A ​Pokol hősei (Démonvilág 10.) 152 csillagozás

Darren Shan: A Pokol hősei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kislány fura tekintettel mered rám. Fiatalabb, mint amilyennek először hittem, a kezében egy játékmackót szorongat. Te vagy a mumus? – suttogja elkerekedő szemmel. Igen – felelem rekedten, aztán megragadom a fejét hatalmas, sebhelyes, véráztatta karommal, és összeroppantom.

Beranabus és Dervish halott.
Bec szentségtelen szövetségre lépett Vész herceggel.
Kernel megvakult, és akarata ellenére a Földön tartják.
Grubbs szinte beleőrül a bánatba, és kezdi elveszíteni az önuralmát.

A démonok átkelnek.
A Tanítványok hullanak.
Árny vár.

Elérkezett a vég.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2010
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187649 · Fordította: Mikó Bálint

Kedvencelte 28

Most olvassa 11

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

kovklau>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Akkor hát elérkezett a történet vége.. Vagy csak a kezdete?
Valami hihetetlen író Darren Shan. Egy 10 kötetes sorozatnál így fent tartani az olvasó érdeklődését, egyre jobb és váratlanabb csavarokkal összezavarni az olvasót, úgy, hogy már mindenkit gyanúsnak tart, még magukat a főszereplőket is úgy, aztán az hogy teljes jellemváltoztatáson kíséri végig őket, ezen kívül az egész cselekményt így összehangolni és mindeközben ilyen részletgazdag univerzumokat létrehozni nem kis teljesítmény.
Grubbs a lázadó kamaszból lett olyan hős aki próbál mindenkit megmenteni, majd felnőtt és rájött, hogy sajnos mindenhol vannak áldozatok, így sokszor kegyetlen volt, de közben mégis emberséges vérfarkas, aztán pedig az egész átkerült spoiler Ő lett a kedvenc karakterem, ennek a jellemfejlődésnek köszönhetően. Valahol szerettem, valahol utáltam a tettei miatt, de mindent helyesen tett, akkor is ha abban a pillanatban nem is látszott helyesnek.
Kernel karakterét egy kitaszított fiúéról indult, akinek 12 évesen +7év a démonvilágban nem maradt más választása mint a démonok gyilkolása. Olyan traumákat élt meg, amiket senkinek sem szabadna, kezdve egy kistestvér elveszítésétől a vakságon át, aztán spoiler. Nála is a jellemváltozás óriási méretű volt. Ahhoz képest, amikor először került harcmezőre egy démonnal elhányta magát, az utolsó részekben spoiler
Bec a kedves kislányból lett harcos papnő. Borzalmas dolgokon ment keresztül, évekig bezárva egy barlangba mégsem tört meg. Teljesen megbocsátható lett volna spoiler ő mégis kitartott és végül spoiler Kedvelhető karakter volt és nagyon tetszett benne, hogy a legvégén milyen emberséges volt spoiler
Ezen kívül Bran a „félkegyelmű” története páratlan. Végig mellékszereplő volt, mégis a negyedik kötetbeli megjelenése óta végig a háttérben borzalmas és egyben hihetetlen dolgokra kellett rájönnünk vele kapcsolatban. Ő okozta a legtöbb és legnagyobb meglepetéseket az egész történetben. Tökéletesen volt felépítve a karaktere.
Ezen kívül Vész herceg végig a rossz oldalon állt, mégis valahogy sikerült megszeretnem és a szívemhez nőnie. A vége után nem is tudom, hogy gyűlöljem vagy szeressem. spoiler
Hiányozni fog ez a történet, de szerintem kellő lezárást kapott, így is a végén ezzel a spoiler úgy éreztem néha már kicsit vagy nagyon elrugaszkodott a józan ész határaitól. Ettől függetlenül bekerült a kedvenc sorozataim közé, és biztos vagyok benne, hogy nem most olvastam utoljára el ezt a sorozatot.

Hencsulátor>!
Darren Shan: A Pokol hősei

A vámpír sorozat után tudtam, hogy nagy csattanó vár rám, de erre abszolút nem számítottam. Imádom Darren Shan-t. Már csak 1 könyvét nem olvastam, de biztos vagyok benne, hogy az is zseniális.
A vámpír sorozatban sokkal szerethetőbbek a karakterek, itt abszolút nem is ez a lényeg. Mindenkin látszik a fejlődés és a végére azért csak közel kerültek hozzám.
Fantasztikus csattanót kaptam, de arra aztán végképp nem számítottam, hogy spoiler.
Nagy mosollyal az arcomon zárom ezt a sorozatot és keresem meg az utolsó olvasatlan Darren Shan könyvet spoiler. Illetve szeretném mindenkinek ajánlani a város-trilógiát, mert olyan kevesen olvasták.

Szulila>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Bár az utolsó részhez írom, ez az értékelés az egész sorozatra igaz. Jó pár év után úgy éreztem ideje újraolvasni. Nagyon nosztalgikus élmény volt, mert 14 évesen ezzel a sorozattal szerettem meg igazán az olvasást. Bármennyire elvetemültnek is hangzik, majd ha egyszer lesznek gyerekeim és elérik a megfelelő kort, tuti kint hagyom az első részt valami jól látható helyen, hogy rákérdezzenek hogy „anya mi ez?” én meg gyorsan felkapom majd hogy „ez egy felnőtteknek szóló, nagyon ijesztő könyv” – remélve, hogy ezzel is csak azt érem el, hogy csakazértis lelopják a polcról és a takaró alatt olvassák majd el éjjelente elemlámpával. Ördögi kacaj :D és talán ugyanúgy nem tudják majd letenni egyik részét sem, mint most én ennyi év után se. Imádom. :)

lengyeldavid I>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Hát… Hűűűűűha!
Furcsa érzés volt letenni a könyvet, hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek, annyira természetes volt, hogy mindig várt egy következő kötet. Abba is nagyon érdekes volt belegondolni, hogy az első részek honnan indultak, és most hová érkeztünk meg.
Befejezésnek szerintem ideális volt. Néhány helyen lehetett ugyan sejteni, hogy „na, itt tuti lesz valami fordulat”, aztán meg lehetett várni és várni és közben agyalni, hogy mi lesz a tényleges cselekmény, de összességében fordulatosnak mondható.
A végén sok gondolat van, amin az ember tényleg eltöpreng.
Összességében nagyon tetszett a sorozat, bátran ajánlom bárkinek. Néhol ugyan morbid és véres, de szerintem túl lehet ezen lépni és egy igen érdekes, szövevényes, lebilincselő sztorit kap az ember.

amanda888 P>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Véget ért a sorozat és valahogy nem vagyok teljesen elégedett. Lehet, hogy egy kicsit belefáradtam a sorozatba. A szokásos démonok, vér, zsigerek, öldöklést kaptuk a könyv első felében. Az egyetlen, számomra fájdalmas momentum Bec spoiler volt. Ő a kedvenc szereplőm, bár titkon reméltem, hogy valamilyen fondorlat vette rá erre. spoiler Nekem valahogy nem jött be ez az spoiler szintre emelkedés, bár azt meg kell, hogy mondjam, teljesen logikus következménye volt az eseményeknek. Egy biztos, megszerettem Darren Shant, és jöhet a többi könyve!

Rendbonto>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Végre vége. VÉGE! Becsületből végigverekedtem magam ezen a sorozaton, de más különben már a második rész után tojtam volna magasra az egészre. Finoman fogalmazva nem jött be ez a rész sem, persze nem is vártam mást. A lényeg, hogy túl vagyok rajta, lezárult a történet, vége.

3 hozzászólás
rex501>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Úgy hiszem, hogy ezzel a résszel méltó befejezést kapott a sorozat. Az elejétől a végéig olyan reménytelenségben tartott Darren Shan, hogy már ott tartottam, hogy inkább nem olvasom el az utolsó részt. Nem akartam hogy Grubbs és többiek elbukjanak, mert hát nagyon megkedveltem őket. De persze tovább olvastam és egy hatalmas csavarral be is fejeződött a Démonvilág története. Kicsit szomorú vagyok, mivel lényegben spoiler, de mégis újrakezdődött. Ebben az újrakezdésben pedig hatalmas lehetőségek rejlenek. Vajon Grubbs-ék mennyire fognak beleavatkozni a történelembe, és ha ez megtörténik mennyire fognak megváltoztatni mindent? Mi lesz ezek után a vérfarkasokkal a Farkasszigeten? Vész herceg pedig legyen akármilyen fontos, én hagytam volna Grubbsnak, hogy megadja neki a magáét.
Darren Shan egy zseniális író, aki akárcsak egy valódi mágus, pont olyan ravaszan képes mozgatni a szálakat. Remélem egyszer még vissza fog térni a Démonvilághoz és elfogja mesélni, hogy mi is történt a második Nagy Bumm után. Addig is azt hiszem elfogom kezdeni a vámpíros könyveit. :)

1 hozzászólás
rafaelo0824>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Összességében tetszett a sorozat, de azért voltak holtpontjai, ám szerencsére nem ebben a kötetben. Tetszett, ahogy a főszereplőink egymás ellen voltak, mindannyian nagyon sokat megéltek, és az egész lezárása nagyon briliáns. Egy picit olyan érzés, mintha a vámpíros sorozatból hozott volna át elemeket, de nem bántam. Kicsit sajnálom, hogy vége a sorozatnak, de az kész megkönnyebbülés, hogy nem kell végigolvasnom egy újabb szemkipukkasztást/kivájást stb., mert abból több, mint elég volt.

Felhő_olvasónaplója>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Te. Jó. Isten
Jesszus, mik történtek itt?! Én tényleg nagyon féltem, hogy a végjáték nem lesz olyan monumentális, mint amilyen méltó lenne a sorozat lezárásához, féltem, hogy majdhogynem ez a legrövidebb rész. És mégis! Darren Shan megint megcsinálta!!! Ugyanaz törtét, mint a Darren Shan regényes története, a vámpíros sorozata végén: egyszerűn minden a feje tetejére állt, mindenki többszörösen átvert mindenkit és… te jó ég, én komolyan nem tudok mást mit mondani, nagyon erősen érik egy sorozatkibeszélő poszt a blogra. :)

Nyírő_Helga>!
Darren Shan: A Pokol hősei

Vége lett…
Összegezve ismét egy remek történetet kaptunk kisebb nagyobb hibákkal , mégis szerethető volt az egész(már ha mondhatok ilyet….). Nekem ez valamiért jobban tetszett mint a vámpír sorozatja..
Azért hiányozni fog…Főleg Vész herceg…Csak én imádom őt?:D


Népszerű idézetek

Shinozuka_Kazuko>!

Vész herceg a világba búmagot vet, Vész herceg gyász ütött fákat ültet.
Bent a háló közepén Vész herceg ül, mint egy vén.
Keze csonka, szeme fakó, lelkében ezernyi kígyó. Bûnök rusnya férgei alvadt véred éhezik.
Bent a háló közepén Vész herceg karma kemény.
Vörös pókszálakon mászik, kínt osztogat, elvesz bármit.
Mehet barát, jöhet galád, remény tûnik, zúdít csapást,
Holdat iszik, napot zabál, malmoz, míg eljön a halál.
Bent a háló közepén, Vész herceg, se te, se én…

Morn>!

– Ez a Démonvilág univerzuma – emlékeztetem. – Varázslat, szörnyek, rémálmok és az őrület otthona. Persze hogy nincsenek nyavalyás számítógépek!
– Miért nincsenek? – kérdez vissza. – Talán a démonok is szívesen lógnának a neten.

Ki ez a lány? (84.o)

7 hozzászólás
Szelén P>!

Nem várhatunk arra, hogy majd valaki más elvégzi helyettünk, amit nekünk kell. A sorsunk olyan, amilyenné alakítjuk. Akármit hoz is az élet, szembe kell néznünk vele. Na de ha olyasmiről van szó, ami felülmúlja a várakozásainkat, ami túl nagy feladatnak tűnik?
Hát… ebben az esetben meg kell találnunk a bennünk rejlő hőst, és kijátszani az ütőkártyáinkat. Az univerzum sohasem állít minket olyan erőpróbák elé, amelyeknek nem tudunk megfelelni. Csak hinnünk kell magunkban, és meglesz az erőnk, hogy győzedelmeskedjünk.

225. oldal

gladyna>!

– Meghibbantál…
– Lehet, de tapasztalataim szerint minél többet okoskodsz, annál nagyobb eséllyel lövöd lábon magadat. Juni, Davida Haym és Antoine Horwitzer sokkal intelligensebb volt nálam; mindhárman alaposan kitervelték, hogyan csinálnak ki. Én még mindig itt vagyok, ők pedig halottak. Néha megéri egyszerűnek lenni.

gladyna>!

El kellene mondanom Kernelnek, amit a Kah-Gash kifecsegett nekem, és újból felajánlhatnám neki a távozás lehetőségét. Így lenne korrekt.
Én azonban egy nyálka borította, szőrös, mutáns, farkasképű fenevad vagyok.
Mi a fenét tudok én a korrektségről?

Csillag93>!

Az embereknek szükségük van ördögökre és sötét istenekre, már csak azért is, hogy legyen ellenfelük – akadály, amelyet legyôzhetnek.

Szelén P>!

Már jóval előbb csatlakozni akartam hozzátok, de az orvosom nem engedte – panaszkodik Cápa – Folyton nyugtatókkal tömött. Ha nem falta volna fel egy démon, még mindig egy kórházi ágyon hevernék. Az utódja szerencsére jóvalkevésbé viselte szívén a sorsomat.

73. oldal

[névtelen]>!

– Azt hiszed, keménykedhetsz? – morgom. – Grubbs Gradyvel nem fogsz elbánni. – Újból nekiveselkedem.
– Most már kövekhez beszél… – szólal meg Kernel.
– Nem komplett – súgja Kirilli.

68. oldal

Aniyou P>!

…tapasztalataim szerint minél többet okoskodsz, annál nagyobb eséllyel lövöd lábon magadat. Juni, Davida Haym és Antoine Horwitzer sokkal intelligensebb volt nálam; mindhárman alaposan kitervelték, hogyan csinálnak ki. Én még mindig itt vagyok, ők pedig halottak. Néha megéri egyszerűnek lenni.

98. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Jon Sprunk: Az Árny fia
Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon
Jordie Bellaire – Dan Mora – Raúl Anguló: Buffy, a vámpírok réme 1. – A gimi maga a pokol
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Csóti Lili: Hetedvérig
Steve Feasey: Fekete hold