Pegazus 17 csillagozás

Danielle Steel: Pegazus

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nicolas ​von Bingen és Alex von Hemmerle a német arisztokrácia köztiszteletben álló tagjai gyerekkori jó barátok. Mindketten korán megözvegyültek, és hatalmas bajorországi birtokaikon egyedül nevelik gyermekeiket. Míg Nick elsősorban a fényűző élet örömeit hajszolja, addig Alex a hírneves lipicai lovak tenyésztésének és idomításának szenteli életét.
Egyszeriben minden megváltozik azonban, amikor kiderül, hogy Nick édesanyja zsidó származású volt. A titok felszínre kerülése kiszolgáltatja a családot az egyre kíméletlenebb náci uralomnak, egyik napról a másikra el kell menekülniük Németországból. Hajóra szállnak, hogy Amerikában kezdjenek új életet. Túlélésük és jövőjük záloga Alex felbecsülhetetlen értékű ajándéka: nyolc fajtatiszta ló, köztük két ritka értékes lipicai.
Miközben az elüldözött család magára talál Amerikában, hátrahagyott otthonuk a lángok és a fékevesztett barbárság martalékává válik, az Alex von Hemmerléhez hasonló becsületes emberek pedig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Maecenas, Budapest, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032740 · Fordította: Szerednyey Valéria

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Danielle Steel: Pegazus

Jó volt az alapötlet, és maga a történet is tetszett, amely tele volt fordulatokkal. A von Bingen és a von Hemmerle család sorsa tele van tragédiákkal. Nick arisztokrata élete egyik pillanatról a másikra megváltozik. Kiváltságos helyzetéből számkivetett lesz, és Amerikában kell újrakezdenie. A történethez a cirkusz lebilincselő, izgalmas világa ad némi pluszt. Sajnos a könyv stílusa nem az igazi, sok benne az ismétlődés.

>!
Maecenas, Budapest, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032740 · Fordította: Szerednyey Valéria
Nashira P>!
Danielle Steel: Pegazus

Ezeket a regényeket imádom.
Tökéletes ötvözése a korhű családi események, és a hátterükben álló történelmi okok közt.
Nagyon nehezemre esett letenni, befejezni pedig végképp…:)

encimokus>!
Danielle Steel: Pegazus

Szokásos Danielle Steel stílus. Tetszett az alaptörténet és a cirkuszi élet megismerése.

Sünike>!
Danielle Steel: Pegazus

Megrendítő, magával ragadó történet volt, Steel megszokott stílusában. Tetszett.

Rebecca_Darinchen>!
Danielle Steel: Pegazus

Nem mertem az öt csillagot megadni neki, mert bevallom, az elején nagyon szenvedtem vele, rengeteget ismételgette az írónő ugyanazokat a híreket szóról-szóra, amit elég feleslegesnek és idegesítőnek találtam. Legalább 150 oldalnak (de inkább többnek) el kellett telnie, mire nagyon megszerettem a karaktereket, a történet pedig fordulatos és izgalmas lett, beindult. Onnantól kezdve viszont imádtam, és le sem tudtam tenni. Nagyon jó volt az alapötlet, tele volt szívfacsaró és szívmelengető eseményekkel, ami igazán kedvessé tette a szívemnek a szereplőket. Összességében – az elejét leszámítva – nagyon jól megírt regény, fordulatos történet kedvelhető karakterekkel, megér egy olvasást. A családregények jobb kategóriájába tartozik, nem tudom, merjem-e kiemelkedőnek mondani.

Gyucha_Pálma>!
Danielle Steel: Pegazus

Nagyon szépen kifejtett és befejezett történet volt.


Népszerű idézetek

Nashira P>!

A cirkuszban minden a drámáról és az izgalom felkorbácsolásáról szól. Nevezzük egyszerűen csinnadrattának. Itt minden nagyobb, jobb és megrázóbb, vagy éppen kisebb és egzotikusabb, mint a kinti világban.

89. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Sara Gruen: Vizet az elefántnak
Cassie Beasley: A varázslatos Circus Mirandus
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Darren Shan: Rémségek Cirkusza
Licia Troisi: Idhunn fája
J. Robert King: A Félelem Cirkusza
Charles K. Denis: … és a cirkusz továbbáll
Gyárfás Miklós: Az oroszlánidomító