Ékszerek 77 csillagozás

Danielle Steel: Ékszerek Danielle Steel: Ékszerek Danielle Steel: Ékszerek Danielle Steel: Ékszerek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A világhírű amerikai írónő huszonkilencedik regényét tartja kezében az Olvasó.
Sarah Whitfield éppen hetvenötödik születésnapjára készül. Franciaországi kastélyának ablakából figyeli az ünnepre érkező rokonokat és barátokat, közben lelki szemei előtt leperegnek élete filmjének kockái. Emlékek árja borítja el, öt évtized minden szépsége és gyötrelme. New York, a válás első férjétől, a második világháború, amikor a kastély kórházzá alakult, a súlyosan megsebesült William herceg, Sarah második férje, akit az asszony odaadó ápolása gyógyított meg.
És persze – az ékszerek. Szebbnél szebbek.
Velük Sarahnak kezdetben nem is üzleti céljai voltak: a háború után szinte csak ékszerekkel lehetett fizetni. A gyűjteménytől hosszú út vezetett a világ első számú ékszerbirodalmához. Danielle Steel ezen a kalandos úton vezeti végig nagyívű történetének olvasóit.

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Maecenas, Budapest, 2017
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033464 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Maecenas, Budapest, 2003
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632030877 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Maecenas, Budapest, 1997
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639025542 · Fordította: Losonci Gábor

1 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Danielle Steel: Ékszerek

A könyv tetszett, ezt mutatja az is, hogy 2 este is éjszakába bőven belenyúlóan olvastam.
Tisztában vagyok azzal is , hogy romantikus könyvről volt szó, tehát nem akadtam ki azon a sok rózsaszín cukormázas történéseken.
Szinte vártam már, hogy valami megpróbáltatás is jöjjön.
Jött is, hiába a gazdagság, a háború nem kegyelmez senkinek.
Aztán a gyerekek is mind-mind problémásak voltak, megengedhették maguknak, hiszen híresek voltak.
Összességében egy érdekes történetet olvastam, csak az 5 kg-os gyerekek megszülése és a gazdagság zavart. Bár a bőség még mindig kellemesebb, mint a szükség.

juanito_b192 P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Nagyon szép történet, nagyon szimpatikus szerepőkkel. A kedvencem Sarah volt, férfiként különösen tudom tisztelni a hozzá hasonló, erős nőket. William és ő nagyon szép páros voltak, Freddie pedig méltán pályazhat a legszemetebb ember különdíjára. A vége kicsit gyorsra sikerült, de még elment.

Pumukli82 >!
Danielle Steel: Ékszerek

Ez a könyv azok közül a Steel könyvek közül való, amit olvasva reménykedünk abban, hogy tényleg létezik ilyen élet. Steel a tragédiákról is tud úgy írni, hogy nem sérüljünk. Az egész könyv egy rózsaszín felhő, persze vannak hullámvölgyek de valahogy nem érezzük őket, mert utánuk meg jobb lesz minden. Nekem Sarah már túl sok, túl tökéletes – bár ebben a könyvben mindenki az – viszont nem túl okos….
Ebben a könyvben minden tökéletes…..

jeszan P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Vártam az értékelés megírásával, míg megnéztem a filmet. A könyv tetszett. Első könyvem az írónőtől, de fogok még választani tőle. Romantika minden mennyiségben és bonyodalmak, nehézségek. Nagyon szép történetet kaptunk több évtizedet átölelve, generációváltással, a szereplők szimpatikusak (kivéve Freddit és Lorenzót), megható, érdekes volt. A film a könyv elejét elnagyoltan mutatta be, a hangsúlyt a háború utáni időkre, a gyerekekre helyezte, pár eltéréssel, de szépen visszaadta. Érdemes volt rászánni az időt.

ThePaleEmpress P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Nagyon tetszett. :) Bár kissé túlzásnak éreztem egy-egy részét, túl tökéletesnek, de azért szerencsére nem volt minden olyan. spoiler Nem lett a kedvencem, de nem is csalódtam. Köszönet @diamondfox-nak a könyvért.<333

Anó P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Előbb a filmet láttam, amely nagyon tetszett. Ezután véletlenül rátaláltam a Rukkolán a film alapjául szolgáló könyvre és megkívántam. Boldogan fogtam az olvasáshoz. Persze, mint mindig, voltak kisebb-nagyobb eltérések a könyv és a film között, de ez nem zavart (a filmet kicsit felturbózták, érdekesebbé tették a változtatásokkal). Saraht, a főszereplőt nagyon jól választották meg a filmben, ez is javára vált
Mindazonáltal szerettem a könyvet is, bár a végére kissé „belefáradtam” .
………………
Újraolvasva, befejezve 2022. ápr. 14 este
Most jobban szerettem a könyvet, nem fárasztott egyáltalán. Sarah komoly jellemfejlődést mutatott ifjúkori titkolózó, beletörődő, majd pesszimista énjéhez képest. Az elején kifejezetten idegesített a lénye. Aztán bátor nő lett, aki a háború idején is feltalálta magát, kómában fekvő férjéért pedig foggal-körömmel harcolt, visszahozta őt az életbe. Phillipet a végére sem sikerült megkedvelnem, Williamet sajnáltam, jobb sorsra lett volna érdemes, ha nincs a háború! Néha untam a ruhák és ékszerek hosszas leírását. A kamasz és fiatal Isabelle párszor megérdemelt volna egy pofont, hogy észhez térjen, igen tenyérbemászó tudott lenni.

>!
Maecenas, Budapest, 2003
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632030877 · Fordította: Losonci Gábor
Annemary>!
Danielle Steel: Ékszerek

Sarah Whitfield…visszaemlékezik…
Egy volt férj, aki ittas, erőszakos, bántalmazó…
Majd William, aki herceg de máris odavan Sarahért, aki maga is végre szerelemre talál.
Majd jön a háború, William, attól még hogy herceg, akkor is be kell vonulni, míg Sarah magára marad a gyerekekkel egy francia kastélyba, amit a németek szállnak meg…
Tragédiák sora, mégis erős és bátor marad Sarah, nem adja fel, hogy a férje egyszer hazaér.
Majd végül tényleg hazaérkezik William, akit testileg lelkileg megtépázott a háború, míg fogságban volt.
Mégis él a szerelmük, és van pénzük, így a háború sújtotta környéken az emberek az ékszereiket kezdték felkínálni nekik, akik megtehették, hogy meg is veszik… így kezdődött az életük következő szakasza….
Persze közben a gyerekek is nőnek és az ékszereknek köszönhetően birodalmat hoztak létre…
De az élet nem fenékig tejföl…mindig közbeavatkozik a sors egy egy zökkenővel, tragédiával…
Megható mégis magával ragadó családregény.

skrinyar_fanni P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Mind a könyv, mind a film zseniális. Imádtam mind a kettőt.
Kedvenc Danielle Steel könyvem. ♥

Magdi1017>!
Danielle Steel: Ékszerek

Ezért szeretem Danielle Steel könyveit…észre sem vettem és úgy magába szippantott,hogy arra eszméltem,hogy már ki is olvastam!
Sarah és Villiam egy bálon ismerkedtek meg,majd Franciaországban telepedtek le egy kastélyban! Éltek boldogan,míg William herceg be nem vonult a II.világháborúba! A kastélyt megszállták a németek,hadikórház lett belőle,de a parancsnok barátiasan bánt velük,már amennyire ez lehetséges! Évek múlva csodával határos módon túlélte a háborút Sarah férje,majd a környéken élők ékszereiket adták a házaspárnak pénzért cserébe,hogy újjáépítsék az életüket! Így kezdődött a mesés ékszerbirodalmuk…
Nagyon szívhez szóló történet!

BBarb>!
Danielle Steel: Ékszerek

Első Danielle Steel regényem. Pozitív csalódás volt. A romantikus regények nem az én műfajom, de ez egész kellemes volt. Bár párszor felvontam a szemöldököm, hogy aha persze ez most nagyon hihető volt. A történet kifejezetten izgalmas, végigvezeti a főszereplő, Sarah életét. Az idő múlása is szépen bele van szőve a történetbe.


Népszerű idézetek

vadnarancs>!

Edward Thompson listát szerkesztett azokról a nevezetességekről, amelyeket meg akart mutatni a lánynak: a Louvre, a Tuilleriák kertje, Versailles, Malmaison, az Eiffel-torony és természetesen Napóleon sírja. Victoria Thompson fölvonta egyik szemöldökét.
– Nem hallottam a listán a Chanelt, a Diort vagy a Schiaparellit.

50. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett
Lucinda Riley – Harry Whittaker: Atlas
Kristin Hannah: Fülemüle
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Cassandra Clare: Aranylánc
Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje
V. E. Schwab: A Fényigéző
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Deborah Harkness: Az élet könyve