Angelopolis ​– Angyalok városa (Angelology 2.) 30 csillagozás

Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Tíz ​év telt el azóta, hogy Evangeline a mennyei lant elpusztítása után angyallá változott. Tíz éve nem találkozott Verlaine-nel, aki tudományos pályáját hátrahagyva csatlakozott az angelológusokhoz, és az egyik legkiválóbb angyalvadásszá képezte át magát. Sorsuk ezúttal Párizsban keresztezi egymást, ahol Verlaine egy felismerhetetlenségig megcsonkított nefilim holttest mellett Evangeline iratait találja meg. De mielőtt fel­ocsúdhatna a sokkból, hogy élete szerelme meghalt, olyan eseménysorozat veszi kezdetét, amelynek végkimenetele az egész emberiség sorsát megváltoztathatja. Verlaine-t Moszkvába vezetik a nyomok, ahol az Ermitázs pincéjében évszázados titok tárul fel előtte. Fabergé legendás tojásai elvezetik a hírhedt Raszputyin rejtélyes albumához, amelyben megtaláljákNoé orvosságának titkos receptjét. Azt a receptet, amellyel talán sikerülhet megszabadítani a Földet a nefilimek jelentette átoktól.

„Továbbá elmagyaráztuk betegségeiknek és csábításaiknak valamennyi… (tovább)

Eredeti mű: Danielle Trussoni: Angelopolis

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Kelly, Budapest, 2013
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350393 · Fordította: Illés Róbert

Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

>!
Mazsidrazsi
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Ez a rész egyértelműen gyengébbre sikerült, mint az első. Nem volt meg benne az a jó nyomozós hangulat, az izgalmak, a titkok… Ennek ellenére jól esett olvasni. Megint elvarázsolt egy kicsit, megint többet akartam megtudni ezekről a lényekről, a világukról, a múltjukról. Szépen haladt előre a történet, és a vége izgalmasra sikeredett.

>!
bmgrapes I
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Nagyon jól összerakott, végiggondolt könyv, bár a Jézus fogantatásáról szóló elméletnél felszisszentem.

>!
Fairymysz 
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Őszintén szólva, negyed annyira sem tetszett, mint az első kötet. Hatalmas csalódás volt :( Míg az első kötetet egyhuzamban végigolvastam, ezt olyan nyögvenyelősen sikerült, és már alig vártam, hogy a végére érjek. És persze megint jó kis függővég.
Most nagyon meg fogom gondolni, hogy a folytatásba beruházzak majd, vagy hagyjam a fenébe. :(

Viszont azt el kell mondani, hogy tetszett, ahogy levezette az angyalok „beépülését” az emberiség történelmébe és mivel szeretem a Romanovokkal és Raszputyinnal kapcsolatos könyveket – még, ha azok fikciók is – ez hatalmas plusz volt a pontozásomnál.

>!
Kyra_Owens
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Nagyon tetszett a könyv, s csak azért vesztett fél csillagot, mert Evangeline keveset szerepelt benne, s engem főleg az ő gondolatai érdekeltek volna.

>!
nevermind_97
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Egyáltalán nem tetszett az előzőhöz képest.Sokkal többet vártam.

>!
Carsi
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Az sosem volt újdonság számomra, ha egy új világgal átitatott könyvet vettem a kezembe, hogy a könyv első része csak leírás és világ megismertetéssel van tele, de hogy ez ne változzon meg a könyv végéig? Cselekmény minimális, de a történelem és múlt leírása, angyalok ismertetése végig ilyen intenzív legyen? Aztán gondolkodtam, hogy jó, a sorozat első köteténél még ezt is le tudom nézni, de ekkor megláttam, hogy ez már a 2. kötet…
Ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a történelmei múlttal teletűzdelt könyveket, ahol mitológia, történelem és spekuláció minden kitölt. – én nem ilyen vagyok, így kap csak fél csillagot.

– így jár az aki, hagyja hogy a párja találomra a könyvtárból levegyen egy könyvet :D

1 hozzászólás
>!
Nitetisz
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Nagyon tetszett! A fél csillag levonás csak azért volt, mert nekem a könyv eleje kicsit lassan pergő volt, de a végére nagyon belendült! Nekem hiányzott, hogy Evangeline az elején és a végén szerepelt a regényben. Kicsit jó lett volna többet olvasni róla, hogy min ment keresztül lelkiekben, és testiekben is, az ő szemszőgéből!
A könyv vége nyitott maradt, és teljesen más lett, mint amire mindenki számított szerintem. Ha lesz harmadik része, tuti elolvasom! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Világok utazói
Richelle Mead: Véreskü
Patrick Carman: Sötét erők
Margit Sandemo: A halál kertje
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Anne Rice: Angyalok ideje
James Patterson: Világmegmentés és más extrém sportok
J. R. Ward: Megbosszult szerető