God ​Game 20 csillagozás

Az Úr játéka
Danny Tobey: God Game

Charlie Lake és barátai, egy texasi gimnázium észkombájnjai egy szép napon meghívást kapnak, hogy próbáljanak ki egy titokzatos számítógépes játékot. A hátterében működő mesterséges intelligencia azt állítja magáról, hogy ő Isten. Ha valaki bejelentkezik, és teljesíti a Mindenható parancsait, a való világban is jutalmat kap, ám ha szembefordul vele, megbűnhődik.
Az „Isten” nevében végzett küldetések először ártalmatlannak tűnnek, az egyre durvuló feladatok azonban hamarosan súlyos erkölcsi dilemmák elé állítják a fiatalokat. A Játék azzal fenyegetőzik, hogy felfedi a titkaikat, ha megpróbálnak kilépni. Az életük, a jövőjük forog kockán. És úgy tűnik, nem lehet kiszállni…

Charlie-nak és kis csapatának rá kell döbbennie, hogy nem ők játsszák a Játékot. Csak játékszerek egy náluk nagyobb, ismeretlen hatalom kezében.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: (Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek

>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
466 oldal · ISBN: 9789639866164 · Fordította: Tamás Dénes
>!
Metropolis Media, Budapest, 2021
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639866157 · Fordította: Tamás Dénes

Most olvassa 5

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

WerWolf>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

“Amit eszel, azzá leszel” – tartja a mondás. De mi történik akkor, ha egy mesterséges intelligenciát vallási szövegekkel etetünk? Azt fogja gondolni, hogy ő Isten, aki mindent tud és mindent lát. Megítél élőket és holtakat, de leginkább azokat, akik belépnek a játékba: G. O. D.
Az ifjúsági regény nem csak fiataloknak íródott, hanem azon felnőtteknek is, akik nem éppen példamutató életet éltek tinédzserkorukban. Minden egyes csínynek voltak, és ma is vannak következményei. Van ami csak egy kis dorgálással jár, ha kitudódik. De vannak olyanok is, melyek az ember egész életére rányomja a bélyegét. Nincs ez másképpen a játékosok világában sem, ahol a játék először csak kisebb csínyek elkövetésére kéri a játékosokat, akik ha elvégzik a feladatot, jutalomban részesülnek. Viszont később egyre jobban bedurvul a játék
Mindenkinek vannak titkai, és mindenkit el lehet kapni, ha másképp nem megy, akkor a szerettein keresztül. Danny Tobey nagyon jól játszik az egymásra épülő bűnök és hallgatás piramisával. Kezdjük kicsivel, ami ha kitudódik, akkor kellemetlen helyzetbe hozza a célszemélyt. Viszont, ha ezt el akarja kerülni, akkor hajlandó egy kicsit nagyobb balhéba belevágni, hogy a titka ne derüljön ki.
Nem hiba nélküli a történet, de jól játszik a szereplők lelkivilágával.

Bővebben: http://www.letya.hu/2021/09/danny-tobey-god-game-az-ur-jateka/

_BenGa>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

„Tobey második regénye is több műfajból építkezik, a sci-fi mellett erősen érzékelhető az ifjúsági szál és a thriller. Nagyon jó stílusban ír, amikor a történet kellően "bemelegedett”, egyszerűen nem tudtam letenni a kötetet. Aprócska hibaként felróható, hogy 1-1 fejezet még átvezetőnek is kevés, a kiragadott jelenetek nem feltétlen állják meg így a helyüket. A másik, ami számomra zavaró volt: a Játék háttere nincs eléggé kifejtve, erről azért jobb lett volna többet is megtudni. Hátha egy esetleges második rész majd minden kérdésre választ ad. :) Korábban egy másik Metropolis Media kiadványban, az Itt és most és aztán-ban voltak ennyire előtérben a családi kapcsolatok, ez ebben a műben is tetten érhető. Van itt mindenféle típus: a csonka, az elváró, a terrorizáló, az újgazdag család mind-mind képviselteti magát. Ami feltűnhet, ezek elég részletesen vannak bemutatva, mintha Tobey családja mindegyik fajta tulajdonságával rendelkezett volna egyszerre. Emellett megfigyelhető, igazi Trump ellenes íróval van dolgunk, nekem nagyon bejöttek a sorok között felbukkanó fricskák. :)"

Bővebben a blogon:
link

_Katie_ P>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Nekem ez nagyon tetszett, szinte egy ültő helyemben letoltam :)
A könyv szereplői minden szerethetőek, esedőek és mindegyiküknek vannak titkai és vágyai, valamint küzdenek valamivel. Aztán jön a GOD, a játék, ami azt ígéri, hogy megkaphatják, amire vágynak. Eleinte könnyednek indul, az elején csak apróságokat kér tőlük, majd egyre jobban eldurvul.
A könyv több témát is érint, mint a családon belüli erőszak, egy szerettünk elvesztése, elvárásoknak való megfelelési kényszer, diák szerelem, iskolai zaklatás és még sorolhatnám. Mindezek közt pedig a GOD zseniálisan keveri a szálakat.
Te mit tennél meg, hogy a titkod ki ne derüljön? Hogy megkapd azt, amire vágysz?

Bódis_Éva I>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Ez a könyv kivételesen jó fogás volt. Emberi, valódi, szerethető és gyűlölhető, jó és rossz karakterekkel. Feszült és fordulatos történettel.
Az alapötlet nem új. Elvégre sokan és sokféleképpen feldolgozták már a „gonosz” mesterséges intelligencia és a mindenhol megjelenő technológia találkozásának veszélyeit. Sokan megkérdezték már, hogy mi lenne, ha egy virtuális játék a valóságra, az ember életére is hatással van. Sok történet játszódott már gimnáziumban, ahol farkastörvények uralkodnak. Sok történet dolgozza fel az ilyen-olyan okból széthullott családokat, sok történet ábrázolja a gyereknevelésre alkalmatlan szülők gyerekeit.
De így még senki nem csinálta, úgyhogy le a kalappal.
Élmény volt ez a könyv. Izgalmas, felemelő és elgondolkodtató.

Rosie16>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

A történet jó volt, de nem tetszett a kivitelezés. Túl rövid fejezetek voltak, a legtöbb szinte csak egy jelenet, és nagyon ugrált a szereplők között. Az viszont jó volt, hogy a legtöbb szereplő történetét, titkait és motivációját megismertük.
Maguk a szereplők…. hát… a legtöbb ellenszenves volt, és még álszent is. spoiler….. mindegy, sok minden szúrta a szemem. spoiler Tényleg hagyjuk, viszont nagyon elgondolkodtató volt egy-egy helyzet. Mit tennél meg azért, amire vágysz? Te meddig mennél el?
A legjobban Peter karaktere tetszett, főleg ahogy haladt előre a történet. spoiler

C_Redfield P>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Nekem egy kicsit vontatott volt a regény. Az alapötlet persze érdekes, de a karakterek és a fordulatok kissé túlzóak. Ha nekünk ennyi problémánk lett volna gimiben, senki sem éri meg az érettségit! :) A „főgonosz” személye nem ért váratlanul, de egy kissé kidolgozatlan volt. Szinte bemondásra kellett volna elhinnünk, hogy ő a big boss. Hm… Szerencsétlen leányzó meg, aki indiai is, meg leszbi is… már csak az kellett volna, hogy mondjuk féllábú legyen, csak hogy teljes legyen a „hátrányos” helyzete! A történet vége pedig elég depresszív lett: törődj bele, az élet szar és igazságtalan. Hát köszi! Ez bearanyozta a napomat! :/

A_J_Crowley P>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Csússzunk le a káoszba, a sötétségbe, lelkünk legmélyebb bugyrába.
Hajrá

JungNiHyo>!
Danny Tobey: God Game

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Zseniális a könyv, a történet eszméletlenül fordulatos és kiszámíthatatlan. Amikor azt hinné az ember, hogy Aha! tudom mi fog történni, akkor valami teljesen más ismeretlen szálat vezet be. Csak azért vontam le fél csillagot, mert számomra az utolsó fejezet már túl sok volt, le szerettem volna zárni ezt a történetet.
Ennek ellenére imádtam, és bárkinek szívesen ajánlanám.


Népszerű idézetek

_Katie_ P>!

Tudod, mit csinál egy barát, […]? Megmondja neked az igazat. Akkor is, ha nem akarod hallani.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

_Katie_ P>!

Semmi sem lehetetlen, ha jól állsz hozzá

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

_Katie_ P>!

Az, hogy nem szeretlek, még nem jelenti, hogy nem szeretlek!

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Caedere>!

Én vagyok a Forrás és a Kód.
Te vagy a kódolatlan kódoló?
Ha-ha-ha! Igen! Nagyon vicces vagy. Megöllek.
Miért?
Hogy örökké velem legyél.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

_Katie_ P>!

[…] Charlie átvágott a konténerek között. Kitérő volt, de ki akart deríteni valamit, ami bökte a csőrét. Az a graffiti: MINDENNEK EL KELL… A röhejes magyarázat, hogy ez csak egy dalszöveg. Jaj, hagyjuk már! Igen, Alex gitározik. A szobájában. Főleg Kurt Cobain-számokat. Rosszul. Na de akkor is…
A graffiti még mindig ott volt. Félkészen. És Alex is ott ült egyedül, a B jelű konténerépület lépcsőjén, és a Macskabölcsőt olvasta. Tegnap óta befalta a könyv nagy részét.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

_Katie_ P>!

Az ember nem szabadul meg csak úgy a barátaitól, amikor kényelmetlenné válnak a számára.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Caedere>!

Charlie leült a gépéhez Kenny és Vanhi közé, mire a lány a vállába bokszolt.
-Ezt miért kaptam? – dörzsölte Charlie a zsibbadó karját.
-Mert hűtlen voltál.
-Kihez?
-Hozzám!
-Öhm… Ha jól emlékszem, te voltál az, aki visszautasított.
-Meglehet. De ez még nem jelenti azt, hogy ne kéne a lábam elé borulva imádnod engem. Elvégre a természet mindenható istennője vagyok.
-Majd én megmondim, minek vagy az istennője. Bullshitkirálynő.
Vanhi még nagyobbat bokszolt a vállába.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

Caedere>!

Úgy érezte, olyan az élete, mint a cselló húrja: ha meglazult, meg lehet feszíteni, hogy az ember ki tudja csalni belőle a tökéletes hangot. Szinte kozmikus tökéletességgel illeszkedik a helyére. Aztán lehet feszíteni tovább. És tovább. És tovább. Amíg el nem pattan, áldozatul nem esik önmaga feszülésének.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

_Katie_ P>!

„Az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak.”
(János 3:19)

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka

_Katie_ P>!

Megfelelő körülmények között bárkiből lehet gyilkos.

Danny Tobey: God Game Az Úr játéka


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: 11/22/63
Stephen King: 11.22.63
Justin Cronin: A szabadulás
Peter Clines: 14
Debra Driza: Mila 2.0
Joe Hart: Obscura
Daniel Suarez: Daemon
Stephen King: A búra alatt
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Hervé Le Tellier: Anomália