!

Áldozat (Démonvilág 4.) 151 csillagozás

Darren Shan: Áldozat
Book24 · 1.980 Ft –16% 1.663 Ft
Bookline · 1.980 Ft –15% 1.683 Ft
600 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Már ​majdnem kiérek a szabadba, amikor hátborzongató suttogás hangzik fel a hátam mögött. „Apróóósááág..” Megfordulok. Ne látok semmit, de tudom, hogy nem vagyok egyedül. Segítségért kiáltanék, de képtelen vagyok rá. Aztán karmok csapnak elő a sötétből.. eltorzult arc.. tűzben égő szempár.. vicsorgón, durva állkapocs.. a démon rám veti magát.
Csecsemőként Bec az életéért küzdött. Mialatt papnőnek tanul, azért küzd, hogy fogadja be a klán, amelynek szüksége van az aprócska lány kivételes képességeire, mégis fél a benne lakozó varázserőtől. És amikor feltűnnek a démonok, az efféle küzdelmek helyét véres harc veszi át.
Bec varázsereje gyenge, de aztán sorsa összehozza egy druidával, aki felfedi előtte a csillagok mágiájának titkait. Drust vezetésével a lány és néhány bátor harcos hosszú, veszélyekkel teli útra indul, hogy visszaűzze a förtelmes rémalakokat a saját világukba.
A maroknyi csapat emberfeletti erővel harcol, bármilyen áldozatot kész meghozni, hogy… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: Bec

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2007
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631183139 · Fordította: Bárány Ferenc

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Bec McConn


Hirdetés

Kedvencelte 31

Most olvassa 20

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
Darren Shan: Áldozat

Körülbelül ez a Darren Shan tetszett a legjobban eddig. Sajnos csak ezt az egy részt olvastam még a sorozatból. Emlékszem,gyerekként néha eléggé megborzongtam tőle,ma már nyilván nem így lenne. :D
Mai napig emlékszek a kelta elemekre,a sötét világra,ahol senki sincs biztonságban. Meghatározó mű volt életem során. :)

>!
victoria_m997
Darren Shan: Áldozat

„A tiéd lehet az egész univerzum, ám mit sem ér, ha nem lehetsz azzal, akit szeretsz."

Újabb világ. No Dervish. No Grubbs. No life. Be kell vallanom, nekem nagyon nehezen indult be, egyáltalán nem tudtam azonosulni a szereplőkkel, és a kelta szavak, nevek és kifejezések nagyon zavartak (külön köszönet, hogy a hátuljában ott van a kiejtésük. Meg is lettem volna zavarodva oda meg vissza…). Viszont mivel kedvenc íróról van szó, eldöntöttem, hogy mindent egy lapra teszek fel, és az egészet a végkifejlet alapján ítélem majd meg.
Az pedig szokás szerint megint zseniális volt! A végét egy szuszra befaltam, Shan bácsi megint remekül kidolgozta a démonos részeket. Külön köszönet Vész herceg jelenlétéért. Fogalmam sincs mi vonz abban a démonmesterben, de valami nagyon. És még több herceget akarok.
Igazából várom a folytatást, de kééééérlek!!!! DERVISHT AKAROK.

>!
Viki24
Darren Shan: Áldozat

Hát…. Ez a negyedikDaren Shan könyvem (valószinűleg nem az utolsó) és eddig nem kellett csalódnom az íróban. Igaz hogy Grubbsos részek jobban tettszenek de ez is kellően izgalmas és véres volt. Azt hiszem rögtön kezdem is a következőt. :D csak ajánlani tudom.

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Áldozat

Érdekesen kezdődött, és bár eleinte fura volt, most visszagondolva tetszett az a fajta kezdés. Mondhatjuk úgy is, hogy keretbe foglalta a történetet. Az, hogy mikor játszódik, elég hamar világossá válik, ami számomra pozitívum. Az is tetszett, hogy nagyon sokat megismerünk a mitológiából, illetve Grubbs családjának átkát is régebbre vezethetjük vissza, mint eddig gondoltuk. Talán leginkább az tetszik benne, hogy az író ügyelt arra, hogy mekkora a tudása az akkori kor emberének, és hogy az idők során ez a tudás hogyan változik; mi az, ami megmarad, mi az, ami elvész, mi az, ami módosul.
A szereplők nagyon szimpatikusak voltak, egy darabig még a beképzelt Connla-t is, a maga furcsa módján. Bec karaktere igazán összetett. Érződik benne a fiatal lány és a komoly papnő.
Tetszik, hogy fejlődnek a karakterek, illetve hogy a sorozat részeinek előrehaladtával egyre több és több karakter szerepel egy adott kötetben. És nem csak a mellékszereplők, a főszereplők is többen vannak, mint az eddigi kötetek bármelyikében.

>!
le_miserable
Darren Shan: Áldozat

Nagyon tetszett, de ez most kivételesen nem megy kedvencek közé. Kezd egy kicsit sok lenni az eseményszál, de majd meglátjuk, mi lesz ennek a szerepe a végkifejletben, lehet, hogy még utólag kedvencelem. :)

>!
Tomey
Darren Shan: Áldozat

Emlékszem, hogy miután elolvastam, alig tudtam elaludni. Vérfagyasztó lett a befejezése. :)

>!
Gwen_Black
Darren Shan: Áldozat

Becet valamiért nem kedvelem annyira, mint az előző részek főszereplőit, Brant viszont annál inkább. Mikor belekezdtem a könyvbe, és tudatosult bennem, hogy ez Bec története, nem volt hozzá sok kedvem – már elfelejtettem, milyen –, de ahogy haladtam előre az olvasásban, rájöttem, hogy a francba, hát ezt a könyvet is imádom. Kétségtelenül nagyszerű mű, most pedig jön a következő.

>!
Tamaraberta
Darren Shan: Áldozat

Számomra a 4. rész egy csöppnyit vontatottabbá sikeredett a többi 3 részhez képest. Ettől függetlenül a könyvek újra olvasása sem teszi unalmassá a sorozatot, ugyanolyan hátborzongató és elképesztő, mint régen.

>!
Alumni
Darren Shan: Áldozat

Bár a gördülékeny, lényegre törő, egyszerű dramaturgiájú, lineáris és minél kevesebb szálat szövő cselekménnyel bíró történeteket jobban favorizálom, mint az ellenkezőjét, „itt és most” kissé kidolgozatlannak éreztem ezt a Démonvilág-kötetet. Shan túl vázlatos mitológiát épített világa „köré”, sok mindent nem részletezett (a mágiahasználatot, a varázsigéket), és a dramaturgiába is csak a legfontosabb és legközérthetőbb elemeket vette bele mind események, mind karakterek és azok viszonyai terén. Talán csak aktuális hangulatom befolyásolja, de ez most kissé gyermeteg volt nekem. Ostobácska. Oké, pontosan ifjúságinak szánta, de akkor is.
Viszont a horrorisztikus részek és kiváltképp a befejezés igencsak tetszetős! :)


Népszerű idézetek

>!
victoria_m997

A szemeddel nézz, ne a lelkeddel!

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélek
>!
Nikki92

Nem tehetek mást – felelem egyszerűen. – Egy élet semmi ezrekéhez képest. Tízszer is odaadnám, ha megmenthetném azokat, akik fontosak számomra.

187. oldal

>!
victoria_m997

– A szerencse néha többet ér az ügyességnél (…)

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerencse
>!
victoria_m997

– Egy bolond néha csodákra képes (…)

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bolond · csoda
>!
victoria_m997

(…) az elkeseredettek és az elátkozottak még egérpiszokból is képesek hegymagas reményt építeni maguknak.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény
>!
Amy_Lee

– Bogyó! – kiáltja Gyorsanfut, és a pocakját dörzsölgeti. Bizonyos szavak eljutnak az agyáig, és azokat ismételgeti.
– Nemrég ettünk – mondom neki. – Várnod kell a va­csoráig.
– Bogyó! – mondja Gyorsanfut újra, ezúttal szomorúan. Aztán a jobb lábát többször a földhöz dobbantja, és reménykedve néz rám. – Gyorsan fut?
– Nem – nyögök fel. – Még nem. Velünk kell marad­nod.
– Gyorsan fut – sóhajtja, és egy utolsót dobbant a lábá­val, mintha azt tudatná velem, hogy a vihart is megelőzné, ha szabadjára engedném.

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
>!
Milli

Lehet, hogy a világ tűzben vész el, de nekünk élnünk kell tovább az életünket. Nem hihetik azt a démonok, hogy fölénk kerekedtek. Nem árulhatjuk el nekik, milyen közel állunk az összeomláshoz.

A menekültek

>!
Milli

Elképzelhető, hogy én teremtettem meg a látomást magamnak, hogy legyen indokom távozni? Nem hiszem. Szinte biztos vagyok benne, hogy valódi volt. Persze az elme számos csalafintaságra képes. Lehet, hogy most vagyok ostoba, és elfutok a félelmeim elől oda, ahol nagyobb veszély leselkedik rám, mint otthon?

A folyó

>!
Milli

„A tiéd lehet az egész univerzum, ám mit sem ér, ha nem lehetsz azzal, akit szeretsz."

Az áldozat

>!
victoria_m997

Arra elég az erőnk, hogy a többi embert akaratunk szerint irányítsuk, de mi mindig magasabbra törekszünk, repülni vágyunk… s végül a mélybe zuhanunk.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: repülés

A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Malorie Blackman: Rémálom a vonaton
Clive Barker: Hírvivő
Peter V. Brett: A Rovásember
Joe Hill: Szarvak
Isaac Marion: Eleven testek
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Christie Golden: A Holtak Tánca
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője