Deanna élete nem könnyű. Kislánykorában elveszti édesanyját, később pedig apját. A híres francia ügyvéd, Duras feleségeként azonban anyagi gondjai megszünnek, és hódolhat szenvedélyének, a festészetnek is. De Deanna mégsem boldog. Férje csak nevet az asszony művészeti törekvésein és leányuk, Pilar is az elkényeztetett, gazdag kamaszlányok szokásos problémáit zúdítja rá. Deanna már-már a mélyponton érzi magát, amikor Ben személyében rátalál a boldogságra. Ben felfedezi Deanna tehetségét, sikeres kiállítást is rendez neki. De mert nem „független” emberek, megállapodnak: szerelmük csak a nyárutóig tarthat. A nyár gyorsan elszáll, az érzelmi kötődés azonban tovább él, sőt az asszony titokban gyermeket vár Bentől. Mégis elköszönnek egymástól. Hogyan rendezi életét, megtalálhatja-e újra a festészet és a család örömeit Deanna? Erről szól a világhírű amerikai írónő érzelemgazdag, sodró, izgalmas új regénye.
Szerelmes nyárutó 52 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1979

Egy nagyon szép és érzelmes történet.
Nem hiába, a romantika és Danielle Steel is régóta kedvencem.
Ez a törtenet is meghatott. Daenna egy erős, nagyszerű asszony. Marcot viszont mar az elejèn nem kedveltem.
Mindig szíves örömest olvasom D.S. könyveit, akár többször is, mert mindig lenyűgöznek.

Gyönyörű, érzelmekkel teli könyv volt. Eddig még nem olvastam olyan könyvet, amibe csak romantika és semmi fantasy nem volt. Mivel ez volt az első, féltem egy kicsit, hogy mi van, ha nem tetszik. Imádtam. Marcot eleinte szerettem és kicsit sajnáltam is, de spoiler Számomra Kimberly (Kim) is egy pozitív szereplő volt. Továbbá, nagyon tetszett, hogy Deannát a festészet érdekli. Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a fordulatos, szerelmes könyveket. Viszont az ilyen ízlésű embereknek csak ajánlani tudom!

Filmként peregtek le előttem az oldalak. Szereplők megelevenedtek. Szerettem a történetet. Nagyon sokunkkal történik meg, hogy másokért élünk – mások jólétéért, nyugalmáért, biztonságáért. Van, hogy meg tudjuk élni saját vágyainkat, álmainkat, s megkapjuk a szeretetet és megértést is. De legtöbbször elhagyjuk magunkat, többféle értelemben.

Ez egy gyönyörű könyv volt. Sokszor meghatott és lenyűgözött. Eddig sose csalódtam Danielle Steel könyveiben egyszerűen imádom őt.

még azt is lehetne rá mondani, hogy tetszett a könyv, pedig elég erőteljesen húztam a szám, mikor bném a kezembe nyomta.
a főhősnővel az elején nagyon nem voltam megbékélve, de végére szimpi lett, Ben pedig nagyon tuti fickó :) a férj egy görény, az anyós egy némber, a kamaszlányt pedig szerettem volna úgy istenesen megütni a stílusáért.
ami a legjobban tetszett benne, az a vége. a gyermek apjának kiléte tényleg jó volt, egy pillanatra már izgultam, mi lesz :)

DS hozta amit tőle el lehet várni. Igazi nyár esti kikapcsolódás. Olvastatja magát a könyv. Tetszett az alaptörténet, tele érzelmekkel

Fantasztikus könyv volt számomra!
Ahogy olvastam, éreztem a langyos szellőt a tengerparton, a lágy érzelmeket, a romantikát, az igazi nyarat, de csak annyira, hogy ne legyen nyálas, annyit adott, ami megmelengette a szívem.
Szépen bemutatja a könyv, hogy milyen egy házaspár viszonya, akik egyáltalán nem illenek össze, viszont ki-ki a saját szeretőjével éveket fiatalodik, kivirágzik, más ember lesz.
Az egész történetet igazából teljesen el tudnám képzelni, már-már valóságos. Imádtam Bent, a maga szerelmes valójában, ahogy tűzön-vízen menne Deanne után, teljes szívével szereti és ezt ki is mutatja, szemben Marc, aki a szokások rabja, a családja hagyományainak, és ha valamit mond, akkor annak úgy kell lennie, de talán csak azért volt ilyen, mert -ahogy írtam- nem illett össze Deanne-nel.
Nem tetszett az, hogy Deanne sokszor fátyolosan utalgatott egyik-másik férfinak, nem mondta meg egyenesen, hogy ez és ez a helyzet, vagy éppen elhallgatta azt, legszívesebben egy atyai pofont intéztem volna neki, hogy térjen észhez.
A vége felé nem gondoltam ilyen fordulatra, ami Deanne „állapotát” illeti, de meg kell mondjam, a végén kellemes érzés fogott el, az igaz szerelem elsöpört mindent, elérzékenyültem…imádtam az elejétől, a végéig!

Könnyed délutáni olvasmány. Semmi nagy bonyodalom nincs benne, mégis valóságos, hiszen sok ilyen történetet látunk/hallunk magunk körül…

Deanna a férfi ágyán feküdt, szemét behunyva, arcán halvány mosollyal. Négy órája érkezett haza, s azóta Ben mellé bújva feküdt. Délelőtt tíz óra volt, de a szemét sem hunyta le, amióta Párizsban felült a gépre. A férfi nem volt bizonyos afelől, hogy ez a fáradtság a hosszú légiút következménye-e, vagy a Pilar halála óta eltelt hét lehetett súlyosabb megpróbáltatás, mint hitte volna. Amikor kicsomagolt, az asszony megmutatta neki azt a festményt, amelyet magával hozott: önarcképet Pilar portréjával.

Ahogyan a karjában tartotta, finoman megérintette Deanna hasát. De ijedtében ugrott egyet, mert rúgott a baba. – Ki ez a kis csibész? Csak nem a gyerekünk?
Újra könnyek fátyolozták el Ben szemét, amikor az asszony bólintott, hogy „az".