A ​Vámpírok Hegye (Darren Shan regényes története 4.) 621 csillagozás

Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Darren Shan és Mr. Crepsley veszedelmes útra indulnak, egyenesen a vámpírvilág szívébe. De nemcsak a havas-jeges Vámpírok Hegyével kell megküzdeniük – az úton megelőzték őket a vérszipolyok… Mi történik Darrennel, ha bemutatják a Vezérkarnak és a hercegeknek? Helyreáll-e embersége, avagy örökre beszippantja őt a sötétség? Egyvalami biztos: sohasem hitte volna, hogy ennyi halálos veszedelmet rejt a szertartás, mellyel befogadják a vámpírok klánjába.

Eredeti megjelenés éve: 2001

Móra, Budapest, 2010
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187618 · Fordította: F. Nagy Piroska
Móra, Budapest, 2005
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631180867 · Fordította: F. Nagy Piroska
Móra, Budapest, 2003
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631178250 · Fordította: F. Nagy Piroska

Larten Crepsley · Darren Shan · Harkat Mulds · Seba Nile · Desmond Tiny · Gavner Purl · Kurda Smahlt · Arra Sails · Paris Skyle · Vanez Blane

lind>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Szuperül meg lett írva ez a rész is! Rögtön belevágtunk az eseményekbe: a hegyre való feljutás borzasztóan VESZÉLYES volt, a hegyben megtudott információk hihetetlenül IZGALMASAK voltak és a végkifejlet újfent ODAVÁGOTT! Az újabb vámpír karakterek teljesen elkülöníthető jellemvonásokkal bírtak, ami számomra nagyon is fontos főleg, ha egy sorozatról van szó. Minden jól ismert karaktert fel szeretek ismerni újra és újra a beszédstílusából a következő kötetekben, a felismerés jó érzéssel tölt el. De mégis a legmagávalragadóbbak azok a részek voltak, amikben újabbnál és újabb tényeket olvashattam a vámpírságról. Még most is csodálatosnak gondolom, hogy ennyi EGYEDISÉG van ebben a sorozatban! Darrennek ebben a kötetben erősnek és bátornak kellett lennie, hogy elfogadtathassa magát, bár ennek az elfogadási folyamatnak még nagyon az elején járunk. Mr. Crespley-től valahogy kicsit többet vártam volna. Igaz jobb a kapcsolata Darrennel, sőt, meglehetősen apapótló néha, de talán egy kis akciót elbírt volna még a karaktere. Viszont ez csak tényleg szubjektív hiány. Összességében NAGYON JÓ VOLT!

MissFortune>!

Tetszett, mint mindig.
Jó volt többet megtudni a vámpírok világáról ebben a részben. Ugyan pörgősebb részeket szoktam meg, ebben is volt bőven történés. A törpéket kezdem megkedvelni, főleg hogy az egyik spoiler
Kíváncsian várom a következő részt, az már biztos baromi jó lesz a próbák miatt.*-*

Finn_Hudson>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ezt a részt úgy jellemezném, mint egy jó kis felvezetést az 5.részhez. A sztori egy picit unalmasabb volt, mint eddig, ez a rész inkább a vámpírok történetéről és hierarchiájáról szólt. A vége viszont olyan izgalmasra sikeredett, ami lehetetlenné teszi, hogy az ember ennél a résznél befejezze a sorozatot.

Navi P>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Tökéletes átvezető kötet, ahol megtudunk néhány új információt a farkasok és a vámpírok rokonságáról, a vérszipolyvér hatásáról, s némi keletkezéstörténetet a vámpírokról.
Voltak benne izgalmas és kevésbé izgalmas részek, a medvés és a küzdelem a gerendákon rész kifejezetten tetszett.
Várom már a próbákat.

Roszka>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Eltelt hat év. Darren a Mesterével elindul a vámpírok gyűlésére, amit tizenkét évente tartanak.
Utuk elég veszélyes. Különböző szörnyűségek várnak rájuk, de végül elérik a Vámpírok Hegyét.

Ancsúr>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Szerintetek hány csillagot érdemel az a könyv, aminek az utolsó oldalait az olvasó csillogó szemekkel, és feszült várakozással olvassa végig, majd csalódottan ordít fel magában, hogy mi ez a függő vég? Ha engem kérdeztek, akkor minimum 4 és fél, de inkább 5 csillag dukál az ilyen történetnek, így ennek is.
A sorozat nem vesztett a varázsából az első rész óta. A történetet még mindig izgalmakkal és meglepetésekkel teli. Mint amilyen a farkasok és a Vámpír Hegy is volt. Rudit pl. én is úúúgy megsimogattam volna. Viszont változást is érzek az első rész óta. Méghozzá Mr Crepsley és Darren kapcsolatában. Mintha jobban megbíznának a másikban. Úgy érzem, kezdenek egymáshoz csiszolódni.
Egy szóval: letehetetlen volt nekem ez a könyv. Jöhet is a következő rész!

bkata12>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Woow *-* Ez a rész nagyon tetszett. Végre megtudhattunk egy csomó infot a vámpírokról. Darrent és Mr. Crepsley-t még mindig nagyon bírom, bár Darren néha nagyon idegesít a nyafogásával, Crepsley meg gonosz és arrogáns tud lenni, de kétségtelenül jó párost alkotnak. Jajj és Kurda lett az új kedvencem. :D
És a fenébe, hogy mindig ilyen függővégnek kell lennie, nagyon várom a következő részt!

swa_z>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Tetszett,hogy többet megtudtunk a törpe népségről,én mondjuk sejtettem,hogy hogy néz ki a szájuk a maszk alatt. Tetszett,hogy betekintést nyertünk a Vámpírok Hegyébe és,hogy megismerkedhettünk a többi vámpírral is. Még is untam egy kicsit ezt a részt,nem éreztem túlságosan izgalmasnak,inkább csak érdekes volt a sok új dolog miatt.

Móra, Budapest, 2010
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187618 · Fordította: F. Nagy Piroska
molly_>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Végre, vééégre több infót is megtudunk a vámpírokról. Mondjuk az is igaz, hogy minél több dolgot tudunk meg, annál több kérdésünk lesz. :D
Nagyon örültem az új szereplőknek, főleg mert vámpírok. Tetszik, hogy itt nem csillognak (haha) és nem gyönyörűek, hanem kemények és harciasak.
A Vámpírok Hegye lenyűgöző, de nagyon nagyooon nem élnék itt..
Harkat pedig nagyon cuki, alig vártam hogy végre megszólaljon! ^^
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/02/darren-shan-…

schesztiஐ P>!
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Furcsa ez a vámpírvilág, ahogyan Darren látja, de el tudom fogadni. :) Csak nem valószínű, hogy sokáig életben maradnék köztük… :D Imádtam a farkasokat, és volt egy-két szimpatikus vámpír a sok fura között. :D

takiko>!

– Miért vetkőznek le? – néztem rájuk értetlenül.
    – A ruháink valamelyest megvédenének bennünket, de a végén cafatokban lógnának rajtunk – magyarázta Gavner. – Jobb, ha megkíméljük őket.
    Amikor levette a hosszúnadrágját is, megláttuk sárga boxeralsóját, amelybe rózsaszín elefántokat hímzett valaki.
    – Ajándékba kaptam – mormolta, dühösen elvörösödve.
    – Gondolom, valami asszonyszemélytől, akivel romantikus közelségbe kerültél – jegyzete meg Mr. Crepsley, és rendes körülmények között kemény vonalú szája a két sarkánál felfelé rándult, azzal fenyegetve, hogy mindjárt elmosolyodik.
    – Szép nő volt – sóhajtott föl Gavner, és ujját végighúzta az egyik elefánt körvonalain. – Amúgy az alsóneműk terén gyalázatosan rossz ízlésű…
    – Nemkülönben a férfiak terén – tettem hozzá kissé pimaszul.

50-51. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Gavner Purl · Larten Crepsley
könyvskorpió>!

A diák, míg tanul, nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.

106. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: diák · Seba Nile · tanár
Razor P>!

– Hogyhogy maga nem eszik levest? – csodálkoztam Mr. Crepsleyn, aki csak a száraz kenyeret rágcsálta.
    – Nem bírja a gyomrom a denevérhúslevest – felelte.
    A kanál úton a szám felé megállt a levegőben. A levesbe áztatott kenyérdarab lepottyant az asztalra.
    – Denevérhúsleves? – sikítottam.
    – Persze – válaszolta Gavner. – Miért, mit gondoltál, miből készült?
    Lebámultam a tányéromban sötétlő folyadékra. A barlangban félhomály volt, de most, hogy jobban odanéztem, láttam a léből kibukkanó vékony, bőrszerű szárnyat.
    – Azt hiszem, hányni fogok – nyögtem.

89-90. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Gavner Purl · Larten Crepsley
Jean>!

Az élet egyetlen nagy kihívás – […] –, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

25. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
Ellani>!

– Ezek szerint bátrabb vagyok magánál – vigyorogtam önelégülten.
    – Ne keverd össze a hülyeséget a bátorsággal – szólt rám szigorúan.

156. oldal, 18. fejezet

Lunemorte P>!

20. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
RVivi P>!

– Én mindenről tudok – locsogott vígan Mr. Tiny. – Ezen a világon semmi sem maradhat titokban előttem. Nagy utat tettél már meg – intézte ismét hozzám a szavait –, de még hosszú utat kell bejárnod. Nem lesz könnyű sétagalopp, és most nem csak a Vámpírok Hegyére vezető útról beszélek. Erősnek kell lenned, és hinned kell magadban. Sohasem ismerheted be, hogy vesztettél, még akkor se, ha a kudarc elkerülhetetlennek látszik.

19-20. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
RVivi P>!

A Perta Vin-Grahl Terem egy hatalmas, nem túl különleges cseppkőbarlang volt, melyben az ajtótól jobbra, közvetlenül egymás mellett, két természetes vízesés zubogott. A víz a magasból zúdult le egy vámpírkéz által készített medencébe, s a barlang hátuljában, egy lyukon át folyt ki, hogy elvegyüljön a többi föld alatti vízfolyásban.
    – Hogy tetszenek? – üvöltötte Mr. Crepsley, hogy túlkiabálja a vízesések robaját.
    – Gyönyörűek – feleltem, miközben a fáklyafény visszatükröződését csodáltam a vízfüggönyön. – De hol a zuhanyzó?
    Meglátva a Mr. Crepsley arcán megjelenő szadista vigyort, rögtön tudtam, hol fogunk mosakodni.

108. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Larten Crepsley
RVivi P>!

Amikor megálltam mellette, behajlította a jobb karját és megmutatta kidudorodó bicepszét. – Mi a véleményed?
    – Nem valami nagy – feleltem kertelés nélkül.
    – A vámpírok istenei óvjanak bennünket az őszinte gyerektől!

117. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Kurda Smahlt