Elveszítve és megtalálva 10 csillagozás

Minden azzal kezdődött, hogy előkerült egy doboznyi régi szerelmes levél, és feldőlt egy létra.
Madison Allen, a neves fotóművésznő, miután felnevelte három gyermekét, egyedül él egy százéves tűzoltóházból kialakított manhattani stúdiólakásban. Itt éri baleset egy este, amikor régi fotóit és személyes tárgyait rendezgetve, leesik egy létráról és eltöri a bokáját. Ám ez a baleset az egész életét megváltoztatja.
Mi lett volna, ha? Ez a makacsul visszatérő kérdés biztatja múltidéző kalandra az asszonyt, hogy megtudja, mi történt három hajdani szerelmével a szakításuk óta eltelt csaknem húsz évben. Három, egymástól nagyon különböző férfi volt az életében, akik valaha sokat jelentettek neki, és akikhez feleségül mehetett volna, amikor egyedül maradt három kisgyerekkel. Ő azonban mindegyiküknek búcsút mondott, mert végül mindig a negyedik szerelem, a hivatás lett a győztes.
De Maddie most – begipszelt lábbal, bérelt terepjáróval és elmaradhatatlan fényképezőgépével –… (tovább)
Eredeti cím: Lost and Found
Eredeti megjelenés éve: 2019

Hát nem az írónő legjobbjai közül való. Mese habbal, egynek elmegy, de igazából semmi extra. Olyan, amit végül is elolvasol, mert olvasmányos, tetszik is, de ha 1 hét múlva megkérdeznék miről szólt erősen gondolkodnod kellene rajta. Egyszer olvasós, hamar felejtős. Sablonokra épül, a bonyodalom után jön az igaz szerelem, minden negatív szereplő egyszeriben megváltozik. Tényleg már csak azt várná az ember, hogy táncolni és énekelni kezdenek a végén a naplementében a tengerparton.

-Nekem se tetszik az ötlet, hogy éjszaka mászkálsz létrára. Butaság lett volna minden korban, de ez nem szétesés. Közönséges háztartási baleset ért. Bárkivel megtörténhet. Az ilyen dolgok emlékeztetnek a halandóságunkra, és arra, hogy kárt tehetünk magunkban, ha nem ügyelünk jobban, de nem jelentenek szenilitást, vagy azt, hogy kopogtat a vénség. Még akkor is futkosni fogsz ezen a rohadt lépcsőn, amikor én már sehol sem leszek. –
Penny tizenhat évvel volt fiatalabb Maddie-nél.

– Maddie, ne felejtsd el, hogy nagyon vonzó nő vagy – mondta Jacques, amikor leparkolt az asszony szállodája előtt. – Férfira van szükséged, még akkor is, ha másképp gondolod. Az élet nem csak munkáról, kötelességről, a tehetségedről és a karrieredről szól. Játszani is kell. Először a gyerekeidért éltél, utána a munkádért. Ideje, hogy magadra is sort keríts. Megérdemled. Ígérd meg nekem, hogy nem feledkezel meg erről.
Maddie úgy fogadta ezeket a szavakat, mint egy ajándékot.

Most pedig újra látni akarta a férfit. Még azt sem tudta, mit mond neki, ha majd szemtől szemben állnak egymással. Hogyan mondja el neki, hogy miért jött. Ám egy nála erősebb erő hajtotta Andy felé az országon és az éveken át, és most itt volt.
És Andy vajon mit szól? Neki milyen lesz? Tizenhét éve nem beszéltek. Akkor még fiatal volt, maga sem tudta, mennyire, és most, az esés után, olyan vénnek érezte magát, amilyennek Deanna leírta. Jacques szerint viszont nem változott. Akkor most kinek van igaza?

Valamiért az eszébe jutott, hogy Andy mindig tudta, mire gondol, és jobban megértette, mint ő saját magát. Fogalma sem volt, mit mond majd a férfinak, miért jött ide, de Andy úgyis kitalálja szavak nélkül. Maga sem tudta, hogy nem az újrakezdés vágya hozta-e vissza élete szerelméhez. Nem mintha ezt hitte volna, de mindenképpen látnia kellett a férfit. Olyan döntés volt ez, amelyet nem az esze hozott, hanem a zsigerei.