A ​Lelkek tava (Darren Shan regényes története 10.) 372 csillagozás

Darren Shan: A Lelkek tava

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Sebhelyesek Háborúja újabb fordulóponthoz érkezik, előbb azonban a Sors, vagyis Mr.Tiny veszélyes útra küldi a Vámpír Herceget és Harkatot, a törpe személyt: fel kell keresniük a Lelkek Tavát, az élveholtak birodalmát. Utazás térben és időben a borzalmak földjén… az egyedüli segítségük Lady Evanna, a boszorkány. Vagy mégsem?
A Groteszk Templomában minden kiderül…

Eredeti mű: Darren Shan: The Lake of Souls

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2009
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631185911 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631181006 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179249 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Harkat Mulds · Vancha March · Steve Leonard · Desmond Tiny · Hibernius Tall · Lady Evanna · Kurda Smahlt · Alice Burgess · Spits Abrams · Truska


Kedvencelte 54

Most olvassa 17

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 65


Kiemelt értékelések

>!
Chöpp 
Darren Shan: A Lelkek tava

Négy csillagban maradtunk. (Nekem 4,5. Izgalmasabb – és látványosabb – történet volt, mint az eddigiek.) Juditkámnak Spits volt a kedvence, míg a csúnyaságok ki nem derültek róla. Nekem egyértelmű kedvencem Harkat spoiler természetesen.

>!
littlelinda P
Darren Shan: A Lelkek tava

A végére egészen jól felhozta magát a könyv. Az eleje kicsit nehezen indult be a történetnek, és Darren és Harkat kalandjai közül is volt pár amit feleslegesnek gondoltam, hát, mint kiderült, rosszul :D A könyv nagy része érdekes volt, olyan furcsán érdekes, mert a nagyja gyakorlatilag egy önmagából kifordult világban játszódik, és az ember inkább csak furán érzi magát attól, hogy amit olvas, a lehető leginkább elrugaszkodott a „normális” fogalmától – a Groteszk pl nekem nagyon sok volt. Az viszont nagyon meglepett, hogy végül az utolsó 20 oldalon két nagy csavart is kaptunk – kiderült ki Harkat valójában (ez volt a legjobb rész), és közelebb kerültünk ahhoz is, miféle helyen jártak. Végre megint úgy érzem, hogy a sorozat visszakerült a megfelelő vágányra, mert úgy tettem le ezt a kötetet, hogy nagyon érdekel, mi lesz a következő részben.

>!
rafaelo0824 P
Darren Shan: A Lelkek tava

Kalandos kis epizód ez a sorozatban. Kicsit másabb volt, mint a többi, de annál jelentőségteljesebb a továbbiakat nézve. Tetszettek Darren és Harkat feladatai, a világ kellőképp kreatív volt, és még többszöri olvasás után is izgalmas. Alig várom az utolsó két részt.

>!
Firoci
Darren Shan: A Lelkek tava

Az eddig olvasott 10 rész közül ez tetszett a legjobban. Fantáziadús kalandokban bővelkedett, és ami nekem igazán tetszett, hogy némi fejtörőnek is jutott hely a történetben.
Néha túlontúl gusztustalannak vagy brutálisnak éreztem egyes elemeket, de összességében kellemes olvasmány volt.

>!
AniTiger MP
Darren Shan: A Lelkek tava

Akármennyire is álmos voltam a végére, épp annyira jól esett ez a rész! A kedvencem a Darren Shan regényes története sorozatból, mert kiszakadunk a való világból, és csak Darren meg Harkat körül forog minden. Nagyon szeretem őket, imádom, hogy a „kirándulás” akár az életükbe kerülhet.

Én már pár résszel hamarabb rájöttem, hogy kicsoda Harkat, ők pedig kénytelenek Mr. Tiny hátborzongató világába átlépni ugyanezért. Alig fejeztem be és mégsem tudom eldönteni minden nagyon hamar történt vagy hónapokig húzták-halasztották a dolgokat. Ami nekem pár órányi élvezet, az nekik hosszú túlélési tréning.

A könyv lényegére és főbb kérdéseire emlékeztem, de semmi másra. A hogy jutottak el A pontból B-be totálisan kitörlődött, így csak faltam az oldalakat. Nem lehet abbahagyni, félretenni ezt a részt! Mintha felülnél egy hullámvasútra, élvezed – amíg tart, és a végén ülsz döbbenten, hogy ennyi volt?!

A történet: 5* – szeretem, akárcsak a túlélős játékokat.

A borító so-so: az egyik legszebbnek tartom a sorozat többi részéhez képest, de egyébként kidolgozatlan, elmosódott. Szépséges a polcról, de közelről nézve nem nagy élmény. Ettől függetlenül szeretem a Darren Shan sorozat bénácska figuráit a borítókon.

Utána aludni? Lidérces. Kalózhajón voltam ebédelni, lerészegedve sárkányt hessegettem, aztán jött a Groteszk… lidérces… meg izgalmas. Lehet a maradék pár kötet is egyéjszakás kaland lesz.

2 hozzászólás
>!
Panni777
Darren Shan: A Lelkek tava

Naggggyon tetszett ez a rész! Darren és Harkat a két kedvencem, így imádtam, hogy ez a könyv csak kettejük kalandja, ráadásul milyen kalandok! Azt hiszem, ebben a sorozatban mindenféle rémálma megjelenik az embernek, de valahogy úgy van tálalva, hogy túl tudja tenni magát rajta az olvasó és le tudja győzni, ahogy Darren is. Nagyon érdekes volt ezen az ismeretlen földön a két „tini” vándorlása és tetszett, hogy látjuk a célt, a Lelkek tavát.
Az előző rész – bár nekem nem tetszett – nagyon sok következménnyel járt, ezért mind Darrennek, mind az olvasónak azt hiszem jól esett kiszakadni kicsit a Vérszipolyok és a háború világából.

>!
schesztiஐ P
Darren Shan: A Lelkek tava

Már nagyon-nagyon-nagyon kíváncsi voltam, kicsoda Harkat, és nem, erre egyáltalán nem számítottam! :D Nagyon megkedveltem a törpe személyt, és szerencsére a tudás sem másította meg ezt az érzést.

Mr. Tiny-t továbbra is utálom spoiler, rettenetesen álnok és undok és nem értem, mit miért csinál… Remélem, a végén lesz valami hatalmas csattanó, és ráébredek, hogy mindvégig csak jót akart… :DD

spoiler

spoiler

>!
Marée_Noire
Darren Shan: A Lelkek tava

Ebben a részben két, egyszerre megdöbbentő és sokkoló történés is volt, ami izgalmas és rémisztő is egyben. Már nem maradt sok a sorozatból, és alig várom, hogy olvashassam végre a Larten-sorozatot is! :D

>!
swa_z
Darren Shan: A Lelkek tava

Tetszett ez a rész,jó volt,hogy végig követhettük Darrent és Harkatot a kalandjaik során,kicsit kiszabadultunk a Sebhelyesek Háborújából,nem számítottam rá hogy ki volt Harkat előző életében de nem is lepődtem meg rajta túlságosan. Azon viszont igen,hogy a világ amiben jártak az a spoiler.

>!
Móra, Budapest, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179249 · Fordította: F. Nagy Piroska

Népszerű idézetek

>!
Gavarra

    – Az idő olyan, mint egy mozaikokból összerakható türelemjáték – mondta. – Képzelj el egy hatalmas ládát, telis-tele sok millió kirakójáték apró darabkáinak milliárdjaival: ez a jövő. Egy óriási táblát képzelj mellé, amely részben már megtelt a teljes puzzle lapocskáival: ez a múlt. Azok, akiknek a jelenben dönteniük kell egy-egy dolog felől, mindannyiszor vakon nyúlnak bele a jövőt rejtő dobozba, kihúzzák a kirakójáték egy újabb mozaikdarabját, és odateszik a táblán a helyére. Valahányszor egy új darabka kerül a táblára, azzal változni fog a puzzle végső formája és rajza, ezért fölösleges azt méricskélni, milyen lett volna a kép, ha egy másik lapocska került volna ki a dobozból.
    Kis szünet után még hozzátette:
    – Feltéve, hogy nem vagy Desmond Tiny. Ő ideje nagy részét a kirakójátékon való töprengéssel és a lehetséges minták elgondolásával tölti.

100. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · Lady Evanna
>!
Razor SMP

    – Mi lesz, ha a párduc éjszaka támad? – kérdeztem, bebújva a bőr alá, melyet éles kőkésemmel fejtettem le egy szarvasról.
    – Miért kell neked mindig a legrosszabbra… számítanod? – mordult fel Harkat.
    – Mert valakinek gondolni kell rá – nevettem. – Vagy akkor a P terv lép érvénybe?
    – Nem – sóhajtotta Harkat. – Ha a sötétség leple alatt támadna, akkor… életbe lép a CASB terv.
    – CASB? – visszhangoztam.
    – Csókoltatom A Seggedet Búcsúzóul!

65-66. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds · párduc
1 hozzászólás
>!
könyvskorpió

    – A világon a második legrosszabb az, ha meghal, akit szeretsz – mondta Truska csendesen. – Az első legrosszabb, ha engeded úgy fájni, hogy te is meghalsz – itt belül.

29. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Truska
>!
Razor SMP

    – Arra az esetre, ha az A terv nem válik be, nincs egy B terv is a tarsolyodban?
    – Nincs – kuncogott idegesen Harkat. – Akkor rögtön a P terv lép érvénybe – a Pánik!

64. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
>!
S_Holden

Túl könnyű azt mondani: „mi lenne, ha”, és lefesteni egy tökéletes világképet.

218. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kurda Smahlt
>!
könyvskorpió

Nem érdekel, hogy ki voltál – az számít, hogy ki vagy.

232. oldal, 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
>!
Risus P

– Ki tudja, hogy működik ez a bolond világ?

88. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
clyme

-Nem veheted semmibe a kötelezettséget, amit a barátság ró rád.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alice Burgess
>!
Risus P

    – Légy merész!

20. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vancha March
>!
MisssBee

    – Bíznunk kell bennük – sóhajtottam. – Menjünk, amíg szabad az út előttünk, tegyük vissza az üvegeket, és imádkozzunk, hogy szavatartó embereknek bizonyuljanak.
    Harkat még egy idegtépő pillanatig kivárt, aztán mogorván bólintott.
    – Rendben. De ha megölnek minket… míg kifelé megyünk, többé nem állok szóba veled.

159. oldal, 18. fejezet (Móra, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál