Örökség 15 csillagozás

Danielle Steel: Örökség

A ​harmincnyolc éves Brigitte Nicholson biztos abban, hogy egyszer majd diplomát szerez, egyszer majd feleségül megy a férfihoz, akit hét éve szeret, egyszer majd gyerekeik is lesznek, és egyszer majd hét éve készülő könyve utolsó mondatának a végére is pontot tesz.
Egyszer majd – ez akár Brigitte sivár hétköznapjainak a mottója is lehetne. Ám ez a kiszámíthatónak vélt világ egyszer csak váratlanul romba dől. Mindaz, amiben oly biztos volt, néhány nap leforgása alatt megváltozik, minden eddigi döntése megkérdőjeleződik.
Brigitte kétségbeesetten próbál a felszínen maradni, szétzilált életének új értelmet találni, ezért eleget tesz édesanyja kérésének, és a család múltja után kezd kutatni. A több száz éves feljegyzésfoszlányok azonban különös titkokat rejtegetnek. Hogyan került Brigitte őse, Wachiwi, a sziú indián lány az amerikai prériről XVI. Lajos párizsi udvarába? Miként történhetett, hogy egy előkelő márki hitveséül választotta őt?
Brigitte elhatározza, hogy a… (tovább)

Eredeti mű: Danielle Steel: Legacy

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Maecenas, Budapest, 2011
336 oldal · ISBN: 9789632032351 · Fordította: F. Gyökös Eleonóra

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Hernádi
Danielle Steel: Örökség

A Brigittés kerettörténet nagyon lapos és nagyon unalmas volt, nem kötött le. Ellenben a Wachiwiről szóló történet vitt magával, nagyon tetszett. Szerencsére az foglalt el nagyobb részt a történetből.

>!
skrinyar_fanni P
Danielle Steel: Örökség

Az elején kicsit unalmas volt számomra és nem akartam folytatni a könyvet. De mivel fülszövege alapján nagyon tetszett ezért gondoltam végig olvasom. És nem bántam meg. A kezdeti nehézségek ellenére IMÁDTAM a könyvet. *-*
Nagyon szeretem azokat a könyveket, melyek két vagy akár több szálon futnak, főleg ha különböző évszázadokban játszódik.
Hihetetlenül jó volt a könyv. Egy újabb csodálatos Danielle Steel történt. ♥

>!
mályva
Danielle Steel: Örökség

első Danielle Steel regényem, kitartóan végigolvastam
mert Brigitte a főszereplő és indiános és el kell menni XVI Lajos udvarába
tetszik a borító
és voltak egész érdekes részek -közepén az indiános sztori néhol egész kalandos –
csakhát rendkívül negédes, irtó romantikus az egész
és főleg az eleje és a vége idegesítően didaktikusan szájbarágós
unalmas, agyon ismétli a mondatait különböző szórendben, ettől meg olyan érzése van az embernek, hogy épp nagyon hülyének van nézve…
szóval nem katartikus olvasni, és talán nem is érdemes

2 hozzászólás
>!
Light
Danielle Steel: Örökség

Egy ismerősöm kért meg rá, hogy vegyem meg neki, hazaúton a vonaton ki is végeztem. Az alapötlet érdekes, lehetett volna belőle jó kis délutáni kikapcsolódásra tökéletes könyvet írni. Ez eléggé összecsapott lett, nekem nagyon „futószalagon gyártottnak” hatott, bár eddig csak néhány Steel-t olvastam. Bizonyos részek túl részletesek, mások, pl. a forradalom, meg el van intézve 3 oldalban. Amitől a falra másztam: a főszereplő nyavalygása (néhányszor jól fel kellett volna pofozni oszt jónapot!), hogy a szereplők jellemzéseit 3 oldalanként ismétli, és a magyar fordítás (névelő tulajdonnevek előtt? tudom, h ez nem szépirodalom, csak limonádé, de akkor is…)

>!
brendax
Danielle Steel: Örökség

Ez a könyv nagyon akart engem, egy élelmiszer áruházban rám tapadt és nem eresztett. Gondoltam nem leszek sznob, nem állok ellen tovább és azért is elolvasom. Elvégre szerintem kb. én vagyok a célközönség :) Hááát az eleje borzasztó, nem tudom ki rontotta el ennyire az író vagy a fordító de minősíthetetlen. Aztán az indiános történet kalandos volt. Ennyi. Ezentúl bármi is történjen: ellenállok :)

>!
Sünike
Danielle Steel: Örökség

Elég hamar kiolvastam. Voltak benne unalmas részek, amit szégyen és gyalázat , de átugrottam. Steel egykori „nagy regényeinek” közelében sincs, de az utóbbi időkben megjelent könyveknél sokkal jobb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Indián hold
Catherine Anderson: Csak egy érintés
Catherine Anderson: Borostyánszín
Zane Grey: Úri bandita és városi leány
Thomas Berger: Kis Nagy Ember
James Fenimore Cooper: Nagy indiánkönyv
Kenneth Roberts: Északnyugati átjáró
Jack London: Farkasvér
Jack London: Fehér Agyar
Barbara Wood: Az utolsó sámán