesen megváltozott, nem így ismertem meg, idegesítő egy karakter.
És megint egy csomó (kedvenc) karakter ment a levesbe… Na, ne márr.

kovklau>!
Darren Shan: Árny

Még van 3 könyv a történet végéig, de már most tudom, hogy ennek jó vége már nem lesz.
spoiler
Ez az Árny meg az új gonosz kicsit túlzás már szerintem. Ez az egész már túl nagyszabású lett. Az elején még egy majdnem hihető történet volt, de ez így már kezd sok lenni. Ettől függetlenül még mindig borzalmas és igen még mindig utálom Darren Shan amiért ilyen beteg.
spoiler

amanda888 P>!
Darren Shan: Árny

Jó volt, jó volt, de azért most hiányzott belőle valami. Talán a remény, vagy az optimizmus, hogy az emberiség még labdába rúghat a végkifejletnél. Mert hát kiderült, hogy mégis mi, vagy ki az Árny (persze csak az utolsó mondatban), de innentől kezdve teljesen meg vagyok lőve, hogy mi fog történni?! Shan mester már megint jól keveri a lapokat. Egyébként meg nem szólt másról könyv, mint vérről, halálról, végtagok elvesztéséről, no meg Beranabus múltjáról. Becet meg kezdem egyre jobban megkedvelni, mert lány létére kevesebbet nyávog, mint férfi társai.

rex501>!
Darren Shan: Árny

Egyre vérpezsdítőbb fordulatot vesznek az események. Végre nemcsak Vész herceg tűnik fel a sötét oldalon, hanem egy új ellenfél is, akivel végre szemtől szemben hőseink találkozhatnak is. Bec és a többiek eléggé kilátástalan helyzetbe kerültek, mind az aktuális tartózkodási helyüket illetően, mind pedig a démonokkal folytatott harccal kapcsolatban. Igencsak drámaira sikeredett ez rész (na nem mintha az előzőek nem lettek volna azok), végre egy kis üdítő változatosság. A titokzatos Árny valódi kiléte pedig… hát Darren Shan tényleg nagyon megtud lepni még mindig.

Nyírő_Helga>!
Darren Shan: Árny

Szokásosan nagyon tetszett, vér ,kaland mi kell még:D

rafaelo0824>!
Darren Shan: Árny

Nagyon tetszett ez a rész, Árny érdekes volt, és kedveltem Bec karakterét, talán jobban is, mint az Áldozatban. Jó volt többet megtudni Beranabusról, és imádtam Dervish-t ebben a részben is.

lengyeldavid I>!
Darren Shan: Árny

A történet, és vele együtt a küzdelem a démonokkal folytatódik. Amit nem tudtam eldönteni, hogy ez a rész most Becről, vagy pedig Beranabusról szólt-e inkább, mindenesetre nagyon érdekes volt a részek elején megismerni Beranabus életét, miken ment keresztül, hogyan fejlődött az évek során azzá, aki.
A démonokkal való harcok továbbra is izgalmasak voltak, a könyv közepén lévő jelenet nekem különösen tetszett, bár a legelső harcot még mindig nem tudom hova tenni, de gyanítom, hogy ez a következő részből kiderül.
Amit viszont furcsálltam, de egyúttal tetszett is, hogy rengeteg magyar név bukkant fel a kötet során. Kíváncsi lennék, hogy a szerző miért rakott bele ennyi magyart, de van egy olyan érzésem, hogy erre csak ő maga tudna válaszolni.

2 hozzászólás
Dgi_Rebeka>!
Darren Shan: Árny

Azt hiszem, ez a kedvenc részem a sorozatból. Izgalmas, szomorú, sok benne a váratlan fordulat, és hihetetlenül fájdalmas. spoiler visszatérte, spoiler, mind-mind olyan tényezők, amik még izgalmasabbá teszik az amúgy is óriási történetet. Árny kiléte pedig… elképesztő! Mindig imádtam, ahogy Darren játszadozik a történeteiben, de ez valósággal letaglóz, valahányszor olvasom. Ahogy Bec beszámol arról, ki is Árny, csak úgy libabőrözöm.
Egyébként a kis poénok, amik gazdagítják a történetet, nagyon aranyosak, némelyiken fel is nevettem.

Felhő_olvasónaplója>!
Darren Shan: Árny

Darren Shan: Árny = magyar keresztnevek ékezetek nélkül-projekt. Tele van magyar nevekkel, remélem, kezdenek még ezzel valamit a jövőben. :D
Megint egy nyögvenyelős kritika jön, nehéz egyenként írni ezekről a könyvekről, annyira egymásra épülnek – csak persze olyan darren shanosan: rajta kívül senki se tudja pontosan az utolsó rész előtt, hogy hogyan is. Szóval amíg nem látom át a teljes képet, addig csak szenvedek itt.
Én speciel Becet kedvelem legkevésbé a triumvirátusból, és itt sem igazából a személyisége miatt, hanem szituáció szempontjából jött jól, hogy ő az elbeszélője ennek a történetnek. A feltámadása és a különleges képessége nagyon jól lökdösi előre a sorozat múltbeli történéseinek megismerését és lélektani szálát, és egyébként érzelmi síkon egy nagyon aranyos, de nagyon komoly dolgot vitelez ki, nem túllihegősen, de megcsinálta – és különben is, sosem hittem volna, hogy én egyszer az aranyos szót használom egy Darren Shan-regényre. De ez a könyv tényleg az, a maga groteszk módján, de komolyan szívmelengető. Kezd kiforrni a történet karaktere, és úgy érzem, a Démonvilág sokszínűbb lesz, mint azt gondoltam!

Dorka50 P>!
Darren Shan: Árny

Eddig a hatodik resz viszi a palmat nalam, de ebben a reszben van az igazi csattano. Bar ez meg csak a hetedik konyv ki tudja mit talal meg ki DS… Ez a konyv is (mint a tobbi) felkavaro, szomoru es egyben humoros is. Egy-ket kedvenctol ismet el kellett bucsuznunk sajnos. Mi lesz igy a tobbiekkel??


Népszerű idézetek

Zsuszty>!

Nem először látok embereket a halál küszöbén nevetni. Szinte természetes. Nem a bátorság jele. Nevetünk, mert talán többé nem lesz alkalmunk nevetni.

170

veri7>!

Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindannyiunkat ismer, és mindannyiunkat követ, amíg nem üt az utolsó óránk.

Fleur_Rouge_Cerise>!

Feltámadni sem fenékig tejfel.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
Milli>!

Inkább öljön meg az unalom, mint egy démon.

141. oldal

Sylveris>!

(…) szemétdomb tetején egy csöpögő nyálú vérfarkas áll. Épp egy olajfestményt marcangol darabokra, imádhatja a művészetet, mert két pofára zabálja.

Milli>!

Azon csodálkozom a leginkább, hogy az emberek manapság már semmin sem csodálkoznak.

19. oldal

Dgi_Rebeka>!

– Manapság már minden jöttmentet felvesznek Tanítványnak?! Szigorítani fogok a felvételi követelményeken – rázza a fejét Beranabus.

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus
Dgi_Rebeka>!

– A Tanítványok rajonganak értem, mint egy popsztárért – vág fel Beranabus, és rám kacsint.

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn · Beranabus
Dgi_Rebeka>!

– Valahogy másnak képzeltem. Azt hittem, olyan, mint Gandalf vagy Merlin…
– Térj a tárgyra, ha nem akarod, hogy hobbittá változtasson – ajánlja Dervish.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady · Kirilli
Dgi_Rebeka>!

Mi szemlátomást egyre gyengébbek leszünk, az élőhalottak meg köszönik, jól vannak.


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Rachel Vincent: Add a lelkedet
Neil Gaiman: Óceán az út végén
Neil Gaiman: A temető könyve
Neil Gaiman: Coraline
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny