A ​Végzet fiai (Darren Shan regényes története 12.) 334 csillagozás

Darren Shan: A Végzet fiai

A Sebhelyesek Háborújának megdöbbentő befejezése…. A népszerű Vámpír sorozat utolsó, befejező kötetét veheti kézbe az olvasó.

Eredeti mű: Darren Shan: Sons of Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Móra, Budapest, 2009
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186130 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179958 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Vancha March · Steve Leonard · Hibernius Tall · Lady Evanna · Desmond Tiny · Alice Burgess · Annie Shan · Darius · Jekkus Flang · R. V.


Kedvencelte 75

Most olvassa 17

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

>!
puncsoscukor63
Darren Shan: A Végzet fiai

Elképesztően imádom ezt a sorozatot!
Az egészet úgy, ahogy van. A szereplőket, a történetet, mindent!
A befejező kötetben legjobban mégis az tetszik, ahogy a legvégén a múlt összekapcsolódik a jelennel, és egy alternatív jövő elé állít minket…Ahogy a történet egybefonódik a valósággal.
Hihetetlen! Ennél kreatívabb végkifejlettel még életemben nem találkoztam.
Le a kalappal Darren Shan, másodjára is lenyűgöztél ezzel a sorozatoddal!

>!
victoria_m997
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a könyvsorozat. Ez az író. Bevezettek egy olyan világba, amit amúgy soha nem ismertem volna meg. Köszönöm ❤ ezt az élményt. Soha de soha nem fogom elfelejteni ❤
De most vége. Itt ülök a könyv felett és kisírtam a lelkem is. I miss you
De nem baj Darren, van még könyved, és én JÖVÖK!!! *-*

>!
Panni777
Darren Shan: A Végzet fiai

Tökéletes befejezés! Nem erre számítottam és nagyon-nagyon tetszett, még lehet is rajta filózni, hogy vajon én hogy döntöttem volna, illetve a döntés tudatában mit tennék.
Érdekes elgondolás ez a Lelkek Tava, hiszen a könyv szerint ide kerülnek az elkárhozott lelkekspoiler. Van, aki örök időkig ott szenved, de van, akinek megadatik a lehetőség, hogy kihalásszák és az életen át végül a paradicsomba kerüljön. Tetszik!
Amit furcsálltam az egész sorozat során: a vérszipolyok szinte mindig többségben voltak, nemcsak a vémberekkel felszerelkezve, hanem ők maguk is csatába álltak. A vámpírok miért nem? A jóslat szerint persze nem harcolhatnának, de hát a vérszipolyok se tartották be a szabályokat teljesen. Darrenéknek mindig csak „szedett-vedett” (bocsi Debbie és Alice) segítségük volt, pedig a Vámpírok Hegyéről hívhattak volna segítséget. Elvileg sok vámpír van a világon… A végén lévő fordulat (igazából a közepén van) Mr. Tinyval nagyon meglepett és örültem, hogy az utána következőket is Darrennel együtt élhettük át.
Ha egyszer fiam lesz, biztos, hogy a kezébe nyomom ezt a sorozatot! :)

11 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Darren Shan: A Végzet fiai

…és vége :'(

Összességében elégedetlen vagyok minden történet befejezésével. Nem tetszik az epilógus, az összeboronált szereplők és/vagy a végső megoldás, lezárás. Ez a sorozatoknál nálam egyetlen kivétellel minden egyes esetben így van – még a legnagyobb kedvencem esetén is (Harry Potter).

Az egyetlen kivétel ez a sorozat – Darren Shan regényes története (1997. május 8. – 2004. május 19.). A befejezés számomra (!) egyszerre igazságtalan és zseniális.

Az utolsó pillanatig más befejezést és más konklúziót remél az Olvasó…

Tudtam mi lesz a legeslegvége, emlékeztem rá, de a „Miért?!”-ekre nem emlékeztem, amik miatt ez egyszerre a legjobb és a legkegyetlenebb rész. Rettenetes…

9 hozzászólás
>!
Klaudia_Kispál
Darren Shan: A Végzet fiai

Hát… ennek a sorozatnak is vége, elolvastam. Mindegyik kötet tetszett, igaz, hol leült egy kicsit a cselekmény, hol túl sok volt az esemény, de egy percet sem unatkoztam rajtuk. Volt, amit még mindig nem tudok elfogadni spoiler. A romantikus szál Debbie-vel egyik részben sem jött át, esetleg, amikor még gyerekként találkoztak. A vámpírok közül mindenkit megkedveltem, komolyan, még Kurdát is. Tudtam, hogy nem akar ő rosszat, csak egy kicsit másképpen kellett volna megoldani a dolgot. Valamiért a vérszipolyokat sem tudtam megutálni, elvégre ők sem annyira gonosz lények, csak Steve parancsait követték. Harkat nagy arc volt, bírtam. Mr. Tiny meg… hát igen. Nincs rá szó, mennyire idegesített a csávó… Váó, rímelt.
A borítók ultra rondák, egyik sem tetszett. Igaz, a könyv stílusához illik, de… ez borzalmas. Jobbat is kitalálhattak volna.
Szerintem ez a könyv méltó befejezése a sorozatnak. Nem a szokásos, juj, de happy end, de pont ezért tetszett. Amikor rájöttem, miért ez a címe a kötetnek, hatalmasat koppant a tantusz. Aztán megnéztem az eredeti címet, és a fejemet csapkodtam a párnába (este volt), hogy hamarabb is összerakhattam volna. Aztán, amikor megértettem, miért egy törpe személy van a borítón komolyan azt hittem, Harkat… le se tudom írni, hogy éreztem XD Szép volt, Evanna! Jó kis terv volt.
Köszönöm, Darren Shan (az írónak, bár ezek után, ki tudja? XD), hogy megmutattál egy új világot. Tuti, hogy el fogom olvasni Mr Crepsley történetét is :)

>!
grapefroot
Darren Shan: A Végzet fiai

Azt a rohadt…
Imádom.
Jó, most, hogy túl vagyok azon a kisebb sokkon amit ez a könyv okozott, azt hiszem meg is tudom indokolni, hogy mégis miért imádom.
Én amikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet nem hittem volna, hogy ennyire komoly vége lesz. Hogy őszinte legyek arra sem gondoltam volna, hogy vámpírok is lesznek benne. De aztán meg..
Nagyon megszerettem. Minden egyes szereplőjét megkedveltem (főleg Lartent).
Ez az a könyv, amit nem kellett volna suliban olvasnom. A legnagyobb csavar alatt ott tartozkodtam, és nem igazán tudtam figyelni az órákon emiatt. Majd jött a végkifejlet, pont föci előtt.. Amúgy sem a kedvenc tantárgyam, de így meg egész órán végeztem a dolgomat, mint egy robot, és üveges tekintettel bámultam. Sokkolt.
Hogy őszinte legyek sírva fejeztem be ezt a könyvet. És, hogy miért? Alapvetően amit szegény főszereplő átélt, már az borzalmas volt (ahány barátja meghalt, ahány szerettétől meg kellett válnia…).
Ez iránt a sorozat iránt nem azt érzem, mint a HP vagy a PJ esetében.. Eziránt nem lelkesedem. Ezt egyszerűen szeretem. Es ist einfach super!
Hatalmas hatást gyakorolt rám.. És imádom.

„Világéletemben odavoltam a pókokért..”

>!
abstractelf 
Darren Shan: A Végzet fiai

Nos, befejeztem ezt a sorozatot is – és be kell vallanom, kissé csalódott vagyok. Nagyon szépen meg lett írva a befejezés, sőt még eseménydús is volt… ám mégis annyira üresnek éreztem. Nem jöttek át számomra azok az érzelmek, amiket Darren Shan át akart adni.
Viszont értékeltem, hogy minden egyes szálat lezárt, sőt még meg is magyarázott olyan dolgokat is, amikre nem gondoltam volna.
Sajnálom, hogy így érzek most.

1 hozzászólás
>!
Leah
Darren Shan: A Végzet fiai

Érzem én hogy ezt sem utoljára olvastam újra ;) Majd ha megszerzem az egész sorozatot a polcomra akkor újra megyek Darrennel a cirkuszba, újra találkozok Sam Greast-el aki meg szerettette velem az ecetes hagymát :P :D és a többi és a többi ;)

Egyszerűen imádom a történetet, igaz második olvasásra nem volt akkora hatással rám mint először de szerintem ez normális dolog. Ha belegondolok ez a történet tartott vissza pár éve hogy teljes depresszióba essek, 9.-ben ez éltetett :))

>!
Mentafagyi
Darren Shan: A Végzet fiai

Még az első kötet elolvasása után felírtam egy papírdarabra, hogy mi lesz szerintem a sorozat befejezése. A kis cetlit a fiók mélyére süllyesztettem, és hivatalosan is megesküdtem rá, hogy ha Darren Shan olvasás közben úgy meglep, hogy még a székről is leesek, akkor visszajövök és az egekig magasztalom ezt a könyvet, viszont ha a cetlin szereplő szöveg megegyezik a végkifejlettel, akkor nagyon csalódott és dühös leszek.
Visszajöttem, egész jó volt a tippem, mégsem vagyok sem dühös, sem csalódott. Hogy miért? Mert az alatt a kötet alatt jöttem rá, hogy a 12 rész alatt mennyire megszerettem Darren Shan regényes történetét.
A megérzéseimre visszatérve, a sorozat 2 részre van osztva, az 1. részt halál pontosan eltaláltam, akár én is írhattam volna ha tudnék írni. A 2. résztől sem fordultam le a székről, de volt 1-2 meglepő fordulat. Mégis egyszerűen végig nagyszerűen tálalta nekem a történetet, hogy mindig éreztem azt a kellemes, izsergető, izgalomszerű érzést.
Sokat sírtam ezen a könyvön, de még véletlenül sem a szereplők sorsa miatt, a sorozatot sajnáltam, hogy nincs már több része.
A cím sok mindent mondott nekem főleg az angol, viszont a borítótól kicsit megijedtem, reméltem, hogy ebben a részben Harkat nem fog főbb szerepet játszani.
Azért kap 5 pontot, mert szeretem Darren Shan-t, mind az írót, mind a főhőst egyaránt már értem miért a saját nevét adta a főhősnek. Vonakodva kezdtem bele a könyvbe, sokáig nem is értettem mit szeretnek rajta, de mára magam is a sorozat rajongójává váltam.
Több mint fél éve kezdtem bele a Rémségek Cirkuszába. Hihetetlen, hogy azóta mennyi minden történt. Túl vagyok a felvételin és az évvégi vizsgákon. Megjegyzem, sikeresen. Van barátom. Felvettek a város egyik legjobb gimnáziumába. Végigbőgtem a banketttemet és a ballagásomat. És legfőképp, most már tudom, ki Darren Shan. És mindenkinek ajánlani fogom.


Népszerű idézetek

>!
horsegirl

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
>!
Madame_Truska

Szerettem volna rálépni a fékre, hogy lelassítsam az időt, és kibogozzam, mi az értelme mindannak, ami itt folyik. Az élet azonban maga szabja meg a saját törvényeit, és maga diktálja a saját iramát. Néha a kezedbe kaphatod a gyeplőt, és lelassíthatod – máskor nem.

63. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Madame_Truska

A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot.

226. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Lex

    – Csakhogy az élet nem így működik – mondtam. – Egyszer mindennek véget kell érnie.

117. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Madame_Truska

A bosszúállás ösvénye mindig veszélyekkel teli. Ha azokat követed, akiket gyűlölsz, kiteszed magad annak, hogy azzá válsz, amivé ők.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lady Evanna
>!
victoria_m997

Akarod tudni, mi a titka annak, hogy valaki győztesként kerüljön ki egy ilyen harcból? Kevesebb beszéd – több késszúrás!

121. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
AniTiger MP

    – Mi a csudát kezdjek én a szeretettel? – kacagott Mr. Tiny. – A szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzelem. Boldog vagyok, hogy ez az átok nem sújtott engem. Szolgálatkészség, háládatosság, félelem, gyűlölet, harag – ezeket kedvelem. Szeretet… behajíthatod a szeretetedet a Lelkek Tavába, ha meghalsz. Talán nyújt némi vigaszt neked ott.

132. oldal, 13. fejezet (Móra, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · szeretet
>!
Risus P

    Én nem sírtam. Későbbre tartogattam a könnyeimet. Tudtam, hogy a legrosszabb még hátravan.

44. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
victoria_m997

A gyengébb sorsa a pusztulás és a feledés.

128. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
>!
Leah 

    – Darren? – zihálta, s könnyek szöktek a szemébe.
    – Szia, hugi – vigyorogtam. – Rég láttuk egymást.
    Döbbenten bámult rám, aztán valami olyasmit tett, amiről azt hittem, csak régi, giccses filmekben szoktak – fönnakadt a szeme, összecsuklott, és elájult!

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annie Shan · Darren Shan

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös