A ​tékozló fiú 9 csillagozás

Danielle Steel: A tékozló fiú

Két ​fiú, két testvér – ikrek. Húsz évnyi távollét és kölcsönös vádaskodás után újra találkoznak.
Peter McDowell jómódú befektetési bankár, aki néhány nap leforgása alatt elveszít mindent, amiért oly keményen megdolgozott. Az óriási nyomás súlya alatt a házassága is végzetesen megroppan. Egyetlen hely marad, ahová mindenétől megfosztva visszavonulhat: egy tóparti házikó, amit még húsz éve a szüleitől örökölt.
Ikertestvére, Michael McDowell a kisváros közkedvelt orvosa, odaadó családapa, tágabb közösségének oszlopa, aki önzetlenül szolgál másokat. Ám Peter tud valamit róla, amit rajta kívül senki más: gyerekkorukban Michael nagy mestere volt szüleik befolyásolásának, olyannyira, hogy végül Petert is elüldözte hazulról.
Peter retteg, hogy újra találkoznia kell Michaellal, de meglepetésére kibékülésük őszinte és szeretetteljes. Csak később, anyja naplóit olvasva kezdi sejteni, mi rejtőzik Michael tökéletes viselkedése mögött. Minden óvatosságot félredobva és az… (tovább)

Eredeti mű: Danielle Steel: Prodigal Son

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Maecenas, Budapest, 2015
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032757 · Fordította: F. Nagy Piroska

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
hencsi20
Danielle Steel: A tékozló fiú

Sok Daniel Steel könyvet olvastam már, ám mind közül ez a mű tetszett a legjobban. A történet egy ikerpárról (Michael és Peter McDowell) szól, akik fiatal korukban nem túl jó viszonyt ápoltak egymással, és a sors úgy hozta, hogy hosszú évek után ismét találkozniuk kell.
A könyv tele van rejtélyekkel és váratlan fordulatokkal, ugyanis nem minden az aminek látszik és nem mindenki olyan amilyennek kívülről mutatja magát.

>!
Sünike
Danielle Steel: A tékozló fiú

Nagyon jó, de ugyanakkor megdöbbentő regénnyel rukkolt elő Steel. Sajnos manapság sokszor hallani családon belüli erőszakról – és akárhogy is nézzük Michael pont ezt követte el felségével szemben. Elgondolkodtató történet volt.

>!
cirmilla
Danielle Steel: A tékozló fiú

Megfogott a téma választás, remek kis regény volt, főleg mert mostanság igen érdekelnek a szociopaták jellemzői, viselkedése. Egyre több van körülöttünk, jobb megismerni őket.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Audrey Niffenegger: A Highgate temető ikrei
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Colleen Hoover: Point of Retreat – Visszavonuló
Karen White: Hazatérés
Jandy Nelson: Az ég a földig ér