Egyszer az életben 47 csillagozás
New York, hófehér karácsonyeste. Daphne Fields, az Amerika-szerte ünnepelt írónő fájó emlékeiben elmerülve siet haza egy kellemes, ám kimerítő összejövetelről, amikor autóbaleset éri. Kórházba kerül, élet és halál között lebeg, ám az ápolók alig találnak valakit, akit értesíthetnének a tragédiáról. Daphne mindig is gondosan elrejtette a nyilvánosság elől magánéletének fájdalmas titkait. Tizenkilenc évesen menet feleségül Jeffrey Fieldshez, de a már-már mennyei boldogság hirtelen véget ért, amikor férje és kislánya egy karácsonyi éjszakán a családi fészket elemésztő tűzben életüket vesztették. Az éppen állapotos Daphne súlyos sérülésekkel kórházba került, és második gyermeke, Andrew süketen született. Daphnét azonban kemény fából faragták, a megpróbáltatások, a sokszor reménytelennek látszó küzdelmek csak megerősítették jellemét. Egyedülálló anyaként megtanulta, hogy bár nem számíthat senkire, a fiáért folytatott harcban soha nem szenvedhet vereséget. Egy nap mégis eljön életében… (tovább)
Eredeti cím: Once In A Lifetime
Eredeti megjelenés éve: 1982
Daphne Fields · Justin Wakefield

Danielle Steel ismét nyert. Eddig nem találkoztam olyan regényével, ami ne tetszett volna. Ez alól az „Egyszer az életben” sem kivétel. Habár kiszámítható volt, a cselekmény mégis élvezhető maradt. Olyan mély bepillantást nyerhetünk a különböző karakterek életébe, mintha mi magunk is ott ülnénk velük a konyhában. Egyetlen negatívuma, mint eddig minden regényének számomra, hogy ebben is egy jó módú nővel ismerkedhetünk meg, akit felvet a pénz.

Érdekes, elgondolkodtató egy történet az élet mulandóságáról, nehézségeiről küzdelmeiről szól. Egy fiatal nőről aki a fiatalság ellenére sok mindenen átment az életében és különösképpen erőssé vált.. Ez a könyv rádöbbentett, hogy minden pillanatot minden alkalmat meg kell ragadni az ember életében és örülni, észre venni a jó dolgokat. A jelenben élni és kiélvezni az adott pillanatot, mert soha se tudhatja az ember, hogy mikor lesz az utolsó alkalom..
Szeretem a szerző könyveit mindig elgondolkodtatnak.

Szeretlek. Azt hiszem, azon a napon beléd szerettem, amikor megismertelek. Jobban szeretlek, semhogy szavakkal el tudnám mondani.

– Nem hiszem. – A férfi mélyen a szemébe nézett, de ott nyomát sem lelte annak a válasznak, amit keresett.
– Mit nem hisz?
-Hogy így boldog.
– Az vagyok. Az esetek többségében. Senki sem boldog állandóan, még akkor sem, ha őrülten szerelmes.
– De az ember nem lehet örökké boldog egymagában, Daff. Az nem lehetséges.

A gyerekek sokkal könnyebben alkalmazkodnak,mint a szüleik.Mert a kicsiknek ez egyfajta felszabadulás.Itt végre megszabadultak attól a világtól,amely nem akarta őket befogadni.

Ami volt, azt nem lehet újrakezdeni,ami elmúlt,azt nem lehet visszahozni.Ilyesmi csak egyszer fordul elő az életben.