!

A ​vámpír herceg (Darren Shan regényes története 6.) 386 csillagozás

Darren Shan: A vámpír herceg
Book24 · 2.490 Ft –16% 2.092 Ft
Bookline · 2.490 Ft –15% 2.116 Ft
500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Élethalálharc a Vámpírok Hegyének mélyén

Az árulónak bélyegzett Darren Shan farkasszemet néz a halállal. Hiába szökött meg, a vér szava visszahívja. A Vámpírok Hegyén ugyanis véres leszámolásra készülnek a hatalomra éhes vérszipolyok.
Vajon ki lesz az éjszaka ura?
Tud-e fordítani Darren Shan az események menetén, vagy eljött a vámpírok több ezer éves uralmának vége? A Vámpírok Hegye trilógia ezzel lezárul – a történetnek azonban még nincs vége!

Eredeti mű: Darren Shan: The Vampire Prince

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Móra, Budapest, 2011
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631189971
>!
Móra, Budapest, 2006
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631182185 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2006
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631182187 · Fordította: F. Nagy Piroska

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Seba Nile · Arra Sails · Vanez Blane · Paris Skyle


Hirdetés

Kedvencelte 73

Most olvassa 17

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
molly_ P
Darren Shan: A vámpír herceg

Ez a kötet sose volt a kedvencem, ettől függetlenül most is élveztem az olvasást.
Egy kicsit lassabban indul be a sztori, de aztán belecsapunk a lecsóba, lesz itt minden: hatalmas viták, tárgyalások, váratlan fordulatok, csata, halál… az utóbbitól még most is teljesen kivagyok borulva.
A vége nekem túl giccses és hihetetlen, de hát nyilván nem kell véresen komolyan venni ezt a sorozatot, nem felnőtteknek írták.. :)
Még a halálban is légy győzedelmes!
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/04/darren-shan-…

>!
Hajnalka_Anonymus P
Darren Shan: A vámpír herceg

Az elején már komolyan kezdtem bebeszélni magamnak, hogy fáj mindenem. Aztán egy olyan kis rész következett, ami elég érdekesnek bizonyult, viszont volt benne egy csepp undor is számomra legalábbis. Az előző kötet után voltam olyan szerencsétlen, hogy A vámpír herceg Wikipédia oldalára tévedtem és jól elspoilereztem magamnak egy pár dolgot úgyhogy aki szeretne normálisan elolvasni egy könyvet, SEMMI ESETRE SE NÉZZE MEG ELŐTTE A WIKIPÉDIA OLDALÁT!!!
Na, de vissza térve a wikivel való kapcsolatomtól a könyvhöz… Egyre inkább, ahogy haladtam előre az olvasással úgy lett izgalmasabb és cselekménydúsabb. Lehet, hogy csak nekem tűnt fel, de annyi poén van elrejtve egy-egy veszélyekkel téli szituációban, hogy az eddigi részekhez képest mondhatni ez volt a legviccesebb. Illetve én annyit röhögtem rajta, hogy már-már meglepődtem rajta. Nem mondom, nem lett kedvenc az első része miatt, meg tulajdonképp majd hogy nem az egész miatt, mert ha nincsenek benne ezek a „poénok”, akkor nem is tudom mihez kezdtem volna. Azonban a végkifejletből kifolyólag mégis 5 csillagot adtam rá. Nem tudom, lehet, hogy csak nem tudok kevesebbet adni egy Darren Shan műre :) az öt csillagot valaki nagyon nem akarta, hogy megadjam, de csak sikerült egy év után:D

>!
Szulila P
Darren Shan: A vámpír herceg

Így sokadik olvasásra kezdett érlelődni bennem egy gondolat, és mire a könyv végére értem, rájöttem, hogy talán ez az egyik kedvenc részem a sorozatból :)
Ez az utolsó olyan könyv, ami még a vidámabb gyermekibb részhez tartozik szerintem. Innen csak durvul a történet és minden egyes ezt követő résszel kezdtem elveszteni a „reményt”, annyira kilátástalannak tűnt Darren helyzete, ahogy haladunk tovább. Itt még mellette állt a vámpírok szerencséje :)
Mondhat nekem bárki bármit, Kurdát nem tudom megszeretni. Számomra ellenszenves marad örökre hiába vannak amúgy jó érvei is spoiler Seba ebben is csodálatos, amióta jobban megismerhettem őt az előzmény sorozatban, azóta még inkább imádom és remek mesternek tartom.
Még most is rémlik, hogy régen, első olvasásra hogy meglepődtem a végén, pedig elég logikus – elég a címre nézni :) az egyetlen hibája a könyvnek hogy még nincs benne Vancha, de elvileg itt még nem tudhatok a létezéséről, szóval vissza is szívom :D

3 hozzászólás
>!
Imagine
Darren Shan: A vámpír herceg

Imádom, imádom, csakis imádom! Ezt csak imádni lehet az összes többi résszel. Vége a legjobb csak egy kicsit elkapkodott. De ez nem is baj mert tökéletesen lett meg írva. Nem tudom többet írni csak azt, hogy IDE A KÖVETKEZŐ RÉSSZEL. :)

>!
AniTiger MP
Darren Shan: A vámpír herceg

Talán a legnagyobb fordulat – számomra – ebben a könyvben volt. Amikor először olvastam muszáj volt utánajárnom, hogy nem az utolsó rész-e esetleg. Valahogy az elejéből kiindulva nehéz jó véget elképzelni a könyvnek – imádom!

Vannak részek, amik zseniálisak és vannak benne szomorúak, de összességében egy izgalmas jó rész, amin aztán lehet izgulni :D

(Természetesen ez egy olyan hely a könyvtörténelmi utazásaim során, ahova egyáltalán nem akarok ellátogatni: A Vámpírok Hegye)

>!
Panni777
Darren Shan: A vámpír herceg

Imádom ezt a sorozatot! Igaz, hogy gyerekeknek íródott, de pont ezt szeretem benne: szókimondó, lényegre törő, nincs agonizálás, hogy mennyire szenved Darren itt és ott, csak a tények. Sajnálom, hogy tiniként nem került a kezembe, biztos a kedvencem lett volna.
Ja és a legjobb ebben a részben a vámpírok és a farkasok kapcsolata, jó ötlet és egyben nagyon aranyos is. :)

>!
abstractelf
Darren Shan: A vámpír herceg

Jobban tetszett az előző résznél, viszont a végét kicsit elkapkodottnak éreztem. Ennek ellenére még mindig szeretem a sorozatot és Larten-t is. Jöhet Vancha, akit már beharangoztak nekem. :)

6 hozzászólás
>!
Anonim_Dreamer
Darren Shan: A vámpír herceg

Imádom, imádom, imádom!
Azt hiszem, az eddigi kedvenc kötetem – bár lehet azért, mert most nagyon benne vagyok Darren világában, nem tudom. Az elejétől a végéig imádtam.
Még mindig félek a pókoktól, bár már kevésbé; a farkasok még mindig a kedvenceim és igen, kijelenthetem: szeretem Larten Crepsleyt. Az érzelmi megnyilvánulásain könnyezni tudok, akár sír, akár csak hirtelen hévvel örül, egyszerűen szeretem.
A hercegeket is megkedveltem, Harkatot pedig ide akarom hozni, mert ennivaló.
Imádom Darren stílusát, a gördülékenységet, a fogalmazásmódot, a karaktereket és igen, a karakterek fejlődését is: Darren Shan sokat változott, pozitív értelemben a sorozat kezdete óta számomra, most már igazán kedvelem.
Alig várom a holnapot, hogy megkapjam a következő részt *w*

>!
victoria_m997
Darren Shan: A vámpír herceg

Egyszerűen imádom! *-* Hiába utal a cím a cselekményre, mégse számítottam rá, nagyon meglepődtem. De teljesen belezúgtam a sorozatba, az íróról nem is beszélve *♡*


Népszerű idézetek

>!
Hajnalka_Anonymus P

Még a halálban is légy győzedelmes.

126. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · halál
1 hozzászólás
>!
Lex

Gondold meg jól, kiben bízol meg. Még akit jó barátodnak hiszel, az is képes lehet arra, hogy eláruljon.

(első mondatok)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Hajnalka_Anonymus P

Reménytelen helyzetek kétségbeesett lépéseket szülnek.

179. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
Hajnalka_Anonymus P

(…) – ez a vég kezdete – (…)

14. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
Hajnalka_Anonymus P

Minden olyan más. Hajnalodik, de a hold és a csillagok még halványan ragyognak az égen. Olyan sokáig voltam odabent a hegy belsejében, hogy elfelejtettem, milyen a nappal. Csodálatos.

18. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: csillag · Darren Shan · Hold
>!
Mentafagyi

    Furcsamód vigasztaló volt hallani, hogy Mr. Crepsley még az aggodalmak közepette sem tett le választékos beszédstílusáról.

45. oldal, 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
Lex

A legtöbb vámpír sohasem döbben rá, hogy valójában milyen értelmetlen és barbár dolog a háború.

121. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vanez Blane
>!
Hajnalka_Anonymus P

A tisztség azonban valódi lesz, nem csak a cégtáblára fogjuk kiírni.

183. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Paris Skyle
>!
D_Alexia

A sors keze… veri a taktust… egy szív alakú.. órán.

>!
Gwen_Black

Én öltem meg. A dolog mélyen megrendített. Soha senkit nem öltem még meg. Igaz, hogy meg akartam büntetni a vérszipolyokat azért, amit Gavnerrel tettek, de csak most ébredtem rá a tetteim következményeire. Ez a vérszipoly – ez a személy – halott. Én vettem el az életét, és soha többé nem adhatom vissza neki.


A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös