Az ​átok (Angelology 1.) 135 csillagozás

Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Abban ​az időben, amikor az istenfiak bementek az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szültek nekik – sőt még azután is –, óriások éltek a földön. Ők azok a vitézkedők, akik ősidőktől fogva hírnevesek voltak.”
(Teremtés könyve 6:4)
Különös mozaik bontakozik ki a történelem színfalai mögött… Misztikus templomok, megfejthetetlen kódokat rejtő festmények… A bibliai teremtéstörténet és a lázadó angyalok, Orpheusz lantja, Noé gyermekei, akik az özönvíz után újra benépesítik a földet, a náci uralom Európában… Megannyi részlete ugyanannak a rejtélyes kirakósnak… De vajon létezik-e bárki, aki összefüggést találna a látszólag különálló darabkák között?
A bukott angyalok leszármazottai, a nefilimek köztünk élnek. Szinte láthatatlanok.
Vagyonuk, emberfeletti erejük, erőszakosságuk és kíméletlenségük azonban biztosítja uralmukat az emberek fölött. Csak egy titkos társaság tud a létezésükről: az angelológusok, akik megszállottan kutatják gyenge pontjaikat, hogy… (tovább)

Eredeti mű: Danielle Trussoni: Angelology

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Kelly, Budapest, 2011
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350157 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 1


Kedvencelte 16

Most olvassa 16

Várólistára tette 148

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

„Minden az olvasó érzékenységétől függ. Az elme és a lélek a saját tempójában válik nyitottá a befogadásra. A leggyönyörűbb muzsikát is csak az hallja meg, akinek van rá füle.”

Első kőrben a borító fogott meg és meg is örültem, mert passzol egy aktuális kihíváshoz.

Bár szeretem az angyalos történeteket, de őszintén szólva nem erre számítottam.
És most így belegondolva, az eddigi olvasmányaimtól teljesen eltér.

Visszatérve a történetre, igen csak felülmúlta a számításaimat.
Nagyon izgalmasnak találtam, néhol ugyan lankadni kezdett a figyelmem, de aztán történt valami és újra nem bírtam lerakni.
Most már mosolygok is, mert eddig az íróval nem találkoztam, de a stílusa elképesztő hatással van rám.
Minden könyvét befogom szerezni, ez egyszer biztos.

Olvassátok! Ajánlom.

>!
kellyolvas P
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Felejtsétek el, hogy bármi hibát keressek a könyvben. A fél pont levonás kizárólag azért jár, mert nem szép dolog a függővég, pláne, ha előtte nem tért ki a könyv kellőképpen a nefilimek mai világára. Nem kaptam választ arra pl., hogy minden nefilimnek gonosznak kell lennie, vagy vannak kivételek?
Az írónő stílusa pazar, gyönyörűek a leírások, minden a helyén van, nem éreztem sehol lassúnak vagy unalmasnak. Közrejátszik talán az angyalmániám:)
A történelmi, bibliai, mitológiai szálak mesterien keverednek, rengeteg a vallással kapcsolatos utalás, én mint atom ateista, mégis fel tudtam fogni és bele tudtam szeretni ebbe a világba.
Aki a borító alapján romantikus sztorit vár, az csalódni fog, viszont kap egy remek ereklyevadász könyvet bukott angyalokkal.

5 hozzászólás
>!
Amilgade
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

A háttérvilág kidolgozása fogott meg a legjobban. Nekem nem volt unalmas, sőt még többet olvastam volna róla.

2 hozzászólás
>!
Mazsidrazsi
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Ezt a könyvet ajánlom minden angyalrajongónak, sőt, kötelező!
Az egész könyv egy Da-Vinci-kód féle nyomozós, titok-feltárós sztori. Ez engem nem zavart, mert jó volt a levezetése, a szálak összefonódtak.
Evangeline nővér áll eleinte a középpontban az apácarenddel és a napi rutinnal. Féltem is tőle, hogy túlságosan vallásos lesz, végig az apácákról fog szólni és megpróbál a könyv megtéríteni. Szerencsére nem erről van szó.
Evangeline elég okos nőnek tartja magát, de rá kellett jönnünk – közösen –, hogy nagyon sok mindent nem tudunk.
Ez a könyv sikeresen elhitette velem, hogy angyalok, nefilimek vannak és köztünk élnek. Kíváncsi lettem volna, hogy csak az árnyoldala létezik-e ennek a dolognak, vagy vannak jók is?
A közepe eléggé nyers, adatszerű, történelmi jellegű volt, de érdekességét számomra a Celestine szemszög adta.
Gabriellát nem bírtam fiatalként, de „nagymamaként”, idősen jól megállta a helyét.
Imádtam volna én is arra az egyetemre járni, angelológiát tanulni. Jó lehetett az angelológus társaság tagjának lenni, és kutakodni. Bírtam a Valko házaspárt, Vlagyimirt is.
A Grigori-családot egyrészt sajnáltam, másrészt nem értettem teljesen őket. Érzem, hogy van a háttérben még valami, jó lett volna a történetükről többet megtudni.
Verlaine nekem nem tűnt nagyon jó, hiteles nyomozónak. Nem lett volna rossz karakter, csak valami hiányzott belőle.
Az utolsó ~ 100 oldalra kezdtek beindulni a szálak, a történések. Jó volt, ahogy a szemünk előtt állt össze a kirakós.
Tetszettek a feladványok, a rejtekhelyek.
A vége pedig…. nem láttam még ilyen függővéget egy egyébként kerek egész könyvnél.
A filmre pedig írtó kíváncsi vagyok.

7 hozzászólás
>!
Véda MP
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Nem Dan Brown, nem Steve Berry, de azért mégis jó. :)
Misztika, fantasy, pici krimi és vallás keveredik, izgalmas és tényleg érdekfeszítő kultúrtörténettel. Az a fajta regény, ami után az ember akaratlanul is érdeklődni kezd a téma iránt. A könyvben elénk tárt, a történet vázát adó, vagy épp azt kiegészítő adatok pedig tiszteltre méltóak.
Kár a végéért! Úgy tűnik Trussoni is sok mai felkapott szerző hibájába esett, olyanok mint egy egészen jó mesterember, mondjuk cukrász, aki a gyönyörű, cukorbevonatos, kifogástalan tortára azért még csak biggyeszt marcipán virágokat is. Cukorgyönggyel. Nem kell! Felesleges. Csak ront az élvezeti értékén.

>!
kte
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Az átok az angelológusok és a nefilimek közötti háborúról szól, amely régóta zajlik titokban, összefonódva az emberiség történelmével. Nagyszabású, jól kidolgozott történet, ahol megismerjük egy második világháború alatti expedíció történetét is a jelenben játszódó eseményeken kívül. Sok szereplőt, illetve egész családokat figyelhetünk, mindenkét oldalt megismerjük valamennyire, természetesen főleg az angelológusokat, továbbá egy apácakolostor életét.
A szerző által megalkotott világ kicsit félelmetes, az angyalok és emberek keveredéséből származó nefilimek irányítják a háttérből, az emberi életet semmire sem becsülve. Gyilkolnak, háborúkat robbantanak ki, majdnem mindent megtehetnek.
A történet meglehetősen izgalmas és fordulatos, mindig van kiért izgulni, bár vannak lassabb, leíró jellegű részek. A romantikus szál nem kap nagy jelentőséget, ez még változhat. Úgy érzem, hogy misztikus rész még sok meglepetést tartogathat, mind a kitalált lények, mind az elvégezhető „varázslatok” területén spoiler.
Volt néhány rész, ahol nem teljesen értettem, hogy miért úgy történnek a dolgok pl. spoiler
A szereplők többségét megkedveltem. Eszembe jutott lehetőségként az, ami Evangelinával történt spoiler, de eszembe sem jutott, hogy ilyen események vezetnek hozzá és ez lesz a következménye. Annak ellenére, hogy függővég lett, nekem mégis tetszett, sokat lehet gondolkodni a folytatás irányán. Abba is belefondoltam, hogy szegény lány egy igazi őrült családba született: spoiler

>!
Paan
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Lassan kibontakozó történet, rengeteg részletes leírással és aprólékosan kidolgozott háttérvilággal. A karakterek színesek, és nem is három, hanem sokdimenziósak. Aki Dan Brown-szerű, pörgő cselekményre számít, az csalódni fog, de aki egy nagyon szépen megalapozott világban játszódó, nem sodró lendületű, összeesküvés-elméletes történetet keres, annak csak ajánlani tudom. (A fél csillag levonás csak amiatt van, hogy a két főhős vonzódását nem éreztem elég megalapozottnak, ha szükségszerűnek is láttam.)

>!
Angria_Wolf
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Fantasztikus egy könyv. Az én tetszésem biztosan elnyerte. Igaz, végig egyfajta The Prophecy (magyarul megjelent: Angyalok háborúja) film érzésem volt, de ez valószínűleg csak annak tudható be, hogy rajongok azért a három moziért, és Percival hasonló kegyetlenkedéseket visz véghez. Lehet én már titkon Gabrielel be is helyettesítettem… Magával ragadott a történet, és azon kaptam magam, hogy bár én is egy lehetnék az angelológusok közül. A vége felé már kimondottan izgalmas, jól megírt, átgondolt cselekményekkel robogtam a tetőpont felé, ami elég rendesen el lett csúsztatva az utolsó oldalakhoz. De nem baj, ez így volt tökéletes. Olyan sok információ, érdekesség, titok sejlett fel közben, hogy azt időre volt szükség megemészteni, összerakni a kirakóst. Nagyon jó volt ez az összeesküvés-elmélet alapozás, az hogy a nefilim faj mindenütt jelen van. Ettől kicsit olyan érzésem támadt, mintha valóban kézzel fogható lenne, nem egy fantasy, ami teljesen elrugaszkodik a valóságtól. Inkább arra épít, és elhiteti velünk, ha jól figyelünk, talán kiszúrunk a tömegben egy-két gibborit, teszem azt munkába menet a buszon…
Köszönöm neked @Firehawk húgocskám, hogy elolvashattam ezt a könyvet, biztos lehetsz benne, hogy mindig a fő helyen fog csücsülni a polcomon! :)

2 hozzászólás
>!
Hiranneth
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Nem volt rossz történet, kifejezetten érdekesnek találtam, ahogyan felépítette az egész történetnek a „történelmi hátterét”. A nefilimek azért nem hagyják nyugodni a fantáziámat :D. Egész jó volt az is, ahogyan próbáltuk a megfelelő kirakós darabkákat meglelni, bár engem leginkább Celestine visszaemlékezése fogott meg. Sőt, az ő alakja nekem sokkal szimpatikusabb volt, mint Evangeline. Verlaine meg kicsit hihetetlen figura volt számomra. De ettől függetlenül én kifejezetten kíváncsi lennék a folytatásra.

>!
bmgrapes I
Danielle Trussoni: Angelology – Az átok

Na végre! egy könyv, ami az eddigiek közül legközelebb áll az én angyalképemhez :)

Ami tetszett:
– a krimi és misztikaszál finom elegye,
-a történet tudományos pontossággal megfogalmazott mitológiai és bibliai háttere,
– a képszerű leírások,
– a romantikus részek mellőzése,
– a BUKOTT angyalok tökéletes ábrázolása, és itt a bukott szón van a hangsúly, mert ezek a lények leverték az univerzális jóság-lécet, tehát gonoszak, önzők, kapzsik és minden más hibával rendelkeznek, ami indokolja bukásukat.

Ami nem tetszett, mindössze két szó:
– ha egy apáca segítséget kérve megszólít egy angyalt, akkor nem „varázsigét mond” (363.oldal), hanem imádkozik, fohászkodik, könyörög…
– és ha az angyal megjelenik, akkor az apáca nem „megidézte”, hanem segítségül hívta.
Ez azonban olyan apró hiba, hogy nem vonok le érte csillagot, mert tudom, hogy kritizálni könnyű, alkotni viszont nehéz. :)


Népszerű idézetek

>!
kellyolvas P

– Angyal vagy ördög – mondta. – Ugyanannak az éremnek a két oldala.

91. oldal

>!
Luna_Iceshard

Minden az olvasó érzékenységétől függ. Az elme és a lélek a saját tempójában válik nyitottá a befogadásra. A leggyönyörűbb muzsikát is csak az hallja meg, akinek van rá füle.

152. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Egy dolog a békét óhajtani; de egészen más úgy tenni, mintha a háború nem létezne.

>!
Belle_Maundrell 

– A húr egyetlen pendülésére eltűnhet a világ, amelyet ismerünk – mondta Vlagyimir.
– Pokollá változhat – folytatta Bruno – vagy mennyországgá.

>!
Belle_Maundrell 

Hogyan létezhet a színtiszta jóság a hamisítatlan gonosz jelenlétében?

>!
Luna_Iceshard

(…), ha Evangeline az anyjáról kérdezett, apjában megnyílt valami, mintha olyan szellemet üdvözölne, aki egyszerre hoz fájdalmat és vigaszt számára.

>!
Belle_Maundrell 

– Ah, egy igazi harcos – állapította meg dr. Seraphina. – Mindig akadnak, akik készek fegyvert ragadni és harcba szállni. De az igazi géniusz az, aki anélkül kapja meg, amire vágyik, hogy meghalna érte.
– Háborús időkben nincs választási lehetőség – felelte Gabriella, és továbbindult.

>!
Angria_Wolf

Valamikor az angyalok a szépség és a jóság megtestesítői voltak, de manapság ez már senkit sem érdekel. A materializmus és a tudomány a nemlétbe száműzte őket, egy ugyanolyan meghatározhatatlan szférába mint a purgatórium. Az emberiség valamikor magától értetődően hitt bennük, ösztönösen tudtuk, hogy léteznek, nem az elménkkel, hanem a lelkünkkel. Most azonban már bizonyítékokra van szükségünk. Kézzelfogható tényekre, tudományos adatokra, amelyek egyértelműen igazolják létezésüket. De micsoda válságot okozna, ha a bizonyítékok valóban léteznének! Mit gondolsz mi történne, ha az angyalok létét igazolni tudnák?

>!
kellyolvas P

A csónakból láttam a vízesést, és érzékeltem a hatalmas barlangüreget belengő, sűrű párát; megértettem, miért nevezték Sztüxnek, a holtak folyójának; a folyó közepe felé haladva megérintett a halál jelenléte, a sötét üresség olyan nyomasztóvá vált, hogy attól féltem, elnyeli az életem.

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sztüx
>!
s_l_m

A test megöregszik, de a lélek fiatal marad, ahogyan Isten teremtette.


A sorozat következő kötete

Angelology sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
James Patterson: Világmegmentés és más extrém sportok
Alexandra Bracken: Az idő vándorai
Anne Rice: Angyalok ideje
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Richard Kadrey: A végítélet kis doboza
J. R. Ward: Megbosszult szerető
Nalini Singh: Angyalárny