Gluténmentes ​élet 7 csillagozás

Danna Korn: Gluténmentes élet

Lisztérzékenység, lisztallergia, coeliakia? Vagy csak egyszerűen élvezni akarod a búza-, árpa és rozsmentes diéta előnyeit? Ha igen, neked szól ez a könyv. Igazi fogódzót kapsz ahhoz, hogy mit jelent a gluténmentes életstílus, hogyan lehet gluténmentesen étkezni és élni. Megbízható információkat olvashatsz a gluténérzékenység tüneteiről, vizsgálati módszereiről és kezeléséről. A könyv tele van gyakorlati tanácsokkal arról, mit egyél, mit kerülj el, hogyan főzz, hogyan vásárolj. Ez a könyv biztosan segítségedre lesz egy igazán kellemes, neked való életstílus kialakításában.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tantusz

>!
Panem, 2011
162 oldal · ISBN: 9789635455270

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Lunemorte P>!
Danna Korn: Gluténmentes élet

Ezt a könyvet már korábban is el kellett volna olvasnom. Gyerekkorom óta gluténérzékeny vagyok és ki tudja mióta van tejallergiám. Utóbbiról ez a könyv nem ír, de nem is ez volt a feladata. A glutén talán nagyobb mumus, mert fogalmad sincs arról, hogy pl. kínai fagyasztott zöldségkeverékben, szójaszószban, ételízesítőben, fűszekerben (bors?!) stb előfordul ez…A könyv hatására kitakarítottam a konyhát és a kamrát és elkülönítettem a glutén/tejet tartalmazó cuccokat az enyémektől. Előzőek voltak többen…A kötet hatására mindent árgus szemmel fogok mostmár figyelni, én idióta nem értettem, miért fáj még mindig a hasam, ha én főzök magamnak…A levesbe nem raktam ma fekete borst, ment helyette cayenne bors…A fejem verem a falba és Csernus doki sem kell hozzá. =) (Amúgy csomó jó tipp is szerepel ebben és a végén pár recept, amiben van tejtermék, de azt még könnyebben ki lehet cserélni.)

Youditta>!
Danna Korn: Gluténmentes élet

Könnyed stílusú könyv, ami érezhetően amerikai. Nálunk azért még ennyire sem működik a gluténmentes élet felfogás külsősök számára,vendéglátóhelyekről meg ne is beszéljünk. Nálunk ez még gyerekcipőben jár,és nem mindent tehetsz úgy,ahogy a könyv tanácsolja.
Hasznos olyan szempontból, hogy megpróbál sok helyzetre segítséget adni, de azért ezekre az ember józan paraszti ésszel is rájön. Pl. ha elmész otthonról és nem tudsz előreláthatólag aznap mit enni ,mert semmi gluténmentes nem lesz körülötted, akkor vigyél magaddal gluténmentes ételt. Tényleg? Nem mondod!
Próbál a szerző humorizálni,néha átjön néha nem.
Sok mindent összefoglal,ebből a szempontból tényleg hasznos kis könyv, de szerintem van jobb is a témában. Talán egy magyar jobb,mert az itthoni helyzetet jobban át tudja adni.

AnZsu_01 P>!
Danna Korn: Gluténmentes élet

Nem régen kaptam a gluténérzékenység diagnózisát, amivel az orvos el is engedett. Itt az internet az ember keresgél, aztán talál hasznos infókat vagy nem. Nem vidám dolog a magunkon való kísérletezés. Ez a könyv volt az első olyan, amiben lényegre törően, jól érthetően vannak összeszedve az információk. Nem csak a legfontosabbak, hanem a legapróbb részletek is. Ráadásul az otthoni étkezés mellett a vásárlásra, a máshol étkezésre is nagyon jó ötleteket ad. Sőt, kitér az élet minden egyéb aspektusára is, amire hatással lehet az, hogy az embernek gluténmentesen kell élnie az életét. Az egyetlen hibája a könyvnek az, hogy 2011-ben jelent meg. Pusztán azért, mert némelyik weboldal, vagy ajánlott termék már nem létezik, illetve rengeteg újdonság is van azóta. De abszolút részévé vált a könyv a mindennapjaimnak, sokat segít.


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

(…) és nem néznek többé senkit ufónak a gyorsétteremben, ha zsömle nélkül kéri a hamburgert.

Bevezetés

2 hozzászólás
Lunemorte P>!

Igazoltan gluténérzékeny vagy, úgyhogy nem kapsz társas viselkedésből fekete pontot, ha megkérdezed, mit terveznek felszolgálni az este.

Étkezés házon kívül

Lunemorte P>!

Mivel nem számíthatsz arra, hogy gluténmentes csemegékkel várnak ott, lakj jól otthon, mielőtt elindulnál a vendégségbe.

Étkezés házon kívül

3 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ha gluténérzékeny vagy coeliakiás vagy, de túl kevés glutén jutott a szervezetedbe a vizsgálatot megelőző időszakban, az ellenanyagszintek a vérben a kimutatási küszöb alá süllyedhetnek, azt a hamis benyomást keltve, mintha nem lenne semmi bajod. Ugyanez érvényes a biopsziára is: ha elég régen nem ettél glutént, a vékonybelednek volt ideje regenerálódni, é s a biopszia eredménye negatív lesz.

Ki miért lesz gluténérzékeny?

Lunemorte P>!

Hiába vagy lényegében panaszmentes, a glutén – már egészen kevés glutén is – súlyos kárt tud tenni a szervezetedben.

A gluténmentes étrend alapszabályai


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Ramos: A teljes ketogén diéta kezdőknek
David Perlmutter: Gabonaagy életmódprogram
David Perlmutter – Kristin Loberg: Gabonaagy
Kayla Itsines: The Bikini Body
Gary Taubes: Miért hízunk el?
Michael Mosley: Okos belek
Banai János – Horváth Zoltánné Koltai Tünde – Veresné Bálint Mária: Lisztérzékenyek könyve
Hadarik Rita: Egészséges ínyencfalatok
Szilágyi Ágnes – Hunyadvári Lászlóné: Az egészséges életmód étrendje
Rüdiger Dahlke: A tudatos böjtölés kézikönyve