A ​Végzet fiai (Darren Shan regényes története 12.) 353 csillagozás

Darren Shan: A Végzet fiai

A Sebhelyesek Háborújának megdöbbentő befejezése…. A népszerű Vámpír sorozat utolsó, befejező kötetét veheti kézbe az olvasó.

Eredeti mű: Darren Shan: Sons of Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Móra, Budapest, 2009
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186130 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179958 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Vancha March · Steve Leonard · Desmond Tiny · Lady Evanna · Hibernius Tall · Alice Burgess · Annie Shan · Darius · Jekkus Flang · R. V.


Kedvencelte 77

Most olvassa 18

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

>!
puncsoscukor63
Darren Shan: A Végzet fiai

Elképesztően imádom ezt a sorozatot!
Az egészet úgy, ahogy van. A szereplőket, a történetet, mindent!
A befejező kötetben legjobban mégis az tetszik, ahogy a legvégén a múlt összekapcsolódik a jelennel, és egy alternatív jövő elé állít minket…Ahogy a történet egybefonódik a valósággal.
Hihetetlen! Ennél kreatívabb végkifejlettel még életemben nem találkoztam.
Le a kalappal Darren Shan, másodjára is lenyűgöztél ezzel a sorozatoddal!

2 hozzászólás
>!
papeerzsepi
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a rész volt az egyik legjobb szerintem.Tetszett a sok leíró, lelkizős rész.

>!
Panni777
Darren Shan: A Végzet fiai

Tökéletes befejezés! Nem erre számítottam és nagyon-nagyon tetszett, még lehet is rajta filózni, hogy vajon én hogy döntöttem volna, illetve a döntés tudatában mit tennék.
Érdekes elgondolás ez a Lelkek Tava, hiszen a könyv szerint ide kerülnek az elkárhozott lelkekspoiler. Van, aki örök időkig ott szenved, de van, akinek megadatik a lehetőség, hogy kihalásszák és az életen át végül a paradicsomba kerüljön. Tetszik!
Amit furcsálltam az egész sorozat során: a vérszipolyok szinte mindig többségben voltak, nemcsak a vémberekkel felszerelkezve, hanem ők maguk is csatába álltak. A vámpírok miért nem? A jóslat szerint persze nem harcolhatnának, de hát a vérszipolyok se tartották be a szabályokat teljesen. Darrenéknek mindig csak „szedett-vedett” (bocsi Debbie és Alice) segítségük volt, pedig a Vámpírok Hegyéről hívhattak volna segítséget. Elvileg sok vámpír van a világon… A végén lévő fordulat (igazából a közepén van) Mr. Tinyval nagyon meglepett és örültem, hogy az utána következőket is Darrennel együtt élhettük át.
Ha egyszer fiam lesz, biztos, hogy a kezébe nyomom ezt a sorozatot! :)

11 hozzászólás
>!
schesztiஐ P
Darren Shan: A Végzet fiai

Egyáltalán nem terveztem ennek a sorozatnak az elolvasását, de így a végére érve azt mondom, abszolút nem bántam meg! :)
Voltak benne „laposabb” részek, voltak benne nagy meglepetések, szomorúság, humor és megismerhettem egy teljesen újfajta vámpírlétet. Azt gondolom, majd egyszer el fogom olvasni Darren Shan többi sorozatát is.

Egy tizenkét kötetes sorozatot szerintem rettenetesen nehéz jól lezárni. Addigra annyi kavart tesz bele az ember, annyi helyen kell elvarrni (vagy épp nyitva hagyni) a szálakat, hogy könnyen félrecsúszhat a dolog.
Azt kell mondanom, Darren Shan fantáziája csakugyan elképesztő, és ki tudta találni azt a befejezést, ami méltó lezárása a sorozatnak.
Kicsit féltem tőle, mert ezekkel a jóslatokkal nem hagyott magának és a szereplőinek túl sok lehetőséget. :D

Sok szereplő a szívemhez nőtt, van, akit megsirattam, és van akitől első pillanattól kezdve kirázott a hideg.
A feszültséget mindvégig sikerült fenntartani, tényleg alig akadt olyan kötet, amiben kicsit ellaposodtak a dolgok. Faltam is, egyiket a másik után (szerencsére évekkel ezelőtt összegyűjtöttem a fiamnak mind a 12 könyvet :))

