Kém 18 csillagozás

Danielle Steel: Kém

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​világ kedvenc elbeszélője, Danielle Steel izgalmas új regényében egy fiatal nő történetét meséli el, aki veszélyes kettős életet kezd élni a második világháború idején.
A tizennyolc esztendős, elbűvölő szépségű Alexandra Wickhamre békeidőben a kivételezettek élete várna. De a sors, a háború és saját lázadó természete más utakra vezeti.
1939-re Nagy-Britannia már háborúban áll. Alex Londonba utazik, hogy önkéntes ápolói szolgálatra jelentkezzen, ám a franciául és németül anyanyelvi szinten beszélő lány képességeire felfigyel egy másik, titkosabb szolgálat is.
Alex hamarosan elmerül egy teljesen új világban, a munkájáról azonban senkinek, még vadászpilóta szerelmének sem beszélhet. Miközben hazája és szerettei szörnyű árat fizetnek a háborúért, Alex elsajátítja a hírszerzés művészetét, és életveszélyes küldetésekben vesz részt a történelemformáló esztendőkben.
Amikor a háború befejezése után férje, Richard a Külügyminisztérium szolgálatába lép, Alex… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Maecenas, Budapest, 2022
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632034324 · Fordította: F. Nagy Piroska

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Lady_Ashton>!
Danielle Steel: Kém

Összeségében egy nagyon jó olvasmány élmény volt. A történet remek volt, nagyon élveztem és tényleg rendesen be tudott szippantani. Főleg azért, mert elég érdekes témáról írt ami érdekelt. A szerelmi szál is nagyon tetszett. Ahogy az is, hogy nem csak a főszereplőnk történetét ismerhettük meg, hanem a gyerekéét, az unokáiét is. Erős nő a főszereplőnk ami nekem szörnyen tetszett és nagyon kedveltem az egész történet alatt.
Azért kapott 4 csillagot, mert volt néhány leírás amit eléggé untam, de azok nem is voltak olyan fontosak. Csupán nem tetszettek. Szeretnék még az írónő több könyvével is megismerkedni.

horn_mici P>!
Danielle Steel: Kém

Nem rossz történet, csak nagyon nagyolt. Gyorsan váltanak az események, a történelmi idők. Ezt a könyvet sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni, a vége is elnagyolt.
Aki a II. vh alatt játszódó angol női kémekről szeretne olvasni, inkább keressen másik írótól másik könyvet. Az elejét olvasva azt hittem, a Lány az olajfák alatt c. könyvét olvasom újra, de ott sokkal részletesebben volt kidolgozva.
Nem világháborús regény, de nem is igazán olyan romantikus történet, melyet Danielle Steeltől megszokthattunk.
Aztán a vége is nagyon elnagyolt, hirtelen már nem is tudom, melyik korban vagyunk, olyan gyorsan öregszenek a főszereplők és nőnek a gyerekek, unokák.
A borítón is egy barna hajú nő látható, miközben többször is említést nyer a regényben, hogy szőke a haja a főszereplő Alexnek.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

horn_mici P>!

Elért egy lassú vonatot, amivel alkonyatra megérkezett Lyndhurtsbe.

27. oldal

horn_mici P>!

De jártak Egyiptomban egy régészeti tanulmányúton, sőt beutazták Olaszországot és Spanyolországot is. Ázsiába eddig nem jutott el, de lenyűgözőnek képzelte.

55. oldal

horn_mici P>!

Barlangokban aludt, minden napért megküzdött, de kitartott.

106. oldal

horn_mici P>!

A templomi zenét ők maguk választották, a virágokat Victoria rendezte, és Alex a saját melegházukban nevelt fehér orchideából és gyöngyvirágból álló kis csokrot vitt a kezében.

157. oldal

horn_mici P>!

– Majd én. Nem leszek sokáig távol. Addig fürödj meg, és igyál egy csésze teát. Jövök, mihelyt tudok.

209. oldal

horn_mici P>!

A háborúnak az ember többségee számárá vége. De itt vagyunk mi, a házőrző kutyák, akik sohasem alszanak.

175. oldal

horn_mici P>!

– …Aki egyszer kém volt, mindig kém marad – mondta, és nagyot nevetett. – Semmi oka rá, hogy ne csinálja.

182. oldal

horn_mici P>!

Nézte, ahogy a lánya fut, hogy elérje a gépét, fekete haja csak úgy lobog mögötte, és most először eszmélt rá, hogy egy anya számára a legnagyobb ajándék, ha engedi, hogy a gyerekei kövessék az álmaikat, bárhová vezessék is őket ezek az álmok.

291. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Bauer Barbara: A fekete rózsa
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Diane Chamberlain: Ellopott házasság
Madeline Miller: Kirké
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Sarah Jio: Párizs összes virága