Hosszú ​az út hazáig 51 csillagozás

Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Danielle Steel a világ legolvasottabb írója. Méltán. Legújabb kötete – tematikájában is – meglepetést tartogat. Gabriella Harrison családja éli a manhattani gazdagok elegáns életét, de Gabriella gyermekkora: összefüggő lázálom. Szülei torzsalkodásának minden gyötrelmét ő szenvedi el. A szekrénybe menekülő, riadt kislány apácazárdába kerül, ahol az idő, a békés környezet, a nővérek jósága lassan begyógyítja a legsúlyosabb sebeket is. Joe Connors atya is tragikus események szenvedő alanya. Isten szolgálatának szenteli életét, míg meg nem hallja Gabriella gyónását… Joe-nak rövidesen választania kell a papi hivatás és Gabriella között. A két szereplő bátorsága és az élet nagy, szent kérdéseire adott válaszuk révén Danielle Steel ismét bizonyítja, hogy a legreménytelenebb helyzetekből is van kiút, ha erős a lélek, és nem fél szembenézni a múlt démonaival.

Eredeti mű: Danielle Steel: The long road home

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Maecenas, Budapest, 2006
360 oldal · ISBN: 9632031407 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Maecenas, Budapest, 2002
360 oldal · ISBN: 9632030583 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Maecenas, Budapest, 1998
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639025658 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Any P
Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Évekkel ezelőtt olvastam, de selejtezés közben ma a kezembe akadt. Ùgy döntöttem, eladom Danielle Steel gyűjteményemet. De Őt…Őt soha… ♡

>!
SzotyOla
Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Nagyon felkavart ez a könyv, végtelenül sajnáltam Gabriellát.Kár hogy a szörny anyjával nem találkozhatott már.

>!
Naira
Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Azt hiszem, hogy ez a könyv után döntöttem el, hogy Danielle Steel könyvei nem nekem valóak. Kicsit kiakasztott, hogy egy apáca és egy pap közötti szerelemről szól a könyv. De a többi könyvhöz viszonyítva, amelyet megpróbáltam elolvasni,még ez volt talán a legjobban megírt.

2 hozzászólás
>!
matraimelinda
Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Nagyobb nekifutást igényelt, mint a többi D.S. bestseller. Megérte elolvasni, szegényebb lennék nélküle! Csak ajánlani tudom!

>!
Bogas P
Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Ennek a nőnek köze nincs valláshoz vagy hithez, de az emberi lélekhez pedig főleg nem. Hosszú és szövevényes, mint egy szappanopera, ugyanakkor kiszámítható, összecsapott és olcsó.

9 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Danielle Steel: Hosszú az út hazáig

Nagyjabol itt jott ki, hogy mennyire nem vagyunk egy vilag Danielle-el… amennyire tetszett a Gyalazat, annyira nem kotott le ez a konyve. A tema valasztasat nem itelem el, hiszen mindenki abba szeret bele/azzal van nyilvan akibe csak akar vagy aki eppen neki van redenlve. DE! Melysegesen felhaborit, hogy valaki ennyire tutyimutyi alak legyen, hogy huzza vonaj a dolgokat mint valami mezes madzagot, es meg a 200. csavar utan sem kepes epeszu dontest hozni… ugy hogy ezutan egy kicsit szuneteltettem is Steel konyveit. Valszeg ernem kell meg hozzajuk..


Népszerű idézetek

>!
Bogas P

Önmaga előtt is érthetetlen okokból Gabriella ösztönösen rájött, hogy ő túlélő.

4. fejezet

3 hozzászólás
>!
Bogas P

A lány még annál is gyönyörűbb volt, mint Peter legelőször hitte, ám ugyanakkor az ereje dacára is rendkívül érzékeny és féltenivalóan sebezhető.

24. fejezet

3 hozzászólás
>!
Bogas P

Legközelebb másnap találkoztak a gyóntatószékben. Végigfecsegték az egész gyónást. Gabriella már megszokta a férfi lezser stílusát, egyébként nem volt túl sok gyónnivalója.

10. fejezet

1 hozzászólás
>!
Bogas P

Gabriella kistermetű volt a korához képest, alacsony, vézna gyermek; hatalmas, kék szemével, puha szőke fürtjeivel tündérkére emlékeztetett. Vadidegenek is elálmélkodtak, hogy szakasztott olyan, mint egy angyalka.

1. fejezet

7 hozzászólás
>!
Bogas P

Dr. Mason nagyon fáradtan ereszkedett le a székre az ágy mellett. Az írásairól kérdezgette a lányt, meg hogy merre járt iskolába. Jómaga délnyugati volt, Gabriella könnyen el is tudta képzelni cowboynak; ugyanazokkal a hosszú, laza léptekkel sietett a folyosón. Azt is észrevette, hogy tehenészcsizmát visel fehér kórházi ruhájához.

23. fejezet

7 hozzászólás
>!
Bogas P

– Fantasztikus ebéd! Éttermet kellene nyitniuk a hölgyeknek! Egy vagyont keresnénk az egyháznak!
Gabriella fölkacagott az elragadtatott arc láttán.
– Úgy nevezhetnénk el, hogy Gregoria anya csárdája!

9. fejezet

>!
Piedra

A magány fűzte össze őket csendes szövetségben.

134. oldal

>!
Piedra

– Az életben a legtöbb dolog bonyolult. Elég kár. Néha úgy tűnik, semmi sem megy könnyen.
– Néha könnyebb, mint gondolnánk. Azt hiszem, magánszorgalomból is agyonkomplikáljuk a dolgainkat. Én legalábbis kezdem így látni az utóbbi időben. Az élet könnyebb tud lenni, ha elengedjük.

262. oldal

>!
Bogas P

Áttértek a legutóbbi novellájára. Megakadt a cselekmény, és nem tudta, hogyan oldja fel, erőszakkal vagy váratlan szerelemmel.

16. fejezet

1 hozzászólás
>!
Bogas P

Mary Margaret nővérnek hívták, és mint Gabriella megtudta, itt mindenki szerette. Fiatalságában Afrikában volt missziós nővér, és immár több mint negyven éve élt a Szent Mátéban. Szélesen mosolygott fogatlan ínyével, és Gregoria anya gyengéden megpirongatta, amiért már megint elfelejtette betenni a fogsorát.

6. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Gayle Forman: Hová tűntél?
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Kiera Cass: The One – Az Igazi