Elveszítve ​és megtalálva 10 csillagozás

Danielle Steel: Elveszítve és megtalálva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden ​azzal kezdődött, hogy előkerült egy doboznyi régi szerelmes levél, és feldőlt egy létra.
Madison Allen, a neves fotóművésznő, miután felnevelte három gyermekét, egyedül él egy százéves tűzoltóházból kialakított manhattani stúdiólakásban. Itt éri baleset egy este, amikor régi fotóit és személyes tárgyait rendezgetve, leesik egy létráról és eltöri a bokáját. Ám ez a baleset az egész életét megváltoztatja.
Mi lett volna, ha? Ez a makacsul visszatérő kérdés biztatja múltidéző kalandra az asszonyt, hogy megtudja, mi történt három hajdani szerelmével a szakításuk óta eltelt csaknem húsz évben. Három, egymástól nagyon különböző férfi volt az életében, akik valaha sokat jelentettek neki, és akikhez feleségül mehetett volna, amikor egyedül maradt három kisgyerekkel. Ő azonban mindegyiküknek búcsút mondott, mert végül mindig a negyedik szerelem, a hivatás lett a győztes.
De Maddie most – begipszelt lábbal, bérelt terepjáróval és elmaradhatatlan fényképezőgépével –… (tovább)

Eredeti cím: Lost and Found

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Maecenas, Budapest, 2021
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632034287 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

katih>!
Danielle Steel: Elveszítve és megtalálva

D.S. most sem hazudtolja meg önmagát. Izgalmas, fordulatos, romantikus mű, amely ha a közepén lezárul is kerek, teljes. De még ezután is vannak csavarok anélkül, hogy unalmassá válna. Maga a mondanivaló pedig elgondolkodtató és aktuális, mint mindig.

Zsuzsanna_Hernádi>!
Danielle Steel: Elveszítve és megtalálva

Hát nem az írónő legjobbjai közül való. Mese habbal, egynek elmegy, de igazából semmi extra. Olyan, amit végül is elolvasol, mert olvasmányos, tetszik is, de ha 1 hét múlva megkérdeznék miről szólt erősen gondolkodnod kellene rajta. Egyszer olvasós, hamar felejtős. Sablonokra épül, a bonyodalom után jön az igaz szerelem, minden negatív szereplő egyszeriben megváltozik. Tényleg már csak azt várná az ember, hogy táncolni és énekelni kezdenek a végén a naplementében a tengerparton.

Adriboci>!
Danielle Steel: Elveszítve és megtalálva

Aranyos meg minden, de azt hiszem kinőttem már ezekből. Akármennyire is imádtam a regényeit, mostanában egy kaptafa mind. Minimális izgalom, sok uncsi részlet, és persze happy end.


Népszerű idézetek

Liat>!

Most szembesült az idővel, a korral, és a tulajdon esendőségével.
Rettenetes volt. Ettől még Andy sem védhetné meg. Senki sem védhetné meg. Ez benne a legrosszabb. Egyik napról a másikra rá kellett ébrednie, hogy halandó.

Liat>!

Mi lesz, ha a körülmények, a fizikai szükségletek vagy a gyerekei rászorítják, hogy adja el a házat, amelyet szeret, és olyan jól illik hozzá? Hirtelen úgy érezte, ki van szolgáltatva a gyerekeinek.

Liat>!

A bokáját eltörni fájdalmasan nagy megrázkódtatás volt, de amit előrevetített, az önállóság elvesztésével járó öregség, a baljóslatú jövő még jobban fájt.

Liat>!

-Nekem se tetszik az ötlet, hogy éjszaka mászkálsz létrára. Butaság lett volna minden korban, de ez nem szétesés. Közönséges háztartási baleset ért. Bárkivel megtörténhet. Az ilyen dolgok emlékeztetnek a halandóságunkra, és arra, hogy kárt tehetünk magunkban, ha nem ügyelünk jobban, de nem jelentenek szenilitást, vagy azt, hogy kopogtat a vénség. Még akkor is futkosni fogsz ezen a rohadt lépcsőn, amikor én már sehol sem leszek. –
Penny tizenhat évvel volt fiatalabb Maddie-nél.

Liat>!

– Maddie, ne felejtsd el, hogy nagyon vonzó nő vagy – mondta Jacques, amikor leparkolt az asszony szállodája előtt. – Férfira van szükséged, még akkor is, ha másképp gondolod. Az élet nem csak munkáról, kötelességről, a tehetségedről és a karrieredről szól. Játszani is kell. Először a gyerekeidért éltél, utána a munkádért. Ideje, hogy magadra is sort keríts. Megérdemled. Ígérd meg nekem, hogy nem feledkezel meg erről.
Maddie úgy fogadta ezeket a szavakat, mint egy ajándékot.

Liat>!

Jacques gyöngéd búcsúszavai úgy engedték be a fényt, mint amikor kinyitják az ablakon a zsalugátert.

Liat>!

Maddie már el is felejtette, milyen gyönyörű tud lenni az égbolt, vagy milyen izgalmas a világ. Fotói a szenvedést, a kifosztottságot, anyák, gyermekek, szeretők szívet tépő gyászát örökítették meg. Maddie elfelejtette az örömet, a nevetést, a játékosságot.

Liat>!

Most pedig újra látni akarta a férfit. Még azt sem tudta, mit mond neki, ha majd szemtől szemben állnak egymással. Hogyan mondja el neki, hogy miért jött. Ám egy nála erősebb erő hajtotta Andy felé az országon és az éveken át, és most itt volt.
És Andy vajon mit szól? Neki milyen lesz? Tizenhét éve nem beszéltek. Akkor még fiatal volt, maga sem tudta, mennyire, és most, az esés után, olyan vénnek érezte magát, amilyennek Deanna leírta. Jacques szerint viszont nem változott. Akkor most kinek van igaza?

Liat>!

Valamiért az eszébe jutott, hogy Andy mindig tudta, mire gondol, és jobban megértette, mint ő saját magát. Fogalma sem volt, mit mond majd a férfinak, miért jött ide, de Andy úgyis kitalálja szavak nélkül. Maga sem tudta, hogy nem az újrakezdés vágya hozta-e vissza élete szerelméhez. Nem mintha ezt hitte volna, de mindenképpen látnia kellett a férfit. Olyan döntés volt ez, amelyet nem az esze hozott, hanem a zsigerei.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Rick Riordan: Neptunus fia
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Tiffany Reisz: A szent
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Charles Martin: A szív kútja
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége