Angelopolis ​– Angyalok városa (Angelology 2.) 36 csillagozás

Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Tíz ​év telt el azóta, hogy Evangeline a mennyei lant elpusztítása után angyallá változott. Tíz éve nem találkozott Verlaine-nel, aki tudományos pályáját hátrahagyva csatlakozott az angelológusokhoz, és az egyik legkiválóbb angyalvadásszá képezte át magát. Sorsuk ezúttal Párizsban keresztezi egymást, ahol Verlaine egy felismerhetetlenségig megcsonkított nefilim holttest mellett Evangeline iratait találja meg. De mielőtt fel­ocsúdhatna a sokkból, hogy élete szerelme meghalt, olyan eseménysorozat veszi kezdetét, amelynek végkimenetele az egész emberiség sorsát megváltoztathatja. Verlaine-t Moszkvába vezetik a nyomok, ahol az Ermitázs pincéjében évszázados titok tárul fel előtte. Fabergé legendás tojásai elvezetik a hírhedt Raszputyin rejtélyes albumához, amelyben megtaláljákNoé orvosságának titkos receptjét. Azt a receptet, amellyel talán sikerülhet megszabadítani a Földet a nefilimek jelentette átoktól.

„Továbbá elmagyaráztuk betegségeiknek és csábításaiknak valamennyi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Kelly, Budapest, 2013
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350393 · Fordította: Illés Róbert

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Az első része nagyon tetszett, így mikor a barátnőm kölcsönadta a másodikat, megörültem, hogy egy izgalmas, tele misztikumokkal és fejtegetésekkel ellátott könyvet fogok olvasni.

Nos bizonyos szinten megkaptam amit vártam, de ez csak elenyésző.

Bőven van benne fejtegetés és történelmi kitöltöttség, de a háttérismeret hiányát éreztem, elnyújtottnak és megalapozatlannak gondolom.
Továbbá elindult bennem egy idegenkedési érzet és az olvasásomat teljesen elrontotta.
Nem tudom mi okból íródott meg ilyen formában ez a történet, de messze se azt kaptam amit vártam.

Igazán sajnálom, mert tényleg jó volt az előző része.
Csalódás.

>!
Kelly, Budapest, 2013
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350393 · Fordította: Illés Róbert
2 hozzászólás
Gyöngyi0309 P>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Talán egy fokkal kevésbé tetszett, mint az első. Túl rövid volt és nem voltak kibontva benne bizonyos részek, átrobogtunk a történeten szinte minden magyarázat nélkül. Vagy a határidő szorította az írót, vagy már türelmetlen lehetett, mert az előzőhöz képest ezt kissé összecsapta, noha ez végéig akciódús volt.
Evangeline kétségtelenül a legérdekesebb karakter, sajnálom, hogy kevés szerephez jutott, Luciennel együtt. Nagyon remélem, hogy lesz harmadik rész, és olvashatjuk magyarul is. (Egyébként ha jól olvastam, akkor mostanában jelenik meg az írónő egy másik könyve angolul)
Kicsit személytelenek voltak a szereplők, még Verlaine is, viszont szerettem az alternatív magyarázatokat, mind a történelemre, mind a vallásra, a Romanovok meg a Fabergé-tojások pedig külön romantikus bájt adtak hozzá.
Persze voltak benne ellentmondások és érthetetlenségek, néha el is vesztettem a fonalat, hogy most akkor ki kinek a kicsodája, de a fantasy műfajba bőven beférnek az ilyen ellentmondások, nyakatekert megoldások.

Mazsidrazsi>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Ez a rész egyértelműen gyengébbre sikerült, mint az első. Nem volt meg benne az a jó nyomozós hangulat, az izgalmak, a titkok… Ennek ellenére jól esett olvasni. Megint elvarázsolt egy kicsit, megint többet akartam megtudni ezekről a lényekről, a világukról, a múltjukról. Szépen haladt előre a történet, és a vége izgalmasra sikeredett.

bmgrapes I>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Nagyon jól összerakott, végiggondolt könyv, bár a Jézus fogantatásáról szóló elméletnél felszisszentem.

Fairymysz P>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Őszintén szólva, negyed annyira sem tetszett, mint az első kötet. Hatalmas csalódás volt :( Míg az első kötetet egyhuzamban végigolvastam, ezt olyan nyögvenyelősen sikerült, és már alig vártam, hogy a végére érjek. És persze megint jó kis függővég.
Most nagyon meg fogom gondolni, hogy a folytatásba beruházzak majd, vagy hagyjam a fenébe. :(

Viszont azt el kell mondani, hogy tetszett, ahogy levezette az angyalok „beépülését” az emberiség történelmébe és mivel szeretem a Romanovokkal és Raszputyinnal kapcsolatos könyveket – még, ha azok fikciók is – ez hatalmas plusz volt a pontozásomnál.

Kyra_Owens>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Nagyon tetszett a könyv, s csak azért vesztett fél csillagot, mert Evangeline keveset szerepelt benne, s engem főleg az ő gondolatai érdekeltek volna.

nevermind_97>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Egyáltalán nem tetszett az előzőhöz képest.Sokkal többet vártam.

Carsi >!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Az sosem volt újdonság számomra, ha egy új világgal átitatott könyvet vettem a kezembe, hogy a könyv első része csak leírás és világ megismertetéssel van tele, de hogy ez ne változzon meg a könyv végéig? Cselekmény minimális, de a történelem és múlt leírása, angyalok ismertetése végig ilyen intenzív legyen? Aztán gondolkodtam, hogy jó, a sorozat első köteténél még ezt is le tudom nézni, de ekkor megláttam, hogy ez már a 2. kötet…
Ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a történelmei múlttal teletűzdelt könyveket, ahol mitológia, történelem és spekuláció minden kitölt. – én nem ilyen vagyok, így kap csak fél csillagot.

– így jár az aki, hagyja hogy a párja találomra a könyvtárból levegyen egy könyvet :D

1 hozzászólás
Nitetisz>!
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa

Nagyon tetszett! A fél csillag levonás csak azért volt, mert nekem a könyv eleje kicsit lassan pergő volt, de a végére nagyon belendült! Nekem hiányzott, hogy Evangeline az elején és a végén szerepelt a regényben. Kicsit jó lett volna többet olvasni róla, hogy min ment keresztül lelkiekben, és testiekben is, az ő szemszőgéből!
A könyv vége nyitott maradt, és teljesen más lett, mint amire mindenki számított szerintem. Ha lesz harmadik része, tuti elolvasom! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Rice: Interjú a vámpírral
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Amanda Stevens: A próféta
Stephen King: Álom doktor
Chuck Wendig: Halálmadarak
Joss Stirling: Misty
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Darynda Jones: Első sírhant
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály