A ​Lelkek tava (Darren Shan regényes története 10.) 428 csillagozás

Darren Shan: A Lelkek tava

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Sebhelyesek Háborúja újabb fordulóponthoz érkezik, előbb azonban a Sors, vagyis Mr.Tiny veszélyes útra küldi a Vámpír Herceget és Harkatot, a törpe személyt: fel kell keresniük a Lelkek Tavát, az élveholtak birodalmát. Utazás térben és időben a borzalmak földjén… az egyedüli segítségük Lady Evanna, a boszorkány. Vagy mégsem?
A Groteszk Templomában minden kiderül…

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2009
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631185911 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631181006 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179249 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Harkat Mulds · Vancha March · Steve Leonard · Desmond Tiny · Hibernius Tall · Lady Evanna · Kurda Smahlt · Alice Burgess · Spits Abrams · Truska


Kedvencelte 51

Most olvassa 17

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 83


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Ez a rész teljesen más hangulatú lett, mint a korábbiak. Örültem, hogy egy picit elszakadtunk a vérszipolyoktól és az egész háborútól. Darrenék izgalmas kalandokba keveredtek, az egyik kedvencem az, amely a Groteszk templomban történt, és az eddigiek közül itt tetszett leginkább a végkifeljet spoiler.

Chöpp P>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Négy csillagban maradtunk. (Nekem 4,5. Izgalmasabb – és látványosabb – történet volt, mint az eddigiek.) Juditkámnak Spits volt a kedvence, míg a csúnyaságok ki nem derültek róla. Nekem egyértelmű kedvencem Harkat spoiler természetesen.

2 hozzászólás
Sylveris>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Na, nem a sárkányok miatt ment az instant 5 csillag.
spoiler
Jó, hogy végre nem a vámpirok körül forog minden. Tetszett a megalkotott világ, a benne élők, és a szörnyek.

littlelinda P>!
Darren Shan: A Lelkek tava

A végére egészen jól felhozta magát a könyv. Az eleje kicsit nehezen indult be a történetnek, és Darren és Harkat kalandjai közül is volt pár amit feleslegesnek gondoltam, hát, mint kiderült, rosszul :D A könyv nagy része érdekes volt, olyan furcsán érdekes, mert a nagyja gyakorlatilag egy önmagából kifordult világban játszódik, és az ember inkább csak furán érzi magát attól, hogy amit olvas, a lehető leginkább elrugaszkodott a „normális” fogalmától – a Groteszk pl nekem nagyon sok volt. Az viszont nagyon meglepett, hogy végül az utolsó 20 oldalon két nagy csavart is kaptunk – kiderült ki Harkat valójában (ez volt a legjobb rész), és közelebb kerültünk ahhoz is, miféle helyen jártak. Végre megint úgy érzem, hogy a sorozat visszakerült a megfelelő vágányra, mert úgy tettem le ezt a kötetet, hogy nagyon érdekel, mi lesz a következő részben.

Dorka50 P>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Ez volt eddig a legundibb rész, de egyben teljesen más, mint az eddigiek. Izgalmas és kalandos volt. A vége pedig.. huh elég meglepő. Ezek után nem is tudom mit gondoljak. Vajon milyen véget szánt az író ennek a történetnek?

rafaelo0824>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Kalandos kis epizód ez a sorozatban. Kicsit másabb volt, mint a többi, de annál jelentőségteljesebb a továbbiakat nézve. Tetszettek Darren és Harkat feladatai, a világ kellőképp kreatív volt, és még többszöri olvasás után is izgalmas. Alig várom az utolsó két részt.

Firoci>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Az eddig olvasott 10 rész közül ez tetszett a legjobban. Fantáziadús kalandokban bővelkedett, és ami nekem igazán tetszett, hogy némi fejtörőnek is jutott hely a történetben.
Néha túlontúl gusztustalannak vagy brutálisnak éreztem egyes elemeket, de összességében kellemes olvasmány volt.

AniTiger P>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Akármennyire is álmos voltam a végére, épp annyira jól esett ez a rész! A kedvencem a Darren Shan regényes története sorozatból, mert kiszakadunk a való világból, és csak Darren meg Harkat körül forog minden. Nagyon szeretem őket, imádom, hogy a „kirándulás” akár az életükbe kerülhet.

Én már pár résszel hamarabb rájöttem, hogy kicsoda Harkat, ők pedig kénytelenek Mr. Tiny hátborzongató világába átlépni ugyanezért. Alig fejeztem be és mégsem tudom eldönteni minden nagyon hamar történt vagy hónapokig húzták-halasztották a dolgokat. Ami nekem pár órányi élvezet, az nekik hosszú túlélési tréning.

A könyv lényegére és főbb kérdéseire emlékeztem, de semmi másra. A hogy jutottak el A pontból B-be totálisan kitörlődött, így csak faltam az oldalakat. Nem lehet abbahagyni, félretenni ezt a részt! Mintha felülnél egy hullámvasútra, élvezed – amíg tart, és a végén ülsz döbbenten, hogy ennyi volt?!

A történet: 5* – szeretem, akárcsak a túlélős játékokat.

A borító so-so: az egyik legszebbnek tartom a sorozat többi részéhez képest, de egyébként kidolgozatlan, elmosódott. Szépséges a polcról, de közelről nézve nem nagy élmény. Ettől függetlenül szeretem a Darren Shan sorozat bénácska figuráit a borítókon.

Utána aludni? Lidérces. Kalózhajón voltam ebédelni, lerészegedve sárkányt hessegettem, aztán jött a Groteszk… lidérces… meg izgalmas. Lehet a maradék pár kötet is egyéjszakás kaland lesz.

2 hozzászólás
Panni777>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Naggggyon tetszett ez a rész! Darren és Harkat a két kedvencem, így imádtam, hogy ez a könyv csak kettejük kalandja, ráadásul milyen kalandok! Azt hiszem, ebben a sorozatban mindenféle rémálma megjelenik az embernek, de valahogy úgy van tálalva, hogy túl tudja tenni magát rajta az olvasó és le tudja győzni, ahogy Darren is. Nagyon érdekes volt ezen az ismeretlen földön a két „tini” vándorlása és tetszett, hogy látjuk a célt, a Lelkek tavát.
Az előző rész – bár nekem nem tetszett – nagyon sok következménnyel járt, ezért mind Darrennek, mind az olvasónak azt hiszem jól esett kiszakadni kicsit a Vérszipolyok és a háború világából.

victoria_m997>!
Darren Shan: A Lelkek tava

Ahogy mondani szokták, hát ettől a könyvtől lementem hídba… :O Az elején olyan érzésem volt, mintha így a 10. kötet környékén az író már nem tudna mit kitalálni, és belezsúfolt mindent, ami így hirtelen az eszébe jutott… De aztán a közepe felé megbocsátottam, mikor olyan fordulatokkal gazdagította Darren regényes történetét, amire egyáltalán nem számít az olvasó, ráadásul olyan fordulaokkal, amiken látszik, hogy hosszú előretervezés része. És a Harkatos csattanó… Jézusom, soha de soha nem gondoltam volna!
Aztán a másik csattanó a végén… Hát az állam a Földet súrolta… Darren Shan valahogy mindig eléri, hogy újra és újra beleszeressek a könyveibe. ❤


Népszerű idézetek

Gavarra>!

    – Az idő olyan, mint egy mozaikokból összerakható türelemjáték – mondta. – Képzelj el egy hatalmas ládát, telis-tele sok millió kirakójáték apró darabkáinak milliárdjaival: ez a jövő. Egy óriási táblát képzelj mellé, amely részben már megtelt a teljes puzzle lapocskáival: ez a múlt. Azok, akiknek a jelenben dönteniük kell egy-egy dolog felől, mindannyiszor vakon nyúlnak bele a jövőt rejtő dobozba, kihúzzák a kirakójáték egy újabb mozaikdarabját, és odateszik a táblán a helyére. Valahányszor egy új darabka kerül a táblára, azzal változni fog a puzzle végső formája és rajza, ezért fölösleges azt méricskélni, milyen lett volna a kép, ha egy másik lapocska került volna ki a dobozból.
    Kis szünet után még hozzátette:
    – Feltéve, hogy nem vagy Desmond Tiny. Ő ideje nagy részét a kirakójátékon való töprengéssel és a lehetséges minták elgondolásával tölti.

100. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Desmond Tiny · Lady Evanna
Razor P>!

– Arra az esetre, ha az A terv nem válik be, nincs egy B terv is a tarsolyodban?
– Nincs – kuncogott idegesen Harkat. – Akkor rögtön a P terv lép érvénybe – a Pánik!

64. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
Razor P>!

– Mi lesz, ha a párduc éjszaka támad? – kérdeztem, bebújva a bőr alá, melyet éles kőkésemmel fejtettem le egy szarvasról.
– Miért kell neked mindig a legrosszabbra… számítanod? – mordult fel Harkat.
– Mert valakinek gondolni kell rá – nevettem. – Vagy akkor a P terv lép érvénybe?
– Nem – sóhajtotta Harkat. – Ha a sötétség leple alatt támadna, akkor… életbe lép a CASB terv.
– CASB? – visszhangoztam.
– Csókoltatom A Seggedet Búcsúzóul!

65-66. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds · párduc
1 hozzászólás
könyvskorpió>!

    – A világon a második legrosszabb az, ha meghal, akit szeretsz – mondta Truska csendesen. – Az első legrosszabb, ha engeded úgy fájni, hogy te is meghalsz – itt belül.

29. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Truska
S_Holden>!

Túl könnyű azt mondani: „mi lenne, ha”, és lefesteni egy tökéletes világképet.

218. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kurda Smahlt
könyvskorpió>!

Nem érdekel, hogy ki voltál – az számít, hogy ki vagy.

232. oldal, 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
clyme>!

-Nem veheted semmibe a kötelezettséget, amit a barátság ró rád.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alice Burgess
Risus P>!

– Ki tudja, hogy működik ez a bolond világ?

88. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
MisssBee>!

    – Bíznunk kell bennük – sóhajtottam. – Menjünk, amíg szabad az út előttünk, tegyük vissza az üvegeket, és imádkozzunk, hogy szavatartó embereknek bizonyuljanak.
    Harkat még egy idegtépő pillanatig kivárt, aztán mogorván bólintott.
    – Rendben. De ha megölnek minket… míg kifelé megyünk, többé nem állok szóba veled.

159. oldal, 18. fejezet (Móra, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Harkat Mulds
Risus P>!

    – Légy merész!

20. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Vancha March

A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: A temető könyve
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Neil Gaiman: Coraline
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Gena Showalter: Atlantisz
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
Jamie McGuire: Red Hill
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra