Kém 18 csillagozás

A világ kedvenc elbeszélője, Danielle Steel izgalmas új regényében egy fiatal nő történetét meséli el, aki veszélyes kettős életet kezd élni a második világháború idején.
A tizennyolc esztendős, elbűvölő szépségű Alexandra Wickhamre békeidőben a kivételezettek élete várna. De a sors, a háború és saját lázadó természete más utakra vezeti.
1939-re Nagy-Britannia már háborúban áll. Alex Londonba utazik, hogy önkéntes ápolói szolgálatra jelentkezzen, ám a franciául és németül anyanyelvi szinten beszélő lány képességeire felfigyel egy másik, titkosabb szolgálat is.
Alex hamarosan elmerül egy teljesen új világban, a munkájáról azonban senkinek, még vadászpilóta szerelmének sem beszélhet. Miközben hazája és szerettei szörnyű árat fizetnek a háborúért, Alex elsajátítja a hírszerzés művészetét, és életveszélyes küldetésekben vesz részt a történelemformáló esztendőkben.
Amikor a háború befejezése után férje, Richard a Külügyminisztérium szolgálatába lép, Alex… (tovább)
Eredeti megjelenés éve: 2019

Összeségében egy nagyon jó olvasmány élmény volt. A történet remek volt, nagyon élveztem és tényleg rendesen be tudott szippantani. Főleg azért, mert elég érdekes témáról írt ami érdekelt. A szerelmi szál is nagyon tetszett. Ahogy az is, hogy nem csak a főszereplőnk történetét ismerhettük meg, hanem a gyerekéét, az unokáiét is. Erős nő a főszereplőnk ami nekem szörnyen tetszett és nagyon kedveltem az egész történet alatt.
Azért kapott 4 csillagot, mert volt néhány leírás amit eléggé untam, de azok nem is voltak olyan fontosak. Csupán nem tetszettek. Szeretnék még az írónő több könyvével is megismerkedni.

Nem rossz történet, csak nagyon nagyolt. Gyorsan váltanak az események, a történelmi idők. Ezt a könyvet sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni, a vége is elnagyolt.
Aki a II. vh alatt játszódó angol női kémekről szeretne olvasni, inkább keressen másik írótól másik könyvet. Az elejét olvasva azt hittem, a Lány az olajfák alatt c. könyvét olvasom újra, de ott sokkal részletesebben volt kidolgozva.
Nem világháborús regény, de nem is igazán olyan romantikus történet, melyet Danielle Steeltől megszokthattunk.
Aztán a vége is nagyon elnagyolt, hirtelen már nem is tudom, melyik korban vagyunk, olyan gyorsan öregszenek a főszereplők és nőnek a gyerekek, unokák.
A borítón is egy barna hajú nő látható, miközben többször is említést nyer a regényben, hogy szőke a haja a főszereplő Alexnek.