Ékszerek 71 csillagozás

Danielle Steel: Ékszerek Danielle Steel: Ékszerek Danielle Steel: Ékszerek Danielle Steel: Ékszerek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A világhírű amerikai írónő huszonkilencedik regényét tartja kezében az Olvasó.
Sarah Whitfield éppen hetvenötödik születésnapjára készül. Franciaországi kastélyának ablakából figyeli az ünnepre érkező rokonokat és barátokat, közben lelki szemei előtt leperegnek élete filmjének kockái. Emlékek árja borítja el, öt évtized minden szépsége és gyötrelme. New York, a válás első férjétől, a második világháború, amikor a kastély kórházzá alakult, a súlyosan megsebesült William herceg, Sarah második férje, akit az asszony odaadó ápolása gyógyított meg.
És persze – az ékszerek. Szebbnél szebbek.
Velük Sarahnak kezdetben nem is üzleti céljai voltak: a háború után szinte csak ékszerekkel lehetett fizetni. A gyűjteménytől hosszú út vezetett a világ első számú ékszerbirodalmához. Danielle Steel ezen a kalandos úton vezeti végig nagyívű történetének olvasóit.

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Maecenas, Budapest, 2017
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033464 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Maecenas, Budapest, 2003
364 oldal · ISBN: 9632030877 · Fordította: Losonci Gábor
>!
Maecenas, Budapest, 1997
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639025542 · Fordította: Losonci Gábor

2 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Danielle Steel: Ékszerek

A könyv tetszett, ezt mutatja az is, hogy 2 este is éjszakába bőven belenyúlóan olvastam.
Tisztában vagyok azzal is , hogy romantikus könyvről volt szó, tehát nem akadtam ki azon a sok rózsaszín cukormázas történéseken.
Szinte vártam már, hogy valami megpróbáltatás is jöjjön.
Jött is, hiába a gazdagság, a háború nem kegyelmez senkinek.
Aztán a gyerekek is mind-mind problémásak voltak, megengedhették maguknak, hiszen híresek voltak.
Összességében egy érdekes történetet olvastam, csak az 5 kg-os gyerekek megszülése és a gazdagság zavart. Bár a bőség még mindig kellemesebb, mint a szükség.

juanito_b192 P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Nagyon szép történet, nagyon szimpatikus szerepőkkel. A kedvencem Sarah volt, férfiként különösen tudom tisztelni a hozzá hasonló, erős nőket. William és ő nagyon szép páros voltak, Freddie pedig méltán pályazhat a legszemetebb ember különdíjára. A vége kicsit gyorsra sikerült, de még elment.

jeszan P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Vártam az értékelés megírásával, míg megnéztem a filmet. A könyv tetszett. Első könyvem az írónőtől, de fogok még választani tőle. Romantika minden mennyiségben és bonyodalmak, nehézségek. Nagyon szép történetet kaptunk több évtizedet átölelve, generációváltással, a szereplők szimpatikusak (kivéve Freddit és Lorenzót), megható, érdekes volt. A film a könyv elejét elnagyoltan mutatta be, a hangsúlyt a háború utáni időkre, a gyerekekre helyezte, pár eltéréssel, de szépen visszaadta. Érdemes volt rászánni az időt.

Tündérke P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Nagyon tetszett. :) Bár kissé túlzásnak éreztem egy-egy részét, túl tökéletesnek, de azért szerencsére nem volt minden olyan. spoiler Nem lett a kedvencem, de nem is csalódtam. Köszönet @diamondfox-nak a könyvért.<333

Anó P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Előbb a filmet láttam, amely nagyon tetszett. Ezután véletlenül rátaláltam a Rukkolán a film alapjául szolgáló könyvre és megkívántam. Boldogan fogtam az olvasáshoz. Persze, mint mindig, voltak kisebb-nagyobb eltérések a könyv és a film között, de ez nem zavart (a filmet kicsit felturbózták, érdekesebbé tették a változtatásokkal). Saraht, a főszereplőt nagyon jól választották meg a filmben, ez is javára vált
Mindazonáltal szerettem a könyvet is, bár a végére kissé „belefáradtam” .
………………
Újraolvasva, befejezve 2022. ápr. 14 este
Most jobban szerettem a könyvet, nem fárasztott egyáltalán. Sarah komoly jellemfejlődést mutatott ifjúkori titkolózó, beletörődő, majd pesszimista énjéhez képest. Az elején kifejezetten idegesített a lénye. Aztán bátor nő lett, aki a háború idején is feltalálta magát, kómában fekvő férjéért pedig foggal-körömmel harcolt, visszahozta őt az életbe. Phillipet a végére sem sikerült megkedvelnem, Williamet sajnáltam, jobb sorsra lett volna érdemes, ha nincs a háború! Néha untam a ruhák és ékszerek hosszas leírását. A kamasz és fiatal Isabelle párszor megérdemelt volna egy pofont, hogy észhez térjen, igen tenyérbemászó tudott lenni.

>!
Maecenas, Budapest, 2003
364 oldal · ISBN: 9632030877 · Fordította: Losonci Gábor
skrinyar_fanni P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Mind a könyv, mind a film zseniális. Imádtam mind a kettőt.
Kedvenc Danielle Steel könyvem. ♥

Magdi1017 P>!
Danielle Steel: Ékszerek

Ezért szeretem Danielle Steel könyveit…észre sem vettem és úgy magába szippantott,hogy arra eszméltem,hogy már ki is olvastam!
Sarah és Villiam egy bálon ismerkedtek meg,majd Franciaországban telepedtek le egy kastélyban! Éltek boldogan,míg William herceg be nem vonult a II.világháborúba! A kastélyt megszállták a németek,hadikórház lett belőle,de a parancsnok barátiasan bánt velük,már amennyire ez lehetséges! Évek múlva csodával határos módon túlélte a háborút Sarah férje,majd a környéken élők ékszereiket adták a házaspárnak pénzért cserébe,hogy újjáépítsék az életüket! Így kezdődött a mesés ékszerbirodalmuk…
Nagyon szívhez szóló történet!

onozo>!
Danielle Steel: Ékszerek

Sarah története magával ragadó.Egyetlen kivetnivaló volt számomra a könyvben , bár a címe ékszerek csak a könyv harmada szól erről .Mintha az írónőnek csak akkor jutott volna eszébe hogy horpácska.Sajnálom h az ékszerek megszerzésének bemutatására nem fordított nagyobb figyelmet:( Ennek ellenére 5+ :)

1 hozzászólás
Constance>!
Danielle Steel: Ékszerek

Már amikor osztálytársam olvasta, akkor is felkeltette a figyelmemet a történet, így mindenképpen ki akartam olvasni. Aztán megkaptam a családomtól névnapomra, és hát csak annyit tudok mndani, hogy „Hűűűűű”. Lehet, hogy a túl sok Nora miatt (végülis a kategória ugyanaz), de amint elvégeztem a dolgomat, szó szerint rohantam vissza olvasni. Izgalmas, és gyönyörű egyben.

BBarb>!
Danielle Steel: Ékszerek

Első Danielle Steel regényem. Pozitív csalódás volt. A romantikus regények nem az én műfajom, de ez egész kellemes volt. Bár párszor felvontam a szemöldököm, hogy aha persze ez most nagyon hihető volt. A történet kifejezetten izgalmas, végigvezeti a főszereplő, Sarah életét. Az idő múlása is szépen bele van szőve a történetbe.


Népszerű idézetek

vadnarancs P>!

Edward Thompson listát szerkesztett azokról a nevezetességekről, amelyeket meg akart mutatni a lánynak: a Louvre, a Tuilleriák kertje, Versailles, Malmaison, az Eiffel-torony és természetesen Napóleon sírja. Victoria Thompson fölvonta egyik szemöldökét.
– Nem hallottam a listán a Chanelt, a Diort vagy a Schiaparellit.

50. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Celia Rees: Kalózok!
Luanne Rice: Suttogás a múltból
Katherine Anne Porter: Bolondok hajója
Nora Roberts: Rejtőzködő csillag
Kathleen Tessaro: A parfüm titka
Robin Hobb: A végzet hajója I-II.
Dan Simmons: Terror
Brian Doyle: Ne hagyd el a hajót!
Sara Gruen: Vizet az elefántnak