Tükörkép 72 csillagozás

Danielle Steel: Tükörkép Danielle Steel: Tükörkép

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Danielle Steel legújabb regényében az egyik legkülönösebb és talán legerősebb emberi kapcsolat, az egypetéjű ikrek közötti titokzatos kötelék misztériumát kutatja. A szépséges Olivia és Victoria Henderson úgy hasonlítanak egymásra, hogy még apjuknak sem könnyű megkülönböztetnie őket. Édesanyjuk a szülőágyon meghal. Huszonegyedik születésnapjukra készülnek a Manhattanben élő, dúsgazdag lányok, amikor Európában kitör az első világháború. A kalandvágyó Victoria és az félénk Olivia válaszúthoz érkezik. Az egyik lány férjhez megy a jóképű ügyvédhez, a másik iker a franciaországi csatatereken bukkan fel. Vajon okosan választottak az ikrek? A maguk vagy testvérük életét élik-e? Vagy – megtévesztő hasonlatosságukat kihasználva – akár végzetet is cserélhetnek egymással?

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Maecenas, Budapest, 2006
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 963203144X · Fordította: Roby Tiallac
>!
Maecenas, Budapest, 2002
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632030672 · Fordította: Roby Tiallac
>!
Maecenas, Budapest, 1999
392 oldal · ISBN: 9632030044 · Fordította: Roby Tiallac

Kedvencelte 13

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Magdi1017
Danielle Steel: Tükörkép

Érdekes volt kicsit belelátni egy ikerpár életébe. Mint tűz és víz. Victoria, a lázadó, radikális nézeteket valló feminista, és Olivia, a szerény, illedelmes testvére jobban nem is különbözhetne egymástól.
Voltak benne kisebb hullámvölgyek, de ezt leszámítva nem volt unalmas.
Érdekes és vakmerő húzások is voltak benne, bár ez egy ikrekről szóló történetben nem meglepő! :)

>!
Isabel_Rose I
Danielle Steel: Tükörkép

@Ferger_Jolcsi köszönöm a könyvet.
Az ikerpár szál nagyon tetszett. Számomra is van benne annyi potenciál, hogy regény szülessen belőle. :)
Viszont nem ez a legjobb, amit az írónőtől olvastam. Nem azt mondom, hogy rossz, de mély nyomot nem hagyott. Vannak ennél sokkal jobb könyvei is az írónőnek, így aki csak most ismerkednbe vele, nem tanácsolom, hogy ezzel kezdje.

1 hozzászólás
>!
Doria09
Danielle Steel: Tükörkép

Maga az alapötlet érdekes, de nekem egy kicsit túl hosszú lett ez a könyv. A sztorit kb. 50-100 oldallal rövidebben is el lehetett volna mesélni, és akkor jobban fenntartotta volna az érdeklődésem. A lányok közül Olivia volt számomra a szimpatikusabb, viszont teljesen vele sem tudtam azonosulni, vagy beleélni magam a helyzetébe. Ez a 3. könyv, amit az írónőtől olvastam, nem mondom, hogy soha többé, de egyelőre nem tervezek tőle másikat olvasni.

>!
abstractelf
Danielle Steel: Tükörkép

Az első és utolsó olvasmányom Danielle Steeltől. Nagyon nem találtam olvasnivalót a könyvtárban, ráadásul mindig hallottam az írónő nevét, de távol állt tőlem ez a műfaj.
Emlékeim szerint nem volt rossz, de sajnos egyáltalán nem nyújtott maradandó élményt.

>!
csincike P
Danielle Steel: Tükörkép

Danielle Steel regényei nem igazán tartoznak a kedvenceim közé.
Nagyon jól ír, de számomra igen kevéssé emészthetőek az általa elképzelt fordulatok, negatív és pozitív értelemben egyaránt. Úgy érzem, sok esetben túl álomszerű cselekménnyel kell megbírkóznia az olvasóinak.
Azonban ez a történet igazán megérintett.
Nagyszerűen képes volt megragadni az ikrek közötti bensőséges világot, az egymást körül ölelő környezetet. Mindezt az első világháború viharába helyezve.
Szerelem, szenvedély, háború, halál és minden, ami hozzá tartozik egy ilyen ádáz világhoz.
Az utolsó fejezetek, nagyon rágógumisra sikeredtek és ez elvett az élvezeti értékéből, kicsit hitelét vesztette. Ráadásul egy idő után valahogy már csak muszájból olvastam, mert nem szeretek könyvet félbe hagyni.

3 hozzászólás
>!
Ciccvarek
Danielle Steel: Tükörkép

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Kihívást is indítottam miatta, mert nem emlékeztem a címére. :)

>!
Terezia_Gondon
Danielle Steel: Tükörkép

Nekem tetszett, kikapcsolt, kiragadott a mindennapokból a történet. Elgondolkodtam az egypetéjű ikrek kapcsolatán is, utána fogok nézni, hol tart „ezügyben” a tudomány. A regényben Victoria és Olívia a megszólalásig hasonlítanak egymásra külsőleg, ugyanakkor lelkileg egymás ellentétei. Olívia gondoskodó, türelmes, kiszámítható, Victoria pedig az örök lázadó, türelmetlen és kiszámíthatatlan. A végén mindketten megtalálják a saját útjukat, de a befejezésben nem teljes a happy end.

>!
zsazsa9
Danielle Steel: Tükörkép

Jaj nagyon nehéz úgy véleményt mondani erről a könyvről, hogy ne spoilerezzek… :)
Nem mondom, hogy döcögősen indult az eleje, de az a rész még nem olvastatta magát úgy, mint a könyv többi fejezete. A könyv 2/3-tól szinte abba se lehet hagyni az olvasást, a cselekmények a 300. oldal környékén lesznek irtó izgalmasak, de az előtte lévő rész is nagyon klassz, csak ott még nincs ilyen mértékű feszültség.
Különösen izgalmas volt olvasni a szülési jeleneteket, és a háborús frontról írt beszámolókat, ezek voltak a kedvenc részeim. Ja meg a Lusitániás rész. Alig bírtam letenni.
Izgalmas cselekmények, szimpatikus karakterek, és nagyooon örülök, hogy a vége ez lett. :))) A szerelmi részek sem voltak szerintem túl sziruposak, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek!

>!
Lex
Danielle Steel: Tükörkép

Az egyik kedvenc könyvem Danielle Steeltől. Rendkívül szép történet, átitatva a legerősebb kapoccsal, ami két ember közt létezhet. Az ikertestvérek közti hihetetlen összetartozással. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus, olykor drámai történeteket, de csakis otthoni olvasatra. Ezt tapasztalatból mondom, mert ha addig nem is, de mire az utolsó negyven oldalhoz elérkezünk, onnantól képtelenség zsebkendő nélkül kibírni.

UPDATE:
Még mindig nagyon szeretem a történetet, de az írónő stílusától már nem vagyok elragadtatva. Annyit ismétel, de annyit!


Népszerű idézetek

>!
gabriel93

Egyéniség volt, tele tűzzel és elszántsággal.

12. oldal

>!
zsazsa9

Tangóztak és Charlesnak megint fölforrt a vére, oly érzékien mozgott karjaiban a lány. Csak nehezen fékezte magát, hogy föl ne kapja és be ne rohanjon vele a kabinba.

elfelejtettem kiírni az oldalszámot, valahol a 14.-17. fejezet környékén

>!
zsazsa9

És Charles még azt is észrevette, hogy az asszony alvási szokásai megváltoztak, mert azelőtt majdnem leesett az ágy túlsó szélén, olyan messzire igyekezett húzódni tőle, most meg mindig odabújik hozzá és belefészkeli magát a férjecskéje ölelésébe. És a férjecskének ez nagyon is tetszett.

322. oldal

>!
Nikol22 P

-Hát te hogyan ismered fel őket olyan biztosan? – kérdezte tőle az apja, kissé csalódottan. Elképesztette, hogy ez a kölyök fölismeri a különbségeket, ő pedig nem. Arra gondolt, hogy talán az érzelmei zavarják meg ebben.
-Nem tudom – vonta meg a vállát a gyerek. – Nekem egyszerűen nem egyformák és kész.

142. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Audrey Niffenegger: A Highgate temető ikrei
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Gayle Forman: Hová tűntél?
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Nalini Singh: Vonzódás