A ​Végzet fiai (Darren Shan regényes története 12.) 378 csillagozás

Darren Shan: A Végzet fiai

A Sebhelyesek Háborújának megdöbbentő befejezése…. A népszerű Vámpír sorozat utolsó, befejező kötetét veheti kézbe az olvasó.

Eredeti mű: Darren Shan: Sons of Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2009
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186130 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179958 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Vancha March · Steve Leonard · Hibernius Tall · Desmond Tiny · Lady Evanna · Alice Burgess · Annie Shan · Darius · Jekkus Flang · R. V.


Kedvencelte 77

Most olvassa 17

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

>!
puncsoscukor63
Darren Shan: A Végzet fiai

Elképesztően imádom ezt a sorozatot!
Az egészet úgy, ahogy van. A szereplőket, a történetet, mindent!
A befejező kötetben legjobban mégis az tetszik, ahogy a legvégén a múlt összekapcsolódik a jelennel, és egy alternatív jövő elé állít minket…Ahogy a történet egybefonódik a valósággal.
Hihetetlen! Ennél kreatívabb végkifejlettel még életemben nem találkoztam.
Le a kalappal Darren Shan, másodjára is lenyűgöztél ezzel a sorozatoddal!

2 hozzászólás
>!
Finn_Hudson
Darren Shan: A Végzet fiai

Darren Shan ismét meg tudott lepni, mert egy teljesen más befejezésre számítottam. Ez így egy picit túl misztikus és mefoghatatlan lett nekem spoiler. Viszont sikerült neki minden szálat szépen elvarrnia és egy kerek történetet összeállítania.
Nagyon tetszett az egész sorozat, csak a legvégével vagyok egy picit elégedetlen.

>!
schesztiஐ P
Darren Shan: A Végzet fiai

Egyáltalán nem terveztem ennek a sorozatnak az elolvasását, de így a végére érve azt mondom, abszolút nem bántam meg! :)
Voltak benne „laposabb” részek, voltak benne nagy meglepetések, szomorúság, humor és megismerhettem egy teljesen újfajta vámpírlétet. Azt gondolom, majd egyszer el fogom olvasni Darren Shan többi sorozatát is.

Egy tizenkét kötetes sorozatot szerintem rettenetesen nehéz jól lezárni. Addigra annyi kavart tesz bele az ember, annyi helyen kell elvarrni (vagy épp nyitva hagyni) a szálakat, hogy könnyen félrecsúszhat a dolog.
Azt kell mondanom, Darren Shan fantáziája csakugyan elképesztő, és ki tudta találni azt a befejezést, ami méltó lezárása a sorozatnak.
Kicsit féltem tőle, mert ezekkel a jóslatokkal nem hagyott magának és a szereplőinek túl sok lehetőséget. :D

Sok szereplő a szívemhez nőtt, van, akit megsirattam, és van akitől első pillanattól kezdve kirázott a hideg.
A feszültséget mindvégig sikerült fenntartani, tényleg alig akadt olyan kötet, amiben kicsit ellaposodtak a dolgok. Faltam is, egyiket a másik után (szerencsére évekkel ezelőtt összegyűjtöttem a fiamnak mind a 12 könyvet :))

A vámpírvilága színes volt, de nem élnék köztük. :D
Örülök, hogy olvastam róla, és visszagondolva tök jó élmény volt dedikáltatni is (bár ott csak a fiam ült Darren mellé egy kis "fojtogatás"ra. Legközelebb én is megyek. :)))

>!
papeerzsepi
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a rész volt az egyik legjobb szerintem.Tetszett a sok leíró, lelkizős rész.

>!
Panni777
Darren Shan: A Végzet fiai

Tökéletes befejezés! Nem erre számítottam és nagyon-nagyon tetszett, még lehet is rajta filózni, hogy vajon én hogy döntöttem volna, illetve a döntés tudatában mit tennék.
Érdekes elgondolás ez a Lelkek Tava, hiszen a könyv szerint ide kerülnek az elkárhozott lelkekspoiler. Van, aki örök időkig ott szenved, de van, akinek megadatik a lehetőség, hogy kihalásszák és az életen át végül a paradicsomba kerüljön. Tetszik!
Amit furcsálltam az egész sorozat során: a vérszipolyok szinte mindig többségben voltak, nemcsak a vémberekkel felszerelkezve, hanem ők maguk is csatába álltak. A vámpírok miért nem? A jóslat szerint persze nem harcolhatnának, de hát a vérszipolyok se tartották be a szabályokat teljesen. Darrenéknek mindig csak „szedett-vedett” (bocsi Debbie és Alice) segítségük volt, pedig a Vámpírok Hegyéről hívhattak volna segítséget. Elvileg sok vámpír van a világon… A végén lévő fordulat (igazából a közepén van) Mr. Tinyval nagyon meglepett és örültem, hogy az utána következőket is Darrennel együtt élhettük át.
Ha egyszer fiam lesz, biztos, hogy a kezébe nyomom ezt a sorozatot! :)

11 hozzászólás
>!
victoria_m997
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a könyvsorozat. Ez az író. Bevezettek egy olyan világba, amit amúgy soha nem ismertem volna meg. Köszönöm ❤ ezt az élményt. Soha de soha nem fogom elfelejteni ❤
De most vége. Itt ülök a könyv felett és kisírtam a lelkem is. I miss you
De nem baj Darren, van még könyved, és én JÖVÖK!!! *-*

>!
littlelinda P
Darren Shan: A Végzet fiai

Valóban méltó befejezése volt ez a sorozatnak. Ebben a kötetben visszatért az első pár részben tapasztalt izgalom és pörgősség, nem voltak szünetek és kitérők vagy nosztalgiára vesztegetett leírások. Eléggé meglepődtem, hogy a könyv két részre van osztva, hát még azon mennyire meglepődtem, hogy a második rész miről szólt. Végre, végre kiderült Mr. Tiny szerepe, nem csak, mint Végzet, de az emberek világában végzett munkálkodásai is. Emellett még jobb érzés volt, hogy végre minden kiderült és értelmet nyert – az összes darab a helyére illeszkedett, és ahogy visszaemlékeztem a többi részre, végre érthetővé váltak egyes értelmetlen részek. A végén lévő monológ, és Darren intézkedései spoiler szintén zseniális volt, éreztem a 4. fal leomlását köztem és az író Darren Shan között, ahogy belegondoltam az egész nagy csavarba. Ki tudja, lehet, hogy minden igaz – és lehet nem ő az egyetlen.

>!
rafaelo0824
Darren Shan: A Végzet fiai

Emlékeztem rá, hogy nagyon tetszett az utolsó rész, de még mindig meglepő mennyire zseniálisan oldotta ezt meg Darren Shan. Egyedi és különleges vége van ennek a regényfolyamnak, imádom a tanulságát és a keserédességét az egésznek. Biztos, hogy fogom még újraolvasni a sorozatot.

3 hozzászólás
>!
Klaudia_Kispál
Darren Shan: A Végzet fiai

Hát… ennek a sorozatnak is vége, elolvastam. Mindegyik kötet tetszett, igaz, hol leült egy kicsit a cselekmény, hol túl sok volt az esemény, de egy percet sem unatkoztam rajtuk. Volt, amit még mindig nem tudok elfogadni spoiler. A romantikus szál Debbie-vel egyik részben sem jött át, esetleg, amikor még gyerekként találkoztak. A vámpírok közül mindenkit megkedveltem, komolyan, még Kurdát is. Tudtam, hogy nem akar ő rosszat, csak egy kicsit másképpen kellett volna megoldani a dolgot. Valamiért a vérszipolyokat sem tudtam megutálni, elvégre ők sem annyira gonosz lények, csak Steve parancsait követték. Harkat nagy arc volt, bírtam. Mr. Tiny meg… hát igen. Nincs rá szó, mennyire idegesített a csávó… Váó, rímelt.
A borítók ultra rondák, egyik sem tetszett. Igaz, a könyv stílusához illik, de… ez borzalmas. Jobbat is kitalálhattak volna.
Szerintem ez a könyv méltó befejezése a sorozatnak. Nem a szokásos, juj, de happy end, de pont ezért tetszett. Amikor rájöttem, miért ez a címe a kötetnek, hatalmasat koppant a tantusz. Aztán megnéztem az eredeti címet, és a fejemet csapkodtam a párnába (este volt), hogy hamarabb is összerakhattam volna. Aztán, amikor megértettem, miért egy törpe személy van a borítón komolyan azt hittem, Harkat… le se tudom írni, hogy éreztem XD Szép volt, Evanna! Jó kis terv volt.
Köszönöm, Darren Shan (az írónak, bár ezek után, ki tudja? XD), hogy megmutattál egy új világot. Tuti, hogy el fogom olvasni Mr Crepsley történetét is :)

