A ​Végzet fiai (Darren Shan regényes története 12.) 475 csillagozás

Darren Shan: A Végzet fiai Darren Shan: A Végzet fiai

A Sebhelyesek Háborújának megdöbbentő befejezése…. A népszerű Vámpír sorozat utolsó, befejező kötetét veheti kézbe az olvasó.

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2009
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186130 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179958 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Vancha March · Steve Leonard · Desmond Tiny · Lady Evanna · Hibernius Tall · Alice Burgess · Annie Shan · Darius · Jekkus Flang · R. V.


Kedvencelte 79

Most olvassa 16

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 76


Kiemelt értékelések

puncsoscukor63>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Elképesztően imádom ezt a sorozatot!
Az egészet úgy, ahogy van. A szereplőket, a történetet, mindent!
A befejező kötetben legjobban mégis az tetszik, ahogy a legvégén a múlt összekapcsolódik a jelennel, és egy alternatív jövő elé állít minket…Ahogy a történet egybefonódik a valósággal.
Hihetetlen! Ennél kreatívabb végkifejlettel még életemben nem találkoztam.
Le a kalappal Darren Shan, másodjára is lenyűgöztél ezzel a sorozatoddal!

2 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Darren Shan ismét meg tudott lepni, mert egy teljesen más befejezésre számítottam. Ez így egy picit túl misztikus és mefoghatatlan lett nekem spoiler. Viszont sikerült neki minden szálat szépen elvarrnia és egy kerek történetet összeállítania.
Nagyon tetszett az egész sorozat, csak a legvégével vagyok egy picit elégedetlen.

Sylveris>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Most mégis mi a fenét kezdjek az életemmel?

Darren Shan egy zseni! Attól függetlenül, hogy elég kiszámitható a történetvezetése, képes maradandót, szórakoztatót alkotni. Annyira ügyesen szövögetni a szálakat, majd a végére el is varrja őket.
Méltó befejezése a sorozatnak, a vége pedig valami eszméletlen volt. Kár, hogy nem tudjuk meg, hogy mi lett a Sebhelyesek Háborújának vége. spoiler

Hiányozni fog a sorozat :/

3 hozzászólás
Panni777>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Tökéletes befejezés! Nem erre számítottam és nagyon-nagyon tetszett, még lehet is rajta filózni, hogy vajon én hogy döntöttem volna, illetve a döntés tudatában mit tennék.
Érdekes elgondolás ez a Lelkek Tava, hiszen a könyv szerint ide kerülnek az elkárhozott lelkekspoiler. Van, aki örök időkig ott szenved, de van, akinek megadatik a lehetőség, hogy kihalásszák és az életen át végül a paradicsomba kerüljön. Tetszik!
Amit furcsálltam az egész sorozat során: a vérszipolyok szinte mindig többségben voltak, nemcsak a vémberekkel felszerelkezve, hanem ők maguk is csatába álltak. A vámpírok miért nem? A jóslat szerint persze nem harcolhatnának, de hát a vérszipolyok se tartották be a szabályokat teljesen. Darrenéknek mindig csak „szedett-vedett” (bocsi Debbie és Alice) segítségük volt, pedig a Vámpírok Hegyéről hívhattak volna segítséget. Elvileg sok vámpír van a világon… A végén lévő fordulat (igazából a közepén van) Mr. Tinyval nagyon meglepett és örültem, hogy az utána következőket is Darrennel együtt élhettük át.
Ha egyszer fiam lesz, biztos, hogy a kezébe nyomom ezt a sorozatot! :)

11 hozzászólás
schesztiஐ >!
Darren Shan: A Végzet fiai

Egyáltalán nem terveztem ennek a sorozatnak az elolvasását, de így a végére érve azt mondom, abszolút nem bántam meg! :)
Voltak benne „laposabb” részek, voltak benne nagy meglepetések, szomorúság, humor és megismerhettem egy teljesen újfajta vámpírlétet. Azt gondolom, majd egyszer el fogom olvasni Darren Shan többi sorozatát is.

Egy tizenkét kötetes sorozatot szerintem rettenetesen nehéz jól lezárni. Addigra annyi kavart tesz bele az ember, annyi helyen kell elvarrni (vagy épp nyitva hagyni) a szálakat, hogy könnyen félrecsúszhat a dolog.
Azt kell mondanom, Darren Shan fantáziája csakugyan elképesztő, és ki tudta találni azt a befejezést, ami méltó lezárása a sorozatnak. Kicsit féltem tőle, mert ezekkel a jóslatokkal nem hagyott magának és a szereplőinek túl sok lehetőséget. :D Sok szereplő a szívemhez nőtt, van, akit megsirattam, és van akitől első pillanattól kezdve kirázott a hideg.
A feszültséget mindvégig sikerült fenntartani, tényleg alig akadt olyan kötet, amiben kicsit ellaposodtak a dolgok. Faltam is, egyiket a másik után (szerencsére évekkel ezelőtt összegyűjtöttem a fiamnak mind a 12 könyvet :))

A vámpírvilága színes volt, de nem élnék köztük. :D
Örülök, hogy olvastam róla, és visszagondolva tök jó élmény volt dedikáltatni is (bár ott csak a fiam ült Darren mellé egy kis "fojtogatás"ra. Legközelebb én is megyek. :)))

victoria_m997>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a könyvsorozat. Ez az író. Bevezettek egy olyan világba, amit amúgy soha nem ismertem volna meg. Köszönöm ❤ ezt az élményt. Soha de soha nem fogom elfelejteni ❤
De most vége. Itt ülök a könyv felett és kisírtam a lelkem is. I miss you
De nem baj Darren, van még könyved, és én JÖVÖK!!! *-*

mrsglass P>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Darren Shan, te állat! Hát mi volt ez?! Mikor elkezdtem a sorozatot, még nem sejtettem, hogy 12 kötetnyi izgalom és kaland vár rám, és arra sem számítottam, hogy ennyire frappáns lesz az egész, imádtam. Vámpírok, meg vérszipolyok, az idő urai, a Cirque du Freak és még annyi jó ötlet meg fordulat! Nem tudom, hogy került el engem ez a sorozat fiatalon bár a borítókat elnézve mondjuk nem olyan meglepő, de nagyon örülök, hogy legalább most rátaláltam! Iszonyú jó élmény volt olvasni, bár néhol kicsit repetitív lett, ami 12 könyv alatt belefér azért, de valahogy sosem untam. off Darren Shan egy zseni, hatalmas fricska ez az utolsó rész, főleg a magamfajta nyomiknak maximalistáknak, akik még a könyvek kiadási adatait is elolvassák… Instant kedvenc ez a sorozat, biztosan folytatom majd az életművet!

2 hozzászólás
papeerzsepi>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Ez a rész volt az egyik legjobb szerintem.Tetszett a sok leíró, lelkizős rész.

littlelinda>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Valóban méltó befejezése volt ez a sorozatnak. Ebben a kötetben visszatért az első pár részben tapasztalt izgalom és pörgősség, nem voltak szünetek és kitérők vagy nosztalgiára vesztegetett leírások. Eléggé meglepődtem, hogy a könyv két részre van osztva, hát még azon mennyire meglepődtem, hogy a második rész miről szólt. Végre, végre kiderült Mr. Tiny szerepe, nem csak, mint Végzet, de az emberek világában végzett munkálkodásai is. Emellett még jobb érzés volt, hogy végre minden kiderült és értelmet nyert – az összes darab a helyére illeszkedett, és ahogy visszaemlékeztem a többi részre, végre érthetővé váltak egyes értelmetlen részek. A végén lévő monológ, és Darren intézkedései spoiler szintén zseniális volt, éreztem a 4. fal leomlását köztem és az író Darren Shan között, ahogy belegondoltam az egész nagy csavarba. Ki tudja, lehet, hogy minden igaz – és lehet nem ő az egyetlen.

rafaelo0824>!
Darren Shan: A Végzet fiai

Emlékeztem rá, hogy nagyon tetszett az utolsó rész, de még mindig meglepő mennyire zseniálisan oldotta ezt meg Darren Shan. Egyedi és különleges vége van ennek a regényfolyamnak, imádom a tanulságát és a keserédességét az egésznek. Biztos, hogy fogom még újraolvasni a sorozatot.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

horsegirl >!

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
Madame_Truska>!

Szerettem volna rálépni a fékre, hogy lelassítsam az időt, és kibogozzam, mi az értelme mindannak, ami itt folyik. Az élet azonban maga szabja meg a saját törvényeit, és maga diktálja a saját iramát. Néha a kezedbe kaphatod a gyeplőt, és lelassíthatod – máskor nem.

63. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
Madame_Truska>!

A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot.

226. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
Lex>!

    – Csakhogy az élet nem így működik – mondtam. – Egyszer mindennek véget kell érnie.

117. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
Madame_Truska>!

A bosszúállás ösvénye mindig veszélyekkel teli. Ha azokat követed, akiket gyűlölsz, kiteszed magad annak, hogy azzá válsz, amivé ők.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lady Evanna
victoria_m997>!

Akarod tudni, mi a titka annak, hogy valaki győztesként kerüljön ki egy ilyen harcból? Kevesebb beszéd – több késszúrás!

121. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
AniTiger P>!

    – Mi a csudát kezdjek én a szeretettel? – kacagott Mr. Tiny. – A szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzelem. Boldog vagyok, hogy ez az átok nem sújtott engem. Szolgálatkészség, háládatosság, félelem, gyűlölet, harag – ezeket kedvelem. Szeretet… behajíthatod a szeretetedet a Lelkek Tavába, ha meghalsz. Talán nyújt némi vigaszt neked ott.

132. oldal, 13. fejezet (Móra, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · szeretet
Leah P>!

    – Darren? – zihálta, s könnyek szöktek a szemébe.
    – Szia, hugi – vigyorogtam. – Rég láttuk egymást.
    Döbbenten bámult rám, aztán valami olyasmit tett, amiről azt hittem, csak régi, giccses filmekben szoktak – fönnakadt a szeme, összecsuklott, és elájult!

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annie Shan · Darren Shan
Risus P>!

    Én nem sírtam. Későbbre tartogattam a könnyeimet. Tudtam, hogy a legrosszabb még hátravan.

44. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
victoria_m997>!

A gyengébb sorsa a pusztulás és a feledés.

128. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny

Hasonló könyvek címkék alapján

Derek Landy: Az ősök jogara
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Julie Kagawa: A halhatatlanság ellenszere
Rob Thurman: Holdvilág
Isaac Marion: Eleven testek
Rachel Caine: Élőhalottak bálja
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Charles Gilman: Démon tanár úr
Naomi Novik: A végzet iskolája
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály