A ​kígyók városa (Város-trilógia 3.) 145 csillagozás

Darren Shan: A kígyók városa Darren Shan: A kígyók városa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Capac ​Raimi tíz éve a Város kardinálisa. Még az első Kardinális tanította ki, hogy méltó utódjává váljon, és átvegye birodalmát. Capacot nem lehet megölni, ám ez nem gátolja meg ellenségeit abban, hogy próbálkozzanak. Márpedig ellensége bőven akad.

A Kardinális eddig mindig nyugodtan bevárta ellenlábasai támadásait abban a biztos tudatban, hogy úgysem veszíthet. Ám a dolgok most hirtelen megváltoztak. A Városban rivális bandák bukkantak fel, ráadásul furcsa alakok is előkerülnek Capac múltjából – olyanok, akikre csak ő emlékezhet. Az első Kardinális teremtményei, akiknek vele együtt el kellett volna pusztulniuk tíz évvel korábban.

Mindez csak egy dolgot jelenthet: a titokzatos inka papok, a Várost éltető ősi hatalom birtokosai, akik sosem lelkesedtek túlságosan azért, hogy a hatalom Capac kezébe kerüljön, akcióba lendültek, hogy visszaszerezzék maguknak az irányítást. Capac Raiminak ezúttal tényleg az utolsó csepp véréig kell küzdenie…

A kígyók városa… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: City of the Snakes

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Libri, Budapest, 2011
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633100615 · Fordította: Sziklai István

Kedvencelte 15

Most olvassa 7

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bajnoczianna
Darren Shan: A kígyók városa

Ez a sorozat már az első pillanatól kezdve megfogott engem. Izgalmas és váratlan fordulatokkal telinek bizonyult, de ez a harmadik rész gyenge lett. Mozgalmas részekből bőven akadt benne, de valahogy nem kötött le engem.

>!
Cardamon
Darren Shan: A kígyók városa

El tudtam volna képzelni egy ennél pörgősebb befejezést is, mert őszintén szólva a második kötet vége egy sokkal izgalmasabb végkifejlettel kecsegtetett.
Annak nagyon örültem, hogy a könyv főszereplője nem Raimi volt, hanem maradt – többnyire- Al Jeery. Előbbi borzalmasan felületes, hatalommániás egoista, aki mindent kész alávetni önnön érdekeinek, míg Al sokkal bonyolultabb és színesebb figura. Jóval élvezhetőbb volt róla olvasni, még akkor is, ha sokszor önellentmondásokba keveredett bele. Például a Kígyóknak azt mondja, hogy használják a fejüket és gondolkodjanak, mert nem biztos, hogy minden parancsa helyes. De amikor az egyikük megkérdőjelezi, akkor azt letorkolja, és megparancsolja neki, hogy végezze el, amire utasítják. Ez így nem túl logikus, főleg, hogy többször előfordul a könyvben.
Ama, az egyetlen női karakter pedig kifejezetten felesleges. Az volt az egyetlen dolga, hogy szerelmes legyen. De miért? (…)
Darren Shant továbbra is bírom, és biztos vagyok benne, hogy minden további történetét el fogom olvasni. Még akkor is, ha ez a trilógiája nem aratott osztatlan sikert nálam, de tudom, mi minden szorult ennek a fickónak a kisujjába. A trilógiát összességében négy csillagosra értékelem.

>!
Avely
Darren Shan: A kígyók városa

Nem tudok kibékülni ezzel a befejező résszel. Ugyanolyan lendületes, mint az előzőek, le tud kötni egy darabig, de ez mégsem lett az igazi. Wami szeretetem elmúlt, mint kiderült, hitványabb bármelyik szereplőnél. Sajnos senkit nem kedveltem meg benne. A Várost is megutáltam, rosszabb mint egy burok. Most már tudom milyen dobókockában élni. A könyv végeztével azzal szembesültem, hogy a képzelőerőm gyakorlatilag megszűnt létezni. Ennyire elkedvtelenítő befejezést olvasni…szörnyűséges. Egy happy end-nek kielégítőnek kellene lennie, de ez biztos nem volt az.

9 hozzászólás
>!
SoraMaou
Darren Shan: A kígyók városa

Nehéz erről a könyvről írni, mert nagyon vártam a befejezést, de végül nem lett olyan, mint amire számítottam… Az első könyv nagyon magasra lőtte a szintet. A második rész már kiszámítható volt, ez meg egyenesen unalmas.
Az első pár fejezet erejéig visszakapjuk Capacot mesélőnek, de a könyv további részét Al szemszögéből tálalva látjuk, ami a második kötet hangulatát és ütemét hozza. Sokkal több durva jelent és durvaság, durvábbnál durvább dolog van ebben a kötetben, mint amit a gyomrom betud fogadni. Az első kötetben, egy jelenetet leszámítva, nem volt olyan rész, amire húztam volna a szám, de ebben…
Talán a második rész értékelésénél írtam, hogy nekem úgy volt jó az első rész, ahogy véget ért. Nem kellett volna több infó, max egy két elvarratlan szál marad. Na bumm.
Most is úgy érzem, hogy az első kötet után nem kötelező elolvasni a többi hármat.

>!
Szulila
Darren Shan: A kígyók városa

Darren Shan nekem örök kedvenc marad.. ezt az egy trilógiát kivéve.
Annyira vártam, hogy majd az utolsó rész megmenti, de nekem ez valamiért nem jött be. Ehhez képest még az első kettő is 5* :) Sokkal jobban szeretem mikor Shan bácsi Young Adult könyveket ír. Továbbra is marad a 4 csillag, mert azért továbbra is tartom, hogy ennél sokkal rosszabb könyvek is vannak a polcomon, de ez nem lett kedvenc mint pl a Zom-B sorozat :)

>!
k_annamaria P
Darren Shan: A kígyók városa

Végre egész a történet. Nem ezt a sorozatot ajánlom azoknak akik még nem olvastak Shantől, mert tuti nem lesz rajongó.
Összességében nem rossz.A vége nekem túl egyszerű. Kicsit más befejezést vártam. A 3 rész közül úgy gondolom ez sikerült a legjobban, de összességében nálam mégis csak egy erős közepes :)

>!
csikosarpad
Darren Shan: A kígyók városa

Az első fejezet számomra hozta azt, amit Darren Shan-tól megszoktam, bár tény, más volt a stílus, mint akár a vámpíros, akár a démonos világban megismertem, de ennek ellenére az emberi mélység és a misztikum átjött.
Azonban az utolsó fejezet…
Igen, csalódás volt kicsit, sokkal lassabban, vontatottabban olvastam végig és bár az elején még vártam a nagy katarzis kibontakozását, a vége felé mást kaptunk.
Kicsit valóban happy-endessé tette a végét, amolyan „legyen béke a lelkekben” stílusban.

Ha nem ismered a lelked mélységeit, soha nem tudod meg, milyen volt magasban lenni.

>!
bacskais
Darren Shan: A kígyók városa

Nagyon kíváncsi voltam, hogy miként fog végződni Capac és Al története, valami hasonlóra számítottam, végső soron tetszett, de meg kell hagynom, az első rész tetszett a legjobban, azt önállónak és egésznek érzem a második és a harmadik rész nélkül is.

>!
farkas_medve
Darren Shan: A kígyók városa

Nem a legjobb könyvsorozat, de ezzel a kötettel egy jó kerek lezárt történetté áll össze. Érdekes és izgalmas is:)

>!
Marée_Noire
Darren Shan: A kígyók városa

A fél csillag „levonást” kizárólag azért kapja, mert az én csajos ízlésemnek már túl sok volt benne a harc és a stratégia. ;) Egyébként olvastatta magát, csak inkább pasiknak való ez a trilógia, szerintem. :)
Teljes döbbenet ült az arcomon, mikor fény derült arra, Bill valójában miért is tette tönkre Al életét – persze a tettei attól még szörnyűek és megbocsáthatatlanok, ám mégis más megvilágításba kerül minden… :O
Tehát, bár nem ezek a kedvenc könyveim Darren tollából, ám mégis megérte olvasni. :)


Népszerű idézetek

>!
Milli

– Ha már láttál egy zombit, láttad az összeset.

291. oldal

>!
Shanara

(…) tapasztalatom szerint Fortuna általában azok mellé áll, akik tesznek is érte.

73. oldal (Libri Kiadó, 2011.)

>!
bacskais

Megvannak a mellékhatásai, ha az ember ilyen sok időt tölt egyedül – én elkezdtem magamban beszélni. Még nem jutottam el abba a fázisba, hogy válaszolgassak is, de már nem lehet messze.

>!
bacskais

Nem menthetjük meg azokat, akik nem akarják, hogy megmentsék őket.

>!
bacskais

Nincs értelme megmenteni az embereket a farkasoktól, ha aztán otthagyjuk őket a keselyűknek.

>!
Lex

– A holttestek nem szoktak csak úgy eltűnni, mint a kámfor – jegyzem meg jegesen.
– Egyetértek – sóhajtja –, de ahogy azt Sherlock Holmes mondogatta előszeretettel, ha kizárjuk a lehetetlent, ami marad, akármilyen valószínűtlen is, az a szar valóság.
– Nem hiszem, hogy épp így mondta volna – mosolyodom el.

139. oldal

>!
Panda

– Szerinted egymagam nem boldogulok?
– Férfi vagy – kuncog. – Persze hogy nem.

359, Libri.

>!
justafairytale

Rá kell jöjjek, hogy ki vagyok, fel kell fedeznem, hogy mire van szükségem az élettől.

492. oldal

>!
Panda

Kinyújtom felé a kezem.
– Vigyázz magadra, te rothadt szívű gazember!
– Te is, ágyékomnak megtévedt ivadéka – vigyorog rám és megragadja a kezem.

476, Libri.

>!
Panda

Az élet egyszerűbb, ha érzelmek nélkül, állatként nézel vele szembe.

488, Libri.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
Stephen King: Christine
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: A ragyogás
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Joe Hill: NOS4A2
Max Brooks: World War Z – Zombiháború
Joe Hill: Szarvak