A vámpírvilága színes volt, de nem élnék köztük. :D
Örülök, hogy olvastam róla, és visszagondolva tök jó élmény volt dedikáltatni is (bár ott csak a fiam ült Darren mellé egy kis "fojtogatás"ra. Legközelebb én is megyek. :)))

>!
victoria_m997
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a könyvsorozat. Ez az író. Bevezettek egy olyan világba, amit amúgy soha nem ismertem volna meg. Köszönöm ❤ ezt az élményt. Soha de soha nem fogom elfelejteni ❤
De most vége. Itt ülök a könyv felett és kisírtam a lelkem is. I miss you
De nem baj Darren, van még könyved, és én JÖVÖK!!! *-*

>!
Klaudia_Kispál P
Darren Shan: A Végzet fiai

Hát… ennek a sorozatnak is vége, elolvastam. Mindegyik kötet tetszett, igaz, hol leült egy kicsit a cselekmény, hol túl sok volt az esemény, de egy percet sem unatkoztam rajtuk. Volt, amit még mindig nem tudok elfogadni spoiler. A romantikus szál Debbie-vel egyik részben sem jött át, esetleg, amikor még gyerekként találkoztak. A vámpírok közül mindenkit megkedveltem, komolyan, még Kurdát is. Tudtam, hogy nem akar ő rosszat, csak egy kicsit másképpen kellett volna megoldani a dolgot. Valamiért a vérszipolyokat sem tudtam megutálni, elvégre ők sem annyira gonosz lények, csak Steve parancsait követték. Harkat nagy arc volt, bírtam. Mr. Tiny meg… hát igen. Nincs rá szó, mennyire idegesített a csávó… Váó, rímelt.
A borítók ultra rondák, egyik sem tetszett. Igaz, a könyv stílusához illik, de… ez borzalmas. Jobbat is kitalálhattak volna.
Szerintem ez a könyv méltó befejezése a sorozatnak. Nem a szokásos, juj, de happy end, de pont ezért tetszett. Amikor rájöttem, miért ez a címe a kötetnek, hatalmasat koppant a tantusz. Aztán megnéztem az eredeti címet, és a fejemet csapkodtam a párnába (este volt), hogy hamarabb is összerakhattam volna. Aztán, amikor megértettem, miért egy törpe személy van a borítón komolyan azt hittem, Harkat… le se tudom írni, hogy éreztem XD Szép volt, Evanna! Jó kis terv volt.
Köszönöm, Darren Shan (az írónak, bár ezek után, ki tudja? XD), hogy megmutattál egy új világot. Tuti, hogy el fogom olvasni Mr Crepsley történetét is :)

>!
AniTiger MP
Darren Shan: A Végzet fiai

…és vége :'(

Összességében elégedetlen vagyok minden történet befejezésével. Nem tetszik az epilógus, az összeboronált szereplők és/vagy a végső megoldás, lezárás. Ez a sorozatoknál nálam egyetlen kivétellel minden egyes esetben így van – még a legnagyobb kedvencem esetén is (Harry Potter).

Az egyetlen kivétel ez a sorozat – Darren Shan regényes története (1997. május 8. – 2004. május 19.). A befejezés számomra (!) egyszerre igazságtalan és zseniális.

Az utolsó pillanatig más befejezést és más konklúziót remél az Olvasó…

Tudtam mi lesz a legeslegvége, emlékeztem rá, de a „Miért?!”-ekre nem emlékeztem, amik miatt ez egyszerre a legjobb és a legkegyetlenebb rész. Rettenetes…

9 hozzászólás
>!
bohomoon
Darren Shan: A Végzet fiai

Azt a rohadt…
Imádom.
Jó, most, hogy túl vagyok azon a kisebb sokkon amit ez a könyv okozott, azt hiszem meg is tudom indokolni, hogy mégis miért imádom.
Én amikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet nem hittem volna, hogy ennyire komoly vége lesz. Hogy őszinte legyek arra sem gondoltam volna, hogy vámpírok is lesznek benne. De aztán meg..
Nagyon megszerettem. Minden egyes szereplőjét megkedveltem (főleg Lartent).
Ez az a könyv, amit nem kellett volna suliban olvasnom. A legnagyobb csavar alatt ott tartozkodtam, és nem igazán tudtam figyelni az órákon emiatt. Majd jött a végkifejlet, pont föci előtt.. Amúgy sem a kedvenc tantárgyam, de így meg egész órán végeztem a dolgomat, mint egy robot, és üveges tekintettel bámultam. Sokkolt.
Hogy őszinte legyek sírva fejeztem be ezt a könyvet. És, hogy miért? Alapvetően amit szegény főszereplő átélt, már az borzalmas volt (ahány barátja meghalt, ahány szerettétől meg kellett válnia…).
Ez iránt a sorozat iránt nem azt érzem, mint a HP vagy a PJ esetében.. Eziránt nem lelkesedem. Ezt egyszerűen szeretem. Es ist einfach super!
Hatalmas hatást gyakorolt rám.. És imádom.

„Világéletemben odavoltam a pókokért..”

>!
swa_z
Darren Shan: A Végzet fiai

Szerintem ez egy jó befejezés volt,tetszett,hogy a végén együtt közös erővel harcoltak. Örültem,hogy Darren spoiler,hogy végre úgymond keresztbe tegyen Mr.Tiny tevékenykedéseinek. Kicsit meglepődtem,hogy mennyi mindent sőt igazából az egészet Mr.Tiny spoiler. Azt tudtam,hogy gonosz de,hogy ennyire? Azt pedig már végképp nem tudtam elhinni,hogy Steve és Darren is az spoiler. Lady Evannáról pedig végül kiderült,hogy ő a jók közé tartozik és segített Darrennek illetve megpróbál véget vetni a Sebhelyesek Háborújának. Összességében jó sorozat volt,tetszett és gyorsan is tudtam vele haladni.

>!
Móra, Budapest, 2005
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179958 · Fordította: F. Nagy Piroska

Népszerű idézetek

>!
horsegirl 

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
>!
Madame_Truska

Szerettem volna rálépni a fékre, hogy lelassítsam az időt, és kibogozzam, mi az értelme mindannak, ami itt folyik. Az élet azonban maga szabja meg a saját törvényeit, és maga diktálja a saját iramát. Néha a kezedbe kaphatod a gyeplőt, és lelassíthatod – máskor nem.

63. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Madame_Truska

A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot.

226. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Lex

    – Csakhogy az élet nem így működik – mondtam. – Egyszer mindennek véget kell érnie.

117. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Madame_Truska

A bosszúállás ösvénye mindig veszélyekkel teli. Ha azokat követed, akiket gyűlölsz, kiteszed magad annak, hogy azzá válsz, amivé ők.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lady Evanna
>!
victoria_m997

Akarod tudni, mi a titka annak, hogy valaki győztesként kerüljön ki egy ilyen harcból? Kevesebb beszéd – több késszúrás!

121. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
AniTiger MP

    – Mi a csudát kezdjek én a szeretettel? – kacagott Mr. Tiny. – A szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzelem. Boldog vagyok, hogy ez az átok nem sújtott engem. Szolgálatkészség, háládatosság, félelem, gyűlölet, harag – ezeket kedvelem. Szeretet… behajíthatod a szeretetedet a Lelkek Tavába, ha meghalsz. Talán nyújt némi vigaszt neked ott.

132. oldal, 13. fejezet (Móra, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · szeretet
>!
Leah

    – Darren? – zihálta, s könnyek szöktek a szemébe.
    – Szia, hugi – vigyorogtam. – Rég láttuk egymást.
    Döbbenten bámult rám, aztán valami olyasmit tett, amiről azt hittem, csak régi, giccses filmekben szoktak – fönnakadt a szeme, összecsuklott, és elájult!

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annie Shan · Darren Shan
>!
Risus P

    Én nem sírtam. Későbbre tartogattam a könnyeimet. Tudtam, hogy a legrosszabb még hátravan.

44. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
AniTiger MP

(…) nagyon önző ember. Mindenből a legjobbat tartja meg magának. Ha valami kell neki, elveszi – és általában mindig a legjobb kell neki. Kivéve a könyveket. – A hangja érezhetően élessé vált, mint korábban is, amikor arról beszélt, hogyan viszonyul Tiny a könyvekhez. – Desmond soha nem olvas kitalált történeteket. Nem gyűjt könyveket, és nem érdeklik az írók. Homérosz, Chaucer, Shakespeare, Dickens, Tolsztoj, Mark Twain – mindnyájan úgy mentek el mellette, hogy észre sem vette őket. Az ő mondanivalójuk egyáltalán nem izgatja. Az irodalom világával nincs semmiféle kapcsolata. Mintha két külön világban élnének.

186-187. oldal, 16. fejezet (Móra, 2005)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös