A ​hajnal gyilkosai (Darren Shan regényes története 9.) 380 csillagozás

Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Túljártak a vadászok eszén, s most számban megfogyatkozva menekülnek. Nyomukban a vérszipolyok, a felizgatott csőcselék és a rendőrség. Az egyes számú közellenség Darren Shan, a Vámpír Herceg.
A vámpírok összecsapásra készülnek vérszomjas ellenségeikkel. Életre-halálra. Ez lesz a vég Darren és szövetségesei számára? A Megtorlás Barlangjában minden kiderül…

Ha túlélted a hajnalt, utazz el oda, ahol a történet folytatódik.

Eredeti mű: Darren Shan: Killers of the Dawn

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2008
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184457 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631179990 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Móra, Budapest, 2005
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631179996 · Fordította: F. Nagy Piroska

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Larten Crepsley · Darren Shan · Harkat Mulds · Vancha March · Steve Leonard · Debbie Hemlock · Alice Burgess


Kedvencelte 59

Most olvassa 17

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

>!
Chöpp 
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

O.K. kicsit kikészültünk a dolgok ilyetén mód történő alakulásától, de rövid hatásszünet után belefogunk a következőbe. spoiler Most mit mondjak? Mindent sejtettem előre?

1 hozzászólás
>!
rafaelo0824 P
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Nagyon szeretem ezt a részt, mert nincs benne vontatott rész, végig izgalmas és pörgős, ráadásul kellőképpen drámai. Sok helyen nevettem is, mert nagyon jó poénok vannak benne, és egy bizonyos résznél bizony majdnem megszakadt a szívem is. Szóval szuper rész!

>!
papeerzsepi
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Na ez a rész izgi volt. Végre valami fordulat. Kellett már, mert kezdett unalmassá válni, de így most kedvem lett a következő részhez.

>!
swa_z
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Nagyon nyomasztó volt ez a rész. Az eleje kicsit unalmas volt,szerintem túl volt nyújtva ez a rendőrségi rész. A végén,az első változatban mikor spoilerott kicsit gyanakodtam,hogy mivel még van hátra pár rész,ilyen könnyen és egyszerűen nem lehet ennek vége. Aztán végül beigazolódott a gyanúm,mert jött a Nem.Nem így történt. rész. Kiderült,hogy nem az volt a Vérszipolyok Ura akiről ők azt gondolták,akinek az igazi kilétén nem lepődtem meg és lehetett is rá számítani. Azt viszont,hogy spoiler már nem igazán tudtam elhinni.

>!
Móra, Budapest, 2004
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631178676 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
littlelinda P
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Az utolsó 20 oldalt leszámítva, ez nagyon időhúzásnak tűnt nekem… Nem volt annyira izgalmas, mint szerettem volna, és Darren több értelmetlen döntést hozott, amiknek a következményeit simán elkerülhették volna, ha mindannyian gondolkodnak egy kicsit. Nem tudom a további részek milyenek, de itt kifejezetten fáradtnak tűnik már a történet, és a szereplők is… :(

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

_Basszus, basszus, basszus…_
Jajj, nekem… ez… nyomasztó volt. Iszonyat jól összerakott, felépített, kitalált, de rettenetesen – nyomasztóan fullasztó.
Azért az durva, hogy ennyire nem emlékszem egy két ennyire fontos részletre a sorozatból. Legalább a kellő időben elszomorodtam, meglepődtem. Alig-alig akartam falhoz csapkodni: szóval jó rész!

>!
Panni777
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Azt gondolom, ez az eddigi leggyengébb rész a sorozatból. Mind a történetet illetően – teljesen tölteléknek tűnt! –, mind pedig a gördülékenysége miatt. Néhány dolgot ellentmondásosnak gondoltam (ha egy vámpír megsérül, akkor tök gyorsan meggyógyul, nem? Plusz nem is könnyű megsérülnie, legalábbis ami a könyvben volt, szerintem nem kellett volna, hogy annyira nagy sérülés legyen) és ez idegesített. Persze a vége az sokkoló, de úgy éreztem, ezt is szebben meg lehetett volna oldani… Ez van, nekem ezt most nem igazán jött be. :(

>!
Gwen_Black
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Ha lehet ilyet mondani, gyűlölöm ezt a részt. Akik már olvasták, bizonyára tudják, miért, akik meg nem, azok majd rájönnek. Már kapásból az első 40-50 oldalnál le kellett raknom a könyvet, mert Steve felidegesített, és szívem szerint kikaptam volna könyvből, hogy megüssem, de mivel ezt nem lehet, inkább leraktam a könyvet pár órára, hogy lenyugodjak, és aludjak rá egyet. Nem viccelek, Steve ennyire ki tud hozni a sodromból. Pláne, hogy az első könyvben még kedveltem a karakterét.
Ami a könyv többi részét illeti, a történet hibátlan, az eseményleírások jók, a párbeszédek ütősek, Vanchát és Lartent még mindig imádom… És itt üt be a gikszer. spoiler mély sebet ejtett a szívemen már akkor is, amikor először olvastam a könyvet, de most valahogy rosszabb volt. Annyira, de annyira szerettem őt, és akkor ez történik. Az a vicces, hogy mindez még elviselhető volna, ha Darren nem úgy írta volna meg azt a jelenetet, ahogy. De az, hogy elülteti az olvasóban a reményt, aztán azt mondja, „hah, csak szeretnéd”, és kiderül, hogy tényleg megtörtént… Szörnyű. Most már a reménykeltő részen is csak szomorúan mosolyogtam, de mikor először olvastam, tényleg elhittem, hogy minden rendben, hogy jó lesz ez, és spoiler. Aztán bukta volt. Na mindegy, szóóval nagyon nem szeretem ezt a részt, miközben valahogy mégis imádom. Ennek van értelme?

>!
lena91
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Ez az eddigi legdurvább könyv. Sokkolt! A befejezés….miért??:((((
Véres volt, és tele volt szenvedéssel…miért?:(((
Egyre jobban utálom Steve-t:((
Azt hiszem ez lehet a sorozat szempontjából a mélypont, ennél már csak jobb jöhet.
Zseniális volt!!

6 hozzászólás
>!
Marée_Noire
Darren Shan: A hajnal gyilkosai

Na igen, ez a rész elég nyomottá tette a hangulatom, már első olvasásra is; most pedig végképp… Másodszorra is benyaltam a szép képet, ami után megláthattuk a véres valóságot. :/


Népszerű idézetek

>!
Leah P

    – Mit gondol, mitől lett ilyen gonosz? – kérdeztem. – Nem volt ilyen, amikor ismertem.
    – De, ilyen volt – ellenkezett Mr. Crepsley. – Csak még nem talált rá a valódi ördögi énjére. Gonosznak született, mert ritkán ilyen is van. Az emberek szeretik hangoztatni, hogy mindenkin lehet javítani, mindenkinek van esélye. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem így van. A jó emberekkel néha előfordul, hogy a rosszat választják, de a rossz emberek nem tudják a jót választani.
    – Én ezt nem hiszem – szólt közbe halkan Harkat. Szerintem jó és rossz együtt vannak… mindannyiunkban. Születhetünk úgy, hogy inkább hajlunk… az egyik, mint a másik felé, de a választás lehetősége… mindig ott van. Így kell lennie. Különben a sorsunknak kiszolgáltatott… bábuk lennénk.
    – Lehetséges – mordult fel Mr. Crepsley. – Sokan látják úgy, mint te. De én ebben nem hiszek. Legtöbben a szabad választás lehetőségével születnek. De vannak, akik elutasítják a törvényeket, akik kezdettől fogva mindig gonoszok voltak. Meglehet, ők a sorsuknak kiszolgáltatott bábuk, akik azért születtek ilyennek, hogy próbára tegyenek bennünket, többieket. Nem tudom. De az biztos, hogy léteznek természetüknél fogva gonoszok.

115-116. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · gonosz · Harkat Mulds · Larten Crepsley · sors · Steve Leonard
>!
könyvskorpió

A nehéz idők nehéz döntések elé állítják az embert.

113. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
Risus P

(…) kövesd a szívedet.

117. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
Risus P

– Ilyen volt egész délután. Azt hiszem, bele fogok szeretni.

125. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alice Burgess · Vancha March
>!
könyvskorpió

Mi jó van az életben, ha hiányzik belőle az öröm és az építő szándék?

25. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
>!
könyvskorpió

A sors néha különös humorérzékről tesz bizonyságot.

106. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
>!
horsegirl

    – Muszáj… – sírta. – Annyi mindent… el kell mondanom… Szeretlek, Darren.
    – Ez csak természetes – mosolyogtam, és a szemem megtelt könnyekkel.
    – Ó, milyen megható jelenet – csúfolódott Steve. – Adjon valaki gyorsan egy zsepit.

155. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Debbie Hemlock · Steve Leonard
>!
könyvskorpió

Háború idején néha nincs helye a részvétnek vagy az emberiességnek.

20. oldal, 2. fejezet

>!
AniTiger MP

    – Illik rá a gúnyneve. Ha élt valaha ember, akiben egy leopárd lelke lakott, hát ő az. Csak kérni tudom a vámpírok isteneit, hogy ma éjjel elvághassam a torkát – morogta.

122. oldal, 11 (Móra, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: Steve Leonard · Vancha March
>!
Gwen_Black

– Vancha! – kiáltottuk örvendezve.
– Az egyetlen – vigyorgott a herceg, és egyet fordulva leugrott a barlang mennyezetéről. Amikor földet ért, felénk fordult, hogy üdvözöljön. Harkattal odasiettünk, és megöleltük a zöldre festett hajú, állatbőrökbe öltözött, piszkos és büdös vámpírt. Vancha hatalmas szeme még jobban elkerekedett a meglepődéstől. Aztán kis szája mosolyra húzódott. – Szentimentális tacskók – kuncogott, és ő is megölelt minket. – Hát te nem ölelsz meg, Larten, öreg cimbora? – krákogta, s kezét Mr. Crepsley felé nyújtotta.
– Tudod, ki ölelgessen téged – vágott vissza Mr. Crepsley.


A sorozat következő kötete

Darren Shan regényes története sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Hawkins: Hex Hall
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
J. L. Armentrout: Opál
Kerstin Gier: Rubinvörös