Saigon 74 csillagozás

Danielle Steel: Saigon Danielle Steel: Saigon Danielle Steel: Saigon Danielle Steel: Saigon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Paxton Andrews egy szép és fiatal lány, aki boldog szerelemben él barátjával, s már a házasságukat tervezgetik. Ám a fiú megkapja a behívóját, Vietnamba kerül, s néhány hét múlva már csak a halálhírét közlő távirat marad belőle. A lány ekkor úgy érzi, látnia, tudnia kell, hol és miért halt meg szerelmese. Abbahagyva az egyetemet Vietnamba megy haditudósítónak, ahol aztán szembesül a valósággal. Hogyan írja le az otthoniaknak, milyen csodálatosan zöld itt minden, milyenek a naplementék, az illatok, az emberek. Milyenek és mit éreznek azok a rendes, normális amerikai fiúk, akik nap mint nap végignézik valamelyik társuk halálát, akik minden elképzelhető fegyverrel embereket ölnek, és akik orvlövész gyerekeket végeznek ki. Hogyan írja le az otthoniaknak milyen érzés egy ilyen fiúba beleszeretni a harctéren, s aggódni érte nem tudva, holnap is él-e még…

(Szerelem a halál árnyékában címen készült belőle film.)

Eredeti mű: Danielle Steel: Message from Nam

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Maecenas, Budapest, 2017
340 oldal · ISBN: 9789632033433 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Maecenas, Budapest, 2003
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632030885 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Maecenas, Budapest, 1997
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639025534 · Fordította: Losonci Gábor

1 további kiadás


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Magdi1017 P
Danielle Steel: Saigon

Ez a történet megrázó, mellbevágó és szívszorító.
Au, hogy valaki önként menjen oda tudósítani, nagy bátorságra vall.
Márpedig Paxton ezt tette vőlegénye elesése után.
Ez a háború nagyon nagy pofon Amerika népének rengeteg áldozattal járt. A vietkongok brutalitásának szemléltetését szörnyű volt olvasni pedig ez a véres valóság.
Pax nagyon bátor, hogy odamerészkedett. Nap mint nap szembesült a kegyetlenségekkel, mégsem adta fel. Erős jellem. És a szerelem is rátalál ott, ahol a halál árnyékában nem is hitte volna.

>!
nagy_anikó
Danielle Steel: Saigon

Danielle Steel könyveit régen sokat olvastam, az utóbbi időben valahogy hanyagoltam, de nem érdemli meg az írónő. Igaz, hogy a könyv eleje egy tipikus egyetemi szerelem, és csak innen lesz pörgős a cselekmény. Ismét egy háborúban és annak minden borzalmában találja magát az olvasó. De vannak szépségei is a könyvnek – Vietnam tájainak leírása, barátságok, szerelmek alakulása. E könyv rádöbbent mindenkit a háborúk, a rengeteg halott értelmetlenségére, megmutatja, hogy ilyen körülmények között nem lehet tervezni, csakis a mának, a pillanatnak szabad élni. Egyedül valahogy azt nem tudta számomra vissza adni, hogy mi az a valami, az a plusz, amiért Paxton is és még sokan visszatértek Vietnamra a borzalmak ellenére is. Szívszorító egy olvasmány volt.

>!
brigitta244
Danielle Steel: Saigon

Csalódtam egy kicsit sajnos. Túl jónak emlékeztem. Még kb 14 évesen olvastam és akkor nagyon szerettem. A filmet is láttam ami készült belőle így nagy elvárásokkal indultam neki amit sajnos nem ugrott át a könyv. Valószínűleg ez az én hibám hisz nem így kellett volna neki indulnom a könyvnek. Paxton egy szimpatikus lány volt számomra aki sok mindenen átment ebben világban. Mind a 3 férfi meghatározó volt az életében. Vietnami háború kegyetlenségei megdöbbentőek

>!
Lex
Danielle Steel: Saigon

Az egyik legkedvesebb könyvem az írónőtől. Nem tudom, hányszor olvastam már el, de biztos, hogy most sem utoljára volt a kezemben. Nem is tudok hirtelen olyan könyvet mondani tőle, ami ennyire szívszorító lenne. Egy részről a rengeteg ember veszteség miatt, amit a főhősnőnek át kell élnie, másrészről pedig a vietnami (értelmetlen) háború borzalmai miatt. Amit nagyon szeretek ebben a könyvben, hogy vágyakozást tud kelteni az olvasóban. Bennem legalábbis keltett. Ugyanolyan nagyon vágytam Saigonba, mint ahogyan Pax is örökösen vissza akart menni oda. A maga nemében szörnyű egy hely lett a harcok miatt, de a vidék, a szagok, az emberek még is felejthetetlenül beleivódnak az emberbe. És ezt igazán csak az tudja, aki valóban ott volt, aki megjárta a poklot, és megadatott neki, hogy visszatérjen.

>!
Light_House
Danielle Steel: Saigon

Nagyon jó könyvet írt DS. Visszaadja az amerikaiak háborúhoz való hozzáállását, a vietnami helyzetet, a veszteségeket, fájdalmakat… Nekem nagyon tetszett.

>!
agika009
Danielle Steel: Saigon

Ez Danielle Steeltől a kedvenc könyvem. Az írónő megszokott „hibái” ellenére alig lehet letenni, izgalmas és fordulatos. Az üzenetét nagyon jól megfogalmazta és átadta a regényen keresztül. Ajánlom mindenkinek!

>!
Judy_
Danielle Steel: Saigon

Ez volt az első könyvem D. S.-től. 14 éves voltam, amikor olvastam, és azóta olvastam már többet is tőle, de máig ez a kedvenc! :)

>!
Moncs
Danielle Steel: Saigon

Az első könyvem volt Danielle Steeltől. Még tizenéves koromban kaptam, azóta is nagy rajongója vagyok az összes könyvének amit olvastam! :-)

>!
mokus33
Danielle Steel: Saigon

Nem ez volt a legrosszabb Danielle Steel könyv, amit olvastam, sőt néha kifejezetten tetszett, főleg az eleje-közepe. A vége már túlzó volt, sokadjára éreztem az írónőnél, hogy a kevesebb több lenne. Ha kissé hihetőbbre formálta volna a végkifejletet, nekem jobban bejött volna, uram bocsá' még akkor is, ha nem happy end az a vég. De hát valljuk be, Danielle Steelnél meglepődnénk, ha nem lenne boldog a befejezés:)

>!
Minna
Danielle Steel: Saigon

Egy unalmas 12 órás útra tökéletes volt :)


Népszerű idézetek

>!
zaho

Hideg, szürke napra ébredt Savannah.

(első mondat)

>!
zaho

Október közepén Peter megkapta a sorozásra felszólító papírt, amit Paxtonnal teljes egyetértésben elégetett.

76. oldal, 7. fejezet, (Victoria, 1992)

>!
Lex

– …, és hallgass a gyomrodra. Mindig. Mindannyian azt tesszük. – Komolyan mutatott hatalmas hasára. – Amikor itt jól érzed magad, akkor helyesen döntesz. De amikor rosszul érzed magad odabenn, meg enyhe hányingered van, akkor lehet tudni, éppen nagy hibát készülsz elkövetni, vagy már el is követted.

30. oldal

>!
zaho

Később bevitték őket a tüzelőállásba. Innen csodálatos kilátás nyílt a völgyre: minden zöld, minden füstöl, és mindkét oldalról állandóan tüzelnek. A levegőben bombázók keringtek.

138. oldal, 12. fejezet (Victoria, 1992)

>!
zaho

Tizenhét órás repülőút után ért földet az Oakland repülőtéren. Útközben beszélt néhány katonával, de szinte mindenki teljesen kimerült volt. Annyira féltek a hazatéréstől, hogy semmi kedvük nem volt beszélgetni még egy olyan csinos lánnyal sem, mint Paxton. Mindannyian oly régen álmodtak erről a pillanatról, a hazatérés pillanatáról, hogy megvalósulásakor valósággal megrémültek. Mit fognak mondani. Hogyan magyarázzák el, milyen érzés embert ölni. Hogyan lehet azt elmagyarázni az otthoniaknak, milyen belevágni a másikba a rohamkést, vagy fejbe lőni egy orvlövészt, akiről egy pillanattal később kiderül, még gyerek volt. Hogyan magyarázza meg az ember annak a kilencéves fiúnak a halálát, aki kézigránátot dobott rátok és megölte a barátodat, aztán kivonszoltad a bozótból és agyonlőtted? Hogyan lehet mindezt elmondani? Hogyan lehet elmondani a naplementét a hegyekben, a vidék zöldjét, a hangokat, az illatokat? Hogyan lehet elmondani, milyenek az emberek? Lehet beszélni arról a lányról, aki szeretett, bár még a nevedet se tudta kiejteni? Mit mondhatnának minderről?
Ezen tűnődtek némán a hazatérő katonák.

192. oldal, 18. fejezet (Victoria, 1992)


Hasonló könyvek címkék alapján

Pat Conroy: Hullámok hercege
Karl Marlantes: Matterhorn
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Gayle Forman: Hová tűntél?
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő