Jedi ​vs. Sith 2 csillagozás

Darko Macan: Jedi vs. Sith

According to legend, the Sith always number two – a Master and an apprentice. It was not always this way. A thousand years ago the Sith were many and they battled endlessly with the Jedi Army of Light. Lord Kaan ruled the Sith Brotherhood of Darkness and sought the destruction of Lord Hoth and his Jedi followers. Recruited into the war by a scout, three friends venture onto the battleground and march into destinies far greater and different than any of them could have ever imagined…

>!
Dark Horse, Milwaukie, Amerikai Egyesült Államok, 2002
144 oldal · ISBN: 9781569716496 · Illusztrálta: Ramon F. Bachs

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Darth Bane · Githany · Torr Snapit


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
GreggDoUrden 
Darko Macan: Jedi vs. Sith

A ’Jedi VS Sith’ c. képregény a Yavini csatától 1000 évvel előrébb kalauzolja el az olvasót a Régi Köztársaság Bukásának időszakaszába. Ezekben a távoli években kegyetlen háború dúlt a Ruusan-on a Jedik és a Sithek között. Ilyentájt még Jedik és Sithek ezrei éltek szerte a Galaxisban, teljesen más rendszer uralkodott és a háborúval párhuzamosan állandó belviszályok, valamint intrikák gyakoroltak negatív hatást a Sith-ek társadalmi rendszerére.

A történet a Somov Rit-en kezdődik, ahol három erő-érzékeny unokatestvér; Eső, Kandúr és Bogár mindennapjaiba csöppenünk bele. A helyzet akkor lesz érdekes, amikor megjelenik egy Jedi, Torr Snapit személyében. Általa kerülnek a gyerekek a Ruusan-ra és így veszik ki részüket a háború borzalmaiból.

A másik póluson meglehetősen erős ellenfelek ritkítják a Jedi-k sorait. A sötét oldalt képviseli Kaan Nagyúr, Kopecz, Ghitany és a legendás Sith nagyúr, Darth Bane. Ezekben az időkben a Sith-ek birtokoltak – és használták is – a Sith-mágiához és varázslathoz szükséges tudást, többek között ezért jelentettek komoly veszélyt.

Darth Bane volt az, aki később lefektette a Kettős szabályt, mint új alapelvet és Sith-filozófiát, amely szerint egyszerre csak egy mester és egy tanítvány reprezentálhatta a sötét oldalt. Ennek tudatában érdekes volt olvasni a képregényben, hogy ezek a gondolat foszlányok hogyan állnak össze a Sötét Nagyúr fejében.

Maga a rajzolás egyedi módon adja át a történet hangulatát. Tetszett ez a klasszikus fantasy szerű ábrázolási mód. Nagyon jól szemléltetik a rajzok kidolgozottsága az olvasóval, hogy a háború alatt milyen körülmények uralkodnak mindkét oldalon. A sztori végig érdekes volt, engem teljesen lebilincselt. Vannak, akik a Jedi VS. Sith-et a Darth Bane könyv trilógia előtt, vannak, akik után olvasnak el, nyilván mindenki másra esküszik. Én úgy gondoltam, hogy ezzel a képregénnyel fogom kezdeni az „utazásomat” és csak ezután fogom elolvasni a legendás trilógiát. Ez a képregény meggyőzött, kíváncsi leszek a könyvekre is!

>!
Ebe_Endocott
Darko Macan: Jedi vs. Sith

Jó kis képregény volt, örülök, hogy én előbb olvastam A pusztítás útját, mert az feldolgozza ezt a történetet, csak mélyebben és jobban elmagyarázva, kibővítve, új szálakat belefűzve.
Érdekes volt ez a meseszerű rajzolás mód, kibővítve az archaikus stílusával (sátrak, páncélok, nyilazás :D) nekem Asterix és Obelixes benyomásom volt némely kép láttán.
Néhány párbeszéd szóról szóra bekerült a regénybe, de azért akadtak különbségek is ahhoz képest, például ott nem hiszem, hogy említették volna, hogy spoiler, illetve itt a 3 unokatesó történetébe is jobban belelátunk. spoiler


Népszerű idézetek

>!
GreggDoUrden 

Nem attól leszek Jedi, hogy érzem a kezemben a fénykard búgását… és nem azért vagyok Jedi, mert szeretek Jedi lenni! Azért vagyok Jedi, mert a Galaxisnak szüksége van Jedikre.

9. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Torr Snapit
>!
GreggDoUrden 

– A Sötét Nagyurak túlságosan sokan vannak. Még a legerősebb bort sem lehet megérezni egy óceánnyi vízben. Hogy a sötét oldal újra hatalmas lehessen, egyetlen hordozóban kell összpontosulnia. Egyetlen Nagyúrban.
– Vagy kettőben.

44. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Githany

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Saga 2.
Neil Gaiman: The Sandman 1. – Preludes & Nocturnes
Shaun Tan: The Arrival
Brian K. Vaughan: Y: The Last Man – Unmanned
Art Spiegelman: The Complete Maus
Brian K. Vaughan: Saga 3.
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Welcome to Lovecraft
Alan Moore: Batman: The Killing Joke
Peter Milligan – Jeff Lemire: Justice League Dark 2. – The Books of Magic
Joe Hill – Gabriel Rodriguez: Locke & Key – Alpha & Omega