Oviba ​megyek! (Kismackó 4.) 35 csillagozás

Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Az ovi közel van, de Kismackó egyáltalán nem örül, hogy közeledik az óvodába járás ideje. „Nem akarok oviba menni!” jelenti ki határozottan. Anna, a kishúga viszont nagyon szeretne végre bepakolni egy uzsonnástáskát, labdázni a barátaival, és hallgatni az óvó nénik meséit. „Milyen jó neki!” sóhajtja újra és újra. Kismackó édesanyja szelíden segíti eloszlatni az aggodalmakat, és sokat mesél arról, hogy milyen lesz az ovi. Mire véget ér a nyár, Kismackó biztos benne, hogy az óvoda jó hely, pont ilyen nagyfiúknak való, mint ő. Ez az új Kismackó-történet segít a gyerekeknek, hogy leküzdjék a félelmeiket az újtól és az ismeretlentől. A sorozat többi része is a gyerekkor meghatározó pillanatairól szól: Akkor is szeretnél? Elég nagy vagyok már?

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634032885 · Illusztrálta: Eve Tharlet

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Kiss_Julianna>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Már Kismackó óvodás lett. Igaz ő még nem szeretne oviba menni. Anna a kis tesó annál inkább. De hamarosan rájön, hogy nem is olyan rossz dolog az az óvoda.
Megszokott kedves rajzokkal, egy újabb történet Kismackóról.

AeS P>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Kismackó egyáltalán nem akar óvodába járni – nincs a teremtésben más, aki jobban meg tudná érteni őt, mint én. A mesekönyvben az édesanyja különböző érveket sorakoztat fel, szerencsére nem didaktikusan, hogy miért is lesz jó az oviban lenni, és hát talán nem okozok túl nagy meglepetést, ha elárulom, hogy sikerrel jár.
Szerintem azoknak a gyerekeknek, akik azért szoronganak az óvodába járás gondolatától, mert azt hiszik, hogy nem elég ügyesek vagy okosak hozzá, nagyon jól működhet, de a bennem élő háromévest sajnos egyáltalán nem tudta meggyőzni.

Caledonia_Valley P>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

A sorozat többi részéhez hasonlóan a kötet nagyon cuki, bár nekem az előzőek egy picikét jobban tetszettek. Az illusztrációk továbbra is nagyon aranyosak, de azért a zöld melltartós medvemama, akinek a végén „szexin” lecsúszik a pánt a válláról kicsit sok. XD ^^

SzTEtti>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Bölcsibe kezdett járni a kislányom pár hete, ezért gondoltam, ez a könyv is kicsit ehhez az új élethelyzethez kapcsolódik. Kapcsolódott volna, ha egyáltalán arról szólt volna, amire a címe utal. :/
Az oviról csak szó van benne. Az utolsó oldalon talán meg is jelenik, de előtte minden oldalon csak beszélnek róla. Ráadásul olyan szituációban, ami minket nagyon nem érint. Kismackó nem szeretne menni, ellenben Mimi betegen is könyörgött, hogy had menjen. Amúgy az érvek sem túl meggyőzőek…
Az illusztráció néhol ultra béna. Egyáltalán nem értem az anyamackó zöld „bikinifelsőjét” vagy micsodáját…..
Ellenben szép nagy a könyv és színes is.

Kek P>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Nem tetszett annyira, mint az előzőek. A kicsi bocs rajza (Anna) pl. kimondottan nem. Kár. :(

1 hozzászólás
Maribeth P>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Amikor elolvastam, akkor nem igazán tetszett, és nem tudtam mit is írhatnék róla. Azóta, jópárat aludtam rá, így volt időm újra átgondolni az élményt. Első benyomásom az volt, hogy kicsit összefüggéstelen. Vagyis inkább darabos. El tudom képzelni, hogy egy gyereknek sem folyton az jár a fejében, hogy oviba fog járni, hanem talán napról napra fogja fel, hogy valami nagy változás lesz az életében. Bár, én nem teszteltem a mesét gyereknek felolvasva, és nincs még sajátom se, de talán egy kisember is hasonlóan reagálhat, vagy élheti meg ezeket az élethelyzeteket, mint kismackó. Szóval ez a könyv is hozta a sorozattól már megszokott színvonalat, mind a képi világában, mind a történet szempontjából.

Aurora_Michaelis P>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

A cuki rajzok miatt tetszett meg nekem ez a mesekönyv. Nagyon kedves kis sztori, jól tálalja egy kisgyerek gondolatait. Tetszik, ahogy kötetről kötetre megyünk végig a kicsik problémáin. Ilyen egy igazi szeretetteljes család.

Nordlicht>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Kismackó óvodába készül, ami új fejezetet nyit az életében. Számos új dolog éri majd nagy óvodáskánt: el kell szakadnia a mamájától napközben, de új játszótárai is lesznek az óvodában. Az óvodai élet pozitívumait és a kisgyerek lelkében zajló félelmeket is bemutatja a könyv, ami egy hároméves kisgyerek számára nagyon fontos a változásokra való felkészülésben. A rajzok a sorozat többi részében megszokott módon szépek, igényesek, a történet kedves (bár egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle).

Renkou P>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Egy másik kötetet olvastam már ezek közül (bár most néztem, molyon nem is jelöltem), az nekem sokkal jobban tetszett, mint ez. Ovis beszoktatós mesének nálunk pont nem vált volna be, más kérdések merültek fel, nem ezek, amik Kismackónál.
Az illusztrációk alapvetően nekem tetszettek, lányomnak nem, ő nem is hallgatta a mesét, közölte, hogy nem jó és otthagyott.

Szollosi_Bernadett I>!
Dany Aubert – Catherine Leblanc: Oviba megyek!

Imádom ezt a mackós sorozatot! Gyönyörű képekkel vsn illusztrálva és nagyon aranyos témákat mutat meg.


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

– Olyan jó bolyhos és puha vagy, mama – bújt oda hozzá. – Veled akarok maradni örökké!


Hasonló könyvek címkék alapján

Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában
Vadadi Adrienn: A Palacsinta tábor
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi
Carrie Weston: Borisz kempingezni megy
Berg Judit: Maszat játszik
Christian Tielmann: Berci és a tetűriadó
K. László Szilvia: Marci és a galibák – Pocsolyától lombhullásig
Liane Schneider: Bori és az ovis pizsiparti
Bartos Erika: Bogyó és Babóca az óvodában
Vadadi Adrienn: Dorci, a legkisebb óvodás