A ​Vámpírok Hegye (Darren Shan regényes története 4.) 457 csillagozás

Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Darren Shan és Mr. Crepsley veszedelmes útra indulnak, egyenesen a vámpírvilág szívébe. De nemcsak a havas-jeges Vámpírok Hegyével kell megküzdeniük – az úton megelőzték őket a vérpisztolyok… Mi történik Darrennel, ha bemutatják a Vezérkarnak és a hercegeknek? Helyreáll-e embersége, avagy örökre beszippantja őt a sötétség? Egyvalami biztos: sohasem hitte volna, hogy ennyi halálos veszedelmet rejt a szertartás, mellyel befogadják a vámpírok klánjába.

Eredeti mű: Darren Shan: Vampire Mountain

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Móra, Budapest, 2010
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187618 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631180867 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2003
198 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631178250 · Fordította: F. Nagy Piroska

1 további kiadás


Kedvencelte 66

Most olvassa 25

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Ancsúr
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Szerintetek hány csillagot érdemel az a könyv, aminek az utolsó oldalait az olvasó csillogó szemekkel, és feszült várakozással olvassa végig, majd csalódottan ordít fel magában, hogy mi ez a függő vég? Ha engem kérdeztek, akkor minimum 4 és fél, de inkább 5 csillag dukál az ilyen történetnek, így ennek is.
A sorozat nem vesztett a varázsából az első rész óta. A történetet még mindig izgalmakkal és meglepetésekkel teli. Mint amilyen a farkasok és a Vámpír Hegy is volt. Rudit pl. én is úúúgy megsimogattam volna. Viszont változást is érzek az első rész óta. Méghozzá Mr Crepsley és Darren kapcsolatában. Mintha jobban megbíznának a másikban. Úgy érzem, kezdenek egymáshoz csiszolódni.
Egy szóval: letehetetlen volt nekem ez a könyv. Jöhet is a következő rész!

4 hozzászólás
>!
bkata12
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Woow *-* Ez a rész nagyon tetszett. Végre megtudhattunk egy csomó infot a vámpírokról. Darrent és Mr. Crepsley-t még mindig nagyon bírom, bár Darren néha nagyon idegesít a nyafogásával, Crepsley meg gonosz és arrogáns tud lenni, de kétségtelenül jó párost alkotnak. Jajj és Kurda lett az új kedvencem. :D
És a fenébe, hogy mindig ilyen függővégnek kell lennie, nagyon várom a következő részt!

>!
swa_z
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Tetszett,hogy többet megtudtunk a törpe népségről,én mondjuk sejtettem,hogy hogy néz ki a szájuk a maszk alatt. Tetszett,hogy betekintést nyertünk a Vámpírok Hegyébe és,hogy megismerkedhettünk a többi vámpírral is. Még is untam egy kicsit ezt a részt,nem éreztem túlságosan izgalmasnak,inkább csak érdekes volt a sok új dolog miatt.

>!
Móra, Budapest, 2010
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187618 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
schesztiஐ P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Furcsa ez a vámpírvilág, ahogyan Darren látja, de el tudom fogadni. :)
Csak nem valószínű, hogy sokáig életben maradnék köztük… :D

Imádtam a farkasokat, és volt egy-két szimpatikus vámpír a sok fura között. :D

>!
molly_
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Végre, vééégre több infót is megtudunk a vámpírokról. Mondjuk az is igaz, hogy minél több dolgot tudunk meg, annál több kérdésünk lesz. :D
Nagyon örültem az új szereplőknek, főleg mert vámpírok. Tetszik, hogy itt nem csillognak (haha) és nem gyönyörűek, hanem kemények és harciasak.
A Vámpírok Hegye lenyűgöző, de nagyon nagyooon nem élnék itt..
Harkat pedig nagyon cuki, alig vártam hogy végre megszólaljon! ^^
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/02/darren-shan-…

>!
Gwen_Black
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Az első, amit a sokadik olvasás után hozzáfűznék ehhez a könyvhöz: piszkosul irigylem a vámpírokat. Mindig is imádtam a farkasokat, és nagyon irigylem őket azért, hogy olyan kapcsolatot tudnak kialakítani velük, mint az emberek egy kutyával.
Egyébként az egész könyvről nem igazán tudnék mit mondani, túl sokat istenítettem már Darrent, viszont néha hajlamos vagyok elfelejteni, mennyire szeretem a történeteit. A Vámpírkönyvekkel szerettem meg őt anno, és akárhányszor olvasom is el a könyveket, mindig tartalmaznak valami meglepetést, aminek csak örülni tudok.
Azért vicces, mennyire vártam spoiler legalább az említését is, de a tudat, hogy még van pár könyv a felbukkanásáig, kissé szomorúvá tesz (gyorsan kell olvasnom, úgy érzem). Ami pedig Harkatot illeti, még mindig nagyon kedvelem őt, szerintem ő az egyik legjobb, legkülönlegesebb szereplő. Kurdáról pedig csak annyit, hogy imádom. Ami kicsit fura a jövőben történő eseményekre gondolva, de nem tehetek róla, valamiért megfogott azzal, hogy nem olyan, mint a többi vámpír. Aztán ott van Arra… Bevallom, nem ő a legszimpatikusabb karakter, akit Darren megalkotott, de meg lehet vele barátkozni. Seba felbukkanásának borzasztóan örülök, a Larten Crepsley Sagaban hozzám nőtt, bár kissé furcsa úgy olvasni a Vámpírkönyveket, hogy némely szereplőről jóval többet tudok, mint amikor először olvastam ezt a sorozatot. És ennyi. A történet szokás szerint lenyűgöző volt, mást nem tudok mondani.

>!
Lunemorte MP
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Eddig ez volt a legizgalmasabb rész,amit olvastam. A történet itt lett a legjobban megírva,úgy látszik itt már belejött az írásba Darren.
Ám pár dolog nem kerülheti el a figyelmet,ha valaki kritikus szemmel olvas…
A nevek nagyon nem tetszettek (Arra,Mika…). Pár elemet én valahonnan nagyon ismerősnek láttam,ilyen például az is,hogy a gyereket sok próba elé állítják majd,ahol meg is halhat (Harry Potter gyanús…).
Nem tetszett,hogy történelmi példákkal akart alá támasztani dolgokat,hogy milyen öreg egy vámpír (ott volt Kolombusszal a hajón és együtt fedezték fel Amerikát,elterjesztette Amerikában a vámpírizmust…)
A farkasok mióta barátjai a vámpíroknak? Már nem azért,inkább a vérfarkasoknak kellene a barátjaiknak lenniük,nem??
A vámpírok hegye maga és az út pedig eléggé Húrin gyermekeire volt hasonlatos vámpír beütéssel. A törpe is…
Kedvenc szereplőm mégis a kis Harkan volt,aki megszólalt és kiderült,azért esznek olyan dolgokat a törpék,mert nincs szaglásuk és nincsenek ízlelőbimbóik…:D
Ezeket leszámítva jó történet,csak néhol erőltetett és koppincs szerintem.

>!
Imagine
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Nagyon jó volt. Talán eddig a legjobb. Igaz elég sok név volt benne így nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda de a végén megtaláltam a fonalat. Nagyon jó volt az egész nem is tudok róla semmit mert akkor csak azt hajtogattam, hogy imádtam, nagyon tetszett…..

>!
abstractelf P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ez a rész annyira, de annyira fantasztikus volt! Imádtam az elejétől a végéig, s tényleg csak dicsérni tudom. Az elején még meglepődtem, milyen sok év telt el a két kötet között, viszont ez csak az előnyére szolgált, azt gondolom.
Az nálam csak pozitívum volt, hogy egyre többet megtudhattunk Mr. Crepsley múltjáról és gondolkodásáról, akárcsak a vámpírtársadalomról. Imádtam, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektettek Larten és Darren kapcsolatára, mert ez remek helyzeteket teremtett. Elég sokszor nevettem fel hangosan, a végén viszont tényleg meglepődtem. Izgalmas kötet lesz a következő is, abban biztos vagyok!

>!
Szulila P
Darren Shan: A Vámpírok Hegye

Ez a rész és a következő kettő (a Vampire Rites Trilogy) a kedvenceim meg az utána lévő és az azutáni :D A hagyományok megismerése, a klánba történő csatlakozás nehézségei és szépségei. Szerintem nagyon összeszedett és jól kitalált. Emlékszem amikor először olvastam, a vámpíros történetek még nem voltak ennyire divatosak, mint ma.. azóta sok könyvön átrágtam magam és mai napig ezt tartom a legnormálisabbnak. Nem sok fiktív (főleg vámpíros) történet van amiről el tudnám hinni hogy igaz lehetne, de ha választanom kellene biztos DS verzióját választanám. Igaz kissé szigorúak a szabályaik, de nekem nagyon tetszenek az ősi tradíciók. Valamiért jobban is szeretem, mikor a Hegyen zajlanak az események és nem a cirkuszban, vagy a városban. Több dolgot inkább nem értékelnék benne, mert már nem tudom nem elfogultan nézni a szereplőket úgy hogy ismerem a jövőjüket. :)


Népszerű idézetek

>!
könyvskorpió

A diák, míg tanul, nem méltányolja a tanárait. Csak később, amikor már többet tud a világról, érti meg, milyen sokkal tartozik azoknak, akik nevelték. A jó tanár nem vár dicséretet, sem szeretetet a fiataloktól. Kivárja, hogy idővel megkapja tőlük.

106. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: diák · Seba Nile · tanár
>!
takiko

    – Miért vetkőznek le? – néztem rájuk értetlenül.
    – A ruháink valamelyest megvédenének bennünket, de a végén cafatokban lógnának rajtunk – magyarázta Gavner. – Jobb, ha megkíméljük őket.
    Amikor levette a hosszúnadrágját is, megláttuk sárga boxeralsóját, amelybe rózsaszín elefántokat hímzett valaki.
    – Ajándékba kaptam – mormolta, dühösen elvörösödve.
    – Gondolom, valami asszonyszemélytől, akivel romantikus közelségbe kerültél – jegyzete meg Mr. Crepsley, és rendes körülmények között kemény vonalú szája a két sarkánál felfelé rándult, azzal fenyegetve, hogy mindjárt elmosolyodik.
    – Szép nő volt – sóhajtott föl Gavner, és ujját végighúzta az egyik elefánt körvonalain. – Amúgy az alsóneműk terén gyalázatosan rossz ízlésű…
    – Nemkülönben a férfiak terén – tettem hozzá kissé pimaszul.

50-51. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Gavner Purl · Larten Crepsley
>!
Jean P

Az élet egyetlen nagy kihívás – (…) –, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

25. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
Razor SMP

    – Hogyhogy maga nem eszik levest? – csodálkoztam Mr. Crepsleyn, aki csak a száraz kenyeret rágcsálta.
    – Nem bírja a gyomrom a denevérhúslevest – felelte.
    A kanál úton a szám felé megállt a levegőben. A levesbe áztatott kenyérdarab lepottyant az asztalra.
    – Denevérhúsleves? – sikítottam.
    – Persze – válaszolta Gavner. – Miért, mit gondoltál, miből készült?
    Lebámultam a tányéromban sötétlő folyadékra. A barlangban félhomály volt, de most, hogy jobban odanéztem, láttam a léből kibukkanó vékony, bőrszerű szárnyat.
    – Azt hiszem, hányni fogok – nyögtem.

89-90. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Gavner Purl · Larten Crepsley
>!
horsegirl

– Te vagy az, Kurda?
– Nem! (…) Larten?
– Igen (…).
– Az más.

114. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kurda Smahlt · Larten Crepsley
>!
Ellani

    – Ezek szerint bátrabb vagyok magánál – vigyorogtam önelégülten.
    – Ne keverd össze a hülyeséget a bátorsággal – szólt rám szigorúan.

156. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Larten Crepsley
>!
Lunemorte MP

Sohasem ismerheted be, hogy vesztettél, még akkor se, ha a kudarc elkerülhetetlennek látszik.

20. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny
>!
Lunemorte MP

Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lenne az élet, ha mindannyian kimondanánk azt, amit gondolunk.

120. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kurda Smahlt
>!
Lunemorte MP

    – Hogy halhattok meg, ha már egyszer meghaltatok? – értetlenkedtem.
    – A testem… meghalhat, mint… akárki másé. Ilyenkor… a lelkem visszamegy oda… ahol volt.

72. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
takiko

    Mr. Crepsley és Gavner vastag réntakarókba bugyolálva aludtak, amikor megérkeztem. Gavner hangosan horkolt. Így, hogy csak a fejük látszott ki, beillettek volna a világ legrondább pólyásainak! Sokért nem adtam volna, ha van olyan fényképezőgépem, amellyel le lehet kapni a vámpírokat!

43. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Gavner Purl · Larten Crepsley

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Harkat Mulds · Seba Nile · Desmond Tiny · Gavner Purl · Kurda Smahlt · Arra Sails · Paris Skyle · diák · Vanez Blane


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös