A ​Pokol hősei (Démonvilág 10.) 127 csillagozás

Darren Shan: A Pokol hősei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A kislány fura tekintettel mered rám. Fiatalabb, mint amilyennek először hittem, a kezében egy játékmackót szorongat. Te vagy a mumus? – suttogja elkerekedő szemmel. Igen – felelem rekedten, aztán megragadom a fejét hatalmas, sebhelyes, véráztatta karommal, és összeroppantom.

Beranabus és Dervish halott.
Bec szentségtelen szövetségre lépett Vész herceggel.
Kernel megvakult, és akarata ellenére a Földön tartják.
Grubbs szinte beleőrül a bánatba, és kezdi elveszíteni az önuralmát.

A démonok átkelnek.
A Tanítványok hullanak.
Árny vár.

Elérkezett a vég.

Eredeti mű: Darren Shan: Hell's Heroes

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Móra, Budapest, 2010
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631187649 · Fordította: Mikó Bálint

Kedvencelte 29

Most olvassa 10

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Szulila P
Darren Shan: A Pokol hősei

Bár az utolsó részhez írom, ez az értékelés az egész sorozatra igaz. Jó pár év után úgy éreztem ideje újraolvasni. Nagyon nosztalgikus élmény volt, mert 14 évesen ezzel a sorozattal szerettem meg igazán az olvasást. Bármennyire elvetemültnek is hangzik, majd ha egyszer lesznek gyerekeim és elérik a megfelelő kort, tuti kint hagyom az első részt valami jól látható helyen, hogy rákérdezzenek hogy „anya mi ez?” én meg gyorsan felkapom majd hogy „ez egy felnőtteknek szóló, nagyon ijesztő könyv” – remélve, hogy ezzel is csak azt érem el, hogy csakazértis lelopják a polcról és a takaró alatt olvassák majd el éjjelente elemlámpával. Ördögi kacaj :D és talán ugyanúgy nem tudják majd letenni egyik részét sem, mint most én ennyi év után se. Imádom. :)

>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: A Pokol hősei

Hát… Hűűűűűha!
Furcsa érzés volt letenni a könyvet, hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek, annyira természetes volt, hogy mindig várt egy következő kötet. Abba is nagyon érdekes volt belegondolni, hogy az első részek honnan indultak, és most hová érkeztünk meg.
Befejezésnek szerintem ideális volt. Néhány helyen lehetett ugyan sejteni, hogy „na, itt tuti lesz valami fordulat”, aztán meg lehetett várni és várni és közben agyalni, hogy mi lesz a tényleges cselekmény, de összességében fordulatosnak mondható.
A végén sok gondolat van, amin az ember tényleg eltöpreng.
Összességében nagyon tetszett a sorozat, bátran ajánlom bárkinek. Néhol ugyan morbid és véres, de szerintem túl lehet ezen lépni és egy igen érdekes, szövevényes, lebilincselő sztorit kap az ember.

>!
Nyírő_Helga
Darren Shan: A Pokol hősei

Vége lett…
Összegezve ismét egy remek történetet kaptunk kisebb nagyobb hibákkal , mégis szerethető volt az egész(már ha mondhatok ilyet….). Nekem ez valamiért jobban tetszett mint a vámpír sorozatja..
Azért hiányozni fog…Főleg Vész herceg…Csak én imádom őt?:D

>!
Gwen_Black
Darren Shan: A Pokol hősei

Oké, na szóval most, hogy eljutottam a sorozat végére (megint), csak annyit mondanék, hogy óriási volt. Egytől-egyig az összes részt imádtam, faltam a betűket, és egy csomó szereplőt a szívembe zártam – még Vész herceget sem gyűlölöm annyira, mint kéne. Darren egy hihetetlen író, hogy mindezt képes volt megcsinálni. Egy ilyen világ megalkotásához, egy ilyen történet megírásához óriási fantázia kell, ami benne megvan – nem úgy, mint a démonokban, ahogy az gyakran említésre került a sorozat folyamán. Őszintén szólva nem tudok mit mondani, mert csak ismételném önmagam, és az előző részeknél leírt rövidke véleményeimet, úgyhogy csak annyi, hogy az egész nagyszerű volt.^^

>!
Candymandy
Darren Shan: A Pokol hősei

Ideje lesz ezt a sorozatot is újraolvasnom, mivel eléggé megkopott a cselekménye a fejemben. Viszont arra emlékszem, hogy a Véna és Artéria névért odáig meg vissza voltam, és a kutyáimnak is azt akartam adni, a környezetemben élők értékelték volna .:D Így visszagondolva kicsit hasonlít a vámpírsorozatra, de erre azért mérget nem vennék, majd újraolvasás után kiderül.

2 hozzászólás
>!
Fleur_Rouge_Cerise
Darren Shan: A Pokol hősei

Ha eddig nem imádtam eléggé Darren bácsit, akkor ezután hivatalos rajongó lettem! A történet úszik a fájdalomban és a reménytelenségben. Ebből a helyzetből nem lehet épen megkerülni, ám amikor senki sem várja nem várt fordulat következik. Egyszerűen imádom. :)

>!
Botond_Kiss_2
Darren Shan: A Pokol hősei

Nagyon Tetszett a Könyv :). De észre vettem valamit :D.
Kernel a Kahgash szeme nem? Szóval az emberek közül csak ő látja a fényeket. A 2. Részben amikor a Kernelék elköltöztek az egyik faluba, ott volt egy Idős néni,aki szintén látta a fényeket :D. Akkor nem csak Kernel Volt a szem :). Remélem nem értettem félre :D. Ez egy kisebb hibának számít? :)

>!
Szotyiiiiiii P
Darren Shan: A Pokol hősei

Hát huhh… méltó befejezése ez a sorozatnak. Nagyon jó volt, végig fenn tartotta Darren Shan a feszültséget és a figyelmet… Habár elég káoszos a befejezés de mivel az alapból káosz az egész eredet-történet így valahogy nem nagy csoda. Azonban nagyon érdekes volt, szerethető karakterekkel, habár a szereplők majdani újrateremtése valahogy nem okozott elég nagy katarzist sajnos… Ugyanakkor nagyon egyedi ötlet volt.
Bec „árulásásán” nem nagyon lepődtem meg, másodjára olvastam, és már rémlett, hogy így történik, viszont Vész herceg… jó húzás volt. Ennél jobb vége nem is lehetett volna a számára, és bár Grubbsnak ez nem nagyon tetszett, de ez tényleg jó volt így.
Cápa továbbra is a kedvenc karakter maradt, egyszerűen ő a legjobb.
És miközben Dervish haldoklott… hogy lehet ilyen hosszan haldoklást leírni? Ráadásul így… eszméletlen jó volt, az egyik legjobb része a könyvnek. Azt úgyis tudtuk, hogy meghal, de így talán nem is volt annyira nehéz elengedni :)
Egyszerűen remek volt ez a sorozat-rész is :)

>!
Ad3lka
Darren Shan: A Pokol hősei

Méltó lezárása életem legmeghatározóbb könyvsorozatának.

>!
Dorka50 P
Darren Shan: A Pokol hősei

Vége! :( Imádtam a sorozatot. Ahogy a különálló történetek egyszer csak egymásra találnak… Jó volt végig kísérni a karaktereket hogyan változnak, küzdenek. A végére pedig egy igazán érdekes befejezést kaptunk.
Nagy kedvencem Dervish volt. Igazi barom, (nagyon) fekete humorral!! Lehet hogy fura, de nekem Vész herceg is kedvenc volt. Már nem a természete miatt, hanem a karaktere volt annyira jól kitalálva, hogy bírtam. :) Összességében nagyon jó sorozat volt és DS-nek sikerült elérnie, hogy beszerezzem az összes többi könyvét is!


Népszerű idézetek

>!
Shinozuka_Kazuko

Vész herceg a világba búmagot vet, Vész herceg gyász ütött fákat ültet.
Bent a háló közepén Vész herceg ül, mint egy vén.
Keze csonka, szeme fakó, lelkében ezernyi kígyó. Bûnök rusnya férgei alvadt véred éhezik.
Bent a háló közepén Vész herceg karma kemény.
Vörös pókszálakon mászik, kínt osztogat, elvesz bármit.
Mehet barát, jöhet galád, remény tûnik, zúdít csapást,
Holdat iszik, napot zabál, malmoz, míg eljön a halál.
Bent a háló közepén, Vész herceg, se te, se én…

>!
Morn

– Ez a Démonvilág univerzuma – emlékeztetem. – Varázslat, szörnyek, rémálmok és az őrület otthona. Persze hogy nincsenek nyavalyás számítógépek!
– Miért nincsenek? – kérdez vissza. – Talán a démonok is szívesen lógnának a neten.

Ki ez a lány? (84.o)

7 hozzászólás
>!
nnLuca

Nem várhatunk arra, hogy majd valaki más elvégzi helyettünk, amit nekünk kell. A sorsunk olyan, amilyenné alakítjuk. Akármit hoz is az élet, szembe kell néznünk vele. Na de ha olyasmiről van szó, ami felülmúlja a várakozásainkat, ami túl nagy feladatnak tűnik?
Hát… ebben az esetben meg kell találnunk a bennünk rejlő hőst, és kijátszani az ütőkártyáinkat. Az univerzum sohasem állít minket olyan erőpróbák elé, amelyeknek nem tudunk megfelelni. Csak hinnünk kell magunkban, és meglesz az erőnk, hogy győzedelmeskedjünk.

225. oldal

>!
gladyna

– Meghibbantál…
– Lehet, de tapasztalataim szerint minél többet okoskodsz, annál nagyobb eséllyel lövöd lábon magadat. Juni, Davida Haym és Antoine Horwitzer sokkal intelligensebb volt nálam; mindhárman alaposan kitervelték, hogyan csinálnak ki. Én még mindig itt vagyok, ők pedig halottak. Néha megéri egyszerűnek lenni.

>!
gladyna

El kellene mondanom Kernelnek, amit a Kah-Gash kifecsegett nekem, és újból felajánlhatnám neki a távozás lehetőségét. Így lenne korrekt.
Én azonban egy nyálka borította, szőrös, mutáns, farkasképű fenevad vagyok.
Mi a fenét tudok én a korrektségről?

>!
Sentis

Már jóval előbb csatlakozni akartam hozzátok, de az orvosom nem engedte – panaszkodik Cápa – Folyton nyugtatókkal tömött. Ha nem falta volna fel egy démon, még mindig egy kórházi ágyon hevernék. Az utódja szerencsére jóvalkevésbé viselte szívén a sorsomat.

73. oldal

>!
Csillag93

Az embereknek szükségük van ördögökre és sötét istenekre, már csak azért is, hogy legyen ellenfelük – akadály, amelyet legyôzhetnek.

>!
Sylveris 

A hazugságok mindannyiunkat lealacsonyítanak.

41. oldal

>!
Kissur

Mi történik, ha mindent elveszítesz?
Újrakezded.
Mindig újrakezded.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Császára
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Jon Sprunk: Az Árny fia
Peter V. Brett: A Rovásember
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
Christie Golden: A Holtak Tánca
Sang-Sun Park: Tarot Café 6.
Joe Hill: Szarvak
Tim Powers: Anubisz kapui I-II.