A ​vámpír herceg (Darren Shan regényes története 6.) 427 csillagozás

Darren Shan: A vámpír herceg

Élethalálharc a Vámpírok Hegyének mélyén

Az árulónak bélyegzett Darren Shan farkasszemet néz a halállal. Hiába szökött meg, a vér szava visszahívja. A Vámpírok Hegyén ugyanis véres leszámolásra készülnek a hatalomra éhes vérszipolyok.
Vajon ki lesz az éjszaka ura?
Tud-e fordítani Darren Shan az események menetén, vagy eljött a vámpírok több ezer éves uralmának vége? A Vámpírok Hegye trilógia ezzel lezárul – a történetnek azonban még nincs vége!

Eredeti mű: Darren Shan: The Vampire Prince

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2011
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631189971
>!
Móra, Budapest, 2006
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631182187 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2006
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631182185 · Fordította: F. Nagy Piroska

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Seba Nile · Arra Sails · Paris Skyle · Vanez Blane


Kedvencelte 76

Most olvassa 20

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
molly_
Darren Shan: A vámpír herceg

Ez a kötet sose volt a kedvencem, ettől függetlenül most is élveztem az olvasást.
Egy kicsit lassabban indul be a sztori, de aztán belecsapunk a lecsóba, lesz itt minden: hatalmas viták, tárgyalások, váratlan fordulatok, csata, halál… az utóbbitól még most is teljesen kivagyok borulva.
A vége nekem túl giccses és hihetetlen, de hát nyilván nem kell véresen komolyan venni ezt a sorozatot, nem felnőtteknek írták.. :)
Még a halálban is légy győzedelmes!
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/04/darren-shan-…

>!
Hajnalka_Anonymous
Darren Shan: A vámpír herceg

Az elején már komolyan kezdtem bebeszélni magamnak, hogy fáj mindenem. Aztán egy olyan kis rész következett, ami elég érdekesnek bizonyult, viszont volt benne egy csepp undor is számomra legalábbis. Az előző kötet után voltam olyan szerencsétlen, hogy A vámpír herceg Wikipédia oldalára tévedtem és jól elspoilereztem magamnak egy pár dolgot úgyhogy aki szeretne normálisan elolvasni egy könyvet, SEMMI ESETRE SE NÉZZE MEG ELŐTTE A WIKIPÉDIA OLDALÁT!!!
Na, de vissza térve a wikivel való kapcsolatomtól a könyvhöz… Egyre inkább, ahogy haladtam előre az olvasással úgy lett izgalmasabb és cselekménydúsabb. Lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de annyi poén van elrejtve egy-egy veszélyekkel téli szituációban, hogy az eddigi részekhez képest mondhatni ez volt a legviccesebb. Illetve én annyit röhögtem rajta, hogy már-már meglepődtem rajta. Nem mondom, nem lett kedvenc az első része miatt, meg tulajdonképp majd hogy nem az egész miatt, mert ha nincsenek benne ezek a „poénok”, akkor nem is tudom mihez kezdtem volna. Azonban a végkifejletből kifolyólag mégis 5 csillagot adtam rá. Nem tudom, lehet, hogy csak nem tudok kevesebbet adni egy Darren Shan műre :) az öt csillagot valaki nagyon nem akarta, hogy megadjam, de csak sikerült egy év után:D

>!
papeerzsepi
Darren Shan: A vámpír herceg

Egyre jobb ez sorozat. Építkezik, tetszik, hogy meg van/volt az oka minden történésnek. Jellemfejlődést is észre lehet venni. Kíváncsi vagyok a sorozat következő részeire is.

>!
rafaelo0824
Darren Shan: A vámpír herceg

Nem tudtam letenni, amíg a végére nem értem. Tetszett, hogy nem volt minden fekete és fehér, tetszett Darren haditerve és legfőképpen a végén a tanulság, amit leszűrt az egészből. Kár, hogy Mr. Crepsley elég keveset szerepelt ebben a részben, de az igazat megvallva nem is tudott volna többet.

>!
Chöpp 
Darren Shan: A vámpír herceg

Itt a vége számomra a történetnek. Eddig jutottam el „önállóan”, majd most a Kislányommal. 11 éves lesz. Kérdés: Olvassam-e Neki tovább, vagy olvassa majd később egyedül. Eddig nagyon élvezte a sorozatot. Ez most már ismeretlen terep a számomra. Nem „durvul be” Darren a folytatásban? Olvashatjuk tovább, vagy nem? Vacillálok.

2 hozzászólás
>!
swa_z
Darren Shan: A vámpír herceg

Tetszett,hogy a farkasok befogadták Darrent és ápolgatták,úgy tekintettek rá mintha a saját kölykük lenne. Sejtettem,hogy Kurda spoiler. Így nem igazán lepődtem meg,az előző kötet végén történ eseményeken és,hogy végül mi lett a sorsa. Valamennyire igaza volt,hogy nem akart háborút,de azzal,hogy hogyan akarta ezt elkerülni azzal már nem értettem egyet. Az viszont tényleg fura volt,hogy mivel mentették fel Darrent a kivégzés alól. :D

>!
Móra, Budapest, 2011
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631189971
>!
Szulila
Darren Shan: A vámpír herceg

Így sokadik olvasásra kezdett érlelődni bennem egy gondolat, és mire a könyv végére értem, rájöttem, hogy talán ez az egyik kedvenc részem a sorozatból :)
Ez az utolsó olyan könyv, ami még a vidámabb gyermekibb részhez tartozik szerintem. Innen csak durvul a történet és minden egyes ezt követő résszel kezdtem elveszteni a „reményt”, annyira kilátástalannak tűnt Darren helyzete, ahogy haladunk tovább. Itt még mellette állt a vámpírok szerencséje :)
Mondhat nekem bárki bármit, Kurdát nem tudom megszeretni. Számomra ellenszenves marad örökre hiába vannak amúgy jó érvei is spoiler Seba ebben is csodálatos, amióta jobban megismerhettem őt az előzmény sorozatban, azóta még inkább imádom és remek mesternek tartom.
Még most is rémlik, hogy régen, első olvasásra hogy meglepődtem a végén, pedig elég logikus – elég a címre nézni :) az egyetlen hibája a könyvnek hogy még nincs benne Vancha, de elvileg itt még nem tudhatok a létezéséről, szóval vissza is szívom :D

3 hozzászólás
>!
Imagine
Darren Shan: A vámpír herceg

Imádom, imádom, csakis imádom! Ezt csak imádni lehet az összes többi résszel. Vége a legjobb csak egy kicsit elkapkodott. De ez nem is baj mert tökéletesen lett meg írva. Nem tudom többet írni csak azt, hogy IDE A KÖVETKEZŐ RÉSSZEL. :)

>!
Ancsúr
Darren Shan: A vámpír herceg

Lassabb lefolyású történetre számítottam, de így is tetszett. Most viszont annyira összekuszálódtak a szálak, hogy még csak tippem sincsen, hogy miről szólhat majd a következő rész.
Kicsit sajnálom, hogy ennyi jó szereplőt vesztettünk el a mostani könyv során, de örülök, hogy megint találkozhattunk Rudival, és a falkájával.

>!
Panni777
Darren Shan: A vámpír herceg

Imádom ezt a sorozatot! Igaz, hogy gyerekeknek íródott, de pont ezt szeretem benne: szókimondó, lényegre törő, nincs agonizálás, hogy mennyire szenved Darren itt és ott, csak a tények. Sajnálom, hogy tiniként nem került a kezembe, biztos a kedvencem lett volna.
Ja és a legjobb ebben a részben a vámpírok és a farkasok kapcsolata, jó ötlet és egyben nagyon aranyos is. :)


Népszerű idézetek

>!
Hajnalka_Anonymous

Még a halálban is légy győzedelmes.

126. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · halál
1 hozzászólás
>!
Lex

Gondold meg jól, kiben bízol meg. Még akit jó barátodnak hiszel, az is képes lehet arra, hogy eláruljon.

(első mondatok)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Hajnalka_Anonymous

Reménytelen helyzetek kétségbeesett lépéseket szülnek.

179. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
D_Alexia

A sors keze… veri a taktust… egy szív alakú.. órán.

>!
Chöpp 

Soha többé nem fogom magától értetődőnek venni a körülöttem lévő tájat.

16. oldal

>!
Lex

A legtöbb vámpír sohasem döbben rá, hogy valójában milyen értelmetlen és barbár dolog a háború.

121. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vanez Blane
>!
Hajnalka_Anonymous

(…) – ez a vég kezdete – (…)

14. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Hajnalka_Anonymous

Minden olyan más. Hajnalodik, de a hold és a csillagok még halványan ragyognak az égen. Olyan sokáig voltam odabent a hegy belsejében, hogy elfelejtettem, milyen a nappal. Csodálatos.

18. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: csillag · Darren Shan · Hold
>!
Hajnalka_Anonymous

A tisztség azonban valódi lesz, nem csak a cégtáblára fogjuk kiírni.

183. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Paris Skyle
>!
Mentafagyi

    Furcsamód vigasztaló volt hallani, hogy Mr. Crepsley még az aggodalmak közepette sem tett le választékos beszédstílusáról.

45. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös