!

A ​kígyók városa (Város-trilógia 3.) 125 csillagozás

Darren Shan: A kígyók városa Darren Shan: A kígyók városa
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Capac ​Raimi tíz éve a Város kardinálisa. Még az első Kardinális tanította ki, hogy méltó utódjává váljon, és átvegye birodalmát. Capacot nem lehet megölni, ám ez nem gátolja meg ellenségeit abban, hogy próbálkozzanak. Márpedig ellensége bőven akad.

A Kardinális eddig mindig nyugodtan bevárta ellenlábasai támadásait abban a biztos tudatban, hogy úgysem veszíthet. Ám a dolgok most hirtelen megváltoztak. A Városban rivális bandák bukkantak fel, ráadásul furcsa alakok is előkerülnek Capac múltjából – olyanok, akikre csak ő emlékezhet. Az első Kardinális teremtményei, akiknek vele együtt el kellett volna pusztulniuk tíz évvel korábban.

Mindez csak egy dolgot jelenthet: a titokzatos inka papok, a Várost éltető ősi hatalom birtokosai, akik sosem lelkesedtek túlságosan azért, hogy a hatalom Capac kezébe kerüljön, akcióba lendültek, hogy visszaszerezzék maguknak az irányítást. Capac Raiminak ezúttal tényleg az utolsó csepp véréig kell küzdenie…

A kígyók városa… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: City of the Snakes

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Libri, Budapest, 2011
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633100615 · Fordította: Sziklai István

Hirdetés

Kedvencelte 13

Most olvassa 10

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

>!
Cardamon
Darren Shan: A kígyók városa

El tudtam volna képzelni egy ennél pörgősebb befejezést is, mert őszintén szólva a második kötet vége egy sokkal izgalmasabb végkifejlettel kecsegtetett.
Annak nagyon örültem, hogy a könyv főszereplője nem Raimi volt, hanem maradt – többnyire- Al Jeery. Előbbi borzalmasan felületes, hatalommániás egoista, aki mindent kész alávetni önnön érdekeinek, míg Al sokkal bonyolultabb és színesebb figura. Jóval élvezhetőbb volt róla olvasni, még akkor is, ha sokszor önellentmondásokba keveredett bele. Például a Kígyóknak azt mondja, hogy használják a fejüket és gondolkodjanak, mert nem biztos, hogy minden parancsa helyes. De amikor az egyikük megkérdőjelezi, akkor azt letorkolja, és megparancsolja neki, hogy végezze el, amire utasítják. Ez így nem túl logikus, főleg, hogy többször előfordul a könyvben.
Ama, az egyetlen női karakter pedig kifejezetten felesleges. Az volt az egyetlen dolga, hogy szerelmes legyen. De miért? (…)
Darren Shant továbbra is bírom, és biztos vagyok benne, hogy minden további történetét el fogom olvasni. Még akkor is, ha ez a trilógiája nem aratott osztatlan sikert nálam, de tudom, mi minden szorult ennek a fickónak a kisujjába. A trilógiát összességében négy csillagosra értékelem.

>!
Avely
Darren Shan: A kígyók városa

Nem tudok kibékülni ezzel a befejező résszel. Ugyanolyan lendületes, mint az előzőek, le tud kötni egy darabig, de ez mégsem lett az igazi. Wami szeretetem elmúlt, mint kiderült, hitványabb bármelyik szereplőnél. Sajnos senkit nem kedveltem meg benne. A Várost is megutáltam, rosszabb mint egy burok. Most már tudom milyen dobókockában élni. A könyv végeztével azzal szembesültem, hogy a képzelőerőm gyakorlatilag megszűnt létezni. Ennyire elkedvtelenítő befejezést olvasni…szörnyűséges. Egy happy end-nek kielégítőnek kellene lennie, de ez biztos nem volt az.

9 hozzászólás
>!
SoraMaou
Darren Shan: A kígyók városa

Nehéz erről a könyvről írni, mert nagyon vártam a befejezést, de végül nem lett olyan, mint amire számítottam… Az első könyv nagyon magasra lőtte a szintet. A második rész már kiszámítható volt, ez meg egyenesen unalmas.
Az első pár fejezet erejéig visszakapjuk Capacot mesélőnek, de a könyv további részét Al szemszögéből tálalva látjuk, ami a második kötet hangulatát és ütemét hozza. Sokkal több durva jelent és durvaság, durvábbnál durvább dolog van ebben a kötetben, mint amit a gyomrom betud fogadni. Az első kötetben, egy jelenetet leszámítva, nem volt olyan rész, amire húztam volna a szám, de ebben…
Talán a második rész értékelésénél írtam, hogy nekem úgy volt jó az első rész, ahogy véget ért. Nem kellett volna több infó, max egy két elvarratlan szál marad. Na bumm.
Most is úgy érzem, hogy az első kötet után nem kötelező elolvasni a többi hármat.

>!
k_annamaria P
Darren Shan: A kígyók városa

Végre egész a történet. Nem ezt a sorozatot ajánlom azoknak akik még nem olvastak Shantől, mert tuti nem lesz rajongó.
Összességében nem rossz.A vége nekem túl egyszerű. Kicsit más befejezést vártam. A 3 rész közül úgy gondolom ez sikerült a legjobban, de összességében nálam mégis csak egy erős közepes :)

>!
Moncs
Darren Shan: A kígyók városa

Ismét nem volt hiány izgalmakban, de ezek száma az előző részekhez képest igen csak megcsappant. Ami a történetet illeti, azt hittem, már minden megtörtént, ami megtörténhetett, de nem… Wamit sosem kedveltem kimondottan, de most aztán rendesen megutáltam.
Nem ajánlom senkinek, aki az előző részeket nem olvasta, legalábbis én úgy tuti egy mukkot sem értettem volna belőle.
A legjobb rész kétségtelenül a vége volt, mikor lenn a villancok alagútjaiban mászkáltak, a többi rész kicsit egyhangú volt, Al Jerry jött-ment, és ennyi. De legalább fény derült a titkokra. :)

>!
Libri, Budapest, 2011
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633100615 · Fordította: Sziklai István
>!
HTimi2
Darren Shan: A kígyók városa

Sajnos nem hozta el azt a fajta katarzist amit vártam volna. Valahogy nem az én ízlésvilágomnak megfelelő volt ez a sorozat. A baj ott lehet, hogy valami egészen mást vártam, és sajnos a harmadik könyv végére sem tudtam ezen átlendülni. Szerettem volna sokkal többet megtudni a városról, a kialakulásáról és az őt irányító erőről, de ez valahogy elmaradt. A karakterek sem nyerték el a tetszésemet. Nem tudtam velük azonosulni, s így az elvárható drukk is elmarat a sorsuk alakulásával kapcsolatban. Hát nem ez volt Darren Shan legjobb története szerintem.

2 hozzászólás
>!
wolfy27
Darren Shan: A kígyók városa

A 3 kötet közül ez tetszett a legjobban. Végig nagyon izgalmas volt és tele volt meglepetéssel. A történet is nyakatekertebb volt a korábbi köteteknél, a háború és az intrika pedig egészen más ízt adott az egésznek. Végre lehullt a lepel az inka papokról meg az ocsmány királynőjükről is, zseniálisan lett felépítve a világ.

>!
tamasloczi
Darren Shan: A kígyók városa

A trilógia végére is megmarad a vélemény; lehetett volna ez egy jó sorozat, ha nem ennyire erőltetett és hatásvadász. Szintén fenntartom, hogy nem felnőtt, hanem ifjúsági irodalom.

>!
Szulila P
Darren Shan: A kígyók városa

Darren Shan nekem örök kedvenc marad.. ezt az egy trilógiát kivéve.
Annyira vártam, hogy majd az utolsó rész megmenti, de nekem ez valamiért nem jött be. Ehhez képest még az első kettő is 5* :) Sokkal jobban szeretem mikor Shan bácsi Young Adult könyveket ír. Továbbra is marad a 4 csillag, mert azért továbbra is tartom, hogy ennél sokkal rosszabb könyvek is vannak a polcomon, de ez nem lett kedvenc mint pl a Zom-B sorozat :)

>!
vityu
Darren Shan: A kígyók városa

Sajnos ez a leggyengébb része a trilógiának. De ott is csak a végénél éreztem azt, hogy lehetett volna ez jobb is. Összességében a műfaj kedvelőinek kötelező trilógia, nem bántam egy pillanatát sem.


Népszerű idézetek

>!
Milli

– Ha már láttál egy zombit, láttad az összeset.

291. oldal

>!
Shanara

(…) tapasztalatom szerint Fortuna általában azok mellé áll, akik tesznek is érte.

73. oldal (Libri Kiadó, 2011.)

>!
bacskais

Megvannak a mellékhatásai, ha az ember ilyen sok időt tölt egyedül – én elkezdtem magamban beszélni. Még nem jutottam el abba a fázisba, hogy válaszolgassak is, de már nem lehet messze.

>!
bacskais

Nem menthetjük meg azokat, akik nem akarják, hogy megmentsék őket.

>!
bacskais

Nincs értelme megmenteni az embereket a farkasoktól, ha aztán otthagyjuk őket a keselyűknek.

>!
Lex 

– A holttestek nem szoktak csak úgy eltűnni, mint a kámfor – jegyzem meg jegesen.
– Egyetértek – sóhajtja –, de ahogy azt Sherlock Holmes mondogatta előszeretettel, ha kizárjuk a lehetetlent, ami marad, akármilyen valószínűtlen is, az a szar valóság.
– Nem hiszem, hogy épp így mondta volna – mosolyodom el.

139. oldal

>!
Panda

– Szerinted egymagam nem boldogulok?
– Férfi vagy – kuncog. – Persze hogy nem.

359, Libri.

>!
justafairytale

Rá kell jöjjek, hogy ki vagyok, fel kell fedeznem, hogy mire van szükségem az élettől.

492. oldal

>!
Panda

Kinyújtom felé a kezem.
– Vigyázz magadra, te rothadt szívű gazember!
– Te is, ágyékomnak megtévedt ivadéka – vigyorog rám és megragadja a kezem.

476, Libri.

>!
Panda

Az élet egyszerűbb, ha érzelmek nélkül, állatként nézel vele szembe.

488, Libri.


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Joe Hill: NOS4A2
Ann Aguirre: Horda
James Dashner: Az útvesztő
Rene Denfeld: Az elvarázsoltak
Joe Hill: Szarvak
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Marcus Sakey: Briliánsok
Benjamin Percy: Vörös hold
Karen Chance: A hajnal átka