A ​Pokol hősei (Démonvilág 10.) 118 csillagozás

Darren Shan: A Pokol hősei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kislány fura tekintettel mered rám. Fiatalabb, mint amilyennek először hittem, a kezében egy játékmackót szorongat. Te vagy a mumus? – suttogja elkerekedő szemmel. Igen – felelem rekedten, aztán megragadom a fejét hatalmas, sebhelyes, véráztatta karommal, és összeroppantom.

Beranabus és Dervish halott.
Bec szentségtelen szövetségre lépett Vész herceggel.
Kernel megvakult, és akarata ellenére a Földön tartják.
Grubbs szinte beleőrül a bánatba, és kezdi elveszíteni az önuralmát.

A démonok átkelnek.
A Tanítványok hullanak.
Árny vár.

Elérkezett a vég.

Eredeti mű: Darren Shan: Hell's Heroes

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Móra, Budapest, 2010
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187649 · Fordította: Mikó Bálint

Kedvencelte 27

Most olvassa 11

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: A Pokol hősei

Hát… Hűűűűűha!
Furcsa érzés volt letenni a könyvet, hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek, annyira természetes volt, hogy mindig várt egy következő kötet. Abba is nagyon érdekes volt belegondolni, hogy az első részek honnan indultak, és most hová érkeztünk meg.
Befejezésnek szerintem ideális volt. Néhány helyen lehetett ugyan sejteni, hogy „na, itt tuti lesz valami fordulat”, aztán meg lehetett várni és várni és közben agyalni, hogy mi lesz a tényleges cselekmény, de összességében fordulatosnak mondható.
A végén sok gondolat van, amin az ember tényleg eltöpreng.
Összességében nagyon tetszett a sorozat, bátran ajánlom bárkinek. Néhol ugyan morbid és véres, de szerintem túl lehet ezen lépni és egy igen érdekes, szövevényes, lebilincselő sztorit kap az ember.

>!
Nyírő_Helga
Darren Shan: A Pokol hősei

Vége lett…
Összegezve ismét egy remek történetet kaptunk kisebb nagyobb hibákkal , mégis szerethető volt az egész(már ha mondhatok ilyet….). Nekem ez valamiért jobban tetszett mint a vámpír sorozatja..
Azért hiányozni fog…Főleg Vész herceg…Csak én imádom őt?:D

>!
Gwen_Black
Darren Shan: A Pokol hősei

Oké, na szóval most, hogy eljutottam a sorozat végére (megint), csak annyit mondanék, hogy óriási volt. Egytől-egyig az összes részt imádtam, faltam a betűket, és egy csomó szereplőt a szívembe zártam – még Vész herceget sem gyűlölöm annyira, mint kéne. Darren egy hihetetlen író, hogy mindezt képes volt megcsinálni. Egy ilyen világ megalkotásához, egy ilyen történet megírásához óriási fantázia kell, ami benne megvan – nem úgy, mint a démonokban, ahogy az gyakran említésre került a sorozat folyamán. Őszintén szólva nem tudok mit mondani, mert csak ismételném önmagam, és az előző részeknél leírt rövidke véleményeimet, úgyhogy csak annyi, hogy az egész nagyszerű volt.^^

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Darren Shan: A Pokol hősei

Ha eddig nem imádtam eléggé Darren bácsit, akkor ezután hivatalos rajongó lettem! A történet úszik a fájdalomban és a reménytelenségben. Ebből a helyzetből nem lehet épen megkerülni, ám amikor senki sem várja nem várt fordulat következik. Egyszerűen imádom. :)

>!
Szulila P
Darren Shan: A Pokol hősei

Bár az utolsó részhez írom, ez az értékelés az egész sorozatra igaz. Jó pár év után úgy éreztem ideje újraolvasni. Nagyon nosztalgikus élmény volt, mert 14 évesen ezzel a sorozattal szerettem meg igazán az olvasást. Bármennyire elvetemültnek is hangzik, majd ha egyszer lesznek gyerekeim és elérik a megfelelő kort, tuti kint hagyom az első részt valami jól látható helyen, hogy rákérdezzenek hogy „anya mi ez?” én meg gyorsan felkapom majd hogy „ez egy felnőtteknek szóló, nagyon ijesztő könyv” – remélve, hogy ezzel is csak azt érem el, hogy csakazértis lelopják a polcról és a takaró alatt olvassák majd el éjjelente elemlámpával. Ördögi kacaj :D és talán ugyanúgy nem tudják majd letenni egyik részét sem, mint most én ennyi év után se. Imádom. :)

>!
Botond_Kiss_2
Darren Shan: A Pokol hősei

Nagyon Tetszett a Könyv :). De észre vettem valamit :D.
Kernel a Kahgash szeme nem? Szóval az emberek közül csak ő látja a fényeket. A 2. Részben amikor a Kernelék elköltöztek az egyik faluba, ott volt egy Idős néni,aki szintén látta a fényeket :D. Akkor nem csak Kernel Volt a szem :). Remélem nem értettem félre :D. Ez egy kisebb hibának számít? :)

>!
KeijuL
Darren Shan: A Pokol hősei

A sorozat eleje remekül indult, különösen az első és a harmadik könyv tetszett. Sajnos a végére nagyon elfáradt. Én személy szerint nem kedvelem különösebben az olyan történeteket, ahol mindenre választ kapunk. Szerintem fontos, hogy néhány kérdés megválaszolását az olvasó fantáziájára bízzuk. Ez a befejezés számomra iszonyúan kínos volt és egy kissé unalmas. Értem én, hogy ez elvileg gyerekeknek készült, de a közhiedelemmel ellentétben a gyerekek nem teljesen ostobák, nem kell mindent a szájukba rágni. Szerintem sokkal jobb történet kerekedhetett volna ebből az egészből, ha minden sokkal kisebb léptékű marad. Meghagyni Vész herceget főgonosznak, és csak a történet legvégén meghinteni, hogy vannak nála sokkal nagyobbak, meg a világmindenség meg minden…
Ez most nem jött be, ettől függetlenül az első négy rész továbbra is remek és biztos el fogom még olvasni őket a jövőben, de a sorozat második fele felejtős.

>!
KovácsNóci 
Darren Shan: A Pokol hősei

Az egész sorozat legjobb része! Ez a csavar a végén valami mesteri. Az egész sorozat nagyon jó, de ez a végén ez leírhatatlan. Darren Shan ismét nagyot alkotott! Egy sorozat kiváló lezárása, pedig sajnos az ilyen számomra ritka.

>!
Glória
Darren Shan: A Pokol hősei

Na, akkor ezt a sorozatot is összefoglalnám.
Nem tetszett annyira, mint a Vámpír könyvek, de bele tudtam szeretni a történetbe, és a karakterekbe is egyaránt.
Tetszett, hogy mindig más szemszögéből láthattuk a dolgokat, sokkal áttekinthetőbb volt az egész, bár néha összezavarodtam egy kicsit.
A démonos dolog ügyesen kivitelezett. Hogy lehet egy embernek ekkora képzelőereje? :D
Köszi Darren, hogy megírtad azt a sorozatot. :)

>!
KatieV
Darren Shan: A Pokol hősei

Na végre. Abban reménykedtem, hogy talán a végére kap még egy löketet a cselekmény, de csalódnom kellett, ugyanolyan gagyi volt, mint a legutóbbi 4-5 kötet. Tényleg kár érte, olyan remekül kidolgozott világban játszódott, sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de a történetvezetés szörnyű volt, a karaktereknek pedig kb. semmi egyéniségük nem volt, legalábbis az utolsó pár kötetben.


Népszerű idézetek

>!
Morn

– Ez a Démonvilág univerzuma – emlékeztetem. – Varázslat, szörnyek, rémálmok és az őrület otthona. Persze hogy nincsenek nyavalyás számítógépek!
– Miért nincsenek? – kérdez vissza. – Talán a démonok is szívesen lógnának a neten.

Ki ez a lány? (84.o)

7 hozzászólás
>!
Shinozuka_Kazuko

Vész herceg a világba búmagot vet, Vész herceg gyász ütött fákat ültet.
Bent a háló közepén Vész herceg ül, mint egy vén.
Keze csonka, szeme fakó, lelkében ezernyi kígyó. Bûnök rusnya férgei alvadt véred éhezik.
Bent a háló közepén Vész herceg karma kemény.
Vörös pókszálakon mászik, kínt osztogat, elvesz bármit.
Mehet barát, jöhet galád, remény tûnik, zúdít csapást,
Holdat iszik, napot zabál, malmoz, míg eljön a halál.
Bent a háló közepén, Vész herceg, se te, se én…

>!
gladyna

– Meghibbantál…
– Lehet, de tapasztalataim szerint minél többet okoskodsz, annál nagyobb eséllyel lövöd lábon magadat. Juni, Davida Haym és Antoine Horwitzer sokkal intelligensebb volt nálam; mindhárman alaposan kitervelték, hogyan csinálnak ki. Én még mindig itt vagyok, ők pedig halottak. Néha megéri egyszerűnek lenni.

>!
gladyna

El kellene mondanom Kernelnek, amit a Kah-Gash kifecsegett nekem, és újból felajánlhatnám neki a távozás lehetőségét. Így lenne korrekt.
Én azonban egy nyálka borította, szőrös, mutáns, farkasképű fenevad vagyok.
Mi a fenét tudok én a korrektségről?

>!
nnLuca

Nem várhatunk arra, hogy majd valaki más elvégzi helyettünk, amit nekünk kell. A sorsunk olyan, amilyenné alakítjuk. Akármit hoz is az élet, szembe kell néznünk vele. Na de ha olyasmiről van szó, ami felülmúlja a várakozásainkat, ami túl nagy feladatnak tűnik?
Hát… ebben az esetben meg kell találnunk a bennünk rejlő hőst, és kijátszani az ütőkártyáinkat. Az univerzum sohasem állít minket olyan erőpróbák elé, amelyeknek nem tudunk megfelelni. Csak hinnünk kell magunkban, és meglesz az erőnk, hogy győzedelmeskedjünk.

225. oldal

>!
Sentis

Már jóval előbb csatlakozni akartam hozzátok, de az orvosom nem engedte – panaszkodik Cápa – Folyton nyugtatókkal tömött. Ha nem falta volna fel egy démon, még mindig egy kórházi ágyon hevernék. Az utódja szerencsére jóvalkevésbé viselte szívén a sorsomat.

73. oldal

>!
Gwen_Black

– Jóval több varázsenergiát használhatnánk fel, ha nem törted volna ripityára a varázskövet – dörmögi Kirilli.
Egészen közel hajolok az arcához.
– Látod a vérfarkasokat? – Hüvelyk- és mutatóujjamat épp az orra előtt közelítem egymáshoz fél centiméternyire. – Ilyen közel jársz hozzá, hogy felszolgáljalak nekik ebédre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Császára
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Jon Sprunk: Az Árny fia
Peter V. Brett: A Rovásember
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Christie Golden: A Holtak Tánca
Sang-Sun Park: Tarot Café 6.
Joe Hill: Szarvak
Tim Powers: Anubisz kapui I-II.