Nemes ​harc 10 csillagozás

Danielle Steel: Nemes harc

A ​hatvanas évek Amerikájában Meredith McKenzie családjában egyedül a nagypapa figyeli büszkén, ahogy unokájában szenvedélyes érdeklődés ébred a világ dolgai és az igazság iránt. A modern felfogású, szabadgondolkodó nagypapa arra biztatja a kislányt, hogy mindig álljon ki amellett, amiben hisz, és védelmezze a védteleneket.
Szavai utat találnak unokája lelkéhez, de felnőtté válása során Meredith mind gyakrabban kerül szembe a hagyományokhoz konokul ragaszkodó apja akaratával, aki szerint a nőknek nem az a rendeltetésük, hogy ledöntsék a korlátokat és átírják a jól bevált szabályokat. Egy nő menjen férjhez, szüljön gyerekeket, és teremtsen igazi otthont – mint Meredith édesanyja.
Meredith azonban ennél többet akar kezdeni az életével. Tapasztalja, hogy a világ változóban van, és meggyőződése, hogy a nőknek is hallatniuk kell a hangjukat ahhoz, hogy a dolgokat jobbá tegyék. Mindannak a megváltoztatására teszi fel az életét, amit az apja képvisel.
Ám egy szörnyű… (tovább)

Eredeti cím: The Good Fight

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Maecenas, Budapest, 2020
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632034102

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

szilva81>!
Danielle Steel: Nemes harc

Olvastam már sokkal jobb es izgalmasabb DS könyvet is. A témája tetszett, a kor amiben jatszodik szintén, de számomra az ismétlődés nagyon zavaró es szájbarágós volt. A főhős es a többi szereplő viselkedését folyamatosan megmagyarázza ugyanúgy, és ezt vagy ötvenszer. Pl. azért tette, mert követi az elveit es nem tántorodik el tőle vagy azért mondta, mert konzervatív gondolkodású és nem szeretné a radikális változást stb. A vége sem volt számomra igazi.

Maryana>!
Danielle Steel: Nemes harc

Mindig is voltak fenntartásaim a Danielle Steel könyvekkel kapcsolatban. Viszont ennek a témája valahogy megfogott annyira, hogy hajlandóságot éreztem elolvasni. És nem bántam meg!
Nem volt az a hatalmas, mindent elsöprő érzés a könyv során vagy a végén, mégis volt benne valami, ami megragadott. Érezni, hogy azért ez nem első könyves szerző, és meg is értem, miért szeretik ennyire. Kifinomult, szépen megírt könyv, a legnagyobb részben a narrátor mesél egyszerre lassú és részletes, de lényegre törő módon.
Azt nem mondom, hogy mostantól az összes könyvét elolvasom, de lehet, kevésbé fogom húzni a számat, és majd még 1-2 érdekesebbnek tűnővel megpróbálkozom.

Kvakki>!
Danielle Steel: Nemes harc

Hát nem ez volt számomra a legjobb DS könyv. Jól lehetett vele haladni, de mégsem történt benne semmi izgalmas, nekem olyan semmilyen volt sajnos :-(

Zsuzsanna_Hernádi>!
Danielle Steel: Nemes harc

Amerika a 60as években. Rosa Parks. Martin Luther King. Kennedy. Mindez egy bátor lány szemszögéből.A vége kicsit összecsapott nekem, de a történet maga érdekes és még napjainkban is aktuális.

Krisztinka_051 >!
Danielle Steel: Nemes harc

Kevésbé tetszett ez a regénye az írónőnek. Meredith történetét olvashattam el. Kevesebb volt benne a romantikus szál és több volt benne a fordulat. Az apja nem fogadta el a lánya életét, csak akkor amikor a fia meghal Vietnámban. Az anyja az apja árnyékában élt. Nem volt önálló gondolata. Claudia a barátnő sokat jelentett Meredithnek. Végül minden jóra fordult. Olvastam már jobbat is D.S-től.

katih>!
Danielle Steel: Nemes harc

Nagyon tetszett. Azt szeretem Danielle Steelben, hogy bár a könyvei kaptafája uganaz, mégis fordulatos, érdekes és tud meglepetést okozni, érzelmeket kiváltani. Ez a könyv is ilyen!


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Tiffany Reisz: A szent
Jeaniene Frost: Síri csendben
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Meg Cabot: Virradat
Kresley Cole: A sötétség démona