Meghallgatott ​imádságok 19 csillagozás

Danielle Steel: Meghallgatott imádságok Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Faith Madison a gazdagok irigylésre méltó életét éli Manhattanben bankár férje oldalán. Két lányt nevelt fel, s mindvégig teljesítette a feleség és anya feladatait. Ám a szíve mélyén olyan titkot őriz, amelyet senkivel nem oszthat meg. Mostohaapja váratlan halála változtatásokkal és felismerésekkel teli úton indítja el a nőt. Elszánja magát, hogy valóra váltja régi álmát és beiratkozik a jogi egyetemre – férje heves tiltakozása ellenére. Állandósulnak a veszekedések, döntésével jószerivel veszélybe sodorja a házasságát. A nehéz időszakban egyetlen vigasza a gyermekkori barátjával folytatott levelezés.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Maecenas, Budapest, 2017
340 oldal · ISBN: 9789632033426 · Fordította: Komáromy Dániel
>!
Maecenas, Budapest, 2007
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632031750 · Fordította: Komáromy Dániel
>!
Maecenas, Budapest, 2003
340 oldal · ISBN: 9632030834 · Fordította: Komáromy Dániel

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
gazibla IP
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Nem gondoltam volna soha, hogy egy romantikus könyvet öt csillagra fogok értékelni, sőt azt sem gondoltam, hogy egyáltalán el fogok olvasni egy teljesen romantikus könyvet. :) Hála húgomnak(Tőle kaptam karácsonyra.), elolvastam ezt a könyvet. És nagyon tetszett. :) A maga műfajában szerintem a legjobb(bár ez volt életem első romantikus könyve. :D :D) Jó karakterek, jó történet, tökéletes befejezés és nagyon jó cím. Örülök, hogy ezt kaptam karácsonyra. :)

>!
Isabel_Rose I
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Először is köszönet@Ferger_Jolcsinak, amiért nekem adta a könyvet. Nagyon szép és megható történet volt.
Mivel szeretem az írónőt, tudtam, hogy nagy csalódás nem fog érni. A karakterek szimpatikusak voltak, s a történet, bár néha lassan folyt tetszett. Ez a fekete gyertyás borító pedig gyönyörű. :)

1 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Majdnem két hónap alatt sikerült „elolvasnom” végre.
Unalmas volt, nem véletlenül nem haladtam vele. Ugyanazok a párbeszédek ismétlődtek, egy kis téma körül keringett a cselekmény.
Ennek ellenére a végére eléggé belejöttem.

>!
kupy
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Nagyon szerettem ezt a könyvet. A címet talán úgy is lehet értelmezni, hogy ha valamit nagyon akarunk, és hiszünk abban, hogy elérjük, akkor az úgy is lesz. Sok embernek ajánlanám az biztos.

>!
Bo_Ri P
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Nagyon tetszett!! Egész végig szurkoltam nekik! Alig vártam már, hogy végre rájöjjenek, a házasságuk pocsék, és már gyerekkorukban is az Isten egymásnak szánta őket! Annak ellenére, hogy tudtam a végkifejletet, izgalmas könyv volt, tele érzelmekkel.:)

>!
Light_House
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Nagyon valósághű regény. Igenis létezik olyan házasság, ahol csak élnek egymás mellett az emberek, és a kapcsolatuk ürességére akkor eszmélnek rá, mikor a gyerekek már kirepültek a családi fészekből. Sokan azonban még ekkor sem tudnak, vagy akarnak változtatni a dolgokon. Nagyon sokan élnek továbbra is társas magányban, főleg anyagi okokból, vagy mert a megszokás ad egyfajta biztonságérzetet. Szerencsés, aki még nem élt át ilyet.
DS nagyszerűen megírta ezt a könyvét. Nagyon tetszett!

>!
misteriosa
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Nem is tudom, hogy létezhetnek ilyen házasságok, melyek ennyire kihűlnek és ráadásul mindebbe még a gyerekek is bekerülnek. Faith megpróbálja elérni álmait, de ez a férjének nem tetszik, mert neki az teljesen megfelel, hogy a felesége otthon várja és kiszolgálja, de mikor rádöbben tanulni akar a felesége, egyből beleszúr. Az egészben az a legszebb, hogy ő meg már vagy egy éve csalja őt. Eközben betoppan egy gyerekkori barátja, akivel tartják egymásba a lelket és végül egymásba szeretnek

>!
hattori
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Karácsonyra kaptam, és gondoltam, hogy most, midőn a gyermekeim éjjelente szórakoztatnak, ezért nappal kicsit csökkent agyi kapacitással működöm, pont jó lesz. Úgy is lett, kellemes félkómásan olvasni, gondolkodni nem kell közben, a vége meg az amit az elején is tudtunk.

>!
Zsófia_Lutor
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

Nem olvastam túl sok könyvet az írónőtől, de ez biztosan nem lesz a kedvencem. Számomra nagyon furcsa volt az egész történet. Nem azzal van bajom, hogy valaki ki akar lépni egy rossz házasságból vagy, hogy megakarja valósítani az álmait, de könyörgöm hol volt eddig…
Persze a férjet sem akar védeni, hiszen ő is bűnös, de az éremnek két oldala van. Egyszer el lehetett olvasni, újraolvasni nem fogom.

>!
lindsey
Danielle Steel: Meghallgatott imádságok

technikai értelemben szinte pont olyan, mint a Szerelmes nyárutó: majdnem felnőtt vagy felnőtt gyerekek, kihűlt házasság(ok), megcsalások….
valahogy nem is tetszett, és szimpátia is elmaradt.


Népszerű idézetek

>!
kupy

Mert bár néha sok időbe telik, míg meghallgatásra találnak, a jó imádságok mindig beteljesülnek.

339. oldal

>!
Light_House

De néha az ember elgondolkozik azon, kire is számíthat, ha van egyáltalán ilyen. Csodás annak, akinek szerető családja, fivérei és nővérei vannak. De ha mégsem, akkor ki marad? Nem beugratós kérdés. Most komolyan. Magam sem tudnék felelni rá. A repülőúton végig ezen töprengtem. Pam túlzottan el van foglalva a saját életével és az aggodalmaival, így még azt sem tudom, ő vajon kiállna-e mellettem, ha szükségem volna rá. Szörnyű felismerés. A minap be kellett mennem a kórházba egy rutinvizsgálat miatt. Megkérdezték, baj esetén ki az értesítendő személy. Miután végiggondoltam, a titkárnőmet választottam. Rájöttem, Pam ilyen esetben talán éppen nem fogadná a hívást. Ekkor megszólalt bennem a vészharang.

129. oldal - Brad

>!
Light_House

Faith Madison megterítette az asztalt, elrendezgette a salátástálakat, és egy pillantást vetett a sütőre, amelyben a vacsora rotyogott.

(első mondat)

>!
Light_House

A férfi rendkívül sikeres volt. Ebből vették a családi házat, fizették a lányaik tanulmányait, jövedelme nem várt mértékű fényűzést biztosított számukra. Faith azonban nem lelte élvezetét mindebben. Neki egész más jelentett volna boldogságot. Melegség, nevetés, jókedv. Ám jó ideje nem nevetett már, leszámítva a lányaival töltött időt. Nem az volt a baj, hogy Alex rosszul bánt vele. Inkább az, hogy sehogysem.

10. oldal

>!
Light_House

– Túl nagy a kockázat – felelte Brad az asszony szemébe nézve. – A házasságom legalább biztos pont, ha mégoly megtépázott is. Nem fogom ezt veszélybe sodorni egy olyan álom hajszolása miatt, amely talán soha nem válik valóra. Az élet sajnos nem így működik. A filmekben talán igen, de a valóságban biztosan nem. A legtöbben éppen úgy beletörődnek, mint te vagy én. Kitartanak a biztos mellett, és megpróbálják elviselni.

258. oldal

>!
Light_House

– Szerinted létezhet egyáltalán jó házasság? Néha eltöprengek ezen. Ha az ismerőseimre gondolok, nem hinném, hogy bármelyiküknek is megadatott volna ez. Tudom, cinikusan hangzik, de kezdem azt hinni, hogy az álmok sohasem válhatnak valóra. A kezdet kezdetén mindenki szép reményekkel és hiú ábrándokkal hitegeti magát, de végül odajut, ahova te vagy én. Olyan kompromisszumokat köt, amelyek túlontúl sokba kerülnek neki, és hálát ad a gyermekeinek meg a régi barátainak, amiért még nem hagyták el őt.

132. oldal

>!
Light_House

Csodás ajándék számomra, hogy ennyi év után végre újra egymásra találtunk. Annyira sajnálom, hogy három évvel ezelőtt elszakadtunk egymástól. Ígérem, ez nem fordul elő még egyszer. Túl szép, hogy igaz legyen. Bár elragadtalak volna, amikor még tizennégy voltál! Akkoriban a bögyös, üresfejű cicababákat kergettem. Minél nagyobb, annál jobb: ez volt a mottóm! Bár Jack akkor biztonyára kitekerte volna a nyakamat. Jobb is így. Testvéremként, kishúgomként szeretlek. Köszönöm, hogy napfényt hoztál az életembe. Ha édesanyád még élne, nem győznék hálálkodni neki, amiért a világra hozott! De talán nem is az ő érdeme. Csakis a tiéd.

154. oldal - Brad levele


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Gayle Forman: Hová tűntél?
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Kiera Cass: The One – Az Igazi