>!
AniTiger MP
Darren Shan: A Végzet fiai

…és vége :'(

Összességében elégedetlen vagyok minden történet befejezésével. Nem tetszik az epilógus, az összeboronált szereplők és/vagy a végső megoldás, lezárás. Ez a sorozatoknál nálam egyetlen kivétellel minden egyes esetben így van – még a legnagyobb kedvencem esetén is (Harry Potter).

Az egyetlen kivétel ez a sorozat – Darren Shan regényes története (1997. május 8. – 2004. május 19.). A befejezés számomra (!) egyszerre igazságtalan és zseniális.

Az utolsó pillanatig más befejezést és más konklúziót remél az Olvasó…

Tudtam mi lesz a legeslegvége, emlékeztem rá, de a „Miért?!”-ekre nem emlékeztem, amik miatt ez egyszerre a legjobb és a legkegyetlenebb rész. Rettenetes…

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
horsegirl

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
>!
Madame_Truska

Szerettem volna rálépni a fékre, hogy lelassítsam az időt, és kibogozzam, mi az értelme mindannak, ami itt folyik. Az élet azonban maga szabja meg a saját törvényeit, és maga diktálja a saját iramát. Néha a kezedbe kaphatod a gyeplőt, és lelassíthatod – máskor nem.

63. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Madame_Truska

A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot.

226. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Lex

    – Csakhogy az élet nem így működik – mondtam. – Egyszer mindennek véget kell érnie.

117. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Madame_Truska

A bosszúállás ösvénye mindig veszélyekkel teli. Ha azokat követed, akiket gyűlölsz, kiteszed magad annak, hogy azzá válsz, amivé ők.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lady Evanna
>!
victoria_m997

Akarod tudni, mi a titka annak, hogy valaki győztesként kerüljön ki egy ilyen harcból? Kevesebb beszéd – több késszúrás!

121. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
AniTiger MP

    – Mi a csudát kezdjek én a szeretettel? – kacagott Mr. Tiny. – A szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzelem. Boldog vagyok, hogy ez az átok nem sújtott engem. Szolgálatkészség, háládatosság, félelem, gyűlölet, harag – ezeket kedvelem. Szeretet… behajíthatod a szeretetedet a Lelkek Tavába, ha meghalsz. Talán nyújt némi vigaszt neked ott.

132. oldal, 13. fejezet (Móra, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · szeretet
>!
Leah P

    – Darren? – zihálta, s könnyek szöktek a szemébe.
    – Szia, hugi – vigyorogtam. – Rég láttuk egymást.
    Döbbenten bámult rám, aztán valami olyasmit tett, amiről azt hittem, csak régi, giccses filmekben szoktak – fönnakadt a szeme, összecsuklott, és elájult!

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annie Shan · Darren Shan
>!
Risus P

    Én nem sírtam. Későbbre tartogattam a könnyeimet. Tudtam, hogy a legrosszabb még hátravan.

44. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
AniTiger MP

(…) nagyon önző ember. Mindenből a legjobbat tartja meg magának. Ha valami kell neki, elveszi – és általában mindig a legjobb kell neki. Kivéve a könyveket. – A hangja érezhetően élessé vált, mint korábban is, amikor arról beszélt, hogyan viszonyul Tiny a könyvekhez. – Desmond soha nem olvas kitalált történeteket. Nem gyűjt könyveket, és nem érdeklik az írók. Homérosz, Chaucer, Shakespeare, Dickens, Tolsztoj, Mark Twain – mindnyájan úgy mentek el mellette, hogy észre sem vette őket. Az ő mondanivalójuk egyáltalán nem izgatja. Az irodalom világával nincs semmiféle kapcsolata. Mintha két külön világban élnének.

186-187. oldal, 16. fejezet (Móra, 2005)


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Neil Gaiman: Coraline
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
Jamie McGuire: Red Hill
